Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
Üdv!
Most érett meg az adagolóm egy felújításra,ami önmagába nem nagy ügy. De a lényeg,hogy ne maradjak kocsi nélkül amíg a doktor operál.
Ezért egy 1,7 szívó D. adagolóját tenném rá. Ötletek,javaslatok,ha nem ok.miért nem?....
  • 3 weeks later...
Elküldve

Helló!

Van egy kis tőltés bajom.

Manapság nem nagyon akkar indulni az autó pedig szinte új az aksim.

Mértem feszkokat.13.4 voltnál fogyasztó nélkül nem megy feljebb a tőltésem.

Ha pl ráadom a világitást akkor már 13 volt alá esik,ablak fűtésel meg belső fűtésel leesik 12.20 voltra.

Mi lehet a gond szerintetek?

Még amit észre vettem ha beinditom a gépet kb 1 perc útán jön meg a töltése.olyankor az alapjárat is megemelkedik.

Elküldve

Helló!

Van egy kis tőltés bajom.

Manapság nem nagyon akkar indulni az autó pedig szinte új az aksim.

Mértem feszkokat.13.4 voltnál fogyasztó nélkül nem megy feljebb a tőltésem.

Ha pl ráadom a világitást akkor már 13 volt alá esik,ablak fűtésel meg belső fűtésel leesik 12.20 voltra.

Mi lehet a gond szerintetek?

Még amit észre vettem ha beinditom a gépet kb 1 perc útán jön meg a töltése.olyankor az alapjárat is megemelkedik.

Az után izzítás miatt van! Elég sokat levesz! Amíg el nem éri az 55C addig izzít! Amikor megemelkedik a fordulatod akkor van vége az után izzításnak.Ez akár percek is lehetnek ilyen hidegben. Amikor megemelkedik a fordulatod akkor mérjél rá,hidd el jó lesz,kb 14,3V!! :D

• Like 1
Elküldve

Amíg megy az utóizzítás, addig nem illik terhelni feleslegesen a generátort. Csak a legszükségesebb fogyasztókat kapcsold be, mint pl a tompított fényszóró sötétben. Ablakfűtést, meg belső fűtést addig ne.

• Like 1
Elküldve

Amíg megy az utóizzítás, addig nem illik terhelni feleslegesen a generátort. Csak a legszükségesebb fogyasztókat kapcsold be, mint pl a tompított fényszóró sötétben. Ablakfűtést, meg belső fűtést addig ne.

Pontosan! :icon1:

Ablakfűtés az mi?? Talán 2x használtam eddig! :icon1:

Elküldve

Pontosan! :icon1:

Ablakfűtés az mi?? Talán 2x használtam eddig! :icon1:

Hátsó szélvédő fűtése, gyakran használom páramentesítésre, vagy jégtelenítésre.

Elküldve

Az után izzítás miatt van! Elég sokat levesz! Amíg el nem éri az 55C addig izzít! Amikor megemelkedik a fordulatod akkor van vége az után izzításnak.Ez akár percek is lehetnek ilyen hidegben. Amikor megemelkedik a fordulatod akkor mérjél rá,hidd el jó lesz,kb 14,3V!! :D

Nekem az után izzitás kb 40 másodpercig tart,ma kimértem műszerel.

útána sem ugrik fel a tőltésem 13.4 voltnál.

Ma cseréltem generátort azzal sem sokal jobb a helyzet.

14 fölé az istené sem megy.Akksi kizárva a szomszédéval is úgyan ezt csinálja.

Elküldve

Az jó dolog hogy meleg motornál is van a gépemnek útóizzítása?

Elküldve

Nah a hétvégén átestem egy motorcserén. Aranyom szerette az olajat a végére, és az utobbi 1 hónapban a vizet is megette mellé! Így úgy döntöttem jöjjön az ifjú titán! :) Érezhető minden formában az a 300 ekm a két motor között! Ha ez is kibír ennyit, tiszta boldog leszek! :)

Elküldve

Az jó dolog hogy meleg motornál is van a gépemnek útóizzítása?

Próbáld ki azt, hogy széthúzod a termosztátháznál lévő jeladó csatiját. Ne a sarusat, hanem a másikat, ha jól emlékszem a bal oldali az. Eztet :) Kíváncsi vagyok nálad mit produkál, nekem ez elszakadt, azóta sem cseréltem, de nekem egyáltalán nincs azóta utóizzításom, sőt olyan sincs, hogy ha meleg a motor, akkor szinte nem is izzít. Viszont, ahogy elindul a motor le is veszi az izzítást.

Elküldve

Jól tetted. Hogy jutottál hozzá az új motorhoz?

Újnak nem új, 120 ekm van benne 97-es verdából, Ausztriáböl jött még tavasszal. Azota nálam pihent.

Elküldve

Próbáld ki azt, hogy széthúzod a termosztátháznál lévő jeladó csatiját. Ne a sarusat, hanem a másikat, ha jól emlékszem a bal oldali az. Eztet :) Kíváncsi vagyok nálad mit produkál, nekem ez elszakadt, azóta sem cseréltem, de nekem egyáltalán nincs azóta utóizzításom, sőt olyan sincs, hogy ha meleg a motor, akkor szinte nem is izzít. Viszont, ahogy elindul a motor le is veszi az izzítást.

És előizzítás van? Csak mert az izzításvezérlő ezen keresztül érzékeli, hogy meleg-e a motor vagy hideg. És szerintem ez az előizzításra is vonatkozik.

Amúgy ez a belinkelt alkatrész nem teljesen korrekt, mert ami az isuzu motorban van, az 1 vezetékes, és nem változó ellenállás, hanem 55 fok alatt szakadás, az felett rövidzár (Vagy épp fordítva, nem emlékszem pontosan).

Elküldve

Sziasztok egy apró kérdésem lenne , egy megbízható adagolós Pesten halódtam hogy 16 ba meg 18 ba jók a szerelők , de melyik :D neten egy csomót találtam, nem nagy baj, kicsit szivárog a gázolaj a csuszkánál meg szerintem előtöltessél van vmi hidegen nagyon kopog a motor , sima szívó dizel és bosch adagoló van benne .Köszönöm Üdv Pety

Elküldve

És előizzítás van? Csak mert az izzításvezérlő ezen keresztül érzékeli, hogy meleg-e a motor vagy hideg. És szerintem ez az előizzításra is vonatkozik.

Amúgy ez a belinkelt alkatrész nem teljesen korrekt, mert ami az isuzu motorban van, az 1 vezetékes, és nem változó ellenállás, hanem 55 fok alatt szakadás, az felett rövidzár (Vagy épp fordítva, nem emlékszem pontosan).

Igen van előizzítás, csak mindig ugyan annyi. Szóval, elkezdek izzítani, míg a relé nem kattan izzít, viszont ha tudom, hogy meleg a motor, akkor egyből indítok és ahogy elindul a motor már le is veszi az izzítást. Rámértem, nálam tuti így működik. De amikor rajta volt a szenzor vezetéke (kábele) és mivel magából a jeladóból szakadt ki nekem (nem lehet vissza forrasztani, mert valami gyantás cuccban van) és össze ért a "2" vezeték, akkor semmit sem izzított. Így lehúztam a csatinál és kivettem a vezetéket, magában a jeladó bent van a termosztátnál, csak nem megy rá vezeték most. Utóizzítás semmi sincs nekem, és mondom két vezetékes, faterén is ugyan ilyen van. Mondjuk ez "A' vectra, de a motor ugyanaz. ITT is itt van, de ITT még jobban látni.

Elküldve

Igen van előizzítás, csak mindig ugyan annyi. Szóval, elkezdek izzítani, míg a relé nem kattan izzít, viszont ha tudom, hogy meleg a motor, akkor egyből indítok és ahogy elindul a motor már le is veszi az izzítást. Rámértem, nálam tuti így működik. De amikor rajta volt a szenzor vezetéke (kábele) és mivel magából a jeladóból szakadt ki nekem (nem lehet vissza forrasztani, mert valami gyantás cuccban van) és össze ért a "2" vezeték, akkor semmit sem izzított. Így lehúztam a csatinál és kivettem a vezetéket, magában a jeladó bent van a termosztátnál, csak nem megy rá vezeték most. Utóizzítás semmi sincs nekem, és mondom két vezetékes, faterén is ugyan ilyen van. Mondjuk ez "A' vectra, de a motor ugyanaz. ITT is itt van, de ITT még jobban látni.

Természetesen ilyenkor nincs se izzítás se után izzítás,mert a 55C elérte a motor és ez érzékeli az elektronika is!

Szóval ha jó lenne az elektronikád akkor is így működne.

Elküldve

Ezt én sem, értem teljesen, mert azt mondja, hogy előizzítás van. Annak ellenére, hogy a hőfokjeladóra nem megy neki vezeték.

Na most ha én lehúzom a hőfok jeladóra menő vezetéket, akkor folyamatosan izzítana, és talán az utóizzítást se kapcsolná le soha.

Ha meg letestelem a vezetéket, ami rámegy a hőfok jeladóra, akkor úgy érzi, hogy meleg a motor, és nem vagy csak nagyon rövid ideig izzít.

Ez hőmérséklet jeladó nekem gyanus, mert az izzításhoz csak hőkapcsoló kell, és nem hőmérséklet függvényében az ellenállását változtató jeladó. Ilyen az ECU-s motorokhoz kell.

Elküldve

Sziasztok az a problémám h a vectrámnál ami isuzu folyamatosan izzit relét ki mértem nem enged át szerintetek mi a baj?

Pontosabban? Mennyi idő elteltével mértél rá és hol,ha már járt a motor?

Elküldve

Sziasztok az a problémám h a vectrámnál ami isuzu folyamatosan izzit relét ki mértem nem enged át szerintetek mi a baj?

Leszakadt a vezeték az emlegetett hőgombáról, ami a motorhőmérséklet függvényében 55 fokon kapcsol. Vagy tönkrement a hőgomba. Testeld le a rá menő vezetéket, ha akkor már nem izzít, akkor ez a gond.

Elküldve

Sziasztok!

Van egy 1997-es évjáratú , 1.7TD , kombi astra f-em.

Sajna februárban lejár a műszakija, de fel kell újítani rajta mindent, külömben nem fog átmenni.

Az olajpumpája hibás , sokszor nincs olajnyomás , a kormánymű is csere érett , a jobb első kerékszilent ki van szakadva.

Megéri szerintetek felújítani , vagy nem ér ennyit az autó?

Elküldve

Sziasztok!

Van egy 1997-es évjáratú , 1.7TD , kombi astra f-em.

Sajna februárban lejár a műszakija, de fel kell újítani rajta mindent, külömben nem fog átmenni.

Az olajpumpája hibás , sokszor nincs olajnyomás , a kormánymű is csere érett , a jobb első kerékszilent ki van szakadva.

Megéri szerintetek felújítani , vagy nem ér ennyit az autó?

Ez eddíg nem tűnik komolyabb felújításnak. Kormányművek 10-15 körül mennek, a szilent pár ezer forint az olajpumpát passzolom ( ha valóban az a hibás) 10-20 ezer körül lehet talán. Én megcsinálnám.

Elküldve

Sziasztok!

Szétszedtem az üzemanyagtankomat, mert levegősen szívta az üzemanyagot (na meg kíváncsi voltam mi is van benne)

Nézegetem ezt a kis szerkezetet (ami ugye azért van, ha lejtőn megy az ember akkor is biztosítva legyen az üzemanyag ellátás) de egyszerűen nem tudok rájönni, hogy melyik a kimenő és melyik a visszatérő ág. Ha valaki tud kérem segítsen. Beszámoztam a csonkokat.

Ja és azt is megköszönném, ha valaki egy két mondatban leírná a működési elvét.

Előre is köszönöm!

Szia!

Ezt hogyan sikerült kiműtened? És hogyan rakod vissza?

Nyáron a tankomat cseréltem, mert a beöntő nyakánál már szivárgott az üzemanyag és tettem be helyette egy után gyártottat. Ezt a műanyagot én meg sem próbáltam kivenni, hagytam benne. Az után gyártott tankban valami belehegesztett fémházas szerkezet van, amiből a két gumicső kiáll. Azokon sincs rajta melyik a ki és melyik a be ág. A szintmérőn viszont már jelölve van.

Tapasztalatból sikerült rájönnöm, hogy az összerakáskor fordítva csatlakoztattam a csöveket, azok megtörtek annyira, hogy kövérebb gázadásnál erőtlen lett, aztán le is állt. JA és a tankcserekor megmozgatott csövekből annyi trutyi került a rendszerbe, hogy a nagyszűrő előtti csavarban eltömődött a vezeték.

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.