astrásgyerek Elküldve Május22, 2009 Megoszt Elküldve Május22, 2009 Én már régóta ezt magyarázom, és nem vagyok egyedül a véleményemmel. Lehet belőle viccet csinálni akár, de a tény az, hogy nincs olyan motor, ami nem ESZI az olajat. Legfeljebb nem veszed észre, és ez a jó. Ha egyik napról a másikra szemmel láthatóan csökken a szint, akkor elkezdhetsz aggódni. <_< Persze igazad van!!!! Az új autóknál is oda van írva, hogy bizonyos km-n mennyi olajat használ el! ez természetes dolog, forróság, kenés, miegymás. Én az ESZI szót arra értettem, hogy ZABÁLJA, mert olyan is van ám! :lol: pl.: a Skoda 100-asunk több olajat evett mint benzint :lol: , és még a vizet is főzte rendesen :lol: ! Azért ahhoz képest az nagy előrelépés, hogy "kicsit" elhasznál egy csereintervallum alatt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Május22, 2009 Megoszt Elküldve Május22, 2009 Szimering nem csak a főtengelynél van. Azonkívül a gyűrűk mellett is marad némi anyag, amit a motor aztán eléget. Szóval kijelenthetjük, hogy ESZI. :lol: Én már régóta ezt magyarázom, és nem vagyok egyedül a véleményemmel. Lehet belőle viccet csinálni akár, de a tény az, hogy nincs olyan motor, ami nem ESZI az olajat. Legfeljebb nem veszed észre, és ez a jó. Ha egyik napról a másikra szemmel láthatóan csökken a szint, akkor elkezdhetsz aggódni. <_< Igen. Tökéletes szigetelés és tömítés nem létezik. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Május22, 2009 Megoszt Elküldve Május22, 2009 Persze igazad van!!!! Az új autóknál is oda van írva, hogy bizonyos km-n mennyi olajat használ el! ez természetes dolog, forróság, kenés, miegymás. Én az ESZI szót arra értettem, hogy ZABÁLJA, mert olyan is van ám! :lol: pl.: a Skoda 100-asunk több olajat evett mint benzint <_< , és még a vizet is főzte rendesen :lol: ! Azért ahhoz képest az nagy előrelépés, hogy "kicsit" elhasznál egy csereintervallum alatt. Na erre aztán tényleg igaz, hogy eszi. De nagyon. :lol: A skoda meg azért ette, mert nem volt benne szelepszár szimering, meg sztem hf-es is lehetett. Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Május22, 2009 Megoszt Elküldve Május22, 2009 Na erre aztán tényleg igaz, hogy eszi. De nagyon. :lol: A skoda meg azért ette, mert nem volt benne szelepszár szimering, meg sztem hf-es is lehetett. A legrosszabb rémálmaimban se jöjjön el <_< Szlovákiáig mentünk oda-vissza 800 km :lol: . Képzelheted!!! Volt annak szegénynek minden baja, hf, kopás, stb. de azé elvitt ahova kellett :lol: (úgy ahogy :lol: )! Még jó hogy az Astra másabb! :lol: Meghát abba ingyen van az anyag, nekem azért kellett! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Május22, 2009 Megoszt Elküldve Május22, 2009 A legrosszabb rémálmaimban se jöjjön el :lol: Szlovákiáig mentünk oda-vissza 800 km :lol: . Képzelheted!!! Volt annak szegénynek minden baja, hf, kopás, stb. de azé elvitt ahova kellett :lol: (úgy ahogy :D )! Még jó hogy az Astra másabb! :lol: Meghát abba ingyen van az anyag, nekem azért kellett! :lol: Az én 120-as Skodeszomnak is "véres volt a torka" és mégis elvitt egy három napos észak-olaszországi, közel 2000km-es kanyarra harmadmagammal, megpakolva <_< ...6,3l/100km benzin és közel 1l olaj fogyott a szerpentines-autópályás-városban kacskaringózásos-eltévedéses úton. :) A szerpentineken volt hogy egyes fokotatban ment csak fel..de ment. :lol: Bocsi az OFF-ért, de kikivánkozott belőlem! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Május22, 2009 Megoszt Elküldve Május22, 2009 Igen, de CO, CH, CO2, milyen károsanyag? <_< 1,74g CO2 km-enként igenámhogy ihajjcsuhajj eredmény :lol: ( Szerintem 174g/km lesz az amúgy :lol: ) 1,72kg/km :lol: :lol: :lol: Amugy CO2 és igen 174g/km akart lenni :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Sanci Elküldve Május22, 2009 Megoszt Elküldve Május22, 2009 Ha tudnád mi mindent borított ő már bele egy astrába :lol: :lol: :lol: Megküzdött érte hogy ketyegjen az a gép :lol: És ketyeg is :lol: de a pontos anyagi oldalát inkább hagyjuk, tartok tőle, hogy ennyiért egy másikat is vehettem volna abból a megközelítőleg fél milkányi forintból.. <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
hanns Elküldve Május22, 2009 Megoszt Elküldve Május22, 2009 Nah, elvittem szerelőhöz a jószágot...-á csak hétfőn...ideiglenesen sem tudom lekötni a rendszerről stb. Pedig sok dolgom lett volna ma, ám így nekiveselkedtem egyedül szerelni az általatok megadott instrukciók alapján. Közép konzol levét kb. 15 perc...vas leszedése 3 perc...a műszerfallal tökltem kb 1 órát csak nemtudom minek mert meg sem kellett volna mozdítanom. (de legalább most már bármikor szétszedem) A radiátor alsó tálcájának 4 csavarja kb 45 perc!!! Szar volt a 6 os csavar elforgott a krova aszittem megüt a guta... lukas vót a radiátor. Bontóba biciklizés (5000 Ft a bontott radi) 1 óra...radiátorról a csövek leszedése (utálom a gyorsbilincseket ha ######ul vannak feltéve...feltételezem még akkor rakták fel amikor nem vót moci a kocsiba) szintén 1 óra...új berakása pár perc...holnap feltöltöm a rendszert és meglássuk mi lesz...amúgy hátsó lábfűtéshez menő harmónika izét...csövet én nem találtam sehol...lespórolták vóna ezt az extrát? <_< Szóval köszönöm mindenkinek a lelkes gyűjtőmunkát és segítséget , nélkületek biztosan nem álltam volna neki. Így most elesett a szerelő vagy 20.000 Ft bevéttől...szerencsémre.... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május22, 2009 Megoszt Elküldve Május22, 2009 Nah, elvittem szerelőhöz a jószágot...-á csak hétfőn...ideiglenesen sem tudom lekötni a rendszerről stb. Pedig sok dolgom lett volna ma, ám így nekiveselkedtem egyedül szerelni az általatok megadott instrukciók alapján. Közép konzol levét kb. 15 perc...vas leszedése 3 perc...a műszerfallal tökltem kb 1 órát csak nemtudom minek mert meg sem kellett volna mozdítanom. (de legalább most már bármikor szétszedem) A radiátor alsó tálcájának 4 csavarja kb 45 perc!!! Szar volt a 6 os csavar elforgott a krova aszittem megüt a guta... lukas vót a radiátor. Bontóba biciklizés (5000 Ft a bontott radi) 1 óra...radiátorról a csövek leszedése (utálom a gyorsbilincseket ha ######ul vannak feltéve...feltételezem még akkor rakták fel amikor nem vót moci a kocsiba) szintén 1 óra...új berakása pár perc...holnap feltöltöm a rendszert és meglássuk mi lesz...amúgy hátsó lábfűtéshez menő harmónika izét...csövet én nem találtam sehol...lespórolták vóna ezt az extrát? <_< Szóval köszönöm mindenkinek a lelkes gyűjtőmunkát és segítséget , nélkületek biztosan nem álltam volna neki. Így most elesett a szerelő vagy 20.000 Ft bevéttől...szerencsémre.... :lol: Jobb ha mindenki megszokja az új rendszert. :lol: a szerelő, hogy eggyel kevesebb embert tud lehuzni, te meg hogy magad szereled a járgányt. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
hanns Elküldve Május23, 2009 Megoszt Elküldve Május23, 2009 Jobb ha mindenki megszokja az új rendszert. :lol: a szerelő, hogy eggyel kevesebb embert tud lehuzni, te meg hogy magad szereled a járgányt. :lol: Hát igen, nekem mindenképp jobb...de nem lenne semmi baj, szívesen vinném én szerelőhöz, ha nem akarna a 90% lehúzni, átvágni stb... Meg hát már megszoktam az itthoni szervizelést a mantával. Most is jött nekem a kamu rizsával a szerelő, hogy "csak úgy fér hozzá, ha lebontja a generátort, meg szét kell szedni a műszerfalat és lehet, hogy csak másnapra lesz kész...mekkora kamu...és a sok sok kamu melóért amit felsorolt gombolta volna le rólam a súlyos ezreket... <_< A mantával szerencsém volt mert olyanhoz vittem aki maga is mantás és nagyon korrekt volt minden szempontból...ám ő már kiszállt a buliból. Volt olyan, hogy szervizben 50.000-et kértek volna egy javításért akihez jártam megoldotta 10.000-ből... :lol: ...apró különbség... Most is kb 25.000 re saccolta a szervizes, ha kell radit cserélni...ami azt jelenti , hogy a vége úgy is 30.000 lett volna. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május23, 2009 Megoszt Elküldve Május23, 2009 Hát igen, nekem mindenképp jobb...de nem lenne semmi baj, szívesen vinném én szerelőhöz, ha nem akarna a 90% lehúzni, átvágni stb... Meg hát már megszoktam az itthoni szervizelést a mantával. Most is jött nekem a kamu rizsával a szerelő, hogy "csak úgy fér hozzá, ha lebontja a generátort, meg szét kell szedni a műszerfalat és lehet, hogy csak másnapra lesz kész...mekkora kamu...és a sok sok kamu melóért amit felsorolt gombolta volna le rólam a súlyos ezreket... <_< A mantával szerencsém volt mert olyanhoz vittem aki maga is mantás és nagyon korrekt volt minden szempontból...ám ő már kiszállt a buliból. Volt olyan, hogy szervizben 50.000-et kértek volna egy javításért akihez jártam megoldotta 10.000-ből... :lol: ...apró különbség... Most is kb 25.000 re saccolta a szervizes, ha kell radit cserélni...ami azt jelenti , hogy a vége úgy is 30.000 lett volna. Jellemző. :lol: Nekem eddíg szerencsém volt, mindent meg tudtunk csinálni fórumon bellül. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Május23, 2009 Megoszt Elküldve Május23, 2009 Nekem szerencsém van a szerelőmmel. Nagyon korrekt, komoly, tiszta műhely. Bármikor ott maradhatok a kocsi mellett, egy alkalmazottal dolgozik, álltalában a srác csinálja a kocsimat. Soha nem vertek át, de még mástol sem hallottam ilyet. Sőt, ha lehet mindig az olcsóbb megoldást ajánlja, nem az az érdeke hogy lehuzzon. Pl. amikor vadkerten eltört a himba, még fél tizkor is felhivtam, és tanácsot adott mit hogyan csináljunk. Az alkatrészeket kedvezményesen megkapja, de ugyanazon az áron számolja amnnyiért megvette. A kicserélt régi alkatrészek mindig benn vannak a csomagtartóban, ha esetleg nem maradok a kocsi mellett. A környékbelieknek csak ajánlani tudom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Sanci Elküldve Május23, 2009 Megoszt Elküldve Május23, 2009 Nekem szerencsém van a szerelőmmel. Nagyon korrekt, komoly, tiszta műhely....A kicserélt régi alkatrészek mindig benn vannak a csomagtartóban, ha esetleg nem maradok a kocsi mellett. A környékbelieknek csak ajánlani tudom. Na kb én is így vagyok az enyémmel, full korrekt a srác minden tekintetben. Ezért is mondtam, hogy ha szólsz előre küldök egy fél zacsi himbát.. :lol: <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Május23, 2009 Megoszt Elküldve Május23, 2009 Boldog névnapot Dezsőnek. <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Május23, 2009 Megoszt Elküldve Május23, 2009 Boldog névnapot Dezsőnek. :lol: <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Május23, 2009 Megoszt Elküldve Május23, 2009 Takarítgatás közben felfigyeltem arra, hogy az első ülések alatt a küszöb felől van valami kis munkahengerféle a műanyag borítás alatt. Meg tudná mondani nekem valaki mi célt szolgálna az az izé? :lol: És még valami: Hogyan lehet tetőkárpitot cserélni? Nehéz művelet? Az enyémbe néhány helyen le volt válva, és az előző gazdája olyan kapcsozóval felkapcsozta jópár helyen. <_< Mit mondjak nem valami esztétikus! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Május23, 2009 Megoszt Elküldve Május23, 2009 Az az izé,az az övfeszítő patron,ne piszkáld! <_< Tetőkárpit csere nem nagy ügy,de inkább azt a "szép" szárnyat vedd le,hogy esztétikus legyen a gépsas! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
conquistador Elküldve Május23, 2009 Megoszt Elküldve Május23, 2009 ,de inkább azt a "szép" szárnyat vedd le,hogy esztétikus legyen a gépsas! :lol: <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május23, 2009 Megoszt Elküldve Május23, 2009 Takarítgatás közben felfigyeltem arra, hogy az első ülések alatt a küszöb felől van valami kis munkahengerféle a műanyag borítás alatt. Meg tudná mondani nekem valaki mi célt szolgálna az az izé? :lol: És még valami: Hogyan lehet tetőkárpitot cserélni? Nehéz művelet? Az enyémbe néhány helyen le volt válva, és az előző gazdája olyan kapcsozóval felkapcsozta jópár helyen. <_< Mit mondjak nem valami esztétikus! :lol: Csattanáskor egy erős rugó húz még pár centit az övön. Viszonylag egyszerű a tetőkárpit cseréje, leveszel mindent, ami fenntartja, ekkor a nyakadba pottyan. Kicibálod a kocsiból, lehúzod róla a régi kárpitot, legtöbbször az alatta található szivacsot is el kell távolítani, mert elmorzsolódik. Veszel kárpitanyagot, ragasztót, és felragasztod az újat. Utánna vissza a kocsiba, és felszerelsz mindent ami fogja. kép 1 kép 2 kép 3 Nekem sikerült szereznem műbőrt, és pálmatexel ragasztottam fel. 1.5 dobozzal ment el a caravanra. Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Május23, 2009 Megoszt Elküldve Május23, 2009 Az az izé,az az övfeszítő patron,ne piszkáld! :lol: Tetőkárpit csere nem nagy ügy,de inkább azt a "szép" szárnyat vedd le,hogy esztétikus legyen a gépsas! :lol: Mos' mé mondod? <_< Ha leszedem még annyira sem lesz az! nagy csavarokkal van felrakva, és csúnya marad a helye. Vagy vegyek rá másik csomagtérajtót?! :lol: Tod növeli a leszorítóerőt, meg minden... :lol: De legalább hátra nem látni semmit a belső tükörből! :lol: De le akarnám venni, csak nem olyan egyszerű ( első, hátsó lökhárítót is kell cseréljek az is olyan ütött-kopott! Mindenesetre van még mit alakítsak rajta! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Május23, 2009 Megoszt Elküldve Május23, 2009 Csattanáskor egy erős rugó húz még pár centit az övön. Viszonylag egyszerű a tetőkárpit cseréje, leveszel mindent, ami fenntartja, ekkor a nyakadba pottyan. Kicibálod a kocsiból, lehúzod róla a régi kárpitot, legtöbbször az alatta található szivacsot is el kell távolítani, mert elmorzsolódik. Veszel kárpitanyagot, ragasztót, és felragasztod az újat. Utánna vissza a kocsiba, és felszerelsz mindent ami fogja. kép 1 kép 2 kép 3 Nekem sikerült szereznem műbőrt, és pálmatexel ragasztottam fel. 1.5 dobozzal ment el a caravanra. Értem, én maradok valami hasonló anyagnál mint az eredeti! Köszönöm szépen a segítséget! <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Május26, 2009 Megoszt Elküldve Május26, 2009 Hallottam arról, hogy Dieselbe is lehet rakni fordulatszámmérős órát! Tudnátok erről valamit mondani? pl kell-e valami + jeladó, vagy ilyesmi? :D Az egyik órán amit láttam (ford mérős) a szám 1111 volt, az enymen 1102. Ez jelenthet-e gondot? Vagy dieselesbe nem is lehet olyan órát találni? :lol: Valahogy ragaszkodnék a fordulatszámmérőhöz... Lécci mondjatok valamit! Köszike! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május26, 2009 Megoszt Elküldve Május26, 2009 Hallottam arról, hogy Dieselbe is lehet rakni fordulatszámmérős órát! Tudnátok erről valamit mondani? pl kell-e valami + jeladó, vagy ilyesmi? :D Az egyik órán amit láttam (ford mérős) a szám 1111 volt, az enymen 1102. Ez jelenthet-e gondot? Vagy dieselesbe nem is lehet olyan órát találni? :lol: Valahogy ragaszkodnék a fordulatszámmérőhöz... Lécci mondjatok valamit! Köszike! :lol: Lehet, de az máshogy van skálázva. Úgy emlékszem hogy a benzinesnek, a dieselnek, és a GSI (?) -nek is máshogyan van skálázva a ford.órája. A számnak meg passzolnia kell. De ha mégsem, még mindíg át lehet szerelni a seb,mérő órát a régiből az új műszeregységbe, mert a szám azon van , nem az egész műszeren. Én is azt akartam, de más volt a gyártó, átreszelhettem volna, mert éppen hogy csak nem fért bele, de inkább visszapörgettem az új órát a régi állására. Valaki biztod tudja a fordulatszám tartományokat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Május26, 2009 Megoszt Elküldve Május26, 2009 Hallottam arról, hogy Dieselbe is lehet rakni fordulatszámmérős órát! Tudnátok erről valamit mondani? pl kell-e valami + jeladó, vagy ilyesmi? :D Az egyik órán amit láttam (ford mérős) a szám 1111 volt, az enymen 1102. Ez jelenthet-e gondot? Vagy dieselesbe nem is lehet olyan órát találni? :lol: Valahogy ragaszkodnék a fordulatszámmérőhöz... Lécci mondjatok valamit! Köszike! :lol: Lehet, de az máshogy van skálázva. Úgy emlékszem hogy a benzinesnek, a dieselnek, és a GSI (?) -nek is máshogyan van skálázva a ford.órája. A számnak meg passzolnia kell. De ha mégsem, még mindíg át lehet szerelni a seb,mérő órát a régiből az új műszeregységbe, mert a szám azon van , nem az egész műszeren. Én is azt akartam, de más volt a gyártó, átreszelhettem volna, mert éppen hogy csak nem fért bele, de inkább visszapörgettem az új órát a régi állására. Valaki biztod tudja a fordulatszám tartományokat. A normál benzinesé 7000-ig, a GSi-é 8000-ig, dieselé pedig 6000-ig van skálázva, erre figyelni kell a vásárláskor. Az a W= szám (1111, 1102) az óra belső áttételeire utal, ha másmilyet teszel bele, mint az eredeti, többet fog csalni az óra. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Május26, 2009 Megoszt Elküldve Május26, 2009 Hallottam arról, hogy Dieselbe is lehet rakni fordulatszámmérős órát! Tudnátok erről valamit mondani? pl kell-e valami + jeladó, vagy ilyesmi? :D Az egyik órán amit láttam (ford mérős) a szám 1111 volt, az enymen 1102. Ez jelenthet-e gondot? Vagy dieselesbe nem is lehet olyan órát találni? :lol: Valahogy ragaszkodnék a fordulatszámmérőhöz... Lécci mondjatok valamit! Köszike! :lol: Lehet. Én is utólag szereltem be. A lényeg, hogy dizelből legyen a cseredarab. Nem kell tenned semmit, csak berakod az újat és kész. A generátortól kapja fordszám jelet. Sok sikert. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts