Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Guest

Recommended Posts

Szerintem bele rakhatod, a neve nincs sz@arokkal kell vigyázni :!:

Boltos is azt mondta,hogy attól hogy olcsóbb nem szarabb,mint a gyári!

A buggatti azért szerintem nem ad ki a kezéből szarokat!

A gyári pumpa aszem 15E,ez pedig 9E,sajna most nekem az a 6E is számít!!!

Megosztás:

Boltos is azt mondta,hogy attól hogy olcsóbb nem szarabb,mint a gyári!

A buggatti azért szerintem nem ad ki a kezéből szarokat!

A gyári pumpa aszem 15E,ez pedig 9E,sajna most nekem az a 6E is számít!!!

Akkor meg kell venni :D

Azért a blokkot rakd el és szaszervízben rakasd be, akkor elvileg perelhetők, de ez is meleg!

Megosztás:

Mit gondoltok a piros/osztrák "gázolaj" tönkre teheti a motort ?

A piros olaj nem osztrák, hanem vasutas! Én nem tenném a kocsimba.

Elvileg a Franciáktól inportálják,majd a vasút beletesz valami adalékot, amitől pirosas lesz.

Én már próbáltam, nekem nem jött be.

Megosztás:

A piros olaj nem osztrák, hanem vasutas! Én nem tenném a kocsimba.

Elvileg a Franciáktól inportálják,majd a vasút beletesz valami adalékot, amitől pirosas lesz.

Én már próbáltam, nekem nem jött be.

Vagy majd te is cserélsz csúcsokat, így is van sokfajta kúton kapható pancsolmány. Sajnos én is betankoltam valami s@rt, szerintem ,de nem kúton ott ritkán szoktam.

Megosztás:

Vagy majd te is cserélsz csúcsokat, így is van sokfajta kúton kapható pancsolmány. Sajnos én is betankoltam valami s@rt, szerintem ,de nem kúton ott ritkán szoktam.

Igaza van mörfinek!

A csúcsokat is ki tudod így nyírni és persze az adagolót még könnyebben.

A gázolajban kb 15 féle adalék van (kopásállóság javító,kenést javító, stb...)

Megosztás:

Szabyka beszélt róla. Illetve kérdezett :!:

A porlasztócsúcs nem a motor része? :shock:

Én sajna nem tom milyen az osztrák gazoil :arrow: de az furcsa hogy piros :arrow: mitől piros :?: adalék anyagtól vagy festék anyagtól :?:

De aki bele rakja 1 Hdi-be és még nem szart be tőle, akkor áldásom rá. :D a motornak nem része a porlasztó csúcs az nem fő darab :wink:

"szerintem"

Megosztás:

Én sajna nem tom milyen az osztrák gazoil :arrow: de az furcsa hogy piros :arrow: mitől piros :?: adalék anyagtól vagy festék anyagtól :?:

De aki bele rakja 1 Hdi-be és még nem szart be tőle, akkor áldásom rá. :D a motornak nem része a porlasztó csúcs az nem fő darab :wink:

"szerintem"

Szerintem is :!: :!: :!:

Az meg, hogy eddig még nem sz@rt be a hdi, még nem garancia arra, hogy nem is fog. Különösképp abba nem tennék kétes eredetű olajat.

....de ez én vagyok!

..és ugye nem vagyunk egyformák.

Megosztás:

Azért piros, hogy megkülönböztesség a gázolajtól!

Fűtőolaj a becsületes neve. (Úgy mint nálunk régen...)

Egyébként miért sz@rna be bármilyen dízelmotor tőle :?: :?: :?:

Nem hallottam olyanról, hogy szőkítetlen, savazatlan olajtól bárkinek bármi tönkrement volna.

Arról annál inkább, hogy a véletlenül benzint fejtettek a gázolajtárolóba a (MOL, OMV, vagy bármelyik.. kúton)és csak a dieselautós(ok) vettek észre miután megállt alattuk a vas.

De nem akartam vitatkozni, bocs :?

Megosztás:

Azért piros, hogy megkülönböztesség a gázolajtól!

Fűtőolaj a becsületes neve. (Úgy mint nálunk régen...)

Egyébként miért sz@rna be bármilyen dízelmotor tőle :?: :?: :?:

Nem hallottam olyanról, hogy szőkítetlen, savazatlan olajtól bárkinek bármi tönkrement volna.

Arról annál inkább, hogy a véletlenül benzint fejtettek a gázolajtárolóba a (MOL, OMV, vagy bármelyik.. kúton)és csak a dieselautós(ok) vettek észre miután megállt alattuk a vas.

De nem akartam vitatkozni, bocs :?

Több dolgot is érintettél, amire reagálni kívánok.

Szedjük sorba:

1, A fűtő olaj, a nevében is benne van, hogy fűtésre van "előállítva"

2, A diesel motor nem szarik be tőle, de erről pár hozzászólással ezelőtt már beszéltünk. (Ugye?!)

3, A benzinkutasok/tartálytöltők bakijáról még nem hallottam idáig, természetesen ez nem zárja ki, hogy nincs ilyen. Hála égnek én még ilyet nem tapasztaltam.

Megosztás:

Több dolgot is érintettél, amire reagálni kívánok.

Szedjük sorba:

1, A fűtő olaj, a nevében is benne van, hogy fűtésre van "előállítva"

2, A diesel motor nem szarik be tőle, de erről pár hozzászólással ezelőtt már beszéltünk. (Ugye?!)

3, A benzinkutasok/tartálytöltők bakijáról még nem hallottam idáig, természetesen ez nem zárja ki, hogy nincs ilyen. Hála égnek én még ilyet nem tapasztaltam.

Húha ez olyan piros ami régen nálunk volt :?: Nos mivel ésapám valamikor még régen Áfor-nál (MOLL) dolgozott, (nem kutas volt) ő mondta fiam nyugodtan rakd bele most még a pirosat nem lessz baja a vasnak. Nem is lett :arrow: aztán most figyu eltelt 3 hónap kb , és az öreg ismét szólt mostmár ne tankolj pirosat mert elfogyott a 86-os benzin szinező anyaga. A mai naptól valami vegyszeres szinezést használnak ami a kályhába jól ég de az adagolót kicsnálja. Hát nem tom, :wink: én pirosat biztos nem teszek bele

Megosztás:

Sziasztok!

Biztos forrásból tudom, hogy a vasúti gázolaj nem piros. Egy pár ezer litert már elhasználtam belőle, a munkám során. A vasúti az szép kékes zöld színű, és nem tesznek bele adalékot. Mert túl drága és kb 2 éve leálltak vele. Amúgy a MOL Rt. től veszi a MÁV.

Üdv.

Megosztás:

Hi mindenki!

Ma vóltam egy kipufogósnál és kérdeztem hogy hogyan tudna egy kis hangot kicsikarni belőle.

Mondta, hogy tud de a catalizátort mindeféleképpen ki kell szedni.

Szerintetek engedjem neki?

:D

Az csücskös, mert ugye a katalizátoros autóknak a forgalmiban be van írva, hogy kat. Ha leveszed, sehol nem fog átmenni műszakin!

Egyébként ha látszik rajta, hogy érti a dolgát, hagy herélje, de ha sufni tuningos a gyerkőc, inkább ne hagyd.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.