1.7DTL Elküldve December31, 2005 Elküldve December31, 2005 Tegnap voltam Váchartyánban, uhh itthon szakadt az eső ezerrel B) Szolnoknál elált aztán havaseső és végül Aszodnál hó esett. :) Váchartyánban meg jó nagy hó volt :o Kergettem a gépet ezerrel 120-130környékén a hóban volt 60-80 (kicsitt para volt volt egy két huzos szitu :lol: de siettem) Szóval a fogyasztásom 5l talán icipicitt alatta mert 20l 420km-re volt elég. :blink: Ja képzeljétek elhagytam a bal itányjelzőm külső burkát, B) nem törtem semmi egyszer csak nem volt ott, mikor Szolnokon voltam még megvolt Praktikerből kijövet láttam. :D Gyomán már sehol nem volt. :) Semmi törésnyom csak a gyári ragacs látszik de szerintem elengedte. Szerintetek külön lehet kapni burát? B)
1.7DTL Elküldve December31, 2005 Elküldve December31, 2005 Valaki irta a zavaros gázolajat szerintem vizes mivel a Gázolaj hideg volt ezért ugye viz ki szemcsékben volt benne mert a kutfej ugyebár áramolva nyomta a kannába és a vizcseppek bent ragadtak a surú gázolajban. Vidd meleghelyre és leül az alján majd :) Látjátok a Dizel vizzel is megy :blink: A kutasok igy bio dizelt állitanak elő 90% gázolaj 10% viz :)
ivannorbi Elküldve December31, 2005 Elküldve December31, 2005 Na, akkor most paraffin (Johnny), vagy víz (mörfi, 1.7DTL)?! Majd meglátjuk, de most nincs időm ezzel foglalkozni! Most tele a tank, a másik gyanús kannát majd megvizsgálom! :blink:
mackosajt Elküldve December31, 2005 Elküldve December31, 2005 Ja képzeljétek elhagytam a bal itányjelzőm külső burkát, :) nem törtem semmi egyszer csak nem volt ott, mikor Szolnokon voltam még megvolt Praktikerből kijövet láttam. :) Gyomán már sehol nem volt. :blink: Semmi törésnyom csak a gyári ragacs látszik de szerintem elengedte. Szerintetek külön lehet kapni burát? :D Nem lehet kapni külön, csak teljeset. Az meg van foglalat nélküli(üres), meg foglalatos(teli)...ha jól emléxem. Nekem tavaly ősszel ment le, szintén a bal első búrája...130-nál (:lol: vagy lehet több volt), ezerpárszáz, max. 2000 Ft. Roppant 1xű cserélni. :o
1.7DTL Elküldve December31, 2005 Elküldve December31, 2005 Ha 2000-ből kijön az jó jövőre megyek veszek. :blink: Azt hittem ssokkal drágább :) B:U:E:K mindenkinek Megyek készülődni :)
mörfi Elküldve December31, 2005 Elküldve December31, 2005 Ha 2000-ből kijön az jó jövőre megyek veszek. :blink: Azt hittem ssokkal drágább :) B:U:E:K mindenkinek Megyek készülődni :) BUÉK,, :lol: egész éjszaka kint állok , (mármint a kocsi) bassz má most felrobbant a fél város :D
J0hnny Elküldve December31, 2005 Elküldve December31, 2005 BUÉK,, :lol: egész éjszaka kint állok , (mármint a kocsi) bassz má most felrobbant a fél város :D Ha egész éjjel kint lesz akkor 2x izzít és már gagyog is az opel traktor! :blink: Gázolajban gazdag boldog új évet minden dizeles kartársnak!!! :) Ne feledjétek: A dízel nyomatéka legyen veletek! :) Dizel Power
ujjzol Elküldve Január1, 2006 Elküldve Január1, 2006 BUÉK minden cartársnak!!! Ilyen parafinkicsapósdim már nekem is volt (nem kúti anyaggal) én úgy orvosoltam, h hozzátettem a 20L oilhoz 1L benzint oszt harisnyán keresztül ment bele az ótóba. Semmi gáz nem volt vele. Illetve vizet is ülepítettem már :blink: Akkor is benzinnel operáltam, jól össze kell rázni a kannában a cuccost a benzinnel és hagyni kell pár percig ülni. Frankón leül az aljára a nem tankba való. De had kérdezek iziben hamarjában v.mit... :) Múltkor sikerült viszhangosra ürítenem a tankot, pont oilért igyekeztem és úgy tippeltem, h pont jó leszek oda-vissza. Nos annyira pont jó voltam, h mikor visszaértem a kocsibeállón leállt a vas, ha gurult volna még 1.5m-t akkor be is álltam volna az udvarba, mert onnan már lejt :D Nade az a lényeg, h nekem semmi nem világított/villogott, h kifogyóban az üa. Jó, tudtam, h naon keves van benne, pirosban volt már 1 ideje, de akkor sem villogott semmi sárga. Sz'al hol, minek kéne villognia? Még nem voltam ennyire 1x sem üres eddig és azóta sem :lol: Bocs a sok rízsért! :) Üdv.: ujjzol
powerup Elküldve Január1, 2006 Elküldve Január1, 2006 Hallottam olyanról,hogy a Classic-okban nincs ilyen figyelmeztető lámpa.Gondolom az enyémben sincs,lett volna alkalma már világítani! :blink:
ujjzol Elküldve Január1, 2006 Elküldve Január1, 2006 Hallottam olyanról,hogy a Classic-okban nincs ilyen figyelmeztető lámpa.Gondolom az enyémben sincs,lett volna alkalma már világítani! :) Hya, de az enyém nem is Classic :blink: Akkor ebben kéne legyen, csak kiéghetett? Üdv.: ujjzol
1.7DTL Elküldve Január1, 2006 Elküldve Január1, 2006 A mostani Astrámban nekem van hála az égnek de az előzőben nem volt. Ha van benne akkor ahol a pirosat jelöli balrol kell lenni e egy kutfejrajznak nehéz meglátni de ha elkezded nézni a műszerfalat akkor fel lehet fedezni pont egyvonalba a piros jellel. Ha nem látod akkor nincs benne ha igen akkor csak izzó csere Egyébként a mai illetve az akkori világban nem tudom miért kellett olyan autót gyártani abinen nincs figyelmeztető lámpa :blink:
ujjzol Elküldve Január1, 2006 Elküldve Január1, 2006 A mostani Astrámban nekem van hála az égnek de az előzőben nem volt. Ha van benne akkor ahol a pirosat jelöli balrol kell lenni e egy kutfejrajznak nehéz meglátni de ha elkezded nézni a műszerfalat akkor fel lehet fedezni pont egyvonalba a piros jellel. Ha nem látod akkor nincs benne ha igen akkor csak izzó csere Egyébként a mai illetve az akkori világban nem tudom miért kellett olyan autót gyártani abinen nincs figyelmeztető lámpa :) Köszi, maj' jól +vizslatom! :) Amúgy egyetértek, még anno az OFF kispókomban ON is villogott v.mi ha keves volt a nafta. Ezek után nem is értem hogy mellőzhette ezt a német precizítás... :blink: Üdv.: ujjzol
1.7DTL Elküldve Január1, 2006 Elküldve Január1, 2006 Anno a Kadettban sem volt és ugyebár az Astra lett az utodja biztos a gyár ezt emelte ki mint örökölhető dolog :blink:
mörfi Elküldve Január1, 2006 Elküldve Január1, 2006 Anno a Kadettban sem volt és ugyebár az Astra lett az utodja biztos a gyár ezt emelte ki mint örökölhető dolog :blink: BUÉK , mindenkinek. Azt hiszem 96-tól van lámpicsek ami jelzi a tank kifogyását. :) Vagy 97-től
1.7DTL Elküldve Január1, 2006 Elküldve Január1, 2006 Nekem 97-áprilisi és van benne. A céges autó az benzines volt 99-es classic abban volt (asszem de ott soha nem figyeltem)
ujjzol Elküldve Január1, 2006 Elküldve Január1, 2006 BUÉK , mindenkinek. Azt hiszem 96-tól van lámpicsek ami jelzi a tank kifogyását. :lol: Vagy 97-től Nah ezek szerint nekem akko' biztos nincs :) Azé' ez marha nagy 5let volt az Opeltől, monnyuk nem szoktam pirosig fogyasztani, az egy rendhagyó eset volt :blink: Max. cserélek 1x fordulatmérős műszerre, oszt beszerelek a tankba is egy úszót :) Üdv.: ujjzol
knight Elküldve Január1, 2006 Elküldve Január1, 2006 Szerintem túlbonyolítjátok ezt a benyaszint lámpa kérdést :blink: Tudtommal csak a fordulatszámmérősben van lámpa. Ugyanis pl. a fordulatszámnélküli Delco-s műszeregységben még a helye sincs meg a lámpának. Mellesleg nem olyan okos a lámpicsek: csak annyi, hogy kicsivel a piros jel teteje alatt világít... szal nincs külön érzékelője...
J0hnny Elküldve Január1, 2006 Elküldve Január1, 2006 Na az jó lenne,ha erre találnánk megoldást.Ez engem is érdekel már régóta hogyan lehetne megoldani ezt a problémát!
mörfi Elküldve Január1, 2006 Elküldve Január1, 2006 Szerintem túlbonyolítjátok ezt a benyaszint lámpa kérdést :blink: Tudtommal csak a fordulatszámmérősben van lámpa. Ugyanis pl. a fordulatszámnélküli Delco-s műszeregységben még a helye sincs meg a lámpának. Mellesleg nem olyan okos a lámpicsek: csak annyi, hogy kicsivel a piros jel teteje alatt világít... szal nincs külön érzékelője... ÖŐ, a kolléga asztmája 95, fordmérős. olajkályha, nincs benne lámpicsek. Nem buherált teljesen gyári és nagyon jó állapotú, kinti.
mackosajt Elküldve Január1, 2006 Elküldve Január1, 2006 Szerintem túlbonyolítjátok ezt a benyaszint lámpa kérdést :blink: Tudtommal csak a fordulatszámmérősben van lámpa. Ugyanis pl. a fordulatszámnélküli Delco-s műszeregységben még a helye sincs meg a lámpának. Mellesleg nem olyan okos a lámpicsek: csak annyi, hogy kicsivel a piros jel teteje alatt világít... szal nincs külön érzékelője... Ebben van valami! A tanknál a szintjelző jeladóján 2 vezeték van, amik között növeli-csökkenti az ellenállást, ezt érzékeli a szintjelző műszer, és egy bizonyos érték alatt, a megfelelő műszerekben(melyekben van lámpicska), felvillanyozódik a lámpicska. Azt, hogy melyikben van lámpa, melyikben nincs, én nem tudom... :)
knight Elküldve Január1, 2006 Elküldve Január1, 2006 Na az jó lenne,ha erre találnánk megoldást.Ez engem is érdekel már régóta hogyan lehetne megoldani ezt a problémát! Szerintem nem érdemes vele vesződni - nekem kb. 2 hónapja van lámpicsek (fordszámmérősre cseréltem) s néha kifejezetten zavaró: pl. mikor a lámpicsek jelzési szintjének határán vagy és éppen rövidtávon használod akkor kapcsolgat ki-be egy darabig... Ha a piros mezőt eléri az ember az jelent ugye 15 liter üzemanyagot, na onnantól kezdve előbb utóbb úgyis ildomos tankolni, mert az AC-nek nem jó ha kiürül (és gondolni kell egy esetleges meredekebb emelkedőre is)
J0hnny Elküldve Január1, 2006 Elküldve Január1, 2006 Szerintem nem érdemes vele vesződni - nekem kb. 2 hónapja van lámpicsek (fordszámmérősre cseréltem) s néha kifejezetten zavaró: pl. mikor a lámpicsek jelzési szintjének határán vagy és éppen rövidtávon használod akkor kapcsolgat ki-be egy darabig... Ha a piros mezőt eléri az ember az jelent ugye 15 liter üzemanyagot, na onnantól kezdve előbb utóbb úgyis ildomos tankolni, mert az AC-nek nem jó ha kiürül (és gondolni kell egy esetleges meredekebb emelkedőre is) Ok,ezt értem,de mi az az AC pumpa? :) Ez itt a dizel topik,eztet itt nem érteni madzsar! :blink:
knight Elküldve Január1, 2006 Elküldve Január1, 2006 Ok,ezt értem,de mi az az AC pumpa? :) Ez itt a dizel topik,eztet itt nem érteni madzsar! :blink: Oks, sorry, de az adagolót meg tudtommal a gázolaj keni, szal annak pláne használ ha levegőt kap... :)
PoviCsabi Elküldve Január2, 2006 Elküldve Január2, 2006 Egyrészt B.U.É.K!! Másrészt nekem 95.XII.havi ######a holland import a verda és rendelkezik visszajelzővel! Én a rengeteg hozzászólás közül azzal értek egyet teljességgel felesleges! Ha a piros tetején van megyek még egy ötvenest aztán megitatom! Másrészt meg mit mond ez a lámpa?? Ha még meglenne a leírása tudnám mennyi literem van még (bár nem bíznék meg egy hülye lámpicskába) de így nem ad semmi plusz infót csupán azt mondja: látod barátom, a mutató elérte a piros mező tetejét! :blink: Na sorry ez már nagyon filozofikus lett, és lehet hogy megbántottam a drága kis visszajelző lámpámat... :)
Recommended Posts