Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve

ez sokkal jobb:

leveszed, és a felületén végighuzod a z ujjacskádat. ha nem egyenes, hanem bordás, van válla stb, akkor szar.

de fényképezd le!!!

Elküldve
ez sokkal jobb:

leveszed, és a felületén végighuzod a z ujjacskádat. ha nem egyenes, hanem bordás, van válla stb, akkor szar.

de fényképezd le!!!

Ok, tehát ujjacska :arrow: borda/váll gagyi, egyiksem jó ?!?! :)

Elküldve

Ok, tehát ujjacska :arrow: borda/váll gagyi, egyiksem jó ?!?! :)

Hát szerintem nehéz lessz mivel nincs viszonyítási alapod, hogy még jó vagy nem ,tengely nem olcsó buli.

Elküldve

Hát szerintem nehéz lessz mivel nincs viszonyítási alapod, hogy még jó vagy nem ,tengely nem olcsó buli.

Pontosan erre gondoltam én is :)

A tengely ára (Bárdi) 30 körül van, még mindíg olcsóbb, mint hidrotőkézni!

Elküldve

Pontosan erre gondoltam én is :)

A tengely ára (Bárdi) 30 körül van, még mindíg olcsóbb, mint hidrotőkézni!

nem érdemes a leggagyibb tengerlyt megvenni, mert az is hamar elkopik.

a tengellyel együtt érdemes cserélni a himbát, és a szelep tetején lévő korongot.

És

Elküldve

A szelep tetején lévő korongokat nem cseréltem én sem sajna meg is bosszulta magát. Ugyanis nem oda kerültek vissza ahol voltak és most hangos, mivel volt benne néhány gödrös :oops:

Elküldve

nem érdemes a leggagyibb tengerlyt megvenni, mert az is hamar elkopik.

a tengellyel együtt érdemes cserélni a himbát, és a szelep tetején lévő korongot.

FEBI tengelyt veszek, ha veszek, azt sokan dícsérik!

Az ajusa meg a többiek szóba sem jöhetnek. Az olaszok/Sponyolok klassz autókat gyártanak, hát használják ők. Német autó olasz alkatrésszel, szo-szo, kicsit nevetséges!

Elküldve
A szelep tetején lévő korongokat nem cseréltem én sem sajna meg is bosszulta magát. Ugyanis nem oda kerültek vissza ahol voltak és most hangos, mivel volt benne néhány gödrös :oops:

Figyu, egy röpke gondolat fogalmazódott meg bennem, miközben olvasom soraid:

Amikor én generáltam a mocit, a kis korongokat nem cseréltem (hidrotőke tetejére valót) Látszólag nagyon kopottak voltak és ráadásul nem is egyformák. (Kopásilag)

Elküldve

Amikor én generáltam a mocit, a kis korongokat nem cseréltem (hidrotőke tetejére valót) Látszólag nagyon kopottak voltak és ráadásul nem is egyformák. (Kopásilag)

itt hibáztál.

a FEBI szerintem is jó. beépitettem mnár egypárat, és még nem volt velük gond...

Elküldve

Nos elég baj, a himba és a szelep között lévő kis vezető korongok is csaphatnak zajt, föleg ha nem oda kerülnek vissza ahol voltak. Egyébként általában a benzinesek veztengelye kopik le mint állat "szerintem" dizilbe még nagyon keveset láttam, ez persze nem zárja ki.

Elküldve

itt hibáztál.

a FEBI szerintem is jó. beépitettem mnár egypárat, és még nem volt velük gond...

Tehát, ha kicserélem a korongokat a himbákkal, csendesebb lesz a kocsim?

Ez javít a fogyasztáson is?

Elküldve

Az én javaslatom az , meg kell nézned a tengelyt , a himbákat :arrow: a tengellyel ahol érintkezik gödrösre szögletesre van-e kopva , valamint a himba ahol a kis koronggal érintkezik kivan -e pattogva (kopva) korong szintén gödrösre kopik. Ha igen csere, halkabb lessz az tuti, fogyasztést szerintem nagyon nem befolyásolja 8)

Elküldve
Az én javaslatom az , meg kell nézned a tengelyt , a himbákat :arrow: a tengellyel ahol érintkezik gödrösre szögletesre van-e kopva , valamint a himba ahol a kis koronggal érintkezik kivan -e pattogva (kopva) korong szintén gödrösre kopik. Ha igen csere, halkabb lessz az tuti, fogyasztést szerintem nagyon nem befolyásolja 8)

Fogy. csak egy kósza kérdés volt.

Jó, szo-szo elfogadható a fogyasztásom.

Átlag 6-7 liter között eszik most télen. (Reggel 8-12 percet járatom indulás előtt du. melóhelyről ind. előtt 2-3 percet)

Elküldve

Fogy. csak egy kósza kérdés volt.

Jó, szo-szo elfogadható a fogyasztásom.

Átlag 6-7 liter között eszik most télen. (Reggel 8-12 percet járatom indulás előtt du. melóhelyről ind. előtt 2-3 percet)

Az jó szerintem, hiszen sokat járatod egyhelyben.

Elküldve

Nos elég baj, a himba és a szelep között lévő kis vezető korongok is csaphatnak zajt, föleg ha nem oda kerülnek vissza ahol voltak. Egyébként általában a benzinesek veztengelye kopik le mint állat "szerintem" dizilbe még nagyon keveset láttam, ez persze nem zárja ki.

én meg pont forditva láttam:

még benzines opelbe 1 db ot láttam, dieselbe meg sokkal többet....

:oops:

Elküldve

Sok, mert km-ben vevesebbet megy el egy tankolással :)

:twisted: :twisted: :twisted:

Én kb 5percet melegítem ,addig hogy bezárom a kapukat. Indulj előbb 5 percel te is :)

Elküldve
Én kb 5percet melegítem ,addig hogy bezárom a kapukat. Indulj előbb 5 percel te is :)
Nem csak a motor miatt melegítek annyit, félek hogy a gyerkőc megfázik.
Elküldve

Hi gázolajosok : 8)

96'os Isuzu motoros F kombimhoz keresek elfogadható áron komplett klímát. /bontott előnyben/ :shock:

Ha valaki tudna segíteni, nagyon lekötelezne!

A fórumot 1éve olvasom, de csak most reg.tam. /Vajon miért???/

Talán azért mert TÖK JÓ A VERDA! 1 éve vettem és a 10000km-es olaj és szűrőcseréken kívül SEMMIT SEM KELLETT VENNEM+CSERÉLNEM.

Első szervíz:összes folyadék, szíjak, szűrők. A fogyasztása :)

Elküldve

Hi gázolajos!

Sima dieselhez tudtam bontottat 30ért, de eladták :)

Más! Az 1.7D meg az 1.7DTL csak a turboban különbözik ? Az adagolo , vezérműtengely, stb u.a ?

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.