pimpa197403 Elküldve November15, 2016 Megoszt Elküldve November15, 2016 On 2016. 11. 04. at 14:06, Reserved írta: Nem nyert. Leszedtem a hátulját az lett amire számítottam.. Rugók,tengelyek és mindenféle vasdarab omlott ki belőle.Viszont így már tudom mi a baj. Van rajta egy o gyűrű az a rossz. Úgy hogy a működő kocsimban nem nyúlok hozzá gondolom adagolóshoz kell vinnem. Nem szabadott volna szét bontani házilag :P Vannak neten robbantott ábrák miért nem kerestél inkább rá?? Így most már az az adagoló is csak nyüg és jó pénzér össze rakják ha majd kell Ezt nézd át olvasgass és hátha jutsz valamire : http://neviatdi.blog.hu/ Fényképek ábrák segítenek és sok sok írás!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
kadett17dforever Elküldve November16, 2016 Megoszt Elküldve November16, 2016 Sziasztok, Tudnátok segíteni izzítás témában (Isuzu td B vectra 96-ból). Böngésztem az oldalt, de az enyémnél egy más jelenség áll fenn az izzítási idővel kapcsolatban sajna. A jelenség a következő: elindul az izzítási ciklus, kb. 8-10sec utána a mérhető feszültség a gyertyasoron, vagy a relén mérve 0-3V között ingadozik szinte periódikusan álló motornál és motort indítva egyaránt. Azt még nem próbáltam ki, hogy mi történik ha a vízhőfok 55C fok felé megy, tehát amig elvileg az utóizzitás megy. Bár azzal nem vagyok tisztában, hogy az utóizzítás alatt milyen feszültség érték jelenik meg a gyertyákon (folyamatos 12v körüli, vagy ilyen pulzáló mint nálam?). Most van még egy olyan infóm, mai nap érkezett az autómról, mivel sajna most dolgozom és fater méregette, hogy a 3V körüli érték úgy áll elő valószinű, hogy a relé 86-os pontjára (ami elvileg a gyújtás, 15-ös kapocs rajz szerint) érkezik a 12V illetve a 9V körüli érték, aminek a potenciálja a 85-höz képest (izzítás vezérlő felöl 12V) pont ezt az értéket adja. Akkor ebből arra következtetek hogy valami gebasz lehet a 86-os pontnál, illetve a vezetéknél ami a gyújtás felöl érkezik (ami okozza a pulzálást) ??? Szerintetek? Köszi a válaszokat. üdv, P Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November16, 2016 Megoszt Elküldve November16, 2016 2 órája, kadett17dforever írta: Sziasztok, Tudnátok segíteni izzítás témában (Isuzu td B vectra 96-ból). Böngésztem az oldalt, de az enyémnél egy más jelenség áll fenn az izzítási idővel kapcsolatban sajna. A jelenség a következő: elindul az izzítási ciklus, kb. 8-10sec utána a mérhető feszültség a gyertyasoron, vagy a relén mérve 0-3V között ingadozik szinte periódikusan álló motornál és motort indítva egyaránt. Azt még nem próbáltam ki, hogy mi történik ha a vízhőfok 55C fok felé megy, tehát amig elvileg az utóizzitás megy. Bár azzal nem vagyok tisztában, hogy az utóizzítás alatt milyen feszültség érték jelenik meg a gyertyákon (folyamatos 12v körüli, vagy ilyen pulzáló mint nálam?). Most van még egy olyan infóm, mai nap érkezett az autómról, mivel sajna most dolgozom és fater méregette, hogy a 3V körüli érték úgy áll elő valószinű, hogy a relé 86-os pontjára (ami elvileg a gyújtás, 15-ös kapocs rajz szerint) érkezik a 12V illetve a 9V körüli érték, aminek a potenciálja a 85-höz képest (izzítás vezérlő felöl 12V) pont ezt az értéket adja. Akkor ebből arra következtetek hogy valami gebasz lehet a 86-os pontnál, illetve a vezetéknél ami a gyújtás felöl érkezik (ami okozza a pulzálást) ??? Szerintetek? Köszi a válaszokat. üdv, P A 15-ös kapocs a gyujtás utáni " kapcsolt táp" ha jól rémlik és oda az akku teljes feszültségének meg kéne érkeznie. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kadett17dforever Elküldve November16, 2016 Megoszt Elküldve November16, 2016 6 órája, zotya975 írta: A 15-ös kapocs a gyujtás utáni " kapcsolt táp" ha jól rémlik és oda az akku teljes feszültségének meg kéne érkeznie. Ma nekifutottam újra méregetni, hibát keresni. Mai észrevétel az alábbi. A generátor töltés jelző vezetéken (ez is befut az izzítás vezérlőre) mérhető 0.25V feszültség gyújtás nélkül, ha raadom a gyújtást akkor pedig felmegy 2,45V-ra, ez normális, mert nekem fura, hacsak nem ez adja a gerjesztest, sajna nem értek hozzá szakszerűen? Az esetleg nem lehet gond, hogy ez a generátor, csak 70 A nem pedig 100A, klímás a kocsi, de a klima rendszer nem működik, és a klímást 100A-val szerelték? De nem hiszem, hogy ez kihatna rá? Köszi a válaszokat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November17, 2016 Megoszt Elküldve November17, 2016 5 órája, kadett17dforever írta: Ma nekifutottam újra méregetni, hibát keresni. Mai észrevétel az alábbi. A generátor töltés jelző vezetéken (ez is befut az izzítás vezérlőre) mérhető 0.25V feszültség gyújtás nélkül, ha raadom a gyújtást akkor pedig felmegy 2,45V-ra, ez normális, mert nekem fura, hacsak nem ez adja a gerjesztest, sajna nem értek hozzá szakszerűen? Az esetleg nem lehet gond, hogy ez a generátor, csak 70 A nem pedig 100A, klímás a kocsi, de a klima rendszer nem működik, és a klímást 100A-val szerelték? De nem hiszem, hogy ez kihatna rá? Köszi a válaszokat. A gerjesztés vezetékén 12Voltot kéne kapnia a generátornak, pontosabban az izzón keresztül ennyit. Ha elindul az autó, akkor a generátor felől is 12Voltot kap ( hiszen már termeli az áramot) ezért alszik el. Nem hiszem hogy a kisebb generátor okozná. Nézd meg a test, és egyéb vastag kábeleket, csatikat, a motortérben. Akku előtti testcsavar,hengerfejnél, generátornál..stb. tekerd le, őket, pucold meg, tekerd vissza. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kadett17dforever Elküldve November17, 2016 Megoszt Elküldve November17, 2016 16 perce, zotya975 írta: A gerjesztés vezetékén 12Voltot kéne kapnia a generátornak, pontosabban az izzón keresztül ennyit. Ha elindul az autó, akkor a generátor felől is 12Voltot kap ( hiszen már termeli az áramot) ezért alszik el. Nem hiszem hogy a kisebb generátor okozná. Nézd meg a test, és egyéb vastag kábeleket, csatikat, a motortérben. Akku előtti testcsavar,hengerfejnél, generátornál..stb. tekerd le, őket, pucold meg, tekerd vissza. Szia, Rendben, akkor a testkabeleket atnezem újra, elvileg van egy rajzom amin szerepel minden. A lényeg az, hogy a generátor tölt rendesen, test hiba nincs a generátornal. Indítás után elalszik a töltés lámpa is, csak ez a pulzálas marad az izzitasban. Arra gondoltam, hogy lehet ez a 2 érték váltja ki a vezérlőből ezt hogy feszt ad oda. De az az érdekes jelenség, hogy a pulzáló fesz nem mérhető a relé vezérlő pólusa és a test között, hanem a csak a 85-86os pont között, illetve a 85-30 között? Az izzítás letelte után kezdődik. ??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
kadett17dforever Elküldve November17, 2016 Megoszt Elküldve November17, 2016 1 óra, kadett17dforever írta: Szia, Rendben, akkor a testkabeleket atnezem újra, elvileg van egy rajzom amin szerepel minden. A lényeg az, hogy a generátor tölt rendesen, test hiba nincs a generátornal. Indítás után elalszik a töltés lámpa is, csak ez a pulzálas marad az izzitasban. Arra gondoltam, hogy lehet ez a 2 érték váltja ki a vezérlőből ezt hogy feszt ad oda. De az az érdekes jelenség, hogy a pulzáló fesz nem mérhető a relé vezérlő pólusa és a test között, hanem a csak a 85-86os pont között, illetve a 85-30 között? Az izzítás letelte után kezdődik. ??? A kapcsolási rajzot lerajzolom, megjelolom a színeket, mérr értékeket, majd lefotozom és becsatolom ide hátha jobban árlátható a számodra. Köszönettel. Üdv Péter Link to comment Megosztás: More sharing options...
kadett17dforever Elküldve November17, 2016 Megoszt Elküldve November17, 2016 7 órája, zotya975 írta: A gerjesztés vezetékén 12Voltot kéne kapnia a generátornak, pontosabban az izzón keresztül ennyit. Ha elindul az autó, akkor a generátor felől is 12Voltot kap ( hiszen már termeli az áramot) ezért alszik el. Nem hiszem hogy a kisebb generátor okozná. Nézd meg a test, és egyéb vastag kábeleket, csatikat, a motortérben. Akku előtti testcsavar,hengerfejnél, generátornál..stb. tekerd le, őket, pucold meg, tekerd vissza. Szia, Alább mellékelem az ábrát, amit rajzoltam és a mért értékek amik a normálistól eltérőek: Köszi. üdv, Péter Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November17, 2016 Megoszt Elküldve November17, 2016 3 órája, kadett17dforever írta: Szia, Alább mellékelem az ábrát, amit rajzoltam és a mért értékek amik a normálistól eltérőek: Köszi. üdv, Péter Hát igazából annyira nem vágom a dieselt, de az izzító relénél nem szabadna pulzálnia, hiszen az direkt gyujtás utáni fesz, nincs előtte semmi szabályzás meg amúgy sem látnám értelmét. De erre egy dieseles jobban tudná a választ. Izzító relét próbáltál már cserélni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
kadett17dforever Elküldve November17, 2016 Megoszt Elküldve November17, 2016 1 perc, zotya975 írta: Hát igazából annyira nem vágom a dieselt, de az izzító relénél nem szabadna pulzálnia, hiszen az direkt gyujtás utáni fesz, nincs előtte semmi szabályzás meg amúgy sem látnám értelmét. De erre egy dieseles jobban tudná a választ. Izzító relét próbáltál már cserélni? Szia, A relé cserével kezdtem, de mivel a lüktető feszültség ingadozás megjelenik már relé foglalatnál, így már teljesen mindegy a relé. A lüktető feszültség nem a gyújtás 15-ös kapocs felöl érkezhet, mivel rámértem úgy, hogy a 85-ös pont (vezérlő felől) és a pozitív akku pólus között, itt tapasztalható még, ha szakadás vizsgálóval mérem ezek a pontok között, akkor ütemes csipogás hallható (feszültség esés, emelkedés). Tehát akkor mégiscsak a vezérlő és az abba érkező vezetékek környékén kéne a hibát keresni véleményem szerint. Ezért is gondoltam arra, hogy ez az általam említett töltésjelző érték gyanús (0,25V, 2,45V). Még ezzel kapcsolatban annyit tehetnék, hogy kivenném a műszeregységet, és az érintkezési soron megmérném a töltésjelzőre menő villamos pontot a testhez képest, és itt elvileg a gyújtás fesz - töltésvezetéken mérhető feszültséget kéne látnom Holnapi nap ismerősöm ugyanilyen B vectráját meglátogatom és megméregetem ezeket az értékeket, hátha okosabb leszek mi nem passzol Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November17, 2016 Megoszt Elküldve November17, 2016 4 perce, kadett17dforever írta: Szia, A relé cserével kezdtem, de mivel a lüktető feszültség ingadozás megjelenik már relé foglalatnál, így már teljesen mindegy a relé. A lüktető feszültség nem a gyújtás 15-ös kapocs felöl érkezhet, mivel rámértem úgy, hogy a 85-ös pont (vezérlő felől) és a pozitív akku pólus között, itt tapasztalható még, ha szakadás vizsgálóval mérem ezek a pontok között, akkor ütemes csipogás hallható (feszültség esés, emelkedés). Tehát akkor mégiscsak a vezérlő és az abba érkező vezetékek környékén kéne a hibát keresni véleményem szerint. Ezért is gondoltam arra, hogy ez az általam említett töltésjelző érték gyanús (0,25V, 2,45V). Még ezzel kapcsolatban annyit tehetnék, hogy kivenném a műszeregységet, és az érintkezési soron megmérném a töltésjelzőre menő villamos pontot a testhez képest, és itt elvileg a gyújtás fesz - töltésvezetéken mérhető feszültséget kéne látnom Holnapi nap ismerősöm ugyanilyen B vectráját meglátogatom és megméregetem ezeket az értékeket, hátha okosabb leszek mi nem passzol Hát próbáljátok meg, kíváncsi vagyok én is hogy mi lehet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
exitl0l Elküldve December5, 2016 Megoszt Elküldve December5, 2016 Sziasztok! Mostanában elkezdett nyüszögni az ékszíjjam. Még nem cseréltem, így nem tudom az ideális méreteket, mivel a webshopokban több méret van. X17DTL a motorkódom, mekkora szíjat kellene vennem? És hogy a legegyszerűbb kicserélni, a legkevesebb bontással/szereléssel? Köszönöm Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December5, 2016 Megoszt Elküldve December5, 2016 7 órája, exitl0l írta: Sziasztok! Mostanában elkezdett nyüszögni az ékszíjjam. Még nem cseréltem, így nem tudom az ideális méreteket, mivel a webshopokban több méret van. X17DTL a motorkódom, mekkora szíjat kellene vennem? És hogy a legegyszerűbb kicserélni, a legkevesebb bontással/szereléssel? Köszönöm Méret passz, leveszed, elmész a boltig, világítás nélkül bírja és kérsz ekkorát. Emlékeim szerint itt nem kerüli meg a motortartó bakot a generátor feszítés fellazításával lejön a szíj. Csak ha mész vele húzd vissza a csavart hogy ne kalimpáljon a generátor. De lehet elég ha csak megfeszíted. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve December5, 2016 Megoszt Elküldve December5, 2016 9 hours ago, exitl0l said: Sziasztok! Mostanában elkezdett nyüszögni az ékszíjjam. Még nem cseréltem, így nem tudom az ideális méreteket, mivel a webshopokban több méret van. X17DTL a motorkódom, mekkora szíjat kellene vennem? És hogy a legegyszerűbb kicserélni, a legkevesebb bontással/szereléssel? Köszönöm A cromaxnál azt írják, hogy van gyári, és van 2 féle helyettesítő méretű szíj. A méret alapján úgy nézem, hogy a gyári a középső, egyik helyettesítő nagyobb, a másik pedig kisebb. Valószínűsítem, hogy a kisebb azért van, ha kopott a két szíjtárcsa, akkor is meg lehessen feszíteni rendesen. A kisebb nemtudom miért van. Ez most annyiban segít rajtad, hogy vedd le a szíjat, és mintaként vidd magaddal, mikor veszed az újat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
free0228 Elküldve December5, 2016 Megoszt Elküldve December5, 2016 10 órája, exitl0l írta: Sziasztok! Mostanában elkezdett nyüszögni az ékszíjjam. Még nem cseréltem, így nem tudom az ideális méreteket, mivel a webshopokban több méret van. X17DTL a motorkódom, mekkora szíjat kellene vennem? És hogy a legegyszerűbb kicserélni, a legkevesebb bontással/szereléssel? Köszönöm Üdv! A generátoré 925 hosszú, a szervóé 813! Ha szervós akkor azt a szíjat kell előbb levenni mert sajnos az van kívül, a generátor meg belül! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve December8, 2016 Megoszt Elküldve December8, 2016 Segítsetek abban légyszi, hátha valakinek van tapasztalata, a 17DT és az X17DT motorblokk helyettesíthető egymással? Mindenben megegyeznek? A 17DT az a verzió, aminél a szívósor a légszűrővel van egybe építve, és elvileg katalizátor nélkül van szerelve, a másiknál alumínium a szívósor. Link to comment Megosztás: More sharing options...
exitl0l Elküldve December14, 2016 Megoszt Elküldve December14, 2016 Ismételten én vagyok az. Tudnátok segíteni ékszíj cserében? Mint laikus nem nagyon konyítok hozzá, egy 1500-1800Ft-os tételért meg nem vinném szerelőhöz, pláne időm se sok van hozzá, hogy ott álljon fél/1-2 napig. Van valami megbízható leírás, képpel személtetve hogy hogyan is kellene a szíjat kicserélnem? Egyébként az segít a pontosításban hogy melyik szíjat kell cserélni hogy mikor csúszik (nyikorog) leesik a fordulatszám-mutatóm kb ~500-ra? Az autó még mindig X17DTL. 96-os caravan. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December14, 2016 Megoszt Elküldve December14, 2016 6 perce, exitl0l írta: Ismételten én vagyok az. Tudnátok segíteni ékszíj cserében? Mint laikus nem nagyon konyítok hozzá, egy 1500-1800Ft-os tételért meg nem vinném szerelőhöz, pláne időm se sok van hozzá, hogy ott álljon fél/1-2 napig. Van valami megbízható leírás, képpel személtetve hogy hogyan is kellene a szíjat kicserélnem? Egyébként az segít a pontosításban hogy melyik szíjat kell cserélni hogy mikor csúszik (nyikorog) leesik a fordulatszám-mutatóm kb ~500-ra? Az autó még mindig X17DTL. 96-os caravan. Azt az ékszíjat ami a generátort hajtja, mert a diesel innen kapja a fordulatszám jelet, ezért esik le a mutató ha csúszik a szíj. Nem tudok képet mutatni, mert már nincs nálam a diesel, a neten talált képeken meg nem nagyon látszik. Úgy általánosságban: meg kell lazítani a generátor feszítésnél a csavart amitől a generátor a motor felé bukik a szíj fellazul. Leveszed, felteszed az újat, egy darab léccel-egyébbel a motorhoz betámasztva megfeszíted a generátort és vele a szíjat és meghúzod a csavart. Link to comment Megosztás: More sharing options...
exitl0l Elküldve December14, 2016 Megoszt Elküldve December14, 2016 2 perce, zotya975 írta: Azt az ékszíjat ami a generátort hajtja, mert a diesel innen kapja a fordulatszám jelet, ezért esik le a mutató ha csúszik a szíj. Nem tudok képet mutatni, mert már nincs nálam a diesel, a neten talált képeken meg nem nagyon látszik. Úgy általánosságban: meg kell lazítani a generátor feszítésnél a csavart amitől a generátor a motor felé bukik a szíj fellazul. Leveszed, felteszed az újat, egy darab léccel-egyébbel a motorhoz betámasztva megfeszíted a generátort és vele a szíjat és meghúzod a csavart. Mennyire kell a mutatványhoz mondjuk akna? Mert nálam csak csillag-garázs van, árok amire ráállok is kb fehér holló számba megy akna meg még kevesebb :/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December14, 2016 Megoszt Elküldve December14, 2016 20 perce, exitl0l írta: Mennyire kell a mutatványhoz mondjuk akna? Mert nálam csak csillag-garázs van, árok amire ráállok is kb fehér holló számba megy akna meg még kevesebb :/ Nem kell, ha jól rémlik itt nincs befűzve a motortartó bak. Na sikerült vadászni egy rajzot, be is van rajta karikázva a feszítő csavarja...nyilván ami felül útban van, légszűrő cső, pölö azt le kell szedni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
exitl0l Elküldve December14, 2016 Megoszt Elküldve December14, 2016 7 perce, zotya975 írta: Nem kell, ha jól rémlik itt nincs befűzve a motortartó bak. Na sikerült vadászni egy rajzot, be is van rajta karikázva a feszítő csavarja...nyilván ami felül útban van, légszűrő cső, pölö azt le kell szedni. Óhh ez így nagyon szuper isten császár vagy köszönöm 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
szabolala Elküldve December15, 2016 Megoszt Elküldve December15, 2016 Sziasztok! Az volna a kérdésem, hogy ilyen időben x17dt intercooleres motornál normális-e, hogy nem nagyon megy 80 foknál feljebb a hűtővíz? 20 km-es út után ennyire melegszik be, jó mondjuk fűtés megy persze, de a 80 fok az dimbek-dombok után van, a jellemző inkább hogy épp hogy elhagyja a kék sávot a mutató. Lehet esetleg termosztát probléma, vagy az intercooler hűt ennyit? Várom a válaszokat, köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December15, 2016 Megoszt Elküldve December15, 2016 2 perce, szabolala írta: Sziasztok! Az volna a kérdésem, hogy ilyen időben x17dt intercooleres motornál normális-e, hogy nem nagyon megy 80 foknál feljebb a hűtővíz? 20 km-es út után ennyire melegszik be, jó mondjuk fűtés megy persze, de a 80 fok az dimbek-dombok után van, a jellemző inkább hogy épp hogy elhagyja a kék sávot a mutató. Lehet esetleg termosztát probléma, vagy az intercooler hűt ennyit? Várom a válaszokat, köszi! A dieselben ha jól tudom alapból 82-fokon nyitó termosztát van, de ettől függetlenül lehet ellenőrizni hűtőtapizós módszerrel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve December15, 2016 Megoszt Elküldve December15, 2016 Az isuzu dieselben van 86 fokos termosztát, a német dieselben tudtommal 92 fokos van. A 80 fok szerintem amúgy kevés. Az intercoolernek viszont ehhez nincs semmi köze. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December16, 2016 Megoszt Elküldve December16, 2016 8 órája, Adam1 írta: Az isuzu dieselben van 86 fokos termosztát, a német dieselben tudtommal 92 fokos van. A 80 fok szerintem amúgy kevés. Az intercoolernek viszont ehhez nincs semmi köze. Ja igaz lehet kevés a 80...meg ha jól rémlik annak is pont ugyanúgy ment fel a hőfoka mint a benzinesnek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts