vbandit Elküldve December15, 2005 Megoszt Elküldve December15, 2005 Egy olyan dolog jutott eszembe, hogy ketutemu motorolajat toltok a gazolajhoz :lol: az adagolo+a porlasztok kenese miatt. Mert ha jol tudom ilyenkor telviz idejen tobb kerozin+adalek megy a gazolajhoz, az olaj dermedesgatlasa miatt. javitsatok ki ha hulyeseget irtam pls. Na meg kedeves apam is emlitette ezt amikor meg javaban kente az MTZ-82-sel, hogy szokott boritani ketutemu motorolajat a gazolajhoz a jobb kenes miatt. udv. :lol: én is gondoltam rá..de a 2 ütemű olaj se olyan folyos már -10 be.... és nam szabad sokat rakni bele,mert a katalizátot hazavágja röviduton...max 1:100 ba lehet keverni.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
mörfi Elküldve December15, 2005 Megoszt Elküldve December15, 2005 ok köszi ,1 tuti ,nem fogok 1db szar 100ft membránért 12ezret adni :lol: inkább átalakítom bowdenosra az tutira nem hal el. Most qrva nagyot csalódtam a boschba. én is gondoltam rá..de a 2 ütemű olaj se olyan folyos már -10 be.... és nam szabad sokat rakni bele,mert a katalizátot hazavágja röviduton...max 1:100 ba lehet keverni.... Bassz nem éretem mit akartok kenni? Azért nem árt picit gondolkodni is , Mtz adaGOLÓ + OPEL ADAGOLÓ, bassz illesztés? Az 1ik a tajgán is megél a másik az olcsó gaz oiltól is beszarik. És akkor lehet beleönteni arol 2t ha gondoljátok. És akkor még nem beszéltünk a porlasztó csúcsokról, :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
vbandit Elküldve December15, 2005 Megoszt Elküldve December15, 2005 ok köszi ,1 tuti ,nem fogok 1db szar 100ft membránért 12ezret adni :lol: inkább átalakítom bowdenosra az tutira nem hal el. Most qrva nagyot csalódtam a boschba. Bassz nem éretem mit akartok kenni? Azért nem árt picit gondolkodni is , Mtz adaGOLÓ + OPEL ADAGOLÓ, bassz illesztés? Az 1ik a tajgán is megél a másik az olcsó gaz oiltól is beszarik. És akkor lehet beleönteni arol 2t ha gondoljátok. És akkor még nem beszéltünk a porlasztó csúcsokról, :lol: Az én Astámon Bosch VE adagolo van(a traktoron valószinüleg soros adagolo volt,aminek közös az olajtare a motorral)...amin a dugattyúelem század mm re van illeszve...a sima gázoil keni,mert abban vannak adalékok és jo a kenőképessége ,az egyéb olajok kenőképessége (mivel nem arra vannak kitalálva,hogy azzal járjunk) roszabb....ezért a 2 ütemű olaj nem rossz gondolat..de mit akartál mondani a porlasztócsúcsokkal...? azok is mozognak,tehát surlódnak és kopnak(na jo kis mértékben a felfekvő felületen...ezért nem is érdemes azt külön kenni) én már rakram a sajátomba bevallom.....igaz nem surlódás csökkentő célzattal...hanem más tesztüzem miatt... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.7DTL Elküldve December16, 2005 Megoszt Elküldve December16, 2005 A ti dolgotok de én nem borogatnák bele ilyesmit sok szart megetetek a géppel de ilyet nem tök felesleges csak pénzkidobás szerintem ezt a motort 90-óta gyártják és birja!!!!! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
vbandit Elküldve December16, 2005 Megoszt Elküldve December16, 2005 Mondom én is csak a tesztüzem miatt próbáltam és az olaj nem kerül pénzbe ,mert "olajmágnás vagyok"... :lol: munkahelyileg.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
fekosz Elküldve December16, 2005 Megoszt Elküldve December16, 2005 Szervusztok :lol: Most már én is vagyok. Eddig volt pár dolog, ami miatt nem tudtam jönni :D Nekem minden ok a kocsimmal, most már elmondhatom, hogy félkomfortos, mert beépítésre került a régóta várt központi zár és kapott egy új üléshuzatot is. :lol: Fullos a werda ;) Nem tudom, ti hogy vagytok vele, nekem szuperül indul és semmi bajom nincs a hidegindítással :lol: :D A napokban lecseréltem az olajat is. Valvoline került bele (Alco szűrővel). Eddig tetszik, igaz még alig van benne 1000 km :D .... Mörfi! Írtam püt, de nem jött rá válasz. Haragszol rám? Link to comment Megosztás: More sharing options...
mörfi Elküldve December17, 2005 Megoszt Elküldve December17, 2005 Nem haragszom nem kaptam püt. Szerintem a fórum hibája. Az előbb is azt írta ki hogy túl sok grimaszt használok, és hogy csökentsem. Öcsém én vágtam pofákat de azt hittem azt lehet :lol: és hogy azt nem látja senki. :lol: Ma neki fogtam a vasnak. Felraktam 1 másik vákum dobot. Na nem gyárit, tudtam hogy valahol van 1 lada karbim és azon van vákum dob. Na szóval fél óra alatt fel berheltem és azóta jó. Aztán meglestem az izzító gyerekeket. A 4-ből csak 3 volt a toppon. Még jó hogy volt ithon taratalék. Húztam az ékszíjjon, szóval most sokat foglalkoztam vele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
fekosz Elküldve December18, 2005 Megoszt Elküldve December18, 2005 Nem haragszom nem kaptam püt. Szerintem a fórum hibája. Az előbb is azt írta ki hogy túl sok grimaszt használok, és hogy csökentsem. Öcsém én vágtam pofákat de azt hittem azt lehet :lol: és hogy azt nem látja senki. :lol: Ma neki fogtam a vasnak. Felraktam 1 másik vákum dobot. Na nem gyárit, tudtam hogy valahol van 1 lada karbim és azon van vákum dob. Na szóval fél óra alatt fel berheltem és azóta jó. Aztán meglestem az izzító gyerekeket. A 4-ből csak 3 volt a toppon. Még jó hogy volt ithon taratalék. Húztam az ékszíjjon, szóval most sokat foglalkoztam vele. Akkor most megy a gép rendesen, igaz? Holnaptól szabin vagyok, amikor van időm, csatlakozok és olvasok :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mörfi Elküldve December19, 2005 Megoszt Elküldve December19, 2005 Akkor most megy a gép rendesen, igaz? Holnaptól szabin vagyok, amikor van időm, csatlakozok és olvasok :lol: Igen ,most remekül müxik. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mörfi Elküldve December19, 2005 Megoszt Elküldve December19, 2005 Igen ,most remekül müxik. :blink: viszont, jut eszembe, szét kaptam a vákum szivatyút és a szívó oldalban böségesen volt oil :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
PoviCsabi Elküldve December20, 2005 Megoszt Elküldve December20, 2005 Szevasztok! Nem tudom írtam-e már hogy van egy 1000L-es eladó tartályom?? Na mindegy van! :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mörfi Elküldve December20, 2005 Megoszt Elküldve December20, 2005 Szevasztok! Nem tudom írtam-e már hogy van egy 1000L-es eladó tartályom?? Na mindegy van! :blink: üresen nem ér semmit :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
PoviCsabi Elküldve December20, 2005 Megoszt Elküldve December20, 2005 üresen nem ér semmit :) Tele van levegővel!! :blink: BIG BUSINESS!! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.7DTL Elküldve December21, 2005 Megoszt Elküldve December21, 2005 Fesd feketére és jó lesz viztatartálynak :) nekem hordoim vannak a Henkel jovoltábol :) Volt tartályunk is de inkább eladtam még anno 17ezer ft ért :lol: Ugy nézki most hogy csökkenni fog az érkező gázolaj mert jobban figyelik a helyet tul sokat ettek a traktorok :blink: Ameddig le nem ül a téma addig lsapitás :D Na de télen ugysem mennek :o Link to comment Megosztás: More sharing options...
PoviCsabi Elküldve December21, 2005 Megoszt Elküldve December21, 2005 Fesd feketére és jó lesz viztatartálynak :lol: nekem hordoim vannak a Henkel jovoltábol :D Volt tartályunk is de inkább eladtam még anno 17ezer ft ért :o Ugy nézki most hogy csökkenni fog az érkező gázolaj mert jobban figyelik a helyet tul sokat ettek a traktorok :blink: Ameddig le nem ül a téma addig lsapitás B) Na de télen ugysem mennek B) Lehet hogy te viccnek szántad de nem is hülyeség a víztartály!! A haveromék esővízzel locsolják a kertjüket! Azért egy kertbe el lehet locsolni néhány száz litert és az nem mindegy hogy ingyen van-e... :) De ennek mi köze van az 1.7D astrákhoz?? :) sorry B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.7DTL Elküldve December21, 2005 Megoszt Elküldve December21, 2005 Lehet hogy te viccnek szántad de nem is hülyeség a víztartály!! A haveromék esővízzel locsolják a kertjüket! Azért egy kertbe el lehet locsolni néhány száz litert és az nem mindegy hogy ingyen van-e... :) De ennek mi köze van az 1.7D astrákhoz?? :blink: sorry :) Semmi az ég világon :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
PoviCsabi Elküldve December29, 2005 Megoszt Elküldve December29, 2005 Na mi van a jómódú dízel astra tulajdonosok elmentek síjelgetni? :) Ide meg nem ír senki? :) Na mindegy üdv mindenkinek! :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve December29, 2005 Megoszt Elküldve December29, 2005 Na mi van a jómódú dízel astra tulajdonosok elmentek síjelgetni? :) Ide meg nem ír senki? :) Na mindegy üdv mindenkinek! :blink: Hé öreg!Ez nem a benzines topik! :lol: Nekünk nincs állandó gondunk! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
PoviCsabi Elküldve December29, 2005 Megoszt Elküldve December29, 2005 Hé öreg!Ez nem a benzines topik! :) Nekünk nincs állandó gondunk! :) Ebben osztom a véleményed :blink: ! Link to comment Megosztás: More sharing options...
mörfi Elküldve December29, 2005 Megoszt Elküldve December29, 2005 Ebben osztom a véleményed :blink: ! :) Hát igen, :) ha ingyen adnák sem kéne berzines :lol: Gáz oiltól duzzadó telitankot mindenkinek, még a benyásoknak is. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.7DTL Elküldve December29, 2005 Megoszt Elküldve December29, 2005 Csabi a multkor ugy befenyítettél hogy nem mertem irni :blink: Holnap megyek Vácra :) Vagyis hartyánba de közel van valami érdekes látnivaló? Egyébként szerintem is kevesebb gond van a dizelel mint a benzinessel :) Dizelből 3fajta volt 12év alatt a szivo a DTL és az isuzu :lol: Bezzeg benzinesből rengeteg :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
ivannorbi Elküldve December30, 2005 Megoszt Elküldve December30, 2005 Sziasztok! Nekem lenne egy kérdésem a gázolajjal kapcsolatban: Az adaléktól lehet zavaros? Eddig mindig teljesen átlátszó, sárgás színű volt, de tegnap zavaros volt (1/2 órával előtte került a kannába, egyenesen a Mol-kútról). Mintha valami fehér (tejszerű) színű anyag lenne benne?! :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
PoviCsabi Elküldve December30, 2005 Megoszt Elküldve December30, 2005 Csabi a multkor ugy befenyítettél hogy nem mertem irni :lol: Holnap megyek Vácra B) Vagyis hartyánba de közel van valami érdekes látnivaló? Egyébként szerintem is kevesebb gond van a dizelel mint a benzinessel B) Dizelből 3fajta volt 12év alatt a szivo a DTL és az isuzu B) Bezzeg benzinesből rengeteg :P Váchartyánba mész? Mi dolgod erre? Rokonaid vannak? Ma nagyon érdekes dolgok vannak errefele ha szeretsz hóban pörögni :D !! Munkába jönni jó szar volt a nyárigumikon B) Ha nem szeretsz templomba járni akkor nem túl sok érdekeset találsz vácon! ;) De nálunk kaphatsz egy forró halászlét ha szereted! :blink: Csabi a multkor ugy befenyítettél hogy nem mertem irni :D Én nem emlékszem fenyítésre?? :) Oly szelíd vagyok mint egy ma született járvány! :P Sziasztok! Nekem lenne egy kérdésem a gázolajjal kapcsolatban: Az adaléktól lehet zavaros? Eddig mindig teljesen átlátszó, sárgás színű volt, de tegnap zavaros volt (1/2 órával előtte került a kannába, egyenesen a Mol-kútról). Mintha valami fehér (tejszerű) színű anyag lenne benne?! :) Nem tudom hogy a kutak mit használnak adaléknak , de amiket szoktam venni adalékokat azok kivétel nélkül átlátszóak vagy nagyon enyhén sárgásak, barnásak, úgyhogy nem hiszem hogy attól lehet. :o És a kannába mi volt előtte? Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve December30, 2005 Megoszt Elküldve December30, 2005 Sziasztok! Nekem lenne egy kérdésem a gázolajjal kapcsolatban: Az adaléktól lehet zavaros? Eddig mindig teljesen átlátszó, sárgás színű volt, de tegnap zavaros volt (1/2 órával előtte került a kannába, egyenesen a Mol-kútról). Mintha valami fehér (tejszerű) színű anyag lenne benne?! :blink: Te tankoltál elsőnek a kúton reggel?Mert lehet,hogy az a hidegtől kicsapodó parafin volt,amit láttál,az pont olyan,mint amilyennek leirtad!Rakjál hozzá spurit vagy dermedésgátlót,esetleg petroleumot és nem lesz gond! Link to comment Megosztás: More sharing options...
mörfi Elküldve December30, 2005 Megoszt Elküldve December30, 2005 Te tankoltál elsőnek a kúton reggel?Mert lehet,hogy az a hidegtől kicsapodó parafin volt,amit láttál,az pont olyan,mint amilyennek leirtad!Rakjál hozzá spurit vagy dermedésgátlót,esetleg petroleumot és nem lesz gond! Szerintem is viz szerű valami :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts