Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Guest

Recommended Posts

Lehet hogy hamarosan fájó szívvel megválok csodakocsimtól, kaptam egy ajánlatot OFF VW passat kombi 2001-es fullos 1.9 PDTDI 131 LE,ami elgondolkodtatott. Beszámítják a dieselemet 1 mill.-ba. ON

...de ez még csak gondolati síkon megy, ne tessék ezért rám haragudni!!!

Szó sincs haragról (részemről legalábbis :) ), tiszta sor, hogy nem egy kategória a 2 gép, és ha jó áron adják akkor jó.... DE !!!!!!! Nagyon vigyázz, mert állítólag sorra mennek szarrá ezek az 131 pacis dieselek, mivel nem bírják hosszútávon ezt a teljesítményt... meg mivel úgy hajtják őket gondolom, ahogy nem kéne, de ez nem sokat változtat a dolgon... Szóval Óvatósan !!!

Megosztás:

Szó sincs haragról (részemről legalábbis :) ), tiszta sor, hogy nem egy kategória a 2 gép, és ha jó áron adják akkor jó.... DE !!!!!!! Nagyon vigyázz, mert állítólag sorra mennek szarrá ezek az 131 pacis dieselek, mivel nem bírják hosszútávon ezt a teljesítményt... meg mivel úgy hajtják őket gondolom, ahogy nem kéne, de ez nem sokat változtat a dolgon... Szóval Óvatósan !!!

Köszönöm a segítséget és a figyelmeztetést :)

Megosztás:

Szerintem konzultálj valaki hozzáértővel, aki lehetőleg ismerős (vagy valahogyan megoldott, hogy ne akarjon átverni... :) ) arról hogy mi a helyzet valójában / mire kell figyelni

Ezt mindenképp így terveeztem, van tapasztalatom a "jó belenyúlásába"

:oops: :twisted:

Egyedül + szervíz állapotfelmérés nélkül nem lépek semmit!

Megosztás:

Ezt mindenképp így terveeztem, van tapasztalatom a "jó belenyúlásába"

:oops: :twisted:

Egyedül + szervíz állapotfelmérés nélkül nem lépek semmit!

Brutál gép az tuti, ráadásul combi, de az ár az ami még számit, az enyém is beszámolták volna 1 vectra 2.0td-be 1.8 -ért :) de a vectra 4 kilóval volt fentebb mint a reális ára, Szóval csak ügyesen :wink:

Megosztás:

Brutál gép az tuti, ráadásul combi, de az ár az ami még számit, az enyém is beszámolták volna 1 vectra 2.0td-be 1.8 -ért :)  de a vectra 4 kilóval volt fentebb mint a reális ára, Szóval csak ügyesen :wink:

Néztem az árakat a www.hasznaltauto.hu oldalon, kb. annyiért van a kiszemelt vas, mint a piaci ára.

...ami nem tetszik, hogy németből hozott autó :)

Megosztás:

Ird meg nekem is, én is gyanakszom az olajpumpára. Talán nincs elég olajnyomás és azért kopog a motrom?

A motorod nem az olajnyomástól kopog, ha kopog!

Leggyakrabban szelep/hidrotőke okozza a kopogást.

Nívópálca ki (hideg motornál) olajszint ellenörzés. Ha szinten van és a lámpa kialszik indítás után, majdhogynem tuti hogy hidrotőke a baj okozója!

Megosztás:

A hidrotőke milyen árban van ?

Csere bonyolult ?

Miért akarsz rögtön nekiesni?

Tudod, hogy könkrétan az a baja? :?: :?

Egy hidrotőke (1.7 dr motorba) FEBI gyártmány,-sokak szerint megbízható márka- 3900 Ft/db. (Bárdi)

8 kell belőle, ha cseréled + himbák, ha mostanában nem voltak bolygatva + koptatók.

Ez nem egy olcsó mulatság.

Egyedül, -nem ismerem szerelési tapasztalataidat- kérdésedből kikövetkezetve ne fogj hozzá egyedül.

Le kell bontani a vezérlést + le kell kapni a hengerfejet!

Megosztás:

majdhogynem tuti hogy hidrotőke a baj okozója!

a dizeleknél inkább a vezérmütengely kopása okozza a kopogást.

ébn 8 szelepes hidrotökét nem sokat láttam rosszat, de kopott kezérmütengelyt, és himbat már igen.

ugyhogy 710 es kupak le, és ujjal megtapogatni a vez.tengelyt.

ha kopott akkor csere....

Megosztás:

Enyénbe is kell 1db, spéci szerszámmal 1db 15 perc.

Mi az a spéci szerszám?

Véleményem és ismereteim szerint csak akkor lehet cserélni, ha bordásszíj le, vez. tengely ki, majd himbák-koptatók le aztán már ott is van a drága sorba.

Van ennél egyszerűbb és gyorsabb megoldás is?

Megosztás:

a dizeleknél inkább a vezérmütengely kopása okozza a kopogást.

ébn 8 szelepes hidrotökét nem sokat láttam rosszat, de kopott kezérmütengelyt, és himbat már igen.

ugyhogy 710 es kupak le, és ujjal megtapogatni a vez.tengelyt.

ha kopott akkor csere....

..." ha kopott, akkor csere" Honnan tudom, hogy kopott?

Sajna nem láttam még vacsi vez.tengelyt :)

Elmehetek valamelyik nap hozzád megmutatni az én vez.tengelyemet uhuhu?

Nem szívesen hidrotőkéznék, ha nem kötelező.

Megosztás:

Mi az a spéci szerszám?

Véleményem és ismereteim szerint csak akkor lehet cserélni, ha bordásszíj le, vez. tengely ki, majd himbák-koptatók le aztán már ott is van a drága sorba.

Van ennél egyszerűbb és gyorsabb megoldás is?

bizony van olyan spéci szerszám, szelep fedél le, ahol cserélni akarod ott oda forgatod a mocit hogy lenyomja a szelepet a vezértengely szerszám rá a lenyomtt szelepre tengely vissza forgat :arrow: himba ki hidrotőke ki :arrow: újakat be forgatás szerszám le és kész. Vigyázni kell hogy a szelep ékek kine bujjanak a helyükről, mert különben szívás. Ezt nem én találtam fel, de én már cseréltem így, aztsem tudom hogy szak szervben szétszedik-e :wink:

Megosztás:

megnézem ha szeretnéd.

de nem olajozom össze magam. egyszerübb és biztosabb ha a szelepfedelet lekapod, és egyszerüen megnézed a vezérmütengely felületét, és észre fogod venni a kopottságát.

a márkaszervizekben van egy szelep lenyomó kézikészülék, amivel 15 perc alatt lehet hidrotőkét cserélni.

amugy e nélkül veztengelyt is csak a hengerfej leszerelésével lehetcserélni...

Megosztás:

megnézem ha szeretnéd.

de nem olajozom össze magam. egyszerübb és biztosabb ha a szelepfedelet lekapod, és egyszerüen megnézed a vezérmütengely felületét, és észre fogod venni a kopottságát.

a márkaszervizekben van egy szelep lenyomó kézikészülék, amivel 15 perc alatt lehet hidrotőkét cserélni.

amugy e nélkül veztengelyt is csak a hengerfej leszerelésével lehetcserélni...

Nem ilyedek meg egy szelepfedél eltávolítástól, lekapom, e nekem amit látni fogok nem mond semmit. Korábbi soraim értelmében.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.