J0hnny Elküldve Február24, 2005 Megoszt Elküldve Február24, 2005 És miylen csöveket tettél helyette ? Mennyi volt ? Bementem az opelboltba es kertem resolajcsovet!Ennyi! :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kanes Elküldve Február24, 2005 Megoszt Elküldve Február24, 2005 Az izzitás biztije 60A akkor majdnem akkora áramot vesz fel. Szerintem a rézlemeznél nincs jobb. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mozdvez Elküldve Február25, 2005 Megoszt Elküldve Február25, 2005 "Az izzitás biztije 60A akkor majdnem akkora áramot vesz fel. Szerintem a rézlemeznél nincs jobb." Csatlakozom. A rézlemeznél nincs jobb. A tömör rézvezetéket pedig elég nehéz lessz rátenned. Csak esetleg saruval. Az meg még egy átmeneti ellenállást okozó pont, ami nem jó. :arrow: Még egy meghibásodási lehetőség. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Február25, 2005 Megoszt Elküldve Február25, 2005 "Az izzitás biztije 60A akkor majdnem akkora áramot vesz fel. Szerintem a rézlemeznél nincs jobb." Csatlakozom. A rézlemeznél nincs jobb. A tömör rézvezetéket pedig elég nehéz lessz rátenned. Csak esetleg saruval. Az meg még egy átmeneti ellenállást okozó pont, ami nem jó. :arrow: Még egy meghibásodási lehetőség. Ha réz sarut teszel rá forrasztva nehezen lehet gond! :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
fekosz Elküldve Február25, 2005 Megoszt Elküldve Február25, 2005 :shock: Csak az a gáz hogy ettől még nem indulhat könny... mert semmi köze hozzá, ezek csak a felesleges gazoilt engedik vissza :wink: Ez így van :) ,vagy el a nagyvilágba ,ha az lukas vagy repedezett 8) 8) ....bár ha mind sz@r és nagyon levegős, dadoghat, vagy hideg motornál be sem indul. Könnyebb indítást nem eredményez. Résolajcső a neve. Az 17dr-nek 0,3-as átmérő kell. Érdemes belsőszöveteset venni,mert a külső kb. 2-4 e km-t bír!!! Tapasztalat! mörfi, vagyok ám, csak kicsit sok a doli, írok a soraidra :) Nekem most thermoszelep projektem van + csövek 0,2-es :) Csak márkaképviseletben árulnak ilyet és majdnem 7 pénz :twisted: :roll: Link to comment Megosztás: More sharing options...
fekosz Elküldve Február25, 2005 Megoszt Elküldve Február25, 2005 http://img225.exs.cx/img225/6849/motortr6jt.th.jpg Itt látszik talán,hogyan is van bekötve nekem! Azt a rézlemezt kiszeretném majd cserélni valami tökös vezetékre(tömör réz talán). Közben a bejelölt csöveket kicseréltem újakra és érdekes módon könnyebben indul a gép! :shock: Ezek a résolajcsövek,ha jól tudom! :roll: Ugye? Tök fölösleges kicserélni, a gyári rézlap a legtutibb, nincs veszteség, annyi bateri megy, amiennyi kell. Akku is kímélve :arrow: generátor is :idea: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mörfi Elküldve Február25, 2005 Megoszt Elküldve Február25, 2005 Hali fekosz Azt hittem ,hogy külföldön vagy :!: Hát nem gondoltam volna hogy a saját otóm fog szívatni :?: De valami nem oké :) idul de valahogy nehezebben :? A motor valahogy hangosabb, keményen jár :? A füst is büdös olyan csípős mármint szemet csípí :shock: Holnap reggel megint meg nézem az adagolónak a jelzését mert lehet hogy 1 foggal elraktam, már azt sem bánnam csak az lenne a baja :arrow: de sajna nem valószínű mert legalább 3 szor le elenőriztem aszem. Az már csak hab a tortán hogy a kipuf kopog indításnál és le állításnál bele ér a kaszniba a hátsó dob. :druid: Link to comment Megosztás: More sharing options...
fekosz Elküldve Február25, 2005 Megoszt Elküldve Február25, 2005 Hali fekosz Azt hittem ,hogy külföldön vagy :!: Hát nem gondoltam volna hogy a saját otóm fog szívatni :?: De valami nem oké :) idul de valahogy nehezebben :? A motor valahogy hangosabb, keményen jár :? A füst is büdös olyan csípős mármint szemet csípí :shock: Holnap reggel megint meg nézem az adagolónak a jelzését mert lehet hogy 1 foggal elraktam, már azt sem bánnam csak az lenne a baja :arrow: de sajna nem valószínű mert legalább 3 szor le elenőriztem aszem. Az már csak hab a tortán hogy a kipuf kopog indításnál és le állításnál bele ér a kaszniba a hátsó dob. :druid: Nem vagyok külföldön, inkább magamon kívül. Sok a dolog a melóhelyen :) Szerintem a hidrotőkéd vacakol :arrow: kopogó hang Nekem is ezt csinálja, de csak hidegindításnál. Nehezen indul :arrow: Izzítógyerta. A nemrég beköszöntött minusz sok izz.gy-t kifi _ _ atott. Mérd ki, hogy azok okék e. Gázolajszűrőt mikor cseréltél? Önindítód rendesen teker, vagy nyögvenyelős? Link to comment Megosztás: More sharing options...
mörfi Elküldve Február25, 2005 Megoszt Elküldve Február25, 2005 Nem vagyok külföldön, inkább magamon kívül. Sok a dolog a melóhelyen :) Szerintem a hidrotőkéd vacakol :arrow: kopogó hang Nekem is ezt csinálja, de csak hidegindításnál. Nehezen indul :arrow: Izzítógyerta. A nemrég beköszöntött minusz sok izz.gy-t kifi _ _ atott. Mérd ki, hogy azok okék e. Gázolajszűrőt mikor cseréltél? Önindítód rendesen teker, vagy nyögvenyelős? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szabyka Elküldve Február25, 2005 Megoszt Elküldve Február25, 2005 Akkor nekem szerencsem van, mert 1-et attekeri es indul is hidegen, izzitas+10mp várás után! :) De érdekes, hogy melegen 2-3 átfordulás után indul, de ha ráadom a gyujtast és várok 1-2mp-t azonnal ! :? Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Február27, 2005 Megoszt Elküldve Február27, 2005 Na ma leszedtem a vezetéket az izzitógyertyákról,és multiméterrel rámértem a blokk és a gyertya(melegpont) csatlakozása közé. Szakadásmérö üzemmódban volt a multiméter és mind a 4-nél sipolt.Próbáltam ellenállást mérni,de semmit nem mutatott a müszer. Jó ez így? Nem kellene a gyertyának,hogy legyen valamennyi ellenállása? Mostmár csak porlasztó beállitása jöhet esetleg,130bar aszem a jó nyomásérték.Csak félek nekikezdeni,nehogy beletörjön valami vagy eltörjön! :roll: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mörfi Elküldve Február27, 2005 Megoszt Elküldve Február27, 2005 Na ma leszedtem a vezetéket az izzitógyertyákról,és multiméterrel rámértem a blokk és a gyertya(melegpont) csatlakozása közé. Szakadásmérö üzemmódban volt a multiméter és mind a 4-nél sipolt.Próbáltam ellenállást mérni,de semmit nem mutatott a müszer. Jó ez így? Nem kellene a gyertyának,hogy legyen valamennyi ellenállása? Mostmár csak porlasztó beállitása jöhet esetleg,130bar aszem a jó nyomásérték.Csak félek nekikezdeni,nehogy beletörjön valami vagy eltörjön! :roll: Nekem is ez a következő, cső kulcs aztán adjneki :? Link to comment Megosztás: More sharing options...
fekosz Elküldve Február28, 2005 Megoszt Elküldve Február28, 2005 Nekem is ez a következő, cső kulcs aztán adjneki :? ...igenám, de azt se felejtsük el, hogy a porlasztó az egy csúcs. Tehát, amit kiveszel egy csőkulcscsal, az a komlett szár. Azt még szét kell szedni és csak utána férsz hozzá a csúcshoz, ami adottesetben vacak lehet. Hozzávaló: Egy jó satu! +valami nagy villáskulcs, a méretére már nem emlékszem, de legalább 17-19 körüli és egy kis serencse, nameg persze nyers erő :) :) :) Érdemes megfigyelni szétszedésnél, hogy melyik darabka honnan jött le/ki, mert azt jobbik estben oda kellene visszarakni. (Tökéletes működés elérésének érdekében) Javaslat :arrow: Porlasztószárak ki (4 db) elvinni egy adagolóshoz, vagy aut.szervízbe, ahol tudnak nyomást mérni, ott beméretni és csak akkor szétszedni, ha a 120-130 bár nincs a közelben. Tipp: A munka megkezdése előtt érdemes venni egy porlasztócsúcs tisztító adalékot, amit a tankba kell önteni, majd ezt kijárva is ha tapasztalhatóak a tünetek, amik a porlasztó meghibásáodására enged következtetni, megkezdeni a munkát/ellenörzést. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Danee Elküldve Február28, 2005 Megoszt Elküldve Február28, 2005 Szevasztok, kicsit most még off a hozzászólásom, de később nem leszek az :) Mint az első hozzászolásnál illik, bemutatkozom: Danee vagyok, eddig egy ezerkeccsim volt(Zsiguli) 1986-os, 35-ezer KM-rel(ha hiszed-ha nem) :) Most szeretnék venni egy F Caravant '94-'96 között és 900-1000e HUF körül, és ebben kérem a segítséget. Annyit tudok, hogy van Isuzu, meg német dizel, de szerintem ennél többet illene tudnom a típusról, mielőtt elmegyek hirdetések után. Légyszíves adjatok vmi támpontot, hogy mit is kell jól megnéznem a szokásos dolgokon túl, ha egy isuzus dízel vásárlásán töröm a fejemet. KB április végén, május elején szeretném megvenni majd. Köszi előre is, Danee Link to comment Megosztás: More sharing options...
fekosz Elküldve Február28, 2005 Megoszt Elküldve Február28, 2005 Szevasztok, kicsit most még off a hozzászólásom, de később nem leszek az :lol: Mint az első hozzászolásnál illik, bemutatkozom: Danee vagyok, eddig egy ezerkeccsim volt(Zsiguli) 1986-os, 35-ezer KM-rel(ha hiszed-ha nem) :P Most szeretnék venni egy F Caravant '94-'96 között és 900-1000e HUF körül, és ebben kérem a segítséget. Annyit tudok, hogy van Isuzu, meg német dizel, de szerintem ennél többet illene tudnom a típusról, mielőtt elmegyek hirdetések után. Légyszíves adjatok vmi támpontot, hogy mit is kell jól megnéznem a szokásos dolgokon túl, ha egy isuzus dízel vásárlásán töröm a fejemet. KB április végén, május elején szeretném megvenni majd. Köszi előre is, Danee Helló! Én lebeszéllek az isuzu dieselről, ezért a többiek röfögni fognak, de akkor is. Nem azért teszem ezt, mert nekem sima német dieselem van, azért mondom, mert ezért a pénzért nem fogsz véleményem szerint jó, kevés km-s megbízható isuzu dieselt kapni, őleg, hogy karavánt keresel. Egyébként drágábban sem kapsz tutit véleményem szerint, mert ha magamból indulok ki, én tui nem adnám el, ha olyanom volna. A Német diesellel is ki lehet békülni, bár sokan azt mondják, hogy hamar tönkremegy. Én meg azt mondom, hogy inkább csináltassam két évente, de 100 e alatti költségvetésből,mintsem hogy jobbik esetben 3-4 évente 5-6 e ft-ért. Egy példa, amikor én a motoromat generáloztam, a gyári dugók garnitúrába 66 e pénz volt. Éppen akkor, amikor vittem a blokkot a gépműhelybe, jöttek egy isuzu blokkért, a dugógarnitúra abba 179 e ft volt a gépmunka alkatrésszel 250 e ft. Nekem a gépmunka 99 e ft-be került komletten. Persze ezek mellett voltak járulélos költségek, de már 150-e ft-vel bentebb voltam. ...szumma, én isuzut a turbó miatt vettem volna, nagyon jókat olvasta azokról a turbókrol, de az is egy vagyon ha besz_rik. Ja egyébként optimista vagyok :) :) ...vagy mégsem :) :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
tcxbalage Elküldve Február28, 2005 Megoszt Elküldve Február28, 2005 Helló! Én lebeszéllek az isuzu dieselről, ezért a többiek röfögni fognak, de akkor is. Nem azért teszem ezt, mert nekem sima német dieselem van, azért ... ... ...szumma, én isuzut a turbó miatt vettem volna, nagyon jókat olvasta azokról a turbókrol, de az is egy vagyon ha besz_rik. Ja egyébként optimista vagyok :) :) ...vagy mégsem :) :P Igaz ami igaz a japán motorok felújítása drágább, de ez szerintem nem mérvadó, nem kell minden napp motort upgrédelni, főleg nem az isuzukat. És bontott turbót 30E Ft-ért már lehet kapni :lol: Ki lehet fogni caravánból is jókat ezzel a motorral, csak nem szabad elkapkodni a vásárlást (mint én tettem, beleszállt a bogár a fejembe és megvettem az első isuzu motorosat ami lefedte az igényeimet, költhettem is rá rendesen, de ezt csak a saját hülyeségemnek köszönhetem). Link to comment Megosztás: More sharing options...
Danee Elküldve Február28, 2005 Megoszt Elküldve Február28, 2005 [szevasztok, Köszi az infókat, mostmár tényleg nem tudom mitévő legyek A most említett félrelépést szeretném elkerülni, és ebben szeretnék segítséget, mert tegyük fel, hogy elmegyünk próbaútra majdan, honnan vehetem észre, hogy a kocsinak nemsokára behjal a turbója, egyéb nem várt hiba adódik? Az 1.7D 60 lova nem tudom miképp mozgatja az Opelt amugy? Amihez viszonyitani tudok: van egy 1.6d golfunk II.-nk, 360ekm-el, és nem volt "upgrade"-elve, ennek ellenére megyeget! ? Kösz, Danee Link to comment Megosztás: More sharing options...
tcxbalage Elküldve Február28, 2005 Megoszt Elküldve Február28, 2005 Szerintem keress egy olyan embert aki ért a helyszini szemrevételezéshez, vagy egy - az autóvásárlás közelében lévő - autószerelőt, műhelyt, lehetőleg ahol legalább egyvalaki ismersz, és kérd meg, hogy nézzék át az autót. Én annó az Opel G****s-hoz vittel el átnézni, hát jót nem tudok róluk mondani: pl. a szálszakadt gumira teljes hátsó agy cserét mondtak, a szanaszét rothadt kipufogó rendszert észre se vették és hosszasan sorolhatnám amit "elnéztek" és a végén persze felajánlották, hogy az általuk talált hibákat javítjá is nekem potom 450 E Ft-ért. Aranyosak voltak :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szabyka Elküldve Február28, 2005 Megoszt Elküldve Február28, 2005 Nekem Opel Td-van és nagyon meg vagyok vele elégedve!Eléggé szedi is a lábát ha az ember odalép neki, a fogyasztása is barátságos! Javítási költsége/alkatrész árai olcsóbbak mint az isuzunak(olajgomba kivételével :) ) Egyébként ha megvan kímélvem mindkettő motorossal hosszú barátságot köthetsz. 1.7D-t annyira nem ismerem, majd Johhny mesél róla ! Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Február28, 2005 Megoszt Elküldve Február28, 2005 Nekem Opel Td-van és nagyon meg vagyok vele elégedve!Eléggé szedi is a lábát ha az ember odalép neki, a fogyasztása is barátságos! Javítási költsége/alkatrész árai olcsóbbak mint az isuzunak(olajgomba kivételével :) ) Egyébként ha megvan kímélvem mindkettő motorossal hosszú barátságot köthetsz. 1.7D-t annyira nem ismerem, majd Johhny mesél róla ! Nem régóta van nekem ilyenem,szal nem nyilvánitok véleményt,de az tuti hogy nem szürcsizik sokat! :) Beru gyertya - 2390Ft Bosch Duraterm - 4100Ft Szvsz jó lesz a beru is! :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Február28, 2005 Megoszt Elküldve Február28, 2005 a gyári izzitógyertya tavaly 2.500 Ft/db ba került....... Link to comment Megosztás: More sharing options...
mörfi Elküldve Február28, 2005 Megoszt Elküldve Február28, 2005 Minden motort meglehet ölni, az enyém is DTL, Amikor kerestem kb 10 -15 autót megnéztem. Isuzut kerestem minden áron, aztán rá kellett jönnöm hogy miaz ábra, hirdetés kifogástalan isuzu telefon igen az , gyerünk. Opelba be 1.6d E kadett85-ös fel Pestre. Mit látok 1 szakadt szart , motor olajfolyásos, belűről lelekva :twisted: bicska zacsiba. Szóval a lényeg nem találtam olyan isuzut ami motorikusan , belűről , kivülről , emberhez méltóan nézett volna ki. Aztán véletlenül budán jártunk egész más ügyben, várakoztam öcsém caravánjában olvasgattam a múltheti újságot és mit látok :?: 1db vasat ami DTL kódos,97-es 1420ft ez drága :!: Telefon :arrow: megvan + a szomszéd utcában van . Indulás , mikor + láttam már tudtam ez az, patyolat tiszta , kifogástalan, de német dizil :!: Alku + hitel aztán gyere boci had szereselek. Ez 2 éve volt , azóta most szívat először, de most rendesen a rúd végére vett. Nem ér számomra sem többet az isuzu dizil mint amenyivel drágább. Csatlakozom fekosz barátomhoz :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Joee Elküldve Március1, 2005 Megoszt Elküldve Március1, 2005 Én nem tudok véleményt mondani az isuzu dieselről, mivel nekem német dizilem van, de ezt csak dicsérni tudom. Igaz az enyém TD, de túl sok szerepe nincs a turbónak szerintem. Ha odalépsz azért ez is megy rendesen, utazónak 130-140 könnyedén viszi. Egy éve van meg a kocsim, de hála isten eddig még baja nem volt. Most kezdet el a hűtő picit csöpögni, de majd ha jobb idő lesz kiveszem és elviszem egy hűtőszerelőhöz. Szóval nekem semmi bajom a német diesellel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
fekosz Elküldve Március1, 2005 Megoszt Elküldve Március1, 2005 Igaz ami igaz a japán motorok felújítása drágább, de ez szerintem nem mérvadó, nem kell minden napp motort upgrédelni, főleg nem az isuzukat. És bontott turbót 30E Ft-ért már lehet kapni :D Ki lehet fogni caravánból is jókat ezzel a motorral, csak nem szabad elkapkodni a vásárlást (mint én tettem, beleszállt a bogár a fejembe és megvettem az első isuzu motorosat ami lefedte az igényeimet, költhettem is rá rendesen, de ezt csak a saját hülyeségemnek köszönhetem). Ez nem csak a te hülyeségeed, jó diesel használtba ritka mint a fehér holló! Szerintem nincs is, max kihalásos alapon!!! Turbó, hát sok sikert a bontott turbóhoz, a bontós biztosan meg fog esküdni rá, hogy keveset használt garantáltan öreguras kocsiból lett kiszedve. :lol: :P :D 8) 8) :D :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
fekosz Elküldve Március1, 2005 Megoszt Elküldve Március1, 2005 Nem régóta van nekem ilyenem,szal nem nyilvánitok véleményt,de az tuti hogy nem szürcsizik sokat! :) Beru gyertya - 2390Ft Bosch Duraterm - 4100Ft Szvsz jó lesz a beru is! :wink: Nekem BERU van, 2004 nyarán került bele, még jó :? :) :) ..kérdés, hogy meddig, a BOSCH akkor drágább volt, ezért vettem én is berut. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts