Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Guest

Recommended Posts

Nah fényderült a tegnapi problémára. Miután az összes csövet átcseréltük faterral, és csőcserék után továbbra is csak akkor engedte le az alapjáratot ha rányomtuk a kis gomba tövénél a csövet...De mivel a cső ki lett cserélve, ezért gondoltuk, hogy a gombánál lehet baj. Leszedtük, megnéztük..a képen a fehérrel jelölt résznél van 1 minimális rés,le van lazulva mintha szét akarna esni...ott engedi el a vákuumot. Ez a baja.

Ez ugyan az a szarság, ami nekem is megpusztult. Múltkor valaki el is mondta, hogy az egy bimetál vákumszelep és Csergőnél 11.500 pénz. Fpepe még cikkszámot is megadott. Most én is arra várok, hogy legyen 11.495 Ft-om és Pesten dolgo, hogy be tudjam szerezni. Addig is most direktre van kötve a vákum arra a trombitaalakú sz*ra, így hidegindításnál én emelem jobb lábbal az alapjáratot :) .

Megosztás:

Hát,azt tényleg nem néztem... :)

Holnap első dolgom lesz.

Szóval,ha érzem,hogy szív,akkor jó a szivattyú?De jó lenne.... :D

Valahogy úgy, ha nem szív akkor elsőkörben érdemes lenne kitisztitani. Lehet csak leragadtak a lapátok az olajsártól. Új az húzós árba megy.

Megosztás:

Ez ugyan az a szarság, ami nekem is megpusztult. Múltkor valaki el is mondta, hogy az egy bimetál vákumszelep és Csergőnél 11.500 pénz. Fpepe még cikkszámot is megadott. Most én is arra várok, hogy legyen 11.495 Ft-om és Pesten dolgo, hogy be tudjam szerezni. Addig is most direktre van kötve a vákum arra a trombitaalakú sz*ra, így hidegindításnál én emelem jobb lábbal az alapjáratot :D .

Dettó :) De nem haragszok a kocsira. Hála az égnek nagyon régen volt baja..legutóbb amikor le kellett zárni az EGR szelepet még tavasszal. Azóta ez az első kínja.

Megosztás:

Dettó :) De nem haragszok a kocsira. Hála az égnek nagyon régen volt baja..legutóbb amikor le kellett zárni az EGR szelepet még tavasszal. Azóta ez az első kínja.

Apropó! Neked így generál után mennyit megy az autód? Az enyém (ohne generál) nemigen ugorja meg a 120-at (óra szerint) a normál utazó 90-100, amit azért 1700 ccm-től eléggé keveslek :D

Megosztás:

Apropó! Neked így generál után mennyit megy az autód? Az enyém (ohne generál) nemigen ugorja meg a 120-at (óra szerint) a normál utazó 90-100, amit azért 1700 ccm-től eléggé keveslek :D

Hát, amikor megpurcant az EGR szelep akkor hihetetlenül füstölt és nem ment 100-110től feljebb. Lezártuk az öregemmel, és kipróbáltuk. 150 fölött valamennyivel.Nekem a max 160 volt az M3ason. :) Onnantól feljebb nem szívesen toltam, igazából hallatszott hogy már eléggé magasan pörög (akkoriba még nem volt fordulatszámmérőm amikor ezeket csináltuk). Amióta fordulatszámmérőm van, azóta 140 volt pályán és ott forgott 3000 fölött 1 lehelletnyivel.

Megosztás:

Hát, amikor megpurcant az EGR szelep akkor hihetetlenül füstölt és nem ment 100-110től feljebb. Lezártuk az öregemmel, és kipróbáltuk. 150 fölött valamennyivel.Nekem a max 160 volt az M3ason. :) Onnantól feljebb nem szívesen toltam, igazából hallatszott hogy már eléggé magasan pörög (akkoriba még nem volt fordulatszámmérőm amikor ezeket csináltuk). Amióta fordulatszámmérőm van, azóta 140 volt pályán és ott forgott 3000 fölött 1 lehelletnyivel.

Az szép. Igazából nem is a sebesség hiányzik nekem inkább a vehemencia. Most tesztelem a Spurit, hátha tényleg adna neki egy kis erőt. Előzni nem nagyon szoktam az enyémmel, mert arra képtelen, és attól hogy dízel szerintem több erőnek kellene lennie benne. De generálra most szintén nics pénzem, meg szerintem ha lenne sem biztos hogy már erre az autóra költeném.

Megosztás:

Az szép. Igazából nem is a sebesség hiányzik nekem inkább a vehemencia. Most tesztelem a Spurit, hátha tényleg adna neki egy kis erőt. Előzni nem nagyon szoktam az enyémmel, mert arra képtelen, és attól hogy dízel szerintem több erőnek kellene lennie benne. De generálra most szintén nics pénzem, meg szerintem ha lenne sem biztos hogy már erre az autóra költeném.

EGR szelep le van zárva? :)

Megosztás:

EGR szelep le van zárva? :)

Elvileg le, de ellenőríznem kellene már, mert legutóbb klingelit lapot találtam, amivel le tudtam zárni, és lehet, hogy már átégett. Vagy talán az EGR vákumcsövét kellene eszorítnai valamivel, hogy tuti ne működjön???

Megosztás:

Elvileg le, de ellenőríznem kellene már, mert legutóbb klingelit lapot találtam, amivel le tudtam zárni, és lehet, hogy már átégett. Vagy talán az EGR vákumcsövét kellene eszorítnai valamivel, hogy tuti ne működjön???

Nekem 1 golyóval le van dugaszolva. Amikor annakidején nem ment és füstölt, elsőnek azt dugóztuk le, és az hozta meg az eredményt... attól lett sokkal energikusabb,kevésbé füstös. Kipróbáltuk...ment rendesen, az volt a 150es próbaút. Aztán le is falaztuk, és ugyanolyan volt mint ledugózott EGR-el. Nem füstölt, és ment. Bár az előző próbaúthoz képest semmivel sem jobban.

Megosztás:

Mi az az EGR szelep?

Én az enyémmel 160-at mentem főúton,de már olyan hangja volt,mintha fel akarna szállni... :)

Amúgy eléggé lusta jószág,ez az én bajom is vele,odalépek neki,nem szaggatja fel az aszfaltot... :D

kipufogógáz visszavezető. Keveri a tiszta levegővel a kipuff.gázt és azt használja. Namármost ha azt lezárod akkor nem szívja a saját mocskát <_<

Egy pár infó

Megosztás:

Nekem 1 golyóval le van dugaszolva. Amikor annakidején nem ment és füstölt, elsőnek azt dugóztuk le, és az hozta meg az eredményt... attól lett sokkal energikusabb,kevésbé füstös. Kipróbáltuk...ment rendesen, az volt a 150es próbaút. Aztán le is falaztuk, és ugyanolyan volt mint ledugózott EGR-el. Nem füstölt, és ment. Bár az előző próbaúthoz képest semmivel sem jobban.

A golyós dugaszolást részleteznéd? Én annó csak lecsavaroztam a rézcsövet ami jön a kipuffból, oda vágtam egy darab klingelitet és visszacsvaroztam, még arra sem volt eszem, hogy belenézzek hogyan is néz ki belülről az EGR. Magát az EGR házat meg nem akarom megbontani, mert az préselve van. Szóval mi ez a golyózás?

Megosztás:

A golyós dugaszolást részleteznéd? Én annó csak lecsavaroztam a rézcsövet ami jön a kipuffból, oda vágtam egy darab klingelitet és visszacsvaroztam, még arra sem volt eszem, hogy belenézzek hogyan is néz ki belülről az EGR. Magát az EGR házat meg nem akarom megbontani, mert az préselve van. Szóval mi ez a golyózás?

A képen a pirossal kijelölt csövet dugóztam le ott, ahol vörös pöttyöt csináltam. Illetve ugye fent szintén pirossal van jelölve ahol le lett falazva. :)

Megosztás:

a pirossal kijelölt csövet dugóztam le ott, ahol vörös pöttyöt csináltam. Illetve ugye fent szintén pirossal van jelölve ahol le lett falazva. :)

Igen, a falazást én is ott végeztem, ahol Te is bejelölted. Akkor holnap még azt a vákuumcsövet is elzárom. Te arra milyen módszert alkalmaztál? elég neki egy erős csipesz, vagy dróttal elszorítani?

Megosztás:

Igen, a falazást én is ott végeztem, ahol Te is bejelölted. Akkor holnap még azt a vákuumcsövet is elzárom. Te arra milyen módszert alkalmaztál? elég neki egy erős csipesz, vagy dróttal elszorítani?

ez volt az amibe egy szimpla egyszerű fémgolyót belenyomtam. belenyomtam, leszorongattam a torkába kb 5-6 centi mélyre, és így.

Megosztás:

Érdemes vékony alulemezből vágni oda tömítést és soha nem kell hozzányúlnod.:) Mert ha csak a vákumcsövet húzod le, attól még a szelepnél lehet lerakódva korom, és nem zár tökéletesen.

Megosztás:

:) Ami elromolhat az el is romlik, vagy talán néha foglalkozni is kell ezzel a szarral. Ha nem értesz hozzá vidd el szerelőhöz. :D Nincs benne visszacsapó szelep a tankban, ami visszaereszti a üanyagot?

Igen, néha foglalkozhatott volna az előző tulaj vele, én nemrég vettem...

A szart, csak az én autómra értelmeztem, nem az összes Opel F Astrára.

Én is szerelő vagyok. Nem csak fejben.

Hiába van benne visszacsapó szelep, ha az adagoló levegősödik. Csak tudnám, hogy hol, ugyanis csont száraz kívülről az egész. Mert ha legalább csöpögne belőle valahol.

Megosztás:

Jó ötlet, köszi, azt hiszem azt csinálom, hogy minden csőcsatlakozásnál beleteszek ideiglenesen egy kézipumpát(tojásgránát :) ) és ott pumpálgatom egy darabig, kezdve a tanktól.

Nekem most az adagolótól a szűrőig átlátszó cső van,de tettem a tankból jövő cső és a szűrő közé is.

Ott nem volt bubi,de a szűrőtől már jött a csövön a bubi.

Az egész szűrőházat levettem,és pumpával megnyomtam 2bar-ra.Víz,vödör és már látszott is hogy hol a gond.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.