mörfi Elküldve November5, 2005 Megoszt Elküldve November5, 2005 Két hónapja 465eFt-ért generálozták a TD Astrámat gyári alkatrészekkel, porl.csúcs cserével, de bontott főtengellyel, plusz adagoló felújítással (10eFt), 50eFt munkadíjjal azóta is püi csődközelben tartózkodom :P HÚÚÚÚÚ baz.... ezért komplett autót kaptál vona kint :shock: :shock: :shock: Én hoztam volna 1-et az biztos, a motor ki a többi bontva elad aztán meg irány a Méh , Link to comment Megosztás: More sharing options...
mörfi Elküldve November5, 2005 Megoszt Elküldve November5, 2005 Tudom hogy a multkor kitárgyaltuk a vákum témát de egy megerősítésre lenne szükségem. 1,7 DR Lucass adagolóval, vákumos, automata dúsitóval. A vákum átmegy egy hőpatronon ( ez kapcsolja ki a dúsitót, ha már meleg a víz) rá a dúsitóra és a gázkarnál lévő szelepre, innen a szívócsonkban lévő valamire.:?: A kérdés az hogy itt (szívócsonkban lévő valami) mikor, milyen gázállásnál kellene jelentkeznie a vákimnak? :?: A másik kérdés hogy tapasztaltatok e már olyat hogy meleg motornál nagyon lassan esik vissza a fordulat ha leveszem a lábam a pedálrol. (a bowden nem szorul) :wink: :roll: Előre is köszönöm. Nekem Bosh van, ha helyben járatod rá lépsz a gázra akkor is nehezen esik vissza a fordulat? Majd csak nem az adagolód szarakszik :? Link to comment Megosztás: More sharing options...
afonya Elküldve November5, 2005 Megoszt Elküldve November5, 2005 Üzemmeleg állapotban ezta jelenséget produkálja. Ha megy, ha nem, akkor is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
afonya Elküldve November5, 2005 Megoszt Elküldve November5, 2005 Tegnap cseréltem a gasolin szűrőt és kiderült hogy a fűtőbetétház csak dísznek volt jelen. se tömítés, se fűtőszál. A drága anyag meg nagy valószinüséggel szüretlenül ment az adagolóba bele. :x Most egy elegáncs mozdulattal (jobb kézzel, bal váll felett nagy ívben) kihajitottam belőle, és így már van szűrése is. :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mörfi Elküldve November5, 2005 Megoszt Elküldve November5, 2005 Vízsgáld meg az adagolónak a karját mármint gáz karját nem -e szorul. És tölts bele dizil adalékot a tankba, tudod tisztitja, karban tartja, növeli a cetán számot meg egyébb marha ságok. Lényeg az hogy én szoktam tenni bele és érezhető a különbség. A legutóbb tacskós stp-vettem nekem bejött, füst az teljesen megszünt. Persze ez nem jelent semmit de hátha valami dzsuva van az adagolónál. Link to comment Megosztás: More sharing options...
afonya Elküldve November5, 2005 Megoszt Elküldve November5, 2005 Metabond Megasel- t öntöttem bele valamikor, de már efogyott. Előtte is csinálta, és most is. Mindenesetre kipróbálom. Köszönöm ar ötletet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mörfi Elküldve November5, 2005 Megoszt Elküldve November5, 2005 Egyébként jó lett a vas? Indul meg minden? Link to comment Megosztás: More sharing options...
afonya Elküldve November5, 2005 Megoszt Elküldve November5, 2005 Ja. reggel jégvakarás után Két hosszú izzitás és berr,katt-katt, és megy :P Kicsit rángat de nem veszélyes. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve November5, 2005 Megoszt Elküldve November5, 2005 Konkrétan milyen izzitógyertyát vegyek,ha cserélni szeretném? Én Beru-ra gondoltam,a bosch-ról lebeszéltek!Egyéb alternatíva nincs? Link to comment Megosztás: More sharing options...
afonya Elküldve November5, 2005 Megoszt Elküldve November5, 2005 Én is Beru-t raktam bele és igazából nem vettem észre hogy nem a "főnök" melegít. De leginkább az anyegin múlott. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mörfi Elküldve November5, 2005 Megoszt Elküldve November5, 2005 Nekem shampion van benne, de berut vegyél minimum. Már bánom a shamp. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve November5, 2005 Megoszt Elküldve November5, 2005 Nekem shampion van benne, de berut vegyél minimum. Már bánom a shamp. Bosch,beru,iskra,champion Milyen van még? Gyári nincs? Link to comment Megosztás: More sharing options...
afonya Elküldve November5, 2005 Megoszt Elküldve November5, 2005 A gyár nagy valószínüséggel a Bosch-öt (főnököt ) ülteti szolgálatba. De ez nem biztos, mert a Lucas is csinál opeléknak. /Az is elkébzelhető hogy egy nevenincs beszállítótól veszi. Persze szigorú minőségellenörzéssel. Csak találgattam./ A Bosch, és a Lucas, valószínü. Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.7DTL Elküldve November6, 2005 Megoszt Elküldve November6, 2005 Sziasztok nem tud valaki bontott jó olajkartert? Nekem beleszakadt a menet se be se ki a csavar:( Mibe kerül egy másik kb? :?: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve November6, 2005 Megoszt Elküldve November6, 2005 Sziasztok nem tud valaki bontott jó olajkartert? Nekem beleszakadt a menet se be se ki a csavar:( Mibe kerül egy másik kb? :?: Hova,mi szakadt?Szarrá ment a menet a blokk aljában? Link to comment Megosztás: More sharing options...
mörfi Elküldve November6, 2005 Megoszt Elküldve November6, 2005 Sziasztok nem tud valaki bontott jó olajkartert? Nekem beleszakadt a menet se be se ki a csavar:( Mibe kerül egy másik kb? :?: Az sem mind1 milyen évjáratú az otód! Alu teknő vagy lemez teknő van rajta. De ahogy a képet nézem dupla teknős, vagyis alu. Opel bontó .hu :roll: :idea: 97-es alu teknős ,2 darabból van. Az alja kell neked. :? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opelbaj Elküldve November7, 2005 Megoszt Elküldve November7, 2005 "HÚÚÚÚÚ baz.... ezért komplett autót kaptál vona kint Én hoztam volna 1-et az biztos, a motor ki a többi bontva elad aztán meg irány a Méh ," hol tudsz venni komplett autót 500 ezer alatt? meg aztán a használt , ismeretlen motor kockázata... Link to comment Megosztás: More sharing options...
vbandit Elküldve November7, 2005 Megoszt Elküldve November7, 2005 HAli hatalmas felfedezéseket tettem a hétvégén... a lényeg: időnként a hűtőventillátor csapágyát zsírozni kell (főleg a dízeleken,mert azokon jo esetben ritkán kapcsol be) nekem Chopokra felfele akart bekepcsolni,de nem sikerült neki :D( A másik: nem működik a fent említett gázoil szűrő előmelegítőm...valakinek ez működik...(1,7DR opel motoron) Szlovákiában 217 ért is lehet gázoilt tankolni :P) Link to comment Megosztás: More sharing options...
mörfi Elküldve November7, 2005 Megoszt Elküldve November7, 2005 "HÚÚÚÚÚ baz.... ezért komplett autót kaptál vona kint Én hoztam volna 1-et az biztos, a motor ki a többi bontva elad aztán meg irány a Méh ," hol tudsz venni komplett autót 500 ezer alatt? meg aztán a használt , ismeretlen motor kockázata... Nem 1 helyen hirdetnek alkatrész papíros autót, 97-es caravan isuzu bal eleje kop, járóképes 250 irány ár. :arrow: :arrow: meg aztán a használt , ismeretlen motor kockázata...[/quote Az előbbi inkább :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mörfi Elküldve November7, 2005 Megoszt Elküldve November7, 2005 HAli hatalmas felfedezéseket tettem a hétvégén... a lényeg: időnként a hűtőventillátor csapágyát zsírozni kell (főleg a dízeleken,mert azokon jo esetben ritkán kapcsol be) nekem Chopokra felfele akart bekepcsolni,de nem sikerült neki :D( A másik: nem működik a fent említett gázoil szűrő előmelegítőm...valakinek ez működik...(1,7DR opel motoron) Szlovákiában 217 ért is lehet gázoilt tankolni :P) Nekem kapcsolt a nyáron nem is 1-szer. Cserélj benne patront, mármint előmelegítő patront. Link to comment Megosztás: More sharing options...
vbandit Elküldve November8, 2005 Megoszt Elküldve November8, 2005 ma reggel találkoztam egy emberel ugyan olyan 1.7d je van mint nekem..kb fél orát vizsgálgattuk egymás autoját,mesélte a tapasztalatait stb... ö mondta,hogy neki csak 0 fok körül kapcsol be és hogy a gyári könyvbe is hasonlo van irva.... de egy ellenállást mindenesetre mérek... Link to comment Megosztás: More sharing options...
opelbaj Elküldve November8, 2005 Megoszt Elküldve November8, 2005 Annyira dilettáns vagyok, hogy most hallok először gázolaj előmelegítőről. Ez ott van az üa.szűrőben? Nahát! Milyen patronról van szó? Ez is egy kopó alkatrész? Okosítsatok már fel. Más:jól húz a biodízel, meg vagyok elégedve, igaz egyelőre csak 50-50%-ban tesztelem. Valaki próbálta már töményen is? Link to comment Megosztás: More sharing options...
mörfi Elküldve November8, 2005 Megoszt Elküldve November8, 2005 Annyira dilettáns vagyok, hogy most hallok először gázolaj előmelegítőről. Ez ott van az üa.szűrőben? Nahát! Milyen patronról van szó? Ez is egy kopó alkatrész? Okosítsatok már fel. Más:jól húz a biodízel, meg vagyok elégedve, igaz egyelőre csak 50-50%-ban tesztelem. Valaki próbálta már töményen is? Vizsgáld csak meg a szűrő házat neked is lenni kéne. Töményen nem fogom kipróbálni , fele fele :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
opelbaj Elküldve November8, 2005 Megoszt Elküldve November8, 2005 Vizsgáld csak meg a szűrő házat neked is lenni kéne. Töményen nem fogom kipróbálni , fele fele :P És ez melegíti a gázolajat? Minden dízelautóban van ilyen? Karbantartást igényel? Télen én is csak keverékkel tervezek hajtani. Tiéd is hangoskodik reggel az indítást követő percekben? Link to comment Megosztás: More sharing options...
fekosz Elküldve November8, 2005 Megoszt Elküldve November8, 2005 jol megy..CBA oil...:P Nem tudja valaki,hogy 93as 1,7DR astran van katalizátor én még soha nem néztem... Szia ! Nincs, a DR asztán csak gégecső van, amit katalizátornak néznek a nagyon hozzáértő emberkék!!! :D Egyébként sorry, hogy eddig nem voltam, de sajna megbetegedett a kislányom és otthon kellett maradjak vele :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts