Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Guest

Recommended Posts

Gondolom a féltengelyt nagyobb szívás leszedni-visszatenni + tömítés, estébé. Kiszivattyúzni mivel szokás a régi oil-t? Te pl. hogyan csináltad?

Köszi, ujjzol

A váltó alján van pár csavar,ott bontsd meg,de persze vegyél hozzá új tömítést,és kell 1,6-1,7l gyári váltóolaj is!

1600Ft/l a gyári olaj,700Ft körül van a tömítés a váltókartelhez!

Megosztás:

Van benne valami. Sipos Jenő nem véletlenül nyilatkozott a tévében, hogy irgum burgum jövedéki adó csalás meg büntetek mindenkit :twisted: Beszéltem Kovács Ferenccel, 1-2 infót mondott, de konkrét dolgot nem . Ez mondjuk érthető hiszen pénzbe kerül az infó. A télen nem fogom kipróbálni de a nyáron tuti. :drinkers: beöntök neki :(

Megosztás:

Van benne valami. Sipos Jenő nem véletlenül nyilatkozott a tévében, hogy irgum burgum jövedéki adó csalás meg büntetek mindenkit :twisted: Beszéltem Kovács Ferenccel, 1-2 infót mondott, de konkrét dolgot nem . Ez mondjuk érthető hiszen pénzbe kerül az infó. A télen nem fogom kipróbálni de a nyáron tuti. :drinkers: beöntök neki :(

Mi lehet,hogy összedobjuk 2-3-an a lovét és megnézzük mi is ez,milyen szűrőt lehet kreálni ehhez!

A VPOP meg ny@lja ki a ....em,nemhogy örülnének,hogy nem szennyezem a környezetet! :evil:

Megosztás:

Azt értem, hogy miért vannak annyira felháborodva azon, ha használt étolajjal hajtod a gépedet, hiszen nekik abból nincs semmi bevételük, de azért jövedéki adócsalásnak nevezni kicsit erős sztem, hiszen tudomásom szerint nincs olyan törvény, ami kimondaná, hogy Te csak a Mol (vagy más társaság) által forgalmazott üzemanyaggal hajthatod a gépedet; itt egyszerűen arról van szó, hogy az üzemanyag adótartalmából rengetegen gazdagodnak (a Parlamentben is!), nem lepődnék meg, ha hoznának egy olyan törvényt, hogy étolaj után is kell fizetni valami adót... :evil:

Megosztás:

Azt értem, hogy miért vannak annyira felháborodva azon, ha használt étolajjal hajtod a gépedet, hiszen nekik abból nincs semmi bevételük, de azért jövedéki adócsalásnak nevezni kicsit erős sztem, hiszen tudomásom szerint nincs olyan törvény, ami kimondaná, hogy Te csak a Mol (vagy más társaság) által forgalmazott üzemanyaggal hajthatod a gépedet; itt egyszerűen arról van szó, hogy az üzemanyag adótartalmából rengetegen gazdagodnak (a Parlamentben is!), nem lepődnék meg, ha hoznának egy olyan törvényt, hogy étolaj után is kell fizetni valami adót... :evil:

De ez miért csak a mi kib@aszott országunkban történik meg?Az osztrákok akár finomitott repceolajat is tankolhatnak olcsón a dizelbe!Kurv@ agyarország! :evil: :smt093

Megosztás:

Sasold már ki hogy csinálja! Be öntés előtt valahogy kezelni kell, mert nagyon sűrű.

Ok Johnny :wink:

Ha figyelmesen elolvasod a leirást és átgondolod,két dologra kell ügyelni az étolajnál!

Ne legyenek benne a sütéskor keletkező darabos anyagok,és ami talán fontosabb,ne legyen zsír tartalma!Ez főleg télen fontos,mivel a zsír a hidegben könnyen kicsapódik,dermed!Ha ez a kettő megoldott,szerintem gondot nem okozhat!

Megosztás:

Haliho

én is beszállnék,irjatok privátban hogy lehetne...

Nekem is van néhány igen hasznos infom ezzel kapcsolatban...

Télen nem nagyon lehet használni a sütőolajat,mert tul sűrű...

megoldás be kell kötni az adagoló szívóágába egy sima benzin pumpát...

ez főleg a régi adagoloknál működik (soros adagoloknál)....

Én VE vel soha nem próbáltam...

Amúgy fáradt olajjal is megy ám a diesel motor,csak nagyon meg köll szűrni :(

Megosztás:

Részemről oké!

Népszerű a repceolaj

október 12. 14:53

[MTI]

A magas olajár megmozgatta a német gazdák képzeletét. Hamminkelnben Peter Daniels gazdálkodó olajsajtója éjjel-nappal üzemel és hetente 50 tonna repcét dolgoz fel. Az átlagosan 42 százalékos olajtartalmú magvak kipréselésekor keletkező zavaros folyadékból két szűrés után kristálytiszta aranyszínű növényolaj lesz. Németországban már 250 repceolaj sajtoló üzem működik és számuk naponta emelkedik. "Számos gazda így látja el saját magát és másokat is üzemanyaggal" - mutat rá Günter Hell az olajmalmok szövetségi szervezetétől a kialakulóban lévő trendre. A traktorok, kombájnok és szecskagépek már az így nyert üzemanyaggal működnek. Peter Daniels négy személygépkocsiját is saját termelésű repceolajjal üzemelteti. A vásárlók pedig ezer literes konténerekben szállítják el az olajat. A dízel üzemanyag 1,20 eurós árával szemben a repceolaj literenként mindössze 64 centbe kerül áfával. A hidegen sajtolt repceolaj a biodízel előállítás legjelentősebb nyersanyaga és átalakított dízelmotorok hajtására alkalmas. A repceolaj nem tűzveszélyes, talajvíz- és környezetszennyezési szempontból semleges, széndioxid kibocsátási mérlege nulla, problémamentesen tárolható és tetszőleges arányban keverhető a dízel olajjal.

Megosztás:

Ma délelőtt olvasgattam utánna, sokan azt mondják nem működik . De találtam olyat is aki évek óta evvel jár ,megpróbálom vele fel venni a kapcsolatot. Kiváncsi vagyok most már nagyon. A VPOP harap rá az tuti , mivel jövedéki adót csalsz. Az étolajból hiányzik az észter remélm jól írtam, szóval ha mintát vesznek tőled mert sült krumpli szagú az autód akkor ezt keresik.

Megosztás:

na mikor rendeljük meg..?

igaz tul nagy ujítást nem várok,de nagyon kiváncsi vagyok,hogy jok e meglátásaim ezügyben

Ha gondoljátok én megrendelhetem és akkor átutalhatjátok az én számlaszámomra a részeteket..és persze email címet külgyetek...

na meglátások..??

Megosztás:

na mikor rendeljük meg..?

igaz tul nagy ujítást nem várok,de nagyon kiváncsi vagyok,hogy jok e meglátásaim ezügyben

Ha gondoljátok én megrendelhetem és akkor átutalhatjátok az én számlaszámomra a részeteket..és persze email címet külgyetek...

na meglátások..??

Kecskemétről 2-en még beszálunk,úgy még kevesebb lenne a lové!

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.