astrásgyerek Elküldve Augusztus6, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus6, 2010 Sziasztok! Kérdeznék valamit, főként isuzus cartársaktól várok választ, de bárki hozzászólhat ha tud. :wacko: Röviden: Egy szerelő elállította az adagolót és a porlasztócsúcsokat. Majd 3 hét múlva egy másik rendbe hozta. Ekkor nagyon jól lehetett hallani a turbo-t amikor tültött. De ugye a télen nemigen használtam magas fordulaton. Ahogy jött a jó idő kicsit odaléptem neki,de nem hallom úgy mint akkor. Megy a kocsi, úgyhogy szerintem jó a turbo. De akkor mégis, miért nem olyan mint Októberben?? Más isuzusoknak ez hogy van?? Hidegben másképpnek kapja az autó a levegőt, lehet ez a probléma is! Nekem pl magasabb helyeken, ahol frissebb a levegő, sokkal szebben megy, erősebbnek érződik! Amúgy meg újabb autóknál azt mondják, hogy ha nagyon hallatszik a turbó, akkor már baj van... :wacko: Az Isuzumon pl szinte egyáltalán nem hallatszik, a DTL-nél kicsit azért igen (de az másabb kialakítású is). Az én isuzum is jól megy, bár a turbó hangja alig észrevehető! :D Ha jól megy, ne is törődj veles szerintem! :wacko: Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Augusztus6, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus6, 2010 vagy levették az egyik turbót:D:D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Augusztus6, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus6, 2010 Hidegben másképpnek kapja az autó a levegőt, lehet ez a probléma is! Nekem pl magasabb helyeken, ahol frissebb a levegő, sokkal szebben megy, erősebbnek érződik! Lejtőnek lefelé jobban megy, mi? :D Most, hogy mondod, télleg! :wacko: Link to comment Megosztás: More sharing options...
feri05 Elküldve Augusztus7, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus7, 2010 Szerintem ugyanúgy megy mint tavaly, de ez nem 100%. Azt hittem, hogy majd a légszűrő csere után megint hallani fogom. Ez volt benne Szeptember óta http://pics.coldline.hu/pics/72045-20100807-1KfG59.jpg http://pics.coldline.hu/pics/72046-20100807-XsMF3s.jpg Szerintem nem sport, de hasonlít 1000Ft-volt. Most egy sárgás színű került bele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Augusztus7, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus7, 2010 Hidegben másképpnek kapja az autó a levegőt, lehet ez a probléma is! Nekem pl magasabb helyeken, ahol frissebb a levegő, sokkal szebben megy, erősebbnek érződik! ... Lejtőnek lefelé jobban megy, mi? :D Most, hogy mondod, télleg! :P Egyáltalán nem erre gondoltam! Friss levegővel sokkal dinamikusabban megy mint pl városban ahol nincs annyi oxigén! (mindkettőt sík terepen értem) :D (nem is említettem se emelkedőt, se leejtőt! :D) Majd ha jársz Romániában Erdélyben, és nem 100 m magasan leszel a tengerszinttől, hanem 500-600-ra és nem csak 1-2 fa lesz körülötted, hanem ameddig ellátsz csak erdők lesznek - ami köztudottan Oxigéndúsabb levegőt jelent - nah majd akkor mondd el a véleményed! ;) :wacko: Ha jobbak az üzemanyag elégetés feltételei, akkor elméletileg :wacko: jobban is megy! ;) Vagy te nem így gondolod? :wacko: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Augusztus7, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus7, 2010 Egyáltalán nem erre gondoltam! Friss levegővel sokkal dinamikusabban megy mint pl városban ahol nincs annyi oxigén! (mindkettőt sík terepen értem) :D (nem is említettem se emelkedőt, se leejtőt! :D) Majd ha jársz Romániában Erdélyben, és nem 100 m magasan leszel a tengerszinttől, hanem 500-600-ra és nem csak 1-2 fa lesz körülötted, hanem ameddig ellátsz csak erdők lesznek - ami köztudottan Oxigéndúsabb levegőt jelent - nah majd akkor mondd el a véleményed! :P :wacko: Ha jobbak az üzemanyag elégetés feltételei, akkor elméletileg :wacko: jobban is megy! ;) Vagy te nem így gondolod? :wacko: Minél magasabban vagy, annál ritkább a levegő. :D Tengerszinten a legsűrűbb. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Augusztus7, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus7, 2010 Egyáltalán nem erre gondoltam! Friss levegővel sokkal dinamikusabban megy mint pl városban ahol nincs annyi oxigén! (mindkettőt sík terepen értem) :D (nem is említettem se emelkedőt, se leejtőt! :D) Majd ha jársz Romániában Erdélyben, és nem 100 m magasan leszel a tengerszinttől, hanem 500-600-ra és nem csak 1-2 fa lesz körülötted, hanem ameddig ellátsz csak erdők lesznek - ami köztudottan Oxigéndúsabb levegőt jelent - nah majd akkor mondd el a véleményed! :D :wacko: Ha jobbak az üzemanyag elégetés feltételei, akkor elméletileg :wacko: jobban is megy! :P Vagy te nem így gondolod? :wacko: Én száraz időben, reggelente, amíg hűvösebb van vettem észre, hogy valamelyest jobban megy. Link to comment Megosztás: More sharing options...
egyhapsi Elküldve Augusztus7, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus7, 2010 Isuzus dízil turbójánál melyik a nagynyomású rész ? Ma délelőtt a turbóra menő vízszintes gumicső bilincse eltört. Véletlenül vettem észre, hogy csak úgy lóg rajta. Okozhat a bilincs hiánya valamit ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Augusztus7, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus7, 2010 Minél magasabban vagy, annál ritkább a levegő. :wacko: Tengerszinten a legsűrűbb. És persze a fenyvesek, az erdők nem termelik az oxigént mi? :D :D Biztos oxigéndúsabb a levegő a hegyi erdőkben, mint pl pesten a belvárosban a dugóban! :wacko: Mindegy, az én tapasztalatom ez, sokat járok erdélyben, van időm megtapasztalni a különbséget hidd el! :wacko: Isuzus dízil turbójánál melyik a nagynyomású rész ? Ma délelőtt a turbóra menő vízszintes gumicső bilincse eltört. Véletlenül vettem észre, hogy csak úgy lóg rajta. Okozhat a bilincs hiánya valamit ? Szerintem azért annyira nem nagynyomású, de azért érdemesebb lenne pótolni (legalább dróttal)! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
egyhapsi Elküldve Augusztus7, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus7, 2010 Szerintem azért annyira nem nagynyomású, de azért érdemesebb lenne pótolni (legalább dróttal)! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Augusztus7, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus7, 2010 Már pótoltam. Csak érdekel a dolog. Elképzelhető, hogy kis levegő azért elszökhet, ha nincs megfelelően rögítve a gumicső! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Augusztus7, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus7, 2010 Sziasztok! Kérdeznék valamit, főként isuzus cartársaktól várok választ, de bárki hozzászólhat ha tud. :D Röviden: Egy szerelő elállította az adagolót és a porlasztócsúcsokat. Majd 3 hét múlva egy másik rendbe hozta. Ekkor nagyon jól lehetett hallani a turbo-t amikor tültött. De ugye a télen nemigen használtam magas fordulaton. Ahogy jött a jó idő kicsit odaléptem neki,de nem hallom úgy mint akkor. Megy a kocsi, úgyhogy szerintem jó a turbo. De akkor mégis, miért nem olyan mint Októberben?? Más isuzusoknak ez hogy van?? nekem meg olyan van, hogy 0,3as nyomástól valami nagyon vinnyogó hangot hallok, most volt hf-csere, azóta csinálja, de a szerelő úr azt mondta, hogy a tengelye nem lóg megleste, mert ő is hallotta ezt a hangot, az autó jól húz, nem fűstől szóval tanácstalan vagyok most. Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Augusztus7, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus7, 2010 valami hangja van. Csak álló helyben pörgetéskor ugye nem mert akkor nem igazán van töltő nyomás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Augusztus7, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus7, 2010 Isuzus dízil turbójánál melyik a nagynyomású rész ? Ma délelőtt a turbóra menő vízszintes gumicső bilincse eltört. Véletlenül vettem észre, hogy csak úgy lóg rajta. Okozhat a bilincs hiánya valamit ? Hát melyik lenne, ha nem az amelyik a Coolerhez megy :D A vízszintes a szívó ág, de azon sem árt ha rajtan van a bilincs különben nem a levegőszűrőn keresztül fogja szívni a levegőt, hanem a cső meg a turbó csatlakozónál lévő mocskot :wacko: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Augusztus7, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus7, 2010 valami hangja van. Csak álló helyben pörgetéskor ugye nem mert akkor nem igazán van töltő nyomás. Huh, ez elég durva :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Augusztus7, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus7, 2010 Adam1 megnéznéd nekem, hogy a termosztát alatt neked a hf-be megy (vagy jön) egy vezeték-sarus ami körül valami gumi v. műanyag van. ha azt leszed ott mi van neked, mert nekem egy cső szerű képződmény és mintha úgy emlékeznék, hogy oda volt dugva ez a vezeték, ami most lóg, de ha az egy sima cső, akkor a vezeték mit keresne ott, ezt nem vágom, nem e onnan jön ez a hang, amit belinkeltem. mert nem tudom, hogy nem e faragtam rá a hf-el, mert astra isuzué lett rá rakva, különbözne valamiben a vekiétől? Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Augusztus7, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus7, 2010 Erről lenne szó: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Augusztus8, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus8, 2010 Adam1 megnéznéd nekem, hogy a termosztát alatt neked a hf-be megy (vagy jön) egy vezeték-sarus ami körül valami gumi v. műanyag van. ha azt leszed ott mi van neked, mert nekem egy cső szerű képződmény és mintha úgy emlékeznék, hogy oda volt dugva ez a vezeték, ami most lóg, de ha az egy sima cső, akkor a vezeték mit keresne ott, ezt nem vágom, nem e onnan jön ez a hang, amit belinkeltem. mert nem tudom, hogy nem e faragtam rá a hf-el, mert astra isuzué lett rá rakva, különbözne valamiben a vekiétől? Nekem ott kettő kütyü van a hengerfejbe csavarva, mindkettőre megy egy-egy vezeték. Az egyikre direktbe rá van forrasztva a vezeték, a másikra meg egy csatlakozó szerűség megy, ami körül szétporladt a műanyag sapka. A képeken talán látszik. Egy kicsit eltérő szögben állnak egymáshoz képest. Épp a múltkor láttam őket annak apropóján, hogy a szelepfedél alól egy picit szivárgott az olaj a bal oldalon, az eltömítéséhez le kellett szerelni a szívó és a nyomócsövet. Épp akkor vettem észre, hogy a termosztátházhoz alulról menő vízcsőnél egy picit szivárog a hűtővíz. Annyira minimálisan, hogy nem venni észre, hogy fogyna, ezért nem is bontom szét, hogy elállítsam. Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Augusztus8, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus8, 2010 huh, akkor nem értem, na mind1 az a baj, hogy a régi hf-em még pesten van és nem tudom össze hasonlítani, de a héten meg lesz, mondjuk én csak egy csatlakozót láttam ezen a hf-en igaz este volt. lehet ma meglesem még. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Augusztus8, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus8, 2010 És persze a fenyvesek, az erdők nem termelik az oxigént mi? :D :D Biztos oxigéndúsabb a levegő a hegyi erdőkben, mint pl pesten a belvárosban a dugóban! :wacko: Mindegy, az én tapasztalatom ez, sokat járok erdélyben, van időm megtapasztalni a különbséget hidd el! :wacko: Ki beszélt pestről? :D Én csak annyit mondtam, tengerszinten sűrűbb a levegő mint a hegyekben. De megcáfolhatod. :wacko: Link to comment Megosztás: More sharing options...
bocee Elküldve Augusztus8, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus8, 2010 Üdv! Abban kérném a segítségeteket, hogy van egy x17dtl motorkódú Astrám és az előző tulaj szerintem sok mindent összegyányolt a motortérben(sok a ledugózott cső, és van egy két csonk amire szerintem valamelyik cső menne). Így fogalmam sincs, hogy melyik hova való. Szóval, ha valaki tudna nekem erről képeket küldeni azt megköszönném. Igazából a motor és a hűtő közötti csövezésről lenne szó. Előre is köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Augusztus8, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus8, 2010 Üdv! Abban kérném a segítségeteket, hogy van egy x17dtl motorkódú Astrám és az előző tulaj szerintem sok mindent összegyányolt a motortérben(sok a ledugózott cső, és van egy két csonk amire szerintem valamelyik cső menne). Így fogalmam sincs, hogy melyik hova való. Szóval, ha valaki tudna nekem erről képeket küldeni azt megköszönném. Igazából a motor és a hűtő közötti csövezésről lenne szó. Előre is köszönöm. Nézz szét itt! Van pár kép a motortérről. MAjd lökj képet, arról ami érdekelne, és én is lefotózom ugyanazt! :wacko: (Csak hogy tudjam mit keressek :D ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Augusztus8, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus8, 2010 Üdv! Abban kérném a segítségeteket, hogy van egy x17dtl motorkódú Astrám és az előző tulaj szerintem sok mindent összegyányolt a motortérben(sok a ledugózott cső, és van egy két csonk amire szerintem valamelyik cső menne). Így fogalmam sincs, hogy melyik hova való. Szóval, ha valaki tudna nekem erről képeket küldeni azt megköszönném. Igazából a motor és a hűtő közötti csövezésről lenne szó. Előre is köszönöm. Na kimentem fotózkodtam kicsit! Parancsolj! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
walker Elküldve Augusztus8, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus8, 2010 Nincs valakinek ismerőse aki bont Isuzu diesel astrát? Kellene pár apróság. Üdv, Zsolti Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Augusztus8, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus8, 2010 Na kimentem fotózkodtam kicsit! Parancsolj! :wacko: Azért lemoshattad volna. :D :wacko: :wacko: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts