Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Guest

Recommended Posts

17DTL!

Te benned egy kémikus veszett el!! :evil:

Meglehet :lol:

Isuzus Astra G én is gondolkoztam hogy lecserélem de nem is kellett volna sokat ráfizetni a gépre (mondjuk én opel motorost 99-est néztem) de nem sok jót hallottam róla vagyis csak azt hogy az adagolója szeret beálni a csere meg nem 5ft ugyhogy maradtam a minden szutykot evő F nél. Egyik ismerősömnek van G astraja a kétezres dizel de neki a szülei németben laknak (a gép is onnan van) Szóval azt mondta nem gond ha behal az adagoló (csak ne a semmik közepén)

Szerintem gyüjtögessél még és felejtsd el az adagolós dizeleket (én ezt tettem) Közös nyomócsöves vagy fejletebbet vegyél de a te dolgod.

Hordtuk haver gépét Állandóan tuningoltatni hozzá értő emberekhez akik csak dizellel foglalkoztak azt monták (én kérdeztem őket mert venni akartam) hogy havonta min 3 ember keresi meg őket ezzel a problémával és asszem azt mondták (nem bizti) hogy a zöme 1.7-ek de a 2e között is van rossz.

De van akinek meg tökéletesen müxik szerencse kérdése a dolog :lol:

Szép mi a mai világban ha 2misiért autót veszel akkor sok szerencse kell mert olyanokat árulnak hogy eszméletlen. :twisted:

8) ;) :lol: :evil:

Megosztás:

Apró hozzáfűznivalóm(mind tapasztalatra épül). G astra? Kinti vagy nem??

Általában inkább kinti mert a magyar paraszt csak 1.4 benzint tudott venni a magyar cég meg fehér 1.6 75 Le-t. Na menjünk ki... Mit érdemes behozni? A gyönyörű szépet hibátlant amit 3x annyiért adnak mint itthon?? Nem-nem!!! A prüszkölő szart amit meg lehet majd itthon tákolni pár HUF-ért kint meg már a kutyának sem kell így leértékelt áruvá válik. Még a szerencsésebb eset ha nepper kollégáink töröttet hoznak kevés km-rel és szépen meg van csinázva! Én inkább ilyet vennék.De ezt honnan a f...ból tudod?? Csak a naív ember gondolja azt hogy pont az övé a kivétel! A másik kérdés hogy kp-ja van az emberünknek vagy hitelt akar. Ha az utóbbi van akkor marad az itthoni vásárlás! Ha nekem kp-m lenne és egy G astra lenne az álmom akkor kimennék érte mert akkor legalább látnám mit veszek meg. Ha szar és olcsó legalább sok javítás belefér itthon! Máskülönben csatlakoznék 17DTL cimbimhez abban a kérdésben hogy vagy primitív dízelt vegyen az ember vagy csúcsot(lehetőleg újat)! Ez a G astra egy karcsú átmenet! Nem biztos hogy tönkremegy , de ha igen kb 10 évig ott maradsz a szervízbe még mosogatni is!! Ja és elfelejtheted a szutykos gázolajat! Na ennyi "röviden" :vom: :bear: :smt093 :smt111 :albino: :spiderman: :rr: :stop:

Megosztás:

Más Tma!

Szóval az első szívó Astrám D Gondolhatjátok szép fehér fehér üveg szervó nélkül na mindegy azt azért adtam el mert a szívó toroknál a szívócsonk nál tudjátok az a zárt rész ahonnan a levegőt szívja na ott stáraz korom volt.

Na de Most a minap leszedtem minden műanyag csóvet ami a motor közelében van Kartel gázcsó a turbó csövét szóval mindet mert 0.5évente hát átnézem és megtakarítom nincs e valami hiba na eddig minden csont száraz volt de most nem! A szívó toroknál ott ahol a réginél korom volt itt más van wazze. Találtam enyhe vékony rétegú olajsáros részt olyan mintha kiöntöd az olajat és az ott megszárad vagy ilyesmi van benne az olajos lerakódásban korom is na ez unszipatikus nagyon nemtudom arra gondoltam leszedem kimosom és megnézem mennyi idő mulva lesz ujra koszos remélem még nem kell felújitani a motort mert ahhoz korán van még neki mondjuk nem annyira de gondoltam 250e km-ig birja Mondjuk ha én felujjittatom akkor furatom is uj dugó gyűrű mert nem akarom eladni mert a korszerű dizelre nincs elég pénzem na meg aztán minek ez is A-ból B be megy kicsit lomhán de szeretem :lol:

Szóval nektek a szívó torokban mi van? (szóval nekem sem áll benne csak körbe rá van rakódva.)

Megosztás:

Az enyém nem eszi az olajat(csak minimálisat, nem töltök utána kibirja az olajcseréig) a vizet sem csak az üzemanyagot :lol:

Hidegben is indul pedig 55Ah akksim van (na jó -10 vagy 4-et fordul a főtengely de ez szerintem a kevés Ah miatt van de indul utána pöccre tehát semmi bajom nincs vele csak szóval az ami ott van az nem olyan jó. Mindegy még tuti birja egy darabig :lol: Csak érdekelt volna a dolog :lol:

Megosztás:

Szia 1.7DTL

Korom mindíg is lesz benne, mert ugye van az a bizonyos kipufogó gáz visszavezetés. És ugye nincs az a korszerű dízelmotor ami ne kormolna, még ha kicsit is. Ha olajsáros jelenség van, akkor ez a (szívó Astrán biztosan a Dtl-t nem ismerem), szelepszárszimering, vagy a kartergázcső szőrüje (olajleválasztó) van eldugúlva. Amit a szelepfedélben találsz. A szűrőt érdemes megnézni, de kis mértékü szennyeződéssel én sem foglalkoznék. Mert többet árthat az állandó megbontás. Ha nincs komoly baj én nem nyúlnék hozzá.

Remélem tudtam segíteni.

Üdv!

Megosztás:

Szia 1.7DTL

Korom mindíg is lesz benne, mert ugye van az a bizonyos kipufogó gáz visszavezetés. És ugye nincs az a korszerű dízelmotor ami ne kormolna, még ha kicsit is. Ha olajsáros jelenség van, akkor ez a (szívó Astrán biztosan a Dtl-t nem ismerem), szelepszárszimering, vagy a kartergázcső szőrüje (olajleválasztó) van eldugúlva. Amit a szelepfedélben találsz. A szűrőt érdemes megnézni, de kis mértékü szennyeződéssel én sem foglalkoznék. Mert többet árthat az állandó megbontás. Ha nincs komoly baj én nem nyúlnék hozzá.

Remélem tudtam segíteni.

Üdv!

Ha az korom akkor no para, de ott nem korom van ha nem oil kicsapódva az is normális hiszen oda tol valami keveset a turbó. :lol:

Megosztás:

Hát nemtudom de a regi forum jobban tetszett. De majd megszokom.

Viszont az jó hogy látom a hozzászolásokat miközben irok :lol:

Én is arra gondoltam hogy a turbó az oka mivel a turbóhoz vetető csőben is volt egy kevés (szelepfedeltől a turboba) De mivel interculeres emiatt a levegő tesz egy hatalmas kört és nem viheti oda. De nem tudom. Mindegy nem vészes szóval nem áll benne csak van. Mindegy végül is nem mai darab a kicsike :lol: :lol:

Megosztás:

Hát nemtudom de a regi forum jobban tetszett. De majd megszokom.

Viszont az jó hogy látom a hozzászolásokat miközben irok :lol:

Én is arra gondoltam hogy a turbó az oka mivel a turbóhoz vetető csőben is volt egy kevés (szelepfedeltől a turboba) De mivel interculeres emiatt a levegő tesz egy hatalmas kört és nem viheti oda. De nem tudom. Mindegy nem vészes szóval nem áll benne csak van. Mindegy végül is nem mai darab a kicsike :lol: :lol:

Nyugodt lehetsz oda viszi a culeren keresztül is, de ez nem gond a gond akkor kezdődik ha a turbó elkezdi tolni az oilt is.

Megosztás:

Haliho...

3 napig nem tudtam olvasni a forumot,mert be kellett volna jelentkezni hozzá...

A mostani lérdésem,mennyibe kerül egy hengerfej felújítás...?

szerncsére eddig még nem kellett,de lehet veszek egy corsat és az 1,5 D motrohibás...valószinü ez a baj...

csak ezért érdekel... :lol:

Megosztás:

Haliho...

3 napig nem tudtam olvasni a forumot,mert be kellett volna jelentkezni hozzá...

A mostani lérdésem,mennyibe kerül egy hengerfej felújítás...?

szerncsére eddig még nem kellett,de lehet veszek egy corsat és az 1,5 D motrohibás...valószinü ez a baj...

csak ezért érdekel... :lol:

Hát így nehéz de ha minden kaka akkor 60papír is lehet.

Megosztás:

Szevasztok! Végre idetaláltam! Már azt hittem megszünt az oldal! Egy érdekesség!!

A múlt hétvégén tankoltam olcsóért nyálat! Most féltanknál vagyok és messze kitűnik hogy sokkal jobb lesz a fogyasztásom! Vajon miért lehet ez??? Egy logikusnak tűnő magyarázatot találtam!! Jól átba...nak a kúton!

Ne izgulj aki a gázolajat adta az pontosan miliméterre belőtte a szintet a kannákba! Úgyhogy marad az a verzió hogy még mindíg csalnak a kúton. Bár nem tudom hogy fordulhat meg ilyen a fejemben ebben a "becsületes" országban! :lol:

Megosztás:

:lol:

A kúton átbsznak az tuti de nem ennyire vészes a magyarázat én kúton is annyit rakok bele mint kannábol na jó kicsit kevesebb. A lényeg az ha kuton tankolsz a kútfej kikattan és hagyod az egészet, na én elég sokat tankoltam annó romániában ugyhogy mind itthon mind külföldön. Szóval ha csorgatod a kúton akkor is sok megy bele :lol:

Egyébként ezért imádok itthon tankolni(hordó vagy kanna) ugy megtankolom mindig hogy épp nem folyik ki a gáz olaj és akkor 250km után mozdul csak ki a mutató addig ki van akadva én igy már mendtem el 1089km is viszont 55liternél még soha nem tudtam többet belerakni soha azt is csak ritkán nekem ha asárga lámpa világit az városba 100km ha nem annyira város akkor 120km bir ki :lol: Annyit mindig el is megyek vele és még van benne na ezért imádom a dizelt ;) :D

Megosztás:

Na jól van, de figyu! 2db 20literes (hitelesített mércés) kannát öntöttem bele. Eddig a kúton attól függ mióta világított a sárga 41-42-43 litert tankoltam és kb 80 km-rel kevesebbet mentem el vele! Szerintem ezt hívhatjuk jelentős különbségnek! :lol: Vagy nem?? A témához kapcsolódik még! Nem kell valakinek egy 1000 Literes tartály?? Én egy tizesért vettem ennyiért el is adom! sajna már nem tudok ennyi naftát venni, mindíg csak 40-et 60-at hoznak és így útban van csak! :lol:

Megosztás:

Keresek DTL motoros bosch adagolós astrához dúsító mozgató vákum dobot. Na ezt jó meg mondtam , Szóval vákum mozgatja az adagolón lévő kart ami a dúsítást végzi, ez 1 vákum dob feket és kis cső megy rá. Az enyémben szét van repedve a szilikon membrán és nem műxik. A membrán is érdekelne, de komplett egész is, bontott is ha jó. a vacsi qrva drága azt hittem le petézek.

Megosztás:

Keresek DTL motoros bosch adagolós astrához dúsító mozgató vákum dobot. Na ezt jó meg mondtam , Szóval vákum mozgatja az adagolón lévő kart ami a dúsítást végzi, ez 1 vákum dob feket és kis cső megy rá. Az enyémben szét van repedve a szilikon membrán és nem műxik. A membrán is érdekelne, de komplett egész is, bontott is ha jó. a vacsi qrva drága azt hittem le petézek.

Megkérdezzem neked itt helyi Opelbontóban van-e és mennyi?

Megosztás:

Bár segiteni nem tudok, de vigasztalásul elmondom, hogy nekem is 3D-s puzzle módjára van összeragasztva a müanyag ház. :lol:

Megosztás:

Egy olyan dolog jutott eszembe, hogy ketutemu motorolajat toltok a gazolajhoz :lol: az adagolo+a porlasztok kenese miatt. Mert ha jol tudom ilyenkor telviz idejen tobb kerozin+adalek megy a gazolajhoz, az olaj dermedesgatlasa miatt. javitsatok ki ha hulyeseget irtam pls.

Na meg kedeves apam is emlitette ezt amikor meg javaban kente az MTZ-82-sel, hogy szokott boritani ketutemu motorolajat a gazolajhoz a jobb kenes miatt.

udv. :lol:

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.