Reeckatee Elküldve Június11, 2008 Megoszt Elküldve Június11, 2008 Annyit tudok h 92-es Vw Transporter es 1.9-es sima szivodizel. De olyan szaga van mintha GPL-el mukodne. Semmi buz..de az enyem az belevalo kalyha szagu:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
afonya Elküldve Június11, 2008 Megoszt Elküldve Június11, 2008 Annyit tudok h 92-es Vw Transporter es 1.9-es sima szivodizel. De olyan szaga van mintha GPL-el mukodne. Semmi buz..de az enyem az belevalo kalyha szagu:) Az LPG akert lenni- gondolom. Ettöl még lehet hiba a hengerfejben, a sűrítésben, a porlasztócsúcsban, de ez csak a téli hidegekben fog kiderülni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Június11, 2008 Megoszt Elküldve Június11, 2008 Itt nalunk GPL...de sebaj. (Bizti ez a roman rovidites) Fustolni amugy nem fustol csak amennyit irtam, de erdekelt a kulonbseg okozoja. Nem hiszem, hogy baj lenne a motorral. Elvegre 12 eves a gep. Lattam mar 2 eves V Golfot fustolni, hogy nem birtam menni utana. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Június11, 2008 Megoszt Elküldve Június11, 2008 Mindenkinek zorognek az ulesek???...Nekem a jobb elso ules zorog mikor ures es nem talalok ra megoldast, valakinek sikerult mar szajba vagnia? Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Június11, 2008 Megoszt Elküldve Június11, 2008 Dízel autód van? Mert ha igen, akkor az füstöl. Ezt meg kel szokni, akko kezdhetsz agódni, amikor a kocsid mögott fekete hajókötél tekereg kilómétereken keresztül. B) :D Saját tapasztalat ;) B) A Wartyburgokat sem, meg a Trabantyokat sem tudtam megszokni, ezt sem fogom! Inkább gyorsan leelőzöm.... :P Érdekes dolog, de Ausztriában végignéztem jópár használtautó kereskedést (csak úgy érdek nélküli kíváncsiságból) és meglepődve tapasztaltam, hogy az eladásra kínált autók 90 %-a dízel volt....... Nemtom méééééér? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Június11, 2008 Megoszt Elküldve Június11, 2008 az eladásra kínált autók 90 %-a dízel volt......Nemtom méééééér? Mert nem tudják, hogy mi a jó!!!:D :D :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Június11, 2008 Megoszt Elküldve Június11, 2008 Egész nap a fórumot bújtam és hát üsse kő, eldöntöttem, hogy megpróbálkozom én is az EGR szelep lezárással, az én verdám zöldelljen ne a természet Egyelôre csak annyit szeretnék, hogy lehúzom azt a bizonyos vékony csövet és bedugom, ami a szívócsonk-tól megy a szelephez. Namostmár kérnék 1 kis segítséget, (ha lehet ilusztrációt is) hogy melyik csövet húzzam le es mindegy-e mivel dugom be. Elöre is köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Június11, 2008 Megoszt Elküldve Június11, 2008 Egész nap a fórumot bújtam és hát üsse kő, eldöntöttem, hogy megpróbálkozom én is az EGR szelep lezárással, az én verdám zöldelljen ne a természet Egyelôre csak annyit szeretnék, hogy lehúzom azt a bizonyos vékony csövet és bedugom, ami a szívócsonk-tól megy a szelephez. Namostmár kérnék 1 kis segítséget, (ha lehet ilusztrációt is) hogy melyik csövet húzzam le es mindegy-e mivel dugom be. Elöre is köszi! A mi rámegy az AGR-re,azt lehúzod és beletekersz egy M5-ös csavart oszt jó van! :D Nekem is úgy van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Johnatano Elküldve Június15, 2008 Megoszt Elküldve Június15, 2008 hali. kerlek segitsetek.....ma nagyon rossz meglepetest okozott szeretett dizil opelem... kisebb karbantartasi munkakra vettem ra magam igy hat neki is kezdtem a karcok ill horzsolasok eltavolitasanak. az esztetika utan jott a motorter. Gondoltam 1et zsirtalanitom a fektarcsakat is, elkezdtem a bal elso felevel majd at a jobb elso kerekhez.. vmi nem stimmel...hat az auto verzik. Kormanyt teker jobbra, visszaszalad hat latom h locsog a lengokar az olajtol:((......1 dolgot tudok biztosra, azt, h motorolaj (a tobbi folyadek szintje MAX). az olajszuro kornyeken a legolajasabb de a szuro erintetlen, a lengokar teljesen, meg a kerek belseje is annyira h szetszorta az olajat a belso sarvedoben. Meg egy keves olaj van az olajtekno elso felen is. a tekno es a motor illesztesenel szemmel lathato az olaj de a jobb-elso fele az durva...Levett kerekkel meg 1 probat tettem es ugy alapjaraton mint magasab fordulaton megporgettem a motort de semmi.Amiota az auto nalam van 2500Rpm a max es tulmelegedve sem volt. Nincs szethajtva a motor, mi lehet? (232.000-ben van) Szerintem 99% hogy első főtengely szimmering a hunyó, nekem is azon a részen volt minden olajos tőle. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Június15, 2008 Megoszt Elküldve Június15, 2008 Szerintem 99% hogy első főtengely szimmering a hunyó, nekem is azon a részen volt minden olajos tőle. Hála az Égnek, hogy csak az olajszűrőm sérült. De ki lett cserélve és minden okéságos! Link to comment Megosztás: More sharing options...
surnew Elküldve Június18, 2008 Megoszt Elküldve Június18, 2008 tak-tak-tak-tak éljen éljen ez a diesel hang!!!!!!!FOR DIESEL POWER:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
surnew Elküldve Június21, 2008 Megoszt Elküldve Június21, 2008 A diesel nem romlik el:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
afonya Elküldve Június21, 2008 Megoszt Elküldve Június21, 2008 A diesel nem romlik el:) A faék, tönkremegy? :rolleyes: ;) ;) :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Június21, 2008 Megoszt Elküldve Június21, 2008 A faék, tönkremegy? :rolleyes: ;) ;) :lol: Hát ma egy Y20DTH-t szerelgettünk...nem semmi konstrukció. Nem lehet lelégteleníteni,szal meghúztuk és úgy indult be. Link to comment Megosztás: More sharing options...
afonya Elküldve Június21, 2008 Megoszt Elküldve Június21, 2008 Hát ma egy Y20DTH-t szerelgettünk...nem semmi konstrukció. Nem lehet lelégteleníteni,szal meghúztuk és úgy indult be. Én mondtam. Mint az ék. :rolleyes: A régi mondás szerint "Ne eröltesd. Hozz nagyobb kalapácsot" Az eggyik cimborámat egy vákumcső szivatott meg. Már majdnem turbót cserélt mire észrevettül, hogy a nyomás szabályozó csöve nincs a helyén. Ezért nem volt nyomás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Június22, 2008 Megoszt Elküldve Június22, 2008 Az eggyik cimborámat egy vákumcső szivatott meg. Annak az a dolga :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Rapid Elküldve Június25, 2008 Megoszt Elküldve Június25, 2008 Üdv mindenki! A váltóban szeretnék olajat cserélni, de hiába néztem, még a leeresztőcsavart sem találtam meg. Hol van a beöntő és a leeresztő csavar? Mennyi olaj kell és milyet ajánlotok? Rapid Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Június25, 2008 Megoszt Elküldve Június25, 2008 Üdv mindenki! A váltóban szeretnék olajat cserélni, de hiába néztem, még a leeresztőcsavart sem találtam meg. Hol van a beöntő és a leeresztő csavar? Mennyi olaj kell és milyet ajánlotok? Rapid Ott nincs is leeresztő csavar, a váltóház alsó deklijét kell levenni, és úgy folyik ki. Betölteni felül lehet, van egy levegőztető csavar, azt kell kitekerni, és ott beönteni. Oldalt a bal féltengely kihajtástól hátrafelé van egy szintellenőrző csavar, az alatt kell kb. egy centivel lennie a szintnek. Mi a váltó száma egyébként (F1x)? Legjobb bele a gyári olaj GM GL-4. Tudtommal nincs 2e Ft literje, és 2 flakon általában elég belőle (váltótipustól függ). Link to comment Megosztás: More sharing options...
Rapid Elküldve Június25, 2008 Megoszt Elküldve Június25, 2008 Ott nincs is leeresztő csavar, a váltóház alsó deklijét kell levenni, és úgy folyik ki. Betölteni felül lehet, van egy levegőztető csavar, azt kell kitekerni, és ott beönteni. Oldalt a bal féltengely kihajtástól hátrafelé van egy szintellenőrző csavar, az alatt kell kb. egy centivel lennie a szintnek. Mi a váltó száma egyébként (F1x)? Legjobb bele a gyári olaj GM GL-4. Tudtommal nincs 2e Ft literje, és 2 flakon általában elég belőle (váltótipustól függ). Útközben már megoldottam. A legdurvább, hogy nem volt mit leereszteni. :rolleyes: Könyv meg azt mondta, hogy utántölteni addig kell, amíg a szintellenőrzőn nem folyik. Most már csöppet simábban jár a váltó. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Rapid Elküldve Június25, 2008 Megoszt Elküldve Június25, 2008 Most olvasgatom a könyvét a kocsinak, és ezek szerint a végsebességének 160-170 kmh körül kellene lennie, az enyém épphogy viszi a 130at. Porlasztócsúcsok most lettek cserélve, adagoló jól be van lőve, nemtom mi lehet a gond. Mert rendben lenne ha 10-15el menne kevesebbet, de majd' 30al. Szerintetek mi lehet a gond? El lenne koszolódva az adagoló? Vagy szimplán már öreg a motor (188ezer km)? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Június25, 2008 Megoszt Elküldve Június25, 2008 Most olvasgatom a könyvét a kocsinak, és ezek szerint a végsebességének 160-170 kmh körül kellene lennie, az enyém épphogy viszi a 130at. Porlasztócsúcsok most lettek cserélve, adagoló jól be van lőve, nemtom mi lehet a gond. Mert rendben lenne ha 10-15el menne kevesebbet, de majd' 30al. Szerintetek mi lehet a gond? El lenne koszolódva az adagoló? Vagy szimplán már öreg a motor (188ezer km)? Az enyém 230.000 fölött van de nincs szivem nyomni a szemét. 100-120 simán megy neki, nem is vacakol, de soha nem tervezem, hogy nagyon leizzasszam. Sztem ha a 130 jól megy, akkor elégedj meg vele, a motor is meghálálja ha nem nyomod neki. (A 160-170 meg nem kizárt, hogy az akkoriban új motornak volt megállapítva) Üdv Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Június25, 2008 Megoszt Elküldve Június25, 2008 Most olvasgatom a könyvét a kocsinak, és ezek szerint a végsebességének 160-170 kmh körül kellene lennie, az enyém épphogy viszi a 130at. Porlasztócsúcsok most lettek cserélve, adagoló jól be van lőve, nemtom mi lehet a gond. Mert rendben lenne ha 10-15el menne kevesebbet, de majd' 30al. Szerintetek mi lehet a gond? El lenne koszolódva az adagoló? Vagy szimplán már öreg a motor (188ezer km)? Nagyra értékelem kedves dízeles márkatársam nyugalmát, de 188e km még benzinesben sem sok! Hááát még dízelben, amiről annyit tudok, hogy a világ végére is elmegy generál nélkül.... Ha én dízeles lennék nem hagynám annyiba a dolgot amíg a gyárilag megadott végsebességet nem produkálja. Egyszerűen szégyelleném. Sajna egyéb tanáccsal nem szolgálhatok mert az én ereimben benzin csordogál... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Június25, 2008 Megoszt Elküldve Június25, 2008 Az enyém is vigan elmegy óra szerint 180-at. Igaz ez valóban ugy 160 felett van csak valamivel. De még ment volna feljebb is, csak nem láttam értelmét gyilkolni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Június25, 2008 Megoszt Elküldve Június25, 2008 Na akkor had ugassak hozzá én is! :rolleyes: Váltóba csak opel olaj,a szintjelzőt sz@rd le,a 2 liter nyugodtan bele mehet,nekem is benne van,oltári f@sza azóta. Nekem anno szintén sz@rul ment.Kivágtuk belőle a katalizátort,ami iszonyat el volt tömődve és azóta nincs gond.Menne 150-et is simán,de nincs szivem kínozni,130 utazó max pályán. Ahogy az öreg székely mondta: "Lassan érünk messzire!" ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Rapid Elküldve Június25, 2008 Megoszt Elküldve Június25, 2008 Na akkor had ugassak hozzá én is! :rolleyes: Váltóba csak opel olaj,a szintjelzőt sz@rd le,a 2 liter nyugodtan bele mehet,nekem is benne van,oltári f@sza azóta. Nekem anno szintén sz@rul ment.Kivágtuk belőle a katalizátort,ami iszonyat el volt tömődve és azóta nincs gond.Menne 150-et is simán,de nincs szivem kínozni,130 utazó max pályán. Ahogy az öreg székely mondta: "Lassan érünk messzire!" ;) A katalizátort mivel pótoltátok? Vagy raktál bele másikat? Hogyér van most egy bele való szabályzatlan katalizátor? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts