mörfi Elküldve November23, 2005 Megoszt Elküldve November23, 2005 Sziasztok! Köszi a sok kérdést, meg tanácsot, igyexem mindenkinek válaszolni. Opeltds: Csak hidegen nem indul be a motor, illetve hidegen is indult eddig elég jól, kivéve mikor 0 fok alá ment a higany. :lol: Ha reggel beindul, és állok vele napközben 8 órát, utána is bepöccen másodikra. Egyébként nem kormol, ha elkapja utána megy simán. mörfi: igen, a 15 perc indítózás közben mindig hajszál híja, hogy elkapja, ha sikerül, pár másodpercig szürke füst, utána megszűnik. Kérdezted a felújítások mik voltak. Elég sok minden, próbálom leírni, bocs ha nem vagyok túl szakszerű. Szóval ez egy motorhibás kocsi volt, megvételkor nagyon sok csere volt: hengerfej gyári szelepekkel, szelepvezetőkkel, szimeringekkel és előkamrával szerelten, hengerfejtömítés, vezérműszíj, ékszíj, szűrők, karter tömítés, dugattyúgyűrű garnitura, később turbo. Az aksi egy éves, izzítógyertyák 2 hetesek, önindító fogaskerekek kicserélve, egy hetes. Szóval mégis valahol van hiba. :evil: vbandit: én szereltettem már a kocsit, szóval bizonyítottan cserések a cuccok benne. áfonya: tolmácsolom a tipped egy ismimnek, hogy próbálja ki a javaslatod, mert bocsi, de én ehhez nem nyúlnék önállóan, valahogy ez nem női munka :lol: Bocsi, ha hosszú voltam, ciao! Valószínű hogy nem jó az izzítás, hiába 2 hetes a cuc benne. Viszont ha jó ,akkor szerintem meg kéne mérni a motort. Anno volt 1 D kadettom ugyan ezt produkálta éphogy benem gerjedt kapkodta füstölgetett de nem indult mindig le merült a végére az aksi. Annak kaka volt a mocija. Ha elkezded tekertetni és 10 másod percen belül nem indul be akkor izzits újra és újra, minél tovább tekerteted annál jobban befog zabálni és csak a kötél fog segíteni, nem fog begerjedni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ivannorbi Elküldve November23, 2005 Megoszt Elküldve November23, 2005 Megvettem a termosztátot de valaki megmondhatná hogy hova kell berakni... Én az ilyen kis biz-baszokat a kesztyűtartóba szoktam rakni! :lol: Bocs az OFF-ért! :oops: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mörfi Elküldve November23, 2005 Megoszt Elküldve November23, 2005 Megvettem a termosztátot de valaki megmondhatná hogy hova kell berakni néztem a blokk elején és oldalán ott nem láttam sehol valami fedőlemez tuti takarja hol van a szívó torok részen??? Ma már a kékből sem lépett ki a gép máááá sajnáltam. :lol: Szemben állsz vele, bal kéz előre nyúl és a szelepfedél előtt van ,egy vastag gumi cső megy a házra és 3 hatos csavar fogja ne mond hogy nem látod? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
afonya Elküldve November23, 2005 Megoszt Elküldve November23, 2005 Ha má' itt tartunk. Csak a turbó a kulömbség a DTL, és a D,DR motorik között? Merthátugye volt alkalmam néhányszor testi kapcsolatba kerülni a hengerfejjel és gondolkodtam a turbósitáson, de íjesztgettek hogy a dugó kipárollog a kipucsövön. Meg pézzem' se vót rája. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mörfi Elküldve November23, 2005 Megoszt Elküldve November23, 2005 Adagolón tömítéseket cseréltek, beállították. Ezt nevezik felújításnak? Hallottam, hogy az adagoló beállítás eredménye nem garantált a rendszer bonyolultsága miatt, igaz ez? Szinte teljes csere volt a motorban, síkolás is. Attól még átéghet a tomítés? Vízpumpa is új. Gőzt nem látok a kipufogónál. Tulajdonképpen nem zavar, utánatöltögetek, de a rendszert nem amortizálja? Nem ezt nevezik felújításnak :arrow: hány órát töltött az adagoló beállító padon :?: Mia bonyolult ebben a rendszerben :?: A lehető legegyszerűbb :wink: Ha fogy a vized 2 lehetőség van , vagy a motor eszegeti, vagy folyik. De ez nagyon sok 100km 2-3 deci :shock: nem a radiátorod folyik :?: És akkor az én példám :arrow: fogy a víz :arrow: öntögetem :arrow: öntögetem :arrow: nincs nyoma hova folyik :arrow: aztán járat sokáig és leskelődés :shock: és :oops: meglát a hengerfej alól szivárgott és rá csorgott a meleg mocira és rögtön köddé vált 8) eredmény síkolás. De neked síkoltak úgyhogy valahol máshol keresgélj :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mörfi Elküldve November23, 2005 Megoszt Elküldve November23, 2005 Ha má' itt tartunk. Csak a turbó a kulömbség a DTL, és a D,DR motorik között? Merthátugye volt alkalmam néhányszor testi kapcsolatba kerülni a hengerfejjel és gondolkodtam a turbósitáson, de íjesztgettek hogy a dugó kipárollog a kipucsövön. Meg pézzem' se vót rája. Még van 1-2 apróság :arrow: kenés, hűtés, porlasztó csúcsok, meg nem tom 8) Link to comment Megosztás: More sharing options...
afonya Elküldve November23, 2005 Megoszt Elküldve November23, 2005 Mert a blokk ldalába a DTL felirat van öntve. A motorkod +DR. De hol a hülömbség? Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.7DTL Elküldve November23, 2005 Megoszt Elküldve November23, 2005 Wazzeeeeeeee meg van :lol: Majd kiverte a szemem :lol: Még 1 kérdés a hűtő lelégteleníti magát ???? Gondolom igen. De nyugodtan leirhatjátok hogyan kell :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
afonya Elküldve November23, 2005 Megoszt Elküldve November23, 2005 A tágulási tartályba 3 csőmegy. 1 alulra, 2 meg felülre, ezutobbin távozik a levegő. De kiengedni neked kell mert zárt rendszerü :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.7DTL Elküldve November23, 2005 Megoszt Elküldve November23, 2005 A tágulási tartályba 3 csőmegy. 1 alulra, 2 meg felülre, ezutobbin távozik a levegő. De kiengedni neked kell mert zárt rendszerü :D Köszi szépen mindenkinek a segitséget. Sikerült kicserélni óra szerint 93foknál nyit az kb valós. :lol: Egyszerű volt kicserélni (mondjuk a gyári volt benne kicsit rángatni kellett :lol: ) Holnap indulok a pestre. :D Azért akartam kicserélni, mert ma elég jol fogyasztott remélem holnap már kevesebbet kajál :lol: Lemérem a fogyasztást is ;) :idea: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opelbaj Elküldve November24, 2005 Megoszt Elküldve November24, 2005 Köszönöm mindenkinek a tanácsokat. Rászánok egy kis időt és nézelődni fogok a motortérben gőz után. Ja, a porlcsúcsok vadiújak (indiai Bosch), attól nem kéne füstölnie. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szjancsi Elküldve November25, 2005 Megoszt Elküldve November25, 2005 Lenne egy kerdesem az ekszij+hideginditas kapcsolatban kovetkezo a helyzet tegnap elszakadt az ekszijam :lol: ami a generator meg a fotengelyen fut, nagynehezen csereltem :lol: de 950-hosszu lett rateve. A genrator a vegsoig ki lett tolva :!: de igy sem lett igazan feszes az ekszij ma reggel meg alig indult harmadszori izzitas meg pedaltaposas utan :lol: Kerdesem a kovetkezo: Befolyasolja e a hideginditast az ekszij feszsessege????? elore is koszi ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve November25, 2005 Megoszt Elküldve November25, 2005 Lenne egy kerdesem az ekszij+hideginditas kapcsolatban kovetkezo a helyzet tegnap elszakadt az ekszijam :lol: ami a generator meg a fotengelyen fut, nagynehezen csereltem :lol: de 950-hosszu lett rateve. A genrator a vegsoig ki lett tolva :!: de igy sem lett igazan feszes az ekszij ma reggel meg alig indult harmadszori izzitas meg pedaltaposas utan :lol: Kerdesem a kovetkezo: Befolyasolja e a hideginditast az ekszij feszsessege????? elore is koszi ;) Szerintem igen,mert lehet hogy megcsuszik az ékszij és a generátor esetleg nem tölt rendesen! Srácok,akinek dizel gépe van nézzen át az elektromos topikba,mert nekem úgy néz ki megoldódott a nehezen indulási gondom! :!: Link to comment Megosztás: More sharing options...
afonya Elküldve November25, 2005 Megoszt Elküldve November25, 2005 Kerdesem a kovetkezo: Befolyasolja e a hideginditast az ekszij feszsessege????? elore is koszi :lol: Igen, de ez attol is függ mennyit mentél a laza szijjal. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szjancsi Elküldve November25, 2005 Megoszt Elküldve November25, 2005 Kb mar 80km mentem "laza" szijjal de csak holnap tudom cserelni es meg addig le kell tekernem 50km hazaig remelem nem lesz semmi gaz a kocsival Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.7DTL Elküldve November27, 2005 Megoszt Elküldve November27, 2005 Sziasztok most értam vissza piciny fővárosunk ból az új termosztát nagyon jó még soha nem volt 92fokos a vizem állandóan. Szerintem mióta megvan azóta rossz a termosztát ja 97-es volt benne a gyári hangja is szebb vagyis csendesebb szerintem olajcsere után mégcsendesebb lesz ha leengedem az opel olajat. A fogyasztásom lemértem ez nem konkrét adat mert volt bennem inden rossz termosztát akkor gép túráztatás pesti út 2 személy + cuccok pest 4 személy igy jött ki 35 liter és 640km. ez kicsit kevesebb mint 6liter azaz a szokásos de remélem kevesebbet fog enni az uj termosztáttal :lol: Most hoztam meg a téli kerekeket felnivel :lol: Holnap küldöm fel a gépre mert eddig nyárival jártam :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
vbandit Elküldve November30, 2005 Megoszt Elküldve November30, 2005 Srácok szerintetek mennyiért lehet eladni egy 92.12 havi forgalomba helyezésü 93as modellévű 1,7D(opel motoros) 5 ajtós Astrát 240eKM rel? 500eFt az reális ár? A szinte sehol nem rozsdás...csak egy kicsit a tankbetöltő alatt...semmi extra csak a gyári rádio stb (GL felszereltség) viszont minden működik rajta..fogyasztása is jo,hidegen is indul... köszi nem az én autóm,egy haveromé...én nem adnám el :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szabyka Elküldve November30, 2005 Megoszt Elküldve November30, 2005 500 az jó ár :lol: Más:Ti nem tapasztaltatok olyat, hogy most hogy hűvösebb a levegő jobban megy a verda ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve November30, 2005 Megoszt Elküldve November30, 2005 500 az jó ár :lol: Más:Ti nem tapasztaltatok olyat, hogy most hogy hűvösebb a levegő jobban megy a verda ? Minden motor jobban megy hűs levegővel és többet is fogyaszt! Link to comment Megosztás: More sharing options...
afonya Elküldve November30, 2005 Megoszt Elküldve November30, 2005 A turbosoknál ezért szoktak intercooler -t (töltőlevegő visszahűtőt) alkalmazni. Egyébként a hideg levegő relativ oxigéntartalma magasabb, és kevesebb benne a pára (RH% = relatív páratartalom ettöl még lehet 100%). Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szabyka Elküldve November30, 2005 Megoszt Elküldve November30, 2005 uhh, jól megaszontad :lol: De attól jobban megy, meg most valamiért jobban is párásodik ... :/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
afonya Elküldve November30, 2005 Megoszt Elküldve November30, 2005 Ja. Ahogy Hans mondaná. Csak így tömören. A víz (pára) csak növeli a nyomatákot, mert nem égel, viszont a halmazállapot váltás során Kb. a hússzorosára nő a térfogata. Rally Ladákdan szokták alkalmazi a vízbefecskendezést. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szjancsi Elküldve December1, 2005 Megoszt Elküldve December1, 2005 Tisztelt cartarsaim az olajcserevel kapcsolatban lenne kerdesem: 10000 km utan erdemes, hasznos vagy kotelezo cserelni az olajat Dizel motornal. Most voltam egy szerelo muhelyben ( dizel szakmuhely) es ott azt mondtak: amig a nivo palcan nem er el az olajszint a min jelzeshez nem kell hozzanyulni. Ez ido alatt nem is toltottem hozza olajat. Ez jo igy, vagy nem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
16DA Elküldve December1, 2005 Megoszt Elküldve December1, 2005 Dieselnél úgy tudom 7500km van előírva Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve December1, 2005 Megoszt Elküldve December1, 2005 Tisztelt cartarsaim az olajcserevel kapcsolatban lenne kerdesem: 10000 km utan erdemes, hasznos vagy kotelezo cserelni az olajat Dizel motornal. Most voltam egy szerelo muhelyben ( dizel szakmuhely) es ott azt mondtak: amig a nivo palcan nem er el az olajszint a min jelzeshez nem kell hozzanyulni. Ez ido alatt nem is toltottem hozza olajat. Ez jo igy, vagy nem?szerintem ezt ebben a topicba kivesézték(tük): http://www.opelforum.hu/viewtopic.php?t=565 Amúgy jobban teszed ha 10-15e között mindenképp cserélsz, vagy évente. Közelebb a 10e-hez jobb. De ne én legyek a mérvadó, hanem olvass bele amit linkeltem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts