Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
fél éve vettem a kocsit, gondoltam a tavasszal nem ártana lecserélni kitudja mennyi km van benne

Hát jobb lenne minél előbb, én is úgy vettem, hogy nem tudtam mikor volt cseréve, aztán egyszer csak egy szép napos vasárnap elszakadt. :lol:

Elküldve
Hát jobb lenne minél előbb, én is úgy vettem, hogy nem tudtam mikor volt cseréve, aztán egyszer csak egy szép napos vasárnap elszakadt. :lol:

hát igen, ezt szeretném elkerülni:D gondolom a szíjcseréhez meg kell emelni a motort:D

Elküldve
hát igen, ezt szeretném elkerülni:D gondolom a szíjcseréhez meg kell emelni a motort:D

Vezérlésről beszélünk ugye? Benzinesnél nem, dieselt azt nem tudom, de nem hiszem.

Elküldve
Vezérlésről beszélünk ugye? Benzinesnél nem, dieselt azt nem tudom, de nem hiszem.

DTL-t sem, az isuzut ugyan nem vettem nagyon szemügyre de szerintem ott is elég kivenni a légszűrőházat és ha van akkor a jobb keréknél a takaró műanyagot.

Elküldve
DTL-t sem, az isuzut ugyan nem vettem nagyon szemügyre de szerintem ott is elég kivenni a légszűrőházat és ha van akkor a jobb keréknél a takaró műanyagot.

nem tudom, eddig még nem vettem le a v.szíj takaró műanyagot (kicsit be ették magukat a csavarok), de remélem nem kell megemelni:) azért kérdeztem, mert úgy tudom pl. a kadettnél (1.7 Dezső) ott meg kell, hogy le tudd fűzni.

Elküldve
nem tudom, eddig még nem vettem le a v.szíj takaró műanyagot (kicsit be ették magukat a csavarok), de remélem nem kell megemelni:) azért kérdeztem, mert úgy tudom pl. a kadettnél (1.7 Dezső) ott meg kell, hogy le tudd fűzni.

El kell keserítselek, elég szar meló. Le kell szerelni a jobb oldali motortartó bakot is, ehhez meg kell támasztani a motort alulról, vagy felülről. Enélkül képtelenség hozzáférni. A légszűrőház, mindkét ékszíjtárcsa, főtengely ékszíjtárcsa is leszerelendő. De legalább a vízpumpa nem.

Dayco távol keleti cucc, ki tudja, lehet, hogy gyárilag is az van a japán motorban.

Elküldve
Elég komoly ára van nekije. :lol:

Szerintem nem annyira. A helyi szaküzletben ennek a pontosan a dupláját kérik el érte :lol:

Elvileg 120 ezer km, vagy 8 év a szíj csereperiódusa, bár ennyit nemnagyon mernék elmenni vele.

Elküldve
Rosszul tennéd, a Dayco nem a legmegbízhatóbb fajta tudtommal.

Milyet ajánlál?

Nem kérdeztem a gyereket, aki hirdeti, de biztosan van nála külön SKF, meg Bosch is.

Ez a Dayco szíj és INA feszítő, és vezető görgő készletben van.

Elküldve
Szerintem nem annyira. A helyi szaküzletben ennek a pontosan a dupláját kérik el érte :lol:

Elvileg 120 ezer km, vagy 8 év a szíj csereperiódusa, bár ennyit nemnagyon mernék elmenni vele.

Hááát, én 60 ezerre emlékszem. :lol:

Elküldve

Szerintem Te forintra emlékszel :lol:

Elküldve
Milyet ajánlál?

Nem kérdeztem a gyereket, aki hirdeti, de biztosan van nála külön SKF, meg Bosch is.

Ez a Dayco szíj és INA feszítő, és vezető görgő készletben van.

Inkább Gates szíjat, meg pl. SKF görgőket, bár jókat hallottam az INA-ról is.

Elküldve

Benzinesnél 60 ezer vagy 4 év.

De a 82 LE-s dieselnél 120/8év a csereperiódus. Az már más kérdés, hogy 90-100-nál nem mentem volna többet egy újan vett autóval :lol:

Elküldve
Benzinesnél 60 ezer vagy 4 év.

De a 82 LE-s dieselnél 120/8év a csereperiódus. Az már más kérdés, hogy 90-100-nál nem mentem volna többet egy újan vett autóval :lol:

Akkor ez egy kicsi dieseles előny. De csak kicsi. :lol:

Elküldve

A japóknál általában hosszabb a szervízintervallum, de ez csak a gyári cuccokra és összeszerelésre vonatkozik. Ha gyári cuccok kikerülnek belőle, akkor már más a helyzet.

Elküldve
A japóknál általában hosszabb a szervízintervallum, de ez csak a gyári cuccokra és összeszerelésre vonatkozik. Ha gyári cuccok kikerülnek belőle, akkor már más a helyzet.

erre én is gondoltam:D:D:D de egy 16 éves autóban biztos nem a gyári van már:D

Elküldve
El kell keserítselek, elég szar meló. Le kell szerelni a jobb oldali motortartó bakot is, ehhez meg kell támasztani a motort alulról, vagy felülről. Enélkül képtelenség hozzáférni. A légszűrőház, mindkét ékszíjtárcsa, főtengely ékszíjtárcsa is leszerelendő. De legalább a vízpumpa nem.

Dayco távol keleti cucc, ki tudja, lehet, hogy gyárilag is az van a japán motorban.

na akkor nem elég, hogy az ember kiad rá egy "vagyont" még szívjak is vele?!:lol::D alapba ez a motortér hááát biztos kis kicsi jappó kezekre lett kitalálva:D

Elküldve
H fórumon nagy vita folyik, hogy kinek mennyire fütyül a túrbója. Dáwman, Opeles tapasztalatok? :lol:

Amúgy kinek mennyire fütyül?

én akkor hallottam igazán fütyülni mikor direkt szűrő volt fenn, de akkor már alacsonyabb fordulaton is. így gyárival 3500-nél hallom jóformán:S:D

Elküldve
H fórumon nagy vita folyik, hogy kinek mennyire fütyül a túrbója. Dáwman, Opeles tapasztalatok? :lol:

Amúgy kinek mennyire fütyül?

Amikor összetörtem, és a légszűrőház a szívócsonknál kicsit rommá tört akkor volt fütyülés... Meg búgás, meg zörgés, meg minden amit eltudsz képzelni :lol: Amúgy is nemrég megtudtam hogy DTL motor van benne :D Csak a sallangok rosszak :(

Elküldve

honnan lehet megállapítani, hogy jók-e a porlasztócsúcsok az autómba?? :lol:

ez a hiba okozhat esetleg többletfogyasztást, ha jól tudom (haver 2-es golfja 1 lityivel kevesebbet evett, csere után)

van valami trükk erre??

pontosan nem igazán tudom, hogyan is műxik az :lol:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.