1.7DTL Elküldve December31, 2005 Megoszt Elküldve December31, 2005 Tegnap voltam Váchartyánban, uhh itthon szakadt az eső ezerrel B) Szolnoknál elált aztán havaseső és végül Aszodnál hó esett. :) Váchartyánban meg jó nagy hó volt :o Kergettem a gépet ezerrel 120-130környékén a hóban volt 60-80 (kicsitt para volt volt egy két huzos szitu :lol: de siettem) Szóval a fogyasztásom 5l talán icipicitt alatta mert 20l 420km-re volt elég. :blink: Ja képzeljétek elhagytam a bal itányjelzőm külső burkát, B) nem törtem semmi egyszer csak nem volt ott, mikor Szolnokon voltam még megvolt Praktikerből kijövet láttam. :D Gyomán már sehol nem volt. :) Semmi törésnyom csak a gyári ragacs látszik de szerintem elengedte. Szerintetek külön lehet kapni burát? B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.7DTL Elküldve December31, 2005 Megoszt Elküldve December31, 2005 Valaki irta a zavaros gázolajat szerintem vizes mivel a Gázolaj hideg volt ezért ugye viz ki szemcsékben volt benne mert a kutfej ugyebár áramolva nyomta a kannába és a vizcseppek bent ragadtak a surú gázolajban. Vidd meleghelyre és leül az alján majd :) Látjátok a Dizel vizzel is megy :blink: A kutasok igy bio dizelt állitanak elő 90% gázolaj 10% viz :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
ivannorbi Elküldve December31, 2005 Megoszt Elküldve December31, 2005 Na, akkor most paraffin (Johnny), vagy víz (mörfi, 1.7DTL)?! Majd meglátjuk, de most nincs időm ezzel foglalkozni! Most tele a tank, a másik gyanús kannát majd megvizsgálom! :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve December31, 2005 Megoszt Elküldve December31, 2005 Ja képzeljétek elhagytam a bal itányjelzőm külső burkát, :) nem törtem semmi egyszer csak nem volt ott, mikor Szolnokon voltam még megvolt Praktikerből kijövet láttam. :) Gyomán már sehol nem volt. :blink: Semmi törésnyom csak a gyári ragacs látszik de szerintem elengedte. Szerintetek külön lehet kapni burát? :D Nem lehet kapni külön, csak teljeset. Az meg van foglalat nélküli(üres), meg foglalatos(teli)...ha jól emléxem. Nekem tavaly ősszel ment le, szintén a bal első búrája...130-nál (:lol: vagy lehet több volt), ezerpárszáz, max. 2000 Ft. Roppant 1xű cserélni. :o Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.7DTL Elküldve December31, 2005 Megoszt Elküldve December31, 2005 Ha 2000-ből kijön az jó jövőre megyek veszek. :blink: Azt hittem ssokkal drágább :) B:U:E:K mindenkinek Megyek készülődni :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
mörfi Elküldve December31, 2005 Megoszt Elküldve December31, 2005 Ha 2000-ből kijön az jó jövőre megyek veszek. :blink: Azt hittem ssokkal drágább :) B:U:E:K mindenkinek Megyek készülődni :) BUÉK,, :lol: egész éjszaka kint állok , (mármint a kocsi) bassz má most felrobbant a fél város :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve December31, 2005 Megoszt Elküldve December31, 2005 BUÉK,, :lol: egész éjszaka kint állok , (mármint a kocsi) bassz má most felrobbant a fél város :D Ha egész éjjel kint lesz akkor 2x izzít és már gagyog is az opel traktor! :blink: Gázolajban gazdag boldog új évet minden dizeles kartársnak!!! :) Ne feledjétek: A dízel nyomatéka legyen veletek! :) Dizel Power Link to comment Megosztás: More sharing options...
ujjzol Elküldve Január1, 2006 Megoszt Elküldve Január1, 2006 BUÉK minden cartársnak!!! Ilyen parafinkicsapósdim már nekem is volt (nem kúti anyaggal) én úgy orvosoltam, h hozzátettem a 20L oilhoz 1L benzint oszt harisnyán keresztül ment bele az ótóba. Semmi gáz nem volt vele. Illetve vizet is ülepítettem már :blink: Akkor is benzinnel operáltam, jól össze kell rázni a kannában a cuccost a benzinnel és hagyni kell pár percig ülni. Frankón leül az aljára a nem tankba való. De had kérdezek iziben hamarjában v.mit... :) Múltkor sikerült viszhangosra ürítenem a tankot, pont oilért igyekeztem és úgy tippeltem, h pont jó leszek oda-vissza. Nos annyira pont jó voltam, h mikor visszaértem a kocsibeállón leállt a vas, ha gurult volna még 1.5m-t akkor be is álltam volna az udvarba, mert onnan már lejt :D Nade az a lényeg, h nekem semmi nem világított/villogott, h kifogyóban az üa. Jó, tudtam, h naon keves van benne, pirosban volt már 1 ideje, de akkor sem villogott semmi sárga. Sz'al hol, minek kéne villognia? Még nem voltam ennyire 1x sem üres eddig és azóta sem :lol: Bocs a sok rízsért! :) Üdv.: ujjzol Link to comment Megosztás: More sharing options...
powerup Elküldve Január1, 2006 Megoszt Elküldve Január1, 2006 Hallottam olyanról,hogy a Classic-okban nincs ilyen figyelmeztető lámpa.Gondolom az enyémben sincs,lett volna alkalma már világítani! :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
ujjzol Elküldve Január1, 2006 Megoszt Elküldve Január1, 2006 Hallottam olyanról,hogy a Classic-okban nincs ilyen figyelmeztető lámpa.Gondolom az enyémben sincs,lett volna alkalma már világítani! :) Hya, de az enyém nem is Classic :blink: Akkor ebben kéne legyen, csak kiéghetett? Üdv.: ujjzol Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.7DTL Elküldve Január1, 2006 Megoszt Elküldve Január1, 2006 A mostani Astrámban nekem van hála az égnek de az előzőben nem volt. Ha van benne akkor ahol a pirosat jelöli balrol kell lenni e egy kutfejrajznak nehéz meglátni de ha elkezded nézni a műszerfalat akkor fel lehet fedezni pont egyvonalba a piros jellel. Ha nem látod akkor nincs benne ha igen akkor csak izzó csere Egyébként a mai illetve az akkori világban nem tudom miért kellett olyan autót gyártani abinen nincs figyelmeztető lámpa :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
ujjzol Elküldve Január1, 2006 Megoszt Elküldve Január1, 2006 A mostani Astrámban nekem van hála az égnek de az előzőben nem volt. Ha van benne akkor ahol a pirosat jelöli balrol kell lenni e egy kutfejrajznak nehéz meglátni de ha elkezded nézni a műszerfalat akkor fel lehet fedezni pont egyvonalba a piros jellel. Ha nem látod akkor nincs benne ha igen akkor csak izzó csere Egyébként a mai illetve az akkori világban nem tudom miért kellett olyan autót gyártani abinen nincs figyelmeztető lámpa :) Köszi, maj' jól +vizslatom! :) Amúgy egyetértek, még anno az OFF kispókomban ON is villogott v.mi ha keves volt a nafta. Ezek után nem is értem hogy mellőzhette ezt a német precizítás... :blink: Üdv.: ujjzol Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.7DTL Elküldve Január1, 2006 Megoszt Elküldve Január1, 2006 Anno a Kadettban sem volt és ugyebár az Astra lett az utodja biztos a gyár ezt emelte ki mint örökölhető dolog :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
ercsy Elküldve Január1, 2006 Megoszt Elküldve Január1, 2006 BUÉK neketek és jó pihenést..... :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mörfi Elküldve Január1, 2006 Megoszt Elküldve Január1, 2006 Anno a Kadettban sem volt és ugyebár az Astra lett az utodja biztos a gyár ezt emelte ki mint örökölhető dolog :blink: BUÉK , mindenkinek. Azt hiszem 96-tól van lámpicsek ami jelzi a tank kifogyását. :) Vagy 97-től Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.7DTL Elküldve Január1, 2006 Megoszt Elküldve Január1, 2006 Nekem 97-áprilisi és van benne. A céges autó az benzines volt 99-es classic abban volt (asszem de ott soha nem figyeltem) Link to comment Megosztás: More sharing options...
ujjzol Elküldve Január1, 2006 Megoszt Elküldve Január1, 2006 BUÉK , mindenkinek. Azt hiszem 96-tól van lámpicsek ami jelzi a tank kifogyását. :lol: Vagy 97-től Nah ezek szerint nekem akko' biztos nincs :) Azé' ez marha nagy 5let volt az Opeltől, monnyuk nem szoktam pirosig fogyasztani, az egy rendhagyó eset volt :blink: Max. cserélek 1x fordulatmérős műszerre, oszt beszerelek a tankba is egy úszót :) Üdv.: ujjzol Link to comment Megosztás: More sharing options...
knight Elküldve Január1, 2006 Megoszt Elküldve Január1, 2006 Szerintem túlbonyolítjátok ezt a benyaszint lámpa kérdést :blink: Tudtommal csak a fordulatszámmérősben van lámpa. Ugyanis pl. a fordulatszámnélküli Delco-s műszeregységben még a helye sincs meg a lámpának. Mellesleg nem olyan okos a lámpicsek: csak annyi, hogy kicsivel a piros jel teteje alatt világít... szal nincs külön érzékelője... Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Január1, 2006 Megoszt Elküldve Január1, 2006 Na az jó lenne,ha erre találnánk megoldást.Ez engem is érdekel már régóta hogyan lehetne megoldani ezt a problémát! Link to comment Megosztás: More sharing options...
mörfi Elküldve Január1, 2006 Megoszt Elküldve Január1, 2006 Szerintem túlbonyolítjátok ezt a benyaszint lámpa kérdést :blink: Tudtommal csak a fordulatszámmérősben van lámpa. Ugyanis pl. a fordulatszámnélküli Delco-s műszeregységben még a helye sincs meg a lámpának. Mellesleg nem olyan okos a lámpicsek: csak annyi, hogy kicsivel a piros jel teteje alatt világít... szal nincs külön érzékelője... ÖŐ, a kolléga asztmája 95, fordmérős. olajkályha, nincs benne lámpicsek. Nem buherált teljesen gyári és nagyon jó állapotú, kinti. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Január1, 2006 Megoszt Elküldve Január1, 2006 Szerintem túlbonyolítjátok ezt a benyaszint lámpa kérdést :blink: Tudtommal csak a fordulatszámmérősben van lámpa. Ugyanis pl. a fordulatszámnélküli Delco-s műszeregységben még a helye sincs meg a lámpának. Mellesleg nem olyan okos a lámpicsek: csak annyi, hogy kicsivel a piros jel teteje alatt világít... szal nincs külön érzékelője... Ebben van valami! A tanknál a szintjelző jeladóján 2 vezeték van, amik között növeli-csökkenti az ellenállást, ezt érzékeli a szintjelző műszer, és egy bizonyos érték alatt, a megfelelő műszerekben(melyekben van lámpicska), felvillanyozódik a lámpicska. Azt, hogy melyikben van lámpa, melyikben nincs, én nem tudom... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
knight Elküldve Január1, 2006 Megoszt Elküldve Január1, 2006 Na az jó lenne,ha erre találnánk megoldást.Ez engem is érdekel már régóta hogyan lehetne megoldani ezt a problémát! Szerintem nem érdemes vele vesződni - nekem kb. 2 hónapja van lámpicsek (fordszámmérősre cseréltem) s néha kifejezetten zavaró: pl. mikor a lámpicsek jelzési szintjének határán vagy és éppen rövidtávon használod akkor kapcsolgat ki-be egy darabig... Ha a piros mezőt eléri az ember az jelent ugye 15 liter üzemanyagot, na onnantól kezdve előbb utóbb úgyis ildomos tankolni, mert az AC-nek nem jó ha kiürül (és gondolni kell egy esetleges meredekebb emelkedőre is) Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Január1, 2006 Megoszt Elküldve Január1, 2006 Szerintem nem érdemes vele vesződni - nekem kb. 2 hónapja van lámpicsek (fordszámmérősre cseréltem) s néha kifejezetten zavaró: pl. mikor a lámpicsek jelzési szintjének határán vagy és éppen rövidtávon használod akkor kapcsolgat ki-be egy darabig... Ha a piros mezőt eléri az ember az jelent ugye 15 liter üzemanyagot, na onnantól kezdve előbb utóbb úgyis ildomos tankolni, mert az AC-nek nem jó ha kiürül (és gondolni kell egy esetleges meredekebb emelkedőre is) Ok,ezt értem,de mi az az AC pumpa? :) Ez itt a dizel topik,eztet itt nem érteni madzsar! :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
knight Elküldve Január1, 2006 Megoszt Elküldve Január1, 2006 Ok,ezt értem,de mi az az AC pumpa? :) Ez itt a dizel topik,eztet itt nem érteni madzsar! :blink: Oks, sorry, de az adagolót meg tudtommal a gázolaj keni, szal annak pláne használ ha levegőt kap... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
PoviCsabi Elküldve Január2, 2006 Megoszt Elküldve Január2, 2006 Egyrészt B.U.É.K!! Másrészt nekem 95.XII.havi ######a holland import a verda és rendelkezik visszajelzővel! Én a rengeteg hozzászólás közül azzal értek egyet teljességgel felesleges! Ha a piros tetején van megyek még egy ötvenest aztán megitatom! Másrészt meg mit mond ez a lámpa?? Ha még meglenne a leírása tudnám mennyi literem van még (bár nem bíznék meg egy hülye lámpicskába) de így nem ad semmi plusz infót csupán azt mondja: látod barátom, a mutató elérte a piros mező tetejét! :blink: Na sorry ez már nagyon filozofikus lett, és lehet hogy megbántottam a drága kis visszajelző lámpámat... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts