Joee Elküldve Június17, 2004 Megoszt Elküldve Június17, 2004 Kosz. Akkor en lenyugodtam. Viszont van egy havernak calibraja , tudom hogy nem ide illo dolog, de segiteni szeretnek neki. Problema hogy autopalyan kozlekedve , nagy melegbem 180km/h-nál csak 45 fokos a vize? Ugye ez ténleg kevés? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Golby Elküldve Június17, 2004 Megoszt Elküldve Június17, 2004 Az olajcsere tervbe volt véve már, megcsinálom. E-mail: golby@rette.net, köszi :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
fekosz Elküldve Június17, 2004 Megoszt Elküldve Június17, 2004 Az olajcsere tervbe volt véve már, megcsinálom. E-mail: golby@rette.net, köszi :) Azt minél előbb tedd meg. Amennyiben még nincs konkrét elképzelésed az olaj tekintetében, bátran merem ajánlani az Opel 10W 40-es olajat,ami gyári GM és összesen 5-6500 Ft be kerül/5 liter. A szűrőt is cseréld. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ScatMan Elküldve Június17, 2004 Megoszt Elküldve Június17, 2004 Azt minél előbb tedd meg. Amennyiben még nincs konkrét elképzelésed az olaj tekintetében, bátran merem ajánlani az Opel 10W 40-es olajat,ami gyári GM és összesen 5-6500 Ft be kerül/5 liter. A szűrőt is cseréld. olaj :arrow: motor fórum :arrow: árak, címek :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
fekosz Elküldve Június17, 2004 Megoszt Elküldve Június17, 2004 olaj :arrow: motor fórum :arrow: árak, címek :wink: Konkrétabban? Ugye nem arra utalsz, hogy a cirka 80 oldalt fussam át :?: :) :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
ScatMan Elküldve Június17, 2004 Megoszt Elküldve Június17, 2004 Konkrétabban? Ugye nem arra utalsz, hogy a cirka 80 oldalt fussam át :?: :) :) 78-79. oldal :roll: Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Június17, 2004 Megoszt Elküldve Június17, 2004 Kosz. Akkor en lenyugodtam. Viszont van egy havernak calibraja , tudom hogy nem ide illo dolog, de segiteni szeretnek neki. Problema hogy autopalyan kozlekedve , nagy melegbem 180km/h-nál csak 45 fokos a vize? Ugye ez ténleg kevés? termosztát cserére szorul... Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Június17, 2004 Megoszt Elküldve Június17, 2004 nekem ? astra F 1995 C18XEL motor amugy csak a 1995 utáni diesel autó nézhető tech müszerrel...Te kérdezted, hogy milyen kocsim van, válaszoltam. Jó hogy mondod, mivel nekem csak egy '93. VII. havira futotta :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Június17, 2004 Megoszt Elküldve Június17, 2004 Üdv! Azt hiszem német, 1994-es. Bár az alvázszámból nem tudom kideriteni, hol gyártották? WOL000051RS... Az S-betű mit jelent? Csak nem Szentgotthárd? Ha meleg akkor simán idul, bár ha hajtom vagy ha nagy dugóban vagyok, akkor felmelegszik a víz, 95 fok fölé is. Egyébként a hütö nem kapcsol be automatikusan, és nem is láttam ott semmiféle hökapcsolót. Vagy csak nem találtam? Kézzel szoktam bekapcsolni. Olajcsere? Hát már ideje lenne, mert több, mint 10e km-t mentem vele. Egyébként rendszeresen utántöltöm az olajat, erre odafigyelek minden tankolásnál, kb. 0.5l / 1000km. Mikor megvettük, akkor szép tiszta volt a motor, most már tök koszos. Le lehet mosatni? Egyáltalán érdemes? Kompresszió mérést is kellene csinálni, abból talán lehetne következtetni pár dologra. Mennyiért csinálnak ilyet? Helló4 Az S betü az szentgotthárdi gyártásu. de neked iilyenkor az adagolo tipusát érdemes megnézni. általában a zárhidra felvan egy matrinya ragasztva és rajtavan, hogy Bosch, vagy CAV amugy van egy klubtársunk, akineek a bátyának van egy ilyen 17D motoros asztrája, amiben 520.000 km van. és még sose lett megnézve a porlasztócsucs. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Golby Elküldve Június17, 2004 Megoszt Elküldve Június17, 2004 Hali Mindenki! A motor alján van egy pár csepp olaj, ami még nem cseppent le. Valahol folyhat. Ezért is koszos és utánaszámolva kb. 2000km-enként töltök bele 0.5l motorolajat. Ez nekem soknak tünik, mert 10000km alatt félig "lecserélem" az olajat. Szimmering csere? Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Június17, 2004 Megoszt Elküldve Június17, 2004 Hali Mindenki! A motor alján van egy pár csepp olaj, ami még nem cseppent le. Valahol folyhat. Ezért is koszos és utánaszámolva kb. 2000km-enként töltök bele 0.5l motorolajat. Ez nekem soknak tünik, mert 10000km alatt félig "lecserélem" az olajat. Szimmering csere? vagyinkább kartel tömités. deha annyi olajfolyásod van hogy le sem cseppen, akkor a tömitéscsere után is fogsz beletölteni féll litert. ez egy picikét eszi az olajat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Golby Elküldve Június17, 2004 Megoszt Elküldve Június17, 2004 De akkor füstölne, nem? Most szinte nem is füstöl. Egyébként 20E km-el "ezelötti" szervizelés után szivárgott az egyik porlasztócsúcsnál, de mire észrevettem, már mentem vele egy pár ezer km-t, majd kicsit meghúztam, és megszünt. De most megint előjött. Ez nem utal valamire? Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Június17, 2004 Megoszt Elküldve Június17, 2004 De akkor füstölne, nem? Most szinte nem is füstöl. Egyébként 20E km-el "ezelötti" szervizelés után szivárgott az egyik porlasztócsúcsnál, de mire észrevettem, már mentem vele egy pár ezer km-t, majd kicsit meghúztam, és megszünt. De most megint előjött. Ez nem utal valamire? hát a porlasztócsucs, és a motorolaj fogyás nem nagyon áll közel egymáshoz. ötezrenként fél liter olaj egy diesel motornál nem sok. és ennyi olajfogyasztást nem látsz a füstön. akinek olaj füst jön a kipufogoján, és látod is, annak ezer km-ként 1-2 L olajat fogyaszt. amugy ez az olajfogyasztás lehet a szelepszárszimmering hibája is. amugy mennyi idős autód van? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Golby Elküldve Június17, 2004 Megoszt Elküldve Június17, 2004 Nekem azért kicsit több olajat eszik, kb. 0.5l/2000km. Úgy durván kicsit több, mint 1 doboz (liter) 5000 km-re. Amúgy Opel Astra Caravan 1.7D, 17DR motorral, Szentgotthárdi, 1994-es, fehér, 44kW/60LE, kb. 206000km van benne, majd 40E-t hajtottam bele. Napi 120km megyek munkába és haza Vác-Bp XI. ker között. Multkor a zöldkártyánál sárga cimkét kapott, pedig állítólag katalizátoros. Vagy mégsem? Lassan lelépek, de holnap felnézek ide. Tetszik a fórum :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
fekosz Elküldve Június18, 2004 Megoszt Elküldve Június18, 2004 Helló4 Az S betü az szentgotthárdi gyártásu. de neked iilyenkor az adagolo tipusát érdemes megnézni. általában a zárhidra felvan egy matrinya ragasztva és rajtavan, hogy Bosch, vagy CAV amugy van egy klubtársunk, akineek a bátyának van egy ilyen 17D motoros asztrája, amiben 520.000 km van. és még sose lett megnézve a porlasztócsucs. Uhuhu :!: Az adagolók felsorolásából kihagytad a Lucas-t :) :) :o Az egyik kedves ismerősömnek ilyen típusúval van megáldva a gépe :) Mese szép, csodagazdag tőle a verda :D :P ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
fekosz Elküldve Június18, 2004 Megoszt Elküldve Június18, 2004 Nekem azért kicsit több olajat eszik, kb. 0.5l/2000km. Úgy durván kicsit több, mint 1 doboz (liter) 5000 km-re. Amúgy Opel Astra Caravan 1.7D, 17DR motorral, Szentgotthárdi, 1994-es, fehér, 44kW/60LE, kb. 206000km van benne, majd 40E-t hajtottam bele. Napi 120km megyek munkába és haza Vác-Bp XI. ker között. Multkor a zöldkártyánál sárga cimkét kapott, pedig állítólag katalizátoros. Vagy mégsem? Lassan lelépek, de holnap felnézek ide. Tetszik a fórum :) A diesel autókra (régebbikre,mint a tiéd, vagy az enyém) nem tesznek katalizátort. Az olajdekni tömítésedet nézd meg, illetve vizsgálódj, honnan folyhat az olaj. lehet,hogy a főtengely szimeringed fáradt el,de akkor sincs baj,mert van ismerős,aki olcsón és garantáltan TUTIRA jól megcsinálja. Nekem is ő segített. Link to comment Megosztás: More sharing options...
fekosz Elküldve Június18, 2004 Megoszt Elküldve Június18, 2004 Tényleg, hol is tudok tájékozódni,hogy hol gyártották az én verdámat? Van egy cimke a kocsi elején, az tele betűkkel, karakterekkel és számokkal. abból ki lehet valamit hámozni? Őszintén kíváncsi lennék,hogy az enyém hol készült :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Golby Elküldve Június18, 2004 Megoszt Elküldve Június18, 2004 Hello Fekosz! Itt egy link, ahol megtudhatsz 1-2 dolgot: http://omega4ever.opelclub.hu/hasznos.html Opel Omega honlap, de jó bármelyik Opelhez... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Golby Elküldve Június18, 2004 Megoszt Elküldve Június18, 2004 Hali! Pedig a középsö kipufogó dob elött van valami katalizátorra hasonlító cucc. Valami olyasmi, mint a második képen itt: http://www.opelklub.hu/index.php?option=co...id=80&Itemid=32 Meg az eurotax.hu-n is úgy irja, hogy "Astra Kombi Dies Kat 1991-1994" 1.7D GL. Link to comment Megosztás: More sharing options...
fekosz Elküldve Június18, 2004 Megoszt Elküldve Június18, 2004 Hello Fekosz! Itt egy link, ahol megtudhatsz 1-2 dolgot: http://omega4ever.opelclub.hu/hasznos.html Opel Omega honlap, de jó bármelyik Opelhez... Thanks, megnéztem, ma du. a kocsimat is átvizsgálom :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
fekosz Elküldve Június18, 2004 Megoszt Elküldve Június18, 2004 Hali! Pedig a középsö kipufogó dob elött van valami katalizátorra hasonlító cucc. Valami olyasmi, mint a második képen itt: http://www.opelklub.hu/index.php?option=co...id=80&Itemid=32 Meg az eurotax.hu-n is úgy irja, hogy "Astra Kombi Dies Kat 1991-1994" 1.7D GL. Hasonló, vagy u.ilyen? Amit te látsz (a leömlő után az alső dob körül) szövetes flexibilis bekötőcső :) Vastagabb,mint a kipuf.cső, ezért megtévesztő. Hasonlít a kat.ra is :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Golby Elküldve Június18, 2004 Megoszt Elküldve Június18, 2004 Nem, a "rezon.cső" után van és a dob elött. A régi zöldkátyán úgy emlékszem rá is volt irva, hogy katalizátoros. Apropó, a pesti utak hazavágták a lengéscsillapítóimat, fel lehet ujítani, vagy cserélni kell? Szegényke minden úthibát megérez, és zörögnek a müanyagok benne. Lehet valamit csinálni vele? Mikor megvettük, nem vagy alig zörgött. Ja meg kattog a km.óra spriál is. Ezek olyan apró kis bosszantó hibák, amik rontják az Opel Image-t. :? Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Június18, 2004 Megoszt Elküldve Június18, 2004 Én ugy emlékszem hogy csak a 1995 utáni opel diesel motorok katalizátorosak. azaz X17DT , X17DTL. az első betü nélküliek nem kat-osak azaz 16D,17D,17DR és ugyanez a benzinesnél is: 13S, 13N motor nem katalizátoros, C14NZ,X16XEL az meg igen. amugy tök mindegy, hogy katalizátoros e vagy sem, ugyani minden 6 évnél öregebb autó 1 év ződkártyát kap. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Golby Elküldve Június18, 2004 Megoszt Elküldve Június18, 2004 Talán annyiban nem mindegy, hogy ha cserélem a kipufogót vagy a rezon.csőt (ami egy picit már kifúj) akkor a katalizátort is meg kell nézetni, és az +pénz :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Június18, 2004 Megoszt Elküldve Június18, 2004 Talán annyiban nem mindegy, hogy ha cserélem a kipufogót vagy a rezon.csőt (ami egy picit már kifúj) akkor a katalizátort is meg kell nézetni, és az +pénz :) nem lesz kat. amugy a flexibilis cső mindegyiknél tönkre megy a motor rezonanciája miatt. kipufogo klinikán érdemes cseréltetni, mert egy párezerért megcsinálják. a gyári asszem 15 ezerbe kerül..., Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts