Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Guest

Recommended Posts

Két hónapja 465eFt-ért generálozták a TD Astrámat

gyári alkatrészekkel, porl.csúcs cserével, de bontott főtengellyel, plusz adagoló felújítással (10eFt), 50eFt munkadíjjal

azóta is püi csődközelben tartózkodom :P

HÚÚÚÚÚ baz.... ezért komplett autót kaptál vona kint :shock: :shock: :shock: Én hoztam volna 1-et az biztos, a motor ki a többi bontva elad aztán meg irány a Méh ,

Megosztás:

Tudom hogy a multkor kitárgyaltuk a vákum témát de egy megerősítésre lenne szükségem.

1,7 DR Lucass adagolóval, vákumos, automata dúsitóval. A vákum átmegy egy hőpatronon ( ez kapcsolja ki a dúsitót, ha már meleg a víz) rá a dúsitóra és a gázkarnál lévő szelepre, innen a szívócsonkban lévő valamire.:?:

A kérdés az hogy itt (szívócsonkban lévő valami) mikor, milyen gázállásnál kellene jelentkeznie a vákimnak? :?:

A másik kérdés hogy tapasztaltatok e már olyat hogy meleg motornál nagyon lassan esik vissza a fordulat ha leveszem a lábam a pedálrol. (a bowden nem szorul) :wink: :roll:

Előre is köszönöm.

Nekem Bosh van, ha helyben járatod rá lépsz a gázra akkor is nehezen esik vissza a fordulat? Majd csak nem az adagolód szarakszik :?

Megosztás:

Tegnap cseréltem a gasolin szűrőt és kiderült hogy a fűtőbetétház csak dísznek volt jelen. se tömítés, se fűtőszál. A drága anyag meg nagy valószinüséggel szüretlenül ment az adagolóba bele. :x Most egy elegáncs mozdulattal (jobb kézzel, bal váll felett nagy ívben) kihajitottam belőle, és így már van szűrése is. :wink:

Megosztás:

Vízsgáld meg az adagolónak a karját mármint gáz karját nem -e szorul. És tölts bele dizil adalékot a tankba, tudod tisztitja, karban tartja, növeli a cetán számot meg egyébb marha ságok. Lényeg az hogy én szoktam tenni bele és érezhető a különbség. A legutóbb tacskós stp-vettem nekem bejött, füst az teljesen megszünt. Persze ez nem jelent semmit de hátha valami dzsuva van az adagolónál.

Megosztás:

A gyár nagy valószínüséggel a Bosch-öt (főnököt ) ülteti szolgálatba. De ez nem biztos, mert a Lucas is csinál opeléknak. /Az is elkébzelhető hogy egy nevenincs beszállítótól veszi. Persze szigorú minőségellenörzéssel. Csak találgattam./

A Bosch, és a Lucas, valószínü.

Megosztás:

Sziasztok nem tud valaki bontott jó olajkartert? Nekem beleszakadt a menet se be se ki a csavar:( Mibe kerül egy másik kb?

:?:

Az sem mind1 milyen évjáratú az otód! Alu teknő vagy lemez teknő van rajta. De ahogy a képet nézem dupla teknős, vagyis alu. Opel bontó .hu :roll:

:idea: 97-es alu teknős ,2 darabból van. Az alja kell neked. :?

Megosztás:

HAli

hatalmas felfedezéseket tettem a hétvégén...

a lényeg:

időnként a hűtőventillátor csapágyát zsírozni kell (főleg a dízeleken,mert azokon jo esetben ritkán kapcsol be) nekem Chopokra felfele akart bekepcsolni,de nem sikerült neki :D(

A másik: nem működik a fent említett gázoil szűrő előmelegítőm...valakinek ez működik...(1,7DR opel motoron)

Szlovákiában 217 ért is lehet gázoilt tankolni :P)

Megosztás:

"HÚÚÚÚÚ baz.... ezért komplett autót kaptál vona kint    Én hoztam volna 1-et az biztos, a motor ki a többi bontva elad aztán meg irány a Méh ,"

hol tudsz venni komplett autót 500 ezer alatt?

meg aztán a használt , ismeretlen motor kockázata...

Nem 1 helyen hirdetnek alkatrész papíros autót, 97-es caravan isuzu bal

eleje kop, járóképes 250 irány ár. :arrow: :arrow: meg aztán a használt , ismeretlen motor kockázata...[/quote

Az előbbi inkább :wink:

Megosztás:

HAli

hatalmas felfedezéseket tettem a hétvégén...

a lényeg:

időnként a hűtőventillátor csapágyát zsírozni kell (főleg a dízeleken,mert azokon jo esetben ritkán kapcsol be) nekem Chopokra felfele akart bekepcsolni,de nem sikerült neki :D(

A másik: nem működik a fent említett gázoil szűrő előmelegítőm...valakinek ez működik...(1,7DR opel motoron)

Szlovákiában 217 ért is lehet gázoilt tankolni :P)

Nekem kapcsolt a nyáron nem is 1-szer.

Cserélj benne patront, mármint előmelegítő patront.

Megosztás:

ma reggel találkoztam egy emberel ugyan olyan 1.7d je van mint nekem..kb fél orát vizsgálgattuk egymás autoját,mesélte a tapasztalatait stb...

ö mondta,hogy neki csak 0 fok körül kapcsol be és hogy a gyári könyvbe is hasonlo van irva....

de egy ellenállást mindenesetre mérek...

Megosztás:

Annyira dilettáns vagyok, hogy most hallok először gázolaj előmelegítőről.

Ez ott van az üa.szűrőben? Nahát!

Milyen patronról van szó? Ez is egy kopó alkatrész? Okosítsatok már fel.

Más:jól húz a biodízel, meg vagyok elégedve, igaz egyelőre csak 50-50%-ban tesztelem. Valaki próbálta már töményen is?

Megosztás:

Annyira dilettáns vagyok, hogy most hallok először gázolaj előmelegítőről.

Ez ott van az üa.szűrőben? Nahát!

Milyen patronról van szó? Ez is egy kopó alkatrész? Okosítsatok már fel.

Más:jól húz a biodízel, meg vagyok elégedve, igaz egyelőre csak 50-50%-ban tesztelem. Valaki próbálta már töményen is?

Vizsgáld csak meg a szűrő házat neked is lenni kéne. Töményen nem fogom kipróbálni , fele fele :P

Megosztás:

Vizsgáld csak meg a szűrő házat neked is lenni kéne. Töményen nem fogom kipróbálni , fele fele :P

És ez melegíti a gázolajat? Minden dízelautóban van ilyen? Karbantartást igényel?

Télen én is csak keverékkel tervezek hajtani. Tiéd is hangoskodik reggel az indítást követő percekben?

Megosztás:

jol megy..CBA oil...:P

Nem tudja valaki,hogy 93as 1,7DR astran van katalizátor én még soha nem néztem...

Szia !

Nincs, a DR asztán csak gégecső van, amit katalizátornak néznek a nagyon hozzáértő emberkék!!! :D

Egyébként sorry, hogy eddig nem voltam, de sajna megbetegedett a kislányom és otthon kellett maradjak vele :D

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.