Mikulás74 Elküldve Május27, 2013 Megoszt Elküldve Május27, 2013 Sziasztok Egy kis segítségre lenne szükségem. Van egy 17DR em bosch adagolóval, tegnap elkezdte csinálni hogy be krampácsol menet közbe, PL: megyek 50 nel nyomok kb 2-3 centit a gázon és valami érdekes csattogó hangot lehet hallani. ha vissza engedem a gázt a 2-3 centi felét akkor ez megszünik illetve ha állando sebességgel megyek akkor se lehet hallani! Valakinek valami ötlete? Előre is köszönöm. Hali, Konkrétan szakmai nyelvre lefordítva mit takar az, hogy bekrampácsol? :) A teljesítménye változott a verdának? Egyik pillanatról a másikra? Link to comment Megosztás: More sharing options...
17dr Elküldve Május27, 2013 Megoszt Elküldve Május27, 2013 Hali, Konkrétan szakmai nyelvre lefordítva mit takar az, hogy bekrampácsol? :) A teljesítménye változott a verdának? Egyik pillanatról a másikra? Szia A teljesítménye nem változott , inkább olyan kerepelő hangot ad az autó de csak menet közbe gyorsításnál. Simán ha üresbe nyomom a gázt akkor semmi ilyesmi hang nincs. Hát mondhatom hogy egyik pillanatról a másikra mert 15 km-es utra mentem és kb féluton kezdte el csinálni azelött soha! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mikulás74 Elküldve Május27, 2013 Megoszt Elküldve Május27, 2013 Szia A teljesítménye nem változott , inkább olyan kerepelő hangot ad az autó de csak menet közbe gyorsításnál. Simán ha üresbe nyomom a gázt akkor semmi ilyesmi hang nincs. Hát mondhatom hogy egyik pillanatról a másikra mert 15 km-es utra mentem és kb féluton kezdte el csinálni azelött soha! Aha, szóval csak terhelésen csinálja, gázadásra. Nem szelephang ez a kerepelés? Vagy szerinted minden hengernél csinálja? Jó lenne hallani a hangot, így elég sokféle variáció lehet. Vagy csak erősebb lett a dízel hangja? Gondolnék arra, hogy átugrott a vezérműszíj, de akkor gyengébb is lenne az autó. Vagy csak a vez. tengely ment el egy foggal... Nem tudom sajnos, hallani kellene. :-( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mikulás74 Elküldve Május27, 2013 Megoszt Elküldve Május27, 2013 Aha, szóval csak terhelésen csinálja, gázadásra. Nem szelephang ez a kerepelés? Vagy szerinted minden hengernél csinálja? Jó lenne hallani a hangot, így elég sokféle variáció lehet. Vagy csak erősebb lett a dízel hangja? Gondolnék arra, hogy átugrott a vezérműszíj, de akkor gyengébb is lenne az autó. Vagy csak a vez. tengely ment el egy foggal... Nem tudom sajnos, hallani kellene. :-( Ha Lucas adagolóval lenne szerelve, akkor lehetne még, hogy belevegősödik az adagoló...de akkor fehéret is füstölne vele együtt. Bár a Bosch is csinálhat ilyet néha. Link to comment Megosztás: More sharing options...
17dr Elküldve Május27, 2013 Megoszt Elküldve Május27, 2013 Aha, szóval csak terhelésen csinálja, gázadásra. Nem szelephang ez a kerepelés? Vagy szerinted minden hengernél csinálja? Jó lenne hallani a hangot, így elég sokféle variáció lehet. Vagy csak erősebb lett a dízel hangja? Gondolnék arra, hogy átugrott a vezérműszíj, de akkor gyengébb is lenne az autó. Vagy csak a vez. tengely ment el egy foggal... Nem tudom sajnos, hallani kellene. :-( Nem hiszem hogy szelep hang lenne, ha az anyós ülés ablaka van letekerve, akkor olyan mintha az adagoló felől jönne , de ha a vezető felöli ablak van letekerve ott tompábban hallani és nem olyan mintha a szelepek felől jönne ott ugy hallani mintha lentről de ott tompább csattogó jellegü hang. Hát max majd beültetem asszonyt az anyós ülésbe és megpróbálok valami hangot felvenni! Volt aki azt mondta hogy lehet valamelyik csúcs szarakszik, vagy hogy az adagolón van az a szelep ami a háznyomással variál olyan mint a leállító szelep , és lehet hogy az haldoklik. Szerinted ez lehetséges? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mikulás74 Elküldve Május28, 2013 Megoszt Elküldve Május28, 2013 Nem hiszem hogy szelep hang lenne, ha az anyós ülés ablaka van letekerve, akkor olyan mintha az adagoló felől jönne , de ha a vezető felöli ablak van letekerve ott tompábban hallani és nem olyan mintha a szelepek felől jönne ott ugy hallani mintha lentről de ott tompább csattogó jellegü hang. Hát max majd beültetem asszonyt az anyós ülésbe és megpróbálok valami hangot felvenni! Volt aki azt mondta hogy lehet valamelyik csúcs szarakszik, vagy hogy az adagolón van az a szelep ami a háznyomással variál olyan mint a leállító szelep , és lehet hogy az haldoklik. Szerinted ez lehetséges? Hát igen, ha hallanám, akkor könnyebb lenne. Így sajna lövésem nincs mi lehet. Az az érdekes, hogy csak terhelésen jön elő, teljesítmény nem változott. Az a gond a dízeleknél, hogy egy levegősödő adagoló is tud olyan tüneteket produkálni, mintha kiment volna az összes csapágy a motorban. A füstje változott valamit a motornak? Hát, én a hangokat sosem tudtam megállapítani merről jönnek, viszi minden nagyon a hangot. Egy fontos, ha ütemesen zakatol a motor, adott forulaton előjön mindig, fordulatszámmal megegyező, akkor valamilyen csapágy. Bár terhelésen annak is szelephangja lehet. Ha annak a fele, akkor vezérlés...vagy valamelyik dugattyú berágódott, és megkopott. Ha rendszertelenül jön elő a hang, erős füsttel, ami fehér, akkor levegősödés, bekerreg a motor váratlan helyzetekben. Nekem most van egy tuti rossz porlasztócsúcsom, a tünete az, hogy motorféknél 5.-ben kb 60 körül úgy rángat az autó, hogy majd leszakad a fejem. De semmilyen más fokozatban nem csinálja, könnyen indul, egyenletes alapjárat. Pedig az a csúcs nagyon kuka, porlasztóvizsgálóval lassan összenyomva nem porlaszt, hanem csak sugárban spriccel. Hibás bosch adagolót még nem nagyon láttam, olyannal találkoztam, amivel étolajat etettek, és beleégett az egész, belül tiszta sárga trutyi volt beleégve. Hát az érdekesen működött már. Ami bajuk ezeknek szokott lenni, az a szivattyú az adaglón belül, hogy leragadnak a lapátjai, de az is csak akkor, ha sokat áll pl egy bontott autón kint az esőben. Vedd fel valahogy a hangot, vagy videot, aztán tedd fel a youtube-ra, én is úgy szoktam. Úgy már könnyebb lesz. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
17dr Elküldve Május28, 2013 Megoszt Elküldve Május28, 2013 Hát igen, ha hallanám, akkor könnyebb lenne. Így sajna lövésem nincs mi lehet. Az az érdekes, hogy csak terhelésen jön elő, teljesítmény nem változott. Az a gond a dízeleknél, hogy egy levegősödő adagoló is tud olyan tüneteket produkálni, mintha kiment volna az összes csapágy a motorban. A füstje változott valamit a motornak? Hát, én a hangokat sosem tudtam megállapítani merről jönnek, viszi minden nagyon a hangot. Egy fontos, ha ütemesen zakatol a motor, adott forulaton előjön mindig, fordulatszámmal megegyező, akkor valamilyen csapágy. Bár terhelésen annak is szelephangja lehet. Ha annak a fele, akkor vezérlés...vagy valamelyik dugattyú berágódott, és megkopott. Ha rendszertelenül jön elő a hang, erős füsttel, ami fehér, akkor levegősödés, bekerreg a motor váratlan helyzetekben. Nekem most van egy tuti rossz porlasztócsúcsom, a tünete az, hogy motorféknél 5.-ben kb 60 körül úgy rángat az autó, hogy majd leszakad a fejem. De semmilyen más fokozatban nem csinálja, könnyen indul, egyenletes alapjárat. Pedig az a csúcs nagyon kuka, porlasztóvizsgálóval lassan összenyomva nem porlaszt, hanem csak sugárban spriccel. Hibás bosch adagolót még nem nagyon láttam, olyannal találkoztam, amivel étolajat etettek, és beleégett az egész, belül tiszta sárga trutyi volt beleégve. Hát az érdekesen működött már. Ami bajuk ezeknek szokott lenni, az a szivattyú az adaglón belül, hogy leragadnak a lapátjai, de az is csak akkor, ha sokat áll pl egy bontott autón kint az esőben. Vedd fel valahogy a hangot, vagy videot, aztán tedd fel a youtube-ra, én is úgy szoktam. Úgy már könnyebb lesz. :) Hát ma mentem az autóval , letekertem az ablakokat de semmi erős kerepelés, csak nagyon halkan lehetett hallani ha figyelt az ember és csak akkor ha 80- nál 4. be még toltam neki ! A füstje csak annyit változott hogy eddig hamuszürke volt, és csak ha huzattam akkor látszott ,ha mögöttem jött autó és a lámpái fel voltak kapcsolva. Most viszont nappal is látom azt a hamuszürke füstöt , csak kb 1 árnyalattal sötétebb! De ezt is csak akkor ha huzatom az autót 3. ba 55-60 fölé! Azért a hangal majd megpróbálkozok , bár örülnék ha nem kerepelne többet az autó : ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
afopisz Elküldve Május28, 2013 Megoszt Elküldve Május28, 2013 Hát ma mentem az autóval , letekertem az ablakokat de semmi erős kerepelés, csak nagyon halkan lehetett hallani ha figyelt az ember és csak akkor ha 80- nál 4. be még toltam neki ! A füstje csak annyit változott hogy eddig hamuszürke volt, és csak ha huzattam akkor látszott ,ha mögöttem jött autó és a lámpái fel voltak kapcsolva. Most viszont nappal is látom azt a hamuszürke füstöt , csak kb 1 árnyalattal sötétebb! De ezt is csak akkor ha huzatom az autót 3. ba 55-60 fölé!Azért a hangal majd megpróbálkozok , bár örülnék ha nem kerepelne többet az autó : )Helló!Nekem is hasonlót csinált a gépem,de csak ha meg terheltem pl futóztam vagy sokáig álltam a lámpánál és jól bemelegedett az autó akkor kerepelt de nagyon....Nálam adagoló csere lett a vége.Iszonyat hangja volt mikor kerepelt:( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mikulás74 Elküldve Május28, 2013 Megoszt Elküldve Május28, 2013 Legtöbbször valami apró hiba van a háttérben, rossz üzemanyag, repedt üa.cső... Múltkor, amikor egy bontott motorból kiszedtem a porlasztókat, ledrótkeféztem őket, majd betettem a saját motorba, indítás után olyan hangja volt a motornak, mintha egy kalapáccsal vertem volna az egészet. Előbb utóbb meggyógyult volna magától míg kitisztulnak a porlasztócsúcsok, nem is biztos, hogy baja lenne a motornak, de akkora füst volt már, hogy nem láttam a kert végét. De még ha hallja is az ember a zakatolást, se egyértelmű, be tudja lőni a hiba okát. Múltkor megesküdtem egy dízel pözsónál, hogy valamilyen szelepbaja van, látatlanul szereztem egy másik hengerfejet, aztán kiderült, az egyik dugattyú volt berágódva, és lefogyott 5 tized milimétert, az zakatolt, amikor gyújtáson volt az a henger. Egy komám megmondta egyértelműen, ezeknél ez a hiba, de nem hittem neki én hülye. Link to comment Megosztás: More sharing options...
afopisz Elküldve Május29, 2013 Megoszt Elküldve Május29, 2013 Legtöbbször valami apró hiba van a háttérben, rossz üzemanyag, repedt üa.cső...Múltkor, amikor egy bontott motorból kiszedtem a porlasztókat, ledrótkeféztem őket, majd betettem a saját motorba, indítás után olyan hangja volt a motornak, mintha egy kalapáccsal vertem volna az egészet.Előbb utóbb meggyógyult volna magától míg kitisztulnak a porlasztócsúcsok, nem is biztos, hogy baja lenne a motornak, de akkora füst volt már, hogy nem láttam a kert végét.De még ha hallja is az ember a zakatolást, se egyértelmű, be tudja lőni a hiba okát.Múltkor megesküdtem egy dízel pözsónál, hogy valamilyen szelepbaja van, látatlanul szereztem egy másik hengerfejet, aztán kiderült, az egyik dugattyú volt berágódva, és lefogyott 5 tized milimétert, az zakatolt, amikor gyújtáson volt az a henger.Egy komám megmondta egyértelműen, ezeknél ez a hiba, de nem hittem neki én hülye.Hát ebbe én azért nem lennék biztos: "nem is biztos, hogy baja lenne a motornak,,Nem véletlen van olyan hangja nem használ az a kerepelés a motornak.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mikulás74 Elküldve Május29, 2013 Megoszt Elküldve Május29, 2013 Hát ebbe én azért nem lennék biztos: "nem is biztos, hogy baja lenne a motornak,, Nem véletlen van olyan hangja nem használ az a kerepelés a motornak.... Arra írtam, amíg kitisztulnak a porlasztócsúcsok, nyilván nem Berlinig mentem volna el így, meg vissza. Ez max 10 perc járatás lett volna alapjáraton, de ami már így be van rohadva, avval nem érdemes kisérletezni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mcwizard Elküldve Május31, 2013 Megoszt Elküldve Május31, 2013 Hali! Van egy 1.7-es TD ISUZU motoros autóm. Nemrégiben a következőket kezdte produkálni: - Víz kb 2-3 km alatt 90 fokon van, városban 100 körül mozog, valamint klímával kimegy a vízhőfok a pirosba (nem vezetem pörgősen). - Hidegen főleg, de egyébként is meglehetősen kromol. - kicsit lomhának érzem mióta ezek vannak. Előre is köszi az esetleges közbenjárást. Üdv, mcwizard Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mikulás74 Elküldve Május31, 2013 Megoszt Elküldve Május31, 2013 Hali! Van egy 1.7-es TD ISUZU motoros autóm. Nemrégiben a következőket kezdte produkálni: - Víz kb 2-3 km alatt 90 fokon van, városban 100 körül mozog, valamint klímával kimegy a vízhőfok a pirosba (nem vezetem pörgősen). - Hidegen főleg, de egyébként is meglehetősen kromol. - kicsit lomhának érzem mióta ezek vannak. Előre is köszi az esetleges közbenjárást. Üdv, mcwizard helo, víz nem fogy belőle? Az hűtőbe menő csövek forrók? Ventilátor bekapcsol? Az még nem gond, ha feketén füstöl, majd ha fehéren is fog, az már nagyobb. Olyankor vagy a vizet zabálja, bár az hatalmas fehér füst, vagy rosszul égeti el az üzemanyagot. Olajat eszi a motor? Link to comment Megosztás: More sharing options...
mcwizard Elküldve Május31, 2013 Megoszt Elküldve Május31, 2013 helo, víz nem fogy belőle? Az hűtőbe menő csövek forrók? Ventilátor bekapcsol? Az még nem gond, ha feketén füstöl, majd ha fehéren is fog, az már nagyobb. Olyankor vagy a vizet zabálja, bár az hatalmas fehér füst, vagy rosszul égeti el az üzemanyagot. Olajat eszi a motor? Márciusban vásároltam az autót. Akkor cseréltem is benne vezérlést vízpumpát stb. mindent amit ilyenkor érdemes. Olaj: csere után is fekete maradt, de fogyni nem fogy semmit. picit a szelepfedélnél nyomja kifele de nem jelentős. Víz: fura barnás színe volt ezért 1 hónapja lecseréltem. Üzemi hőfokon volt a motor de ami elől kifolyt nem volt több sztem 60-65 foknál. Ventillátorok szépen bekapcsolnak és leállítás után még 1 percig mennek is. Most öntöttem utána a víznek kb 2 dl-t. szóval picit fogy. Ja és a leengedett vízből valami barnás cucc üllepedett le. Nem tudom hogy vízkő vagy rozsda... Ami eszembe jutott, hogy mivel megjöttek a melegebb idők és nincs intercoolerem, a meleg levegőnek kisebb az oxigén tartalma ezért nem tökéletes az égés. Vagy az egyik porlasztócsúcs mondhatta be az unalmast. Most lesz hamarosan esedékes a termosztát csere. Arra gondoltam hogy nem nyit ki teljesen ezért kicserélem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
free0228 Elküldve Május31, 2013 Megoszt Elküldve Május31, 2013 Hali Mindenki Egy kis segítség kellene. Mi a képen látható adagólon található vákum kütyümek a neve? Van rajta egy számsor, de nem sikerült azonosítanom! http://kepfeltoltes.hu/view/130531/DSC_0176_www.kepfeltoltes.hu_.jpghttp://kepfeltoltes.hu/view/130531/DSC_0177_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Május31, 2013 Megoszt Elküldve Május31, 2013 Márciusban vásároltam az autót. Akkor cseréltem is benne vezérlést vízpumpát stb. mindent amit ilyenkor érdemes. Olaj: csere után is fekete maradt, de fogyni nem fogy semmit. picit a szelepfedélnél nyomja kifele de nem jelentős. Víz: fura barnás színe volt ezért 1 hónapja lecseréltem. Üzemi hőfokon volt a motor de ami elől kifolyt nem volt több sztem 60-65 foknál. Ventillátorok szépen bekapcsolnak és leállítás után még 1 percig mennek is. Most öntöttem utána a víznek kb 2 dl-t. szóval picit fogy. Ja és a leengedett vízből valami barnás cucc üllepedett le. Nem tudom hogy vízkő vagy rozsda... Ami eszembe jutott, hogy mivel megjöttek a melegebb idők és nincs intercoolerem, a meleg levegőnek kisebb az oxigén tartalma ezért nem tökéletes az égés. Vagy az egyik porlasztócsúcs mondhatta be az unalmast. Most lesz hamarosan esedékes a termosztát csere. Arra gondoltam hogy nem nyit ki teljesen ezért kicserélem. Isuzuban két termosztát van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mikulás74 Elküldve Június1, 2013 Megoszt Elküldve Június1, 2013 Hali Mindenki Egy kis segítség kellene. Mi a képen látható adagólon található vákum kütyümek a neve? Van rajta egy számsor, de nem sikerült azonosítanom! http://kepfeltoltes.hu/view/130531/DSC_0176_www.kepfeltoltes.hu_.jpghttp://kepfeltoltes.hu/view/130531/DSC_0177_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Vákumszelep talán? A Bosch száma alapján ezek jöttek ki....elég baráti ára van újonnan...nem tudom bontóban engedik-e csak ezt lekapni egy adagolóról. Nekem még elektromos ugyanez a cucc az adagolómon, de nem működik, gondoltam ez a vákuumos cucc tovább bírja. Akkor mégsem? Ha ez elszáll, akkor vacak a hidegindítás+nagyobb fordulaton nem fog húzni a verda. Ha jól sejtem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mikulás74 Elküldve Június1, 2013 Megoszt Elküldve Június1, 2013 Márciusban vásároltam az autót. Akkor cseréltem is benne vezérlést vízpumpát stb. mindent amit ilyenkor érdemes. Olaj: csere után is fekete maradt, de fogyni nem fogy semmit. picit a szelepfedélnél nyomja kifele de nem jelentős. Víz: fura barnás színe volt ezért 1 hónapja lecseréltem. Üzemi hőfokon volt a motor de ami elől kifolyt nem volt több sztem 60-65 foknál. Ventillátorok szépen bekapcsolnak és leállítás után még 1 percig mennek is. Most öntöttem utána a víznek kb 2 dl-t. szóval picit fogy. Ja és a leengedett vízből valami barnás cucc üllepedett le. Nem tudom hogy vízkő vagy rozsda... Ami eszembe jutott, hogy mivel megjöttek a melegebb idők és nincs intercoolerem, a meleg levegőnek kisebb az oxigén tartalma ezért nem tökéletes az égés. Vagy az egyik porlasztócsúcs mondhatta be az unalmast. Most lesz hamarosan esedékes a termosztát csere. Arra gondoltam hogy nem nyit ki teljesen ezért kicserélem. Hát igen, a termosztát, meg az intercooler miatt lehet ez a melegedés. Olyan is lehet, a hőfokgomba kezd döglődni, és nem pontosan mutat. Fordnál volt ilyen biztosan, nem tudom az Opelekbe is olyat raknak-e. Bár inkább úgy krepálnak be, hogy kevesebbet mutat az adott hőfoknál. Ha hülyeséget mutat is, arra jó hogy látni, mikor kezd el felfele mászni gyorsan a mutató. Porlasztócsúcs miatt nem melegedhet, csak füstöl, kerepel, meg nem megy, vagy vacakul indul. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
mcwizard Elküldve Június1, 2013 Megoszt Elküldve Június1, 2013 Hát igen, a termosztát, meg az intercooler miatt lehet ez a melegedés. Olyan is lehet, a hőfokgomba kezd döglődni, és nem pontosan mutat. Fordnál volt ilyen biztosan, nem tudom az Opelekbe is olyat raknak-e. Bár inkább úgy krepálnak be, hogy kevesebbet mutat az adott hőfoknál. Ha hülyeséget mutat is, arra jó hogy látni, mikor kezd el felfele mászni gyorsan a mutató. Porlasztócsúcs miatt nem melegedhet, csak füstöl, kerepel, meg nem megy, vagy vacakul indul. Indulással nincs baj. 1-et teker az önindító és másodikra el is kapja a ritmust szóval úgymond pöccre indul és nagyon szépen egyenletesen zajmentesen jár a motor. Egy hűtőrendszertisztításon gondolkodom még. Valamint a termosztátot és a hőfokgombát cserélem még le és meglátjuk mi lesz. Köszönöm a segítséget! Üdv, mcwizard! Link to comment Megosztás: More sharing options...
free0228 Elküldve Június1, 2013 Megoszt Elküldve Június1, 2013 Vákumszelep talán? A Bosch száma alapján ezek jöttek ki....elég baráti ára van újonnan...nem tudom bontóban engedik-e csak ezt lekapni egy adagolóról. Nekem még elektromos ugyanez a cucc az adagolómon, de nem működik, gondoltam ez a vákuumos cucc tovább bírja. Akkor mégsem? Ha ez elszáll, akkor vacak a hidegindítás+nagyobb fordulaton nem fog húzni a verda. Ha jól sejtem. Hát nem hiszem hogy engedik leszedni. Az a baj hogy a csöcsatlakozása tört le, amit már elötten valaki probált már javitani. A baráti ár alatt mit értesz, mert én rákerestem, de jó hogy ültem.... http://www.fridcar.hu/alkatresz_cikkszam_talalat/31343637323132333634/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mikulás74 Elküldve Június1, 2013 Megoszt Elküldve Június1, 2013 Indulással nincs baj. 1-et teker az önindító és másodikra el is kapja a ritmust szóval úgymond pöccre indul és nagyon szépen egyenletesen zajmentesen jár a motor. Egy hűtőrendszertisztításon gondolkodom még. Valamint a termosztátot és a hőfokgombát cserélem még le és meglátjuk mi lesz. Köszönöm a segítséget! Üdv, mcwizard! Hát, ha az olajat egyáltalán nem eszi, akkor nem szabad hozzányúlni, az egy tuti motor. Igen, vannak autók, amik sok tulajon keresztülmennek, beleöntenek mindenféle trutymót, és akkor vakargatom én is a fejem, miért nincs fűtés télen? Ezután jön az, hogy kitisztítom a hűtőrendszert, utána meg folyik orrán száján a hűtő(is) A mostani autóm az első olyan öreg vas(94-es) aminek teljesen rozsdamentes volt a blokkja a víztérben. Úgy látszik vigyáztak rá, de az előző tulaj 1 év alatt behozott mindent szerencsétlen autón. :( 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mikulás74 Elküldve Június1, 2013 Megoszt Elküldve Június1, 2013 Hát nem hiszem hogy engedik leszedni. Az a baj hogy a csöcsatlakozása tört le, amit már elötten valaki probált már javitani. A baráti ár alatt mit értesz, mert én rákerestem, de jó hogy ültem.... http://www.fridcar.hu/alkatresz_cikkszam_talalat/31343637323132333634/ Igen, erre gondoltam én is, bár én olcsóbban találtam, az csak kb 220 ezer Forint volt. Gondolom kígyózó sorok vannak a bolt előtt, csodálom hogy én még nem vettem(kettőt) :) Vannak ilyen túrd magad bontók, Budapesten pl a bonci bontó a keresztúri úton, vagy a harmat úton a Szira bontó. Vagy még az Érdi bontóban is jófej figura az eladó, lehet vele beszélni, a két vasút között. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Június1, 2013 Megoszt Elküldve Június1, 2013 Isuzuban két termosztát van. De a másik nem játszik ebből a szempontból. Az csak az olajhűtőre engedi rá a hűtővizet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Június1, 2013 Megoszt Elküldve Június1, 2013 Hali! Van egy 1.7-es TD ISUZU motoros autóm. Nemrégiben a következőket kezdte produkálni: - Víz kb 2-3 km alatt 90 fokon van, városban 100 körül mozog, valamint klímával kimegy a vízhőfok a pirosba (nem vezetem pörgősen). - Hidegen főleg, de egyébként is meglehetősen kromol. - kicsit lomhának érzem mióta ezek vannak. Előre is köszi az esetleges közbenjárást. Üdv, mcwizard Ott valami nem jó, mert 85 fokos termosztát való bele, és az üzemi hőfok is ekörül alakul. Kicsit alatta 82 fok környékén. És 2-3 km alatt annak nem szabadna bemelegednie. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Június1, 2013 Megoszt Elküldve Június1, 2013 Márciusban vásároltam az autót. Akkor cseréltem is benne vezérlést vízpumpát stb. mindent amit ilyenkor érdemes. Olaj: csere után is fekete maradt, de fogyni nem fogy semmit. picit a szelepfedélnél nyomja kifele de nem jelentős. Víz: fura barnás színe volt ezért 1 hónapja lecseréltem. Üzemi hőfokon volt a motor de ami elől kifolyt nem volt több sztem 60-65 foknál. Ventillátorok szépen bekapcsolnak és leállítás után még 1 percig mennek is. Most öntöttem utána a víznek kb 2 dl-t. szóval picit fogy. Ja és a leengedett vízből valami barnás cucc üllepedett le. Nem tudom hogy vízkő vagy rozsda... Ami eszembe jutott, hogy mivel megjöttek a melegebb idők és nincs intercoolerem, a meleg levegőnek kisebb az oxigén tartalma ezért nem tökéletes az égés. Vagy az egyik porlasztócsúcs mondhatta be az unalmast. Most lesz hamarosan esedékes a termosztát csere. Arra gondoltam hogy nem nyit ki teljesen ezért kicserélem. Ha nem volt tiszta a hűtővíz, az még nem olyan nagy baj, gondolom az előző tulaj eléggé elhanyagolta, 2-3 évig nincs lecserélve, akkor ilyen lesz. Vagy ha csak simán desztillált víz van benne, az is hajlamos elszíneződésre, korrodálja a hűtőrendszert. Menjen neki egy alapos tisztítás neki, aztán új fagyálló. A víz fogyása nem jó jel, mert hengerfej tömítés hibára utal, ami az Isuzuknál típushiba. Persze ha nem máshol folyik el!Nem feltétlenül füstöl nagyon fehéren, száraz időben pl nem is biztos, hogy észre lehet venni. Párás nedves időben viszont, ha a motor bemelegedése után sem áll meg a kipuffogó gőzölése, az hengerfej hibára utal. Ezt erősíti, a hőfok ingadozása, hirtelen elkezd melegedni, majd visszahűl, a fűtés hol elmegy, hol visszajön. Csövek kemények, szinte el akarnak durranni. Az olaj nem fogyást egyelőre ne kiabáld el. Ha májusban vetted, akkor olyan túl sokat nem mehettél vele. 1-2 ezer km alatt nem derül ki az olajfogyás, főleg nem frissen cserélt olajjal. Ha már ez alatt is jelentősen fogy az már nagy baj. Nekem olajcsere után kb 2000 km-ig nem csökken semmit az olajszint. Majd onnantól kezdve elkezd fogyni, és kb 1000 km-enként 2 decit elfogyaszt. Ha a szelepfedélnél nyomja ki, az nem jó jel, mert valószínű kartergáz van, ami viszi magával kifelé az olajat is. http://totalcar.hu/tanacsok/olajdoktor/2013/05/21/olaj_ahol_levegonek_kellene_lenni/'>Elsősorban a szívócsőbe megy a karetrgáz visszavezető csövön keresztül, de talál magának utat a vetemedett szelepfedél és a tömítés között is ki a szabadba. Ez milyen autó egyébként? Astra vagy Vectra? Hova tűnt az intercooler? Nem hiányzik az onnan? Úgy tudom, 1,7-es TD Isuzu motort nem szereltek cooler nélkül. Nem akarod pótolni? 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts