afonya Elküldve Március17, 2008 Megoszt Elküldve Március17, 2008 Én ugy érzékeltem ezt a csavart hogyha kifele tekered akkor hiába nyomod nem megy,ha befele tekered akkor rángat,most ugy van beállitva hogy pont középen van,megy és nem rángat Azt hogy kifelé, vagy befele kell-e tekergetni, nem tudom, de a logikám azt diktálja, hogy kifele elveszed a kaját, befel ráadod. Nekem nincsen ilyen csavarom mert az enyémbe Lukács mester szerel adagolót (CAV) Link to comment Megosztás: More sharing options...
petya085 Elküldve Március17, 2008 Megoszt Elküldve Március17, 2008 Azt hogy kifelé, vagy befele kell-e tekergetni, nem tudom, de a logikám azt diktálja, hogy kifele elveszed a kaját, befel ráadod. Nekem nincsen ilyen csavarom mert az enyémbe Lukács mester szerel adagolót (CAV) Igen ez logikus is ha befele tekered akkor adsz neki ha kifele akkor elveszel,de akkor hol állitod a füstgázt??pl zöldkártyánál Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Március17, 2008 Megoszt Elküldve Március17, 2008 Tehát Híveim :D A művelet végrehajtásához elengethetetlenül szükséges egy lapos csavarhúzó, egy 10-es csillagvillás kulcs esetleg racsnis dugókulcs, egy 13-as csillagkulcs. Ki kell szerelni a légszűrőházat, ehez meg kell lazítani a két csőbilincset ami a szűrőház, és a szívócsonk közötti gumicsövet rögzíti. Le kell bontani a vezérműszij takarófedelét, ez alatt található az adagoló meghyjtókereke. Tegyünk rá egy jelölést, A 13-as kulcs segítségével lazítsuk meg a rajta található 3 db csvart és a jelhez képest, a menetiránynak megfelelően, (óramutatóval magaggyező irány) hátra (holtponthoz közelebb / előtöltés csökkentése/) vagy előre (holtponttól előrébb /előtöltés növelése/) lehet álítani, igény szerint. Egyszerre csak kicsiket álítsunk (Kb 1 mm) már az is érezhető változást hozhat. Nem bonyolult :D Köv vezérléscserénél lehet állítok rajta,hogy hidegen ne kopogjon annyira,de lehet a Bosch adagoló miatt zajosabb picit hidegen. Mondjuk ha elveszem tőle az előtöltést nehezen fog indulni és erőtlen lesz...aszem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
afonya Elküldve Március18, 2008 Megoszt Elküldve Március18, 2008 Köv vezérléscserénél lehet állítok rajta,hogy hidegen ne kopogjon annyira,de lehet a Bosch adagoló miatt zajosabb picit hidegen. Mondjuk ha elveszem tőle az előtöltést nehezen fog indulni és erőtlen lesz...aszem. Ha eddig nem volt vele gond, szerintem ne piszkáld. És különben is nem ér ám utánozni. :D :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
petya085 Elküldve Március18, 2008 Megoszt Elküldve Március18, 2008 Na most éztem meg az előtöltést,hátrafele állitottam rajta 1-2mm-t,de most nem annyira megy és tovább kell inditózni ezt tapasztaltam,na most ha erőtlen akkor szerintem többet is fogyaszt mivel jobban kell nyomni neki,nem?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
petya085 Elküldve Március18, 2008 Megoszt Elküldve Március18, 2008 Igy nem volt jó ,ugyhogy most előre állitottam egy picit,ahogy szemben állsz a meghajtókerékkel jobbra állitottam!,most tök jól indul és megy is,holnap próbálom igy milyen!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Március18, 2008 Megoszt Elküldve Március18, 2008 Igy nem volt jó ,ugyhogy most előre állitottam egy picit,ahogy szemben állsz a meghajtókerékkel jobbra állitottam!,most tök jól indul és megy is,holnap próbálom igy milyen!! Hangján változott valami?Kopogósabb lett? Link to comment Megosztás: More sharing options...
afonya Elküldve Március18, 2008 Megoszt Elküldve Március18, 2008 Na most éztem meg az előtöltést,hátrafele állitottam rajta 1-2mm-t,de most nem annyira megy és tovább kell inditózni ezt tapasztaltam,na most ha erőtlen akkor szerintem többet is fogyaszt mivel jobban kell nyomni neki,nem?? Ideális esetben a hotponton történik az égés. Persze ebbe nencsen beleszámítva az hogy a befecskendezés, gyulladás, is ídőt vesz igénybe. Ezalatt az idő alatta a dugtyú már tulhaladt a holtponton és nem megfelelő körülmények között ég el az üzemanyag. A túl korai gyulladás pedig visszaveti a dugattyút és ez a csapágyaknak sem kellemes. Tehát pont annyival kell elöbre álítani, hogy a folyamat minél közelebb zajlódjon a felsőholtponthoz, azt kicsivel elhagyva. De majd jön Futómester és megölt tudással minket. u.i. Megkértem az álandó légtérhasználait engedélyt az astrára. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
petya085 Elküldve Március18, 2008 Megoszt Elküldve Március18, 2008 Hangján változott valami?Kopogósabb lett? Nem érzem hogy kopogósabb lenne a hangja,amikor hátrébb tettem akkor alig volt hangja,nem is tetszett ugy,meg mondom nem is ment!kb 1,5mm-t állitottam most előrébb!akkor elméletileg ha most nem kell annyit nyomni neki nem fogyszthat olyan sokat ugye?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Március18, 2008 Megoszt Elküldve Március18, 2008 Ideális esetben a hotponton történik az égés. Persze ebbe nencsen beleszámítva az hogy a befecskendezés, gyulladás, is ídőt vesz igénybe. Ezalatt az idő alatta a dugtyú már tulhaladt a holtponton és nem megfelelő körülmények között ég el az üzemanyag. A túl korai gyulladás pedig visszaveti a dugattyút és ez a csapágyaknak sem kellemes. Tehát pont annyival kell elöbre álítani, hogy a folyamat minél közelebb zajlódjon a felsőholtponthoz, azt kicsivel elhagyva. De majd jön Futómester és megölt tudással minket. u.i. Megkértem az álandó légtérhasználait engedélyt az astrára. :D Ákos! Jól emléxem,hogy ezt az előtöltést lehet müszerrel mérni,mint a benyásnál a gyujtást? VAlami stroboszkópós cucc rémlik talán... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
petya085 Elküldve Március18, 2008 Megoszt Elküldve Március18, 2008 Ákos! Jól emléxem,hogy ezt az előtöltést lehet müszerrel mérni,mint a benyásnál a gyujtást? VAlami stroboszkópós cucc rémlik talán... :D Ezt szerettem volna én is kérdezni hogy lehet e valahogy kontrolálni az előtöltést!mert aztán lehet hogy nálam nincs is amugy se jó helyen Link to comment Megosztás: More sharing options...
afonya Elküldve Március18, 2008 Megoszt Elküldve Március18, 2008 Ákos! Jól emléxem,hogy ezt az előtöltést lehet müszerrel mérni,mint a benyásnál a gyujtást? VAlami stroboszkópós cucc rémlik talán... :D Jaa Jaa (ahogy a német nondja). Lehet egyébként mérőórával is, csak ahoz kell valami csodatoldat, és nem olyan pontos mint a strobi. Petya Az hogy nem kell neki tolni nem feltétlen jelenti a fogyasztás csökkenését. Legfeljebb kevesebb anyag ég el hasznosan nagyobb hatásfokkal a hengerben. Ettől még fogyhat sok gázolaj Az a nyolc liter az sok, de nem annyira hogy folyásra gyanakodjak. Inkább csak szivárog valahol. Nem olajos a porlasztócsúcsok körül a hengerfej? Vagy nem látszik szivárgás a résolajcsövek körül? Link to comment Megosztás: More sharing options...
petya085 Elküldve Március18, 2008 Megoszt Elküldve Március18, 2008 Jaa Jaa (ahogy a német nondja). Lehet egyébként mérőórával is, csak ahoz kell valami csodatoldat, és nem olyan pontos mint a strobi. Petya Az hogy nem kell neki tolni nem feltétlen jelenti a fogyasztás csökkenését. Legfeljebb kevesebb anyag ég el hasznosan nagyobb hatásfokkal a hengerben. Ettől még fogyhat sok gázolaj Az a nyolc liter az sok, de nem annyira hogy folyásra gyanakodjak. Inkább csak szivárog valahol. Nem olajos a porlasztócsúcsok körül a hengerfej? Vagy nem látszik szivárgás a résolajcsövek körül? Sehol nem folyik gázolaj,tök száraz az egész motor!!ezért nem értem ezt a 8 litert,nagyon aggaszt!!föleg azért mert amikor vettem alig tudtam 6 fölé vinni!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Március18, 2008 Megoszt Elküldve Március18, 2008 Vagy nem látszik szivárgás a résolajcsövek körül? Erről jut eszembe...a könyv valahol írja,hogy az eldugult résolajcsövek is okozhatnak többletfogyit. Link to comment Megosztás: More sharing options...
petya085 Elküldve Március18, 2008 Megoszt Elküldve Március18, 2008 Erről jut eszembe...a könyv valahol írja,hogy az eldugult résolajcsövek is okozhatnak többletfogyit. A résolajcső az az ami összeköti a prlasztócsucsokat és megy vissza a tankba ugye?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
afonya Elküldve Március18, 2008 Megoszt Elküldve Március18, 2008 Sehol nem folyik gázolaj,tök száraz az egész motor!!ezért nem értem ezt a 8 litert,nagyon aggaszt!!föleg azért mert amikor vettem alig tudtam 6 fölé vinni!!! Igen az. Szívóoldali tuning? Kipufogó? Több ötletem nincsen. Hacsak ....? De neeeem. :D Esetleg olomcipő? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
petya085 Elküldve Március18, 2008 Megoszt Elküldve Március18, 2008 Igen az. Szívóoldali tuning? Kipufogó? Több ötletem nincsen. Hacsak ....? De neeeem. :D Esetleg olomcipő? :D Na majd holnap átellenörzöm mindegyiket!!az mitöl tömődhet el amugy?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Március18, 2008 Megoszt Elküldve Március18, 2008 Na majd holnap átellenörzöm mindegyiket!!az mitöl tömődhet el amugy?? Azt is nézd meg, ami a tankba megy vissza. Bele kell nyomatni sűrített levegőt, vagy gázolajat nagy nyomással. Link to comment Megosztás: More sharing options...
petya085 Elküldve Március18, 2008 Megoszt Elküldve Március18, 2008 Azt is nézd meg, ami a tankba megy vissza. Bele kell nyomatni sűrített levegőt, vagy gázolajat nagy nyomással. Azt már ellenőriztem,sűritett levegővel és bugyborékolás hallatszott a tankbol!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Március18, 2008 Megoszt Elküldve Március18, 2008 Na majd holnap átellenörzöm mindegyiket!!az mitöl tömődhet el amugy?? Bármitől.Én is tervezem a cserét,márcsak optikai szempontok miatt is! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
petya085 Elküldve Március18, 2008 Megoszt Elküldve Március18, 2008 Bármitől.Én is tervezem a cserét,márcsak optikai szempontok miatt is! :D És milyen csőre cseréled majd??tényleg az utolsó csúcsnál gyárilag hogy van lezárva a résolajcső?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
petya085 Elküldve Március18, 2008 Megoszt Elküldve Március18, 2008 Ilyen a csúcsom,Bosch,sztem még gyári lehet!:D Link to comment Megosztás: More sharing options...
petya085 Elküldve Március18, 2008 Megoszt Elküldve Március18, 2008 És mindegyik csúcs körül ilyen tisztaság van!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Március18, 2008 Megoszt Elküldve Március18, 2008 Link to comment Megosztás: More sharing options...
afonya Elküldve Március19, 2008 Megoszt Elküldve Március19, 2008 http://img.carstyling.hu/usercars/00/01/09/71/8.jpg :D :D :D Johnny Ezt nem bírtad kihagyni. Nem vagyunk rá méltók. :D :D u.i.:Számolom. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts