Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Guest

Recommended Posts

szerintetek mitől lehet az, hogy előfordult olyan, hogy kivettem üresbe és mintha nem ment volna minden henger.

Sokmindentől lehet, pl. abban a hengerben elment/lecsökkent a kompresszió a többihez képest, vagy nem kap elegendő/megfelelően elporlasztott anyagot.

Megosztás:

Sokmindentől lehet, pl. abban a hengerben elment/lecsökkent a kompresszió a többihez képest, vagy nem kap elegendő/megfelelően elporlasztott anyagot.

szóval lehetséges, hogy megadta magát valamelyik porlasztó, mintha rémlene, hogy van valami tűzkarika az nem okozhat ilyen jelenséget, ha az kimegy?

Megosztás:

Isuzusok, nektek mikor és hogyan kapcsol a hűtőventitek amikor bekapcsol?

Csak mert nekem valamikor 96 fok körül kapcsolt a napokban.

De tegnap nem is kapcsolt..

Lehet cserés a hőgombám?

Lehet annak a jóságát tesztelni valahogy

ki kell szerelni multimeterrel ramerni es egy vizzel teli edenyben elkezdeni melegiteni ugy hogy mered a homersekletet

aztan ha jo helyen kapcosl akkor ok....

Megosztás:

Lehet cserés a hőgombám?

Tudtommal mivel egy kb 96 fokos hőgomba van benne, azért jókor kapcsolt. Amúgy meg ne aggódj, 100 fokon még nem forr fel a vize, mivel a nyomás alatt lévő rendszerben késöbb kezd el forrni. kb ugy 120 környékén.

Megosztás:

Lehet cserés a hőgombám?

Ott kapcsolja a gyors fokozatot. Én egyszer hallottam eddig járni a ventit (38 fokban fél óra dugózás után)

Jó az, ne foglalkozz vele, míg nem gyanúsan magasan kapcsol :rolleyes:

Megosztás:

Miért nincs kurzor amikor írok?

Szóval valami akkor sem Ok a hőgomba körül..

Korábban kb. 95 foknál kapcsolt a gyors fokozat.

Most pedig 98 sincs semmi. Pedig elvileg két fokozatú benne a hőgomba.

Du. leszedtem a hőgomba csatiját, és egy vezetékkel összezártam.

A venti gyors fokozata elindult, a lassúnál, csak egy relé kattogott.

Van valakinek ötlete ?

Megosztás:

Van valakinek ötlete ?

Van egy ellenállás a lassúnak.....sztem nálad megpunnyadt

Megosztás:

Van valakinek ötlete ?

Mondjuk mert fájörfox 3.6-os verziója van neked ami nem 100%-os valamiért :rolleyes: dówngréd -_-

Egy tipp: a hőgomba csatlakozójába menő vezetékeket nézd meg mert lehet, hogy kontakthibás. Jónéhány éve hasonlóan jártam (igaz az enyémen csak 1 fokozat van) a megoldása az volt, hogy a vezetéket összeforrasztottam a saruval, azóta semmi gond nincs vele.. <_<

Megosztás:

Este néztem a hőgomba csatit.

Látszólag szép, fémtiszta volt.

Szóval, szar a firefox 3.6..

Mondjuk mert fájörfox 3.6-os verziója van neked ami nem 100%-os valamiért :rolleyes: dówngréd -_-

Egy tipp: a hőgomba csatlakozójába menő vezetékeket nézd meg mert lehet, hogy kontakthibás. Jónéhány éve hasonlóan jártam (igaz az enyémen csak 1 fokozat van) a megoldása az volt, hogy a vezetéket összeforrasztottam a saruval, azóta semmi gond nincs vele.. <_<

Megosztás:

Este néztem a hőgomba csatit. Látszólag szép, fémtiszta volt.

Szóval, szar a firefox 3.6..

Nem magának a hőgombának hanem amit abba dugsz bele kábelköteg+csatlakozó az nekem kontaktos volt, kipiszkáltam belőle a sarukat (nem volt egyszerű!) odapöttyintettem a vezetéket a saruhoz egy kis forraszanyaggal és megjavult.. -_-

Nem a legjobb, sajnos.. :rolleyes: <_<

Megosztás:

Némi kutakodás után úgy tűnik megvan. A hűtőmaszk alatt, pont az opel jel mögött találtam rá a mocsokra.

A függőleges merevítőre van felfogatva.....belülről :rolleyes:

Tegnap jutottam oda, leszedtem a hűtőrácsot.

Nekem nincs ott semmi.

Elmentem egy bontóba, és a bontós srác is ott kerestette azt a söntöt a függőleges merevítőn.

Én meg csak néztem, hogy akkor mi van.

Hol a francban lehet ?

Vagy nincs is ?

Megosztás:

Nekem nincs ott semmi.

Elmentem egy bontóba, és a bontós srác is ott kerestette azt a söntöt a függőleges merevítőn.

Hol a francban lehet ?

Vagy nincs is ?

Egyáltalán kétfokozatú a ventid? Egy venti van, vagy kettő?

Megosztás:

Nekem nincs ott semmi.

Hol a francban lehet ?

Vagy nincs is ?

Nálam ott van. A merevítő belsejére van vízszintesen felfogatva, kb. 20 centis madzag van rajta, ami egy stekkerben végződik. Kipróbáltam.... a lassú fokozat ellenállása. Ha rövidrezártam a stekkert teljes fokozatban ment a venti.

Ha lesz egy kis időm leszedem megint a maszkot és lefotózom neked, csak macerás, mert kötegelő tartja a helyén a maszkot..... :rolleyes:

Nem találtál a duda mellett egy szabad stekkert? <_<

Megosztás:

Sziasztok!

Valakinek van ötlete mi lehet a probléma a 1.7 szivó D-nek, hogy indításkor sokáig teker az önindító 6-8 mp mire elindul a motor? Ezt nemrég kezdte csinálni egy hete kb. Ma néztem meg az ízzítógyertyákat, egy volt rossz, azt kicseréltem de szinte semmi változás. Az érdekes az, hogy ezt hosszabb állás után csinálja csak az első indításkor. Ha után leállítom és újra indítok, még ha hideg is, de könnyen indul. Olyan mintha nem kapná fel a gázolajat. Gázolajszűrőre gondolok vagy esetleg az előtöltés állíthatódott el. Ha valakinek van ötlete légyszi írja meg. Köszi a segítséget.

Megosztás:

Olyan mintha nem kapná fel a gázolajat. Gázolajszűrőre gondolok vagy esetleg az előtöltés állíthatódott el. Ha valakinek van ötlete légyszi írja meg. Köszi a segítséget.

Erősen gyanús, hogy visszaejti a gázolajat vagy az ü.a szűrőnél falsot szívhat bár utóbbi az irdatlan zakatolással járna még alapjáraton is, az előtöltés meg nem nagyon szokott csak úgy elmászni.. :rolleyes:

Megosztás:

Sziasztok!

Valakinek van ötlete mi lehet a probléma a 1.7 szivó D-nek, hogy indításkor sokáig teker az önindító 6-8 mp mire elindul a motor? Ezt nemrég kezdte csinálni egy hete kb. Ma néztem meg az ízzítógyertyákat, egy volt rossz, azt kicseréltem de szinte semmi változás. Az érdekes az, hogy ezt hosszabb állás után csinálja csak az első indításkor. Ha után leállítom és újra indítok, még ha hideg is, de könnyen indul. Olyan mintha nem kapná fel a gázolajat. Gázolajszűrőre gondolok vagy esetleg az előtöltés állíthatódott el. Ha valakinek van ötlete légyszi írja meg. Köszi a segítséget.

Lelevegősödik az üzemanyagrendszer. Nem látsz valahol a gázolajcsövek csatlakozásánál vagy a szűrőnél szivárgásnyomokat, esetleg kirepedezett csövet? Egy nagyon kis szivárgás is elég ahhoz, hogy állásában levegőt kapjon a rendszer, és visszafolyik a gázolaj a tartályba. Segíthet egy visszacsapószelep a gázolajcsőbe iktatva.

Megosztás:

Hi All!

Gondolom megosztom veletek,hogy jártam ma.A szervó szivattyú mellett megy 2olajcső a lökös mögé,ahol a olajhűtő van.

A szervonak a tárcsája kilyukasztotta az egyiket(kidorzsolte)

csak azért irtam le,hogy akit érdekel nézze inkább meg,nehogy ilyen miatt sok ezret költösn olajcsőre

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.