petya085 Elküldve Március16, 2008 Megoszt Elküldve Március16, 2008 Jó reggelt!! Szeretném megkérdezni töletek hogy nem e tud valaki egy westgate kart nekem,ami turgonál a nyomást szabályozza,mert már ugy vettem a gépet hogy nem volt rajta(hogy minek szedték le azt nem tudom).Előre is köszönöm a segitséget Link to comment Megosztás: More sharing options...
petya085 Elküldve Március16, 2008 Megoszt Elküldve Március16, 2008 Jó reggelt!! Szeretném megkérdezni töletek hogy nem e tud valaki egy westgate kart nekem,ami turgonál a nyomást szabályozza,mert már ugy vettem a gépet hogy nem volt rajta(hogy minek szedték le azt nem tudom).Előre is köszönöm a segitséget A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Március16, 2008 Megoszt Elküldve Március16, 2008 Sorstársm! :D Rapid Amiket leírtál nagyon emlékeztetnek engem "valamire" :D . A porlaszócsúcs tuti kuka, az adagoló, valószinüleg sokat tol, és a légszűrőt is érdemes kicserélni. "Tapasztalt kollégák megerősítették, hogy csodákra képes egy tiszta szűrő. + 0,35 LE :D " A csúcsot házilag csak akkor cseréld ha tesztelni tudod a nyitási nyomást és a porlasztási képet. Az indulási neházséget valószinüleg a kompresszió hibája, ami nem csak a gyűrűknél, hanem a szelepeknél is elmehet. Ilyenkor a kipufogóban, vagy a szívócsonkban sziszeg el a nyomás. De ne aggódj, az enyém is füstöl. Mert ez dízel. Füstölni mindegyik düzel füstöl,nézz csak meg egy bármilyen új TDi-t nagygázfröccs után... Csúcs cseréhez ajánlott elvinni szakihoz,aki porlasztási végnyomást(135bar) és porlasztási képet is tud nézni.Cserélnél a "tűzkarikát",ergo a csúcs tömítését kötelező jeleggel cserélni kell. Én nem vennék Bosch-t,inkább Nippon-Denso-t.Fele annyi mint a Bosch és ugyanolyan jó,japán forrásból származik.A 17DR-be 4000Ft/db. A nehezen indulás pedig lehet még megfáradt önindítótól is,a szívódüzel nagyon érzékeny az önindító fordulatszámára,ha nincs meg annyi amennyi kell,akkor nehezebben indul.Persze ehhez kell egy bika akksi is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
afonya Elküldve Március16, 2008 Megoszt Elküldve Március16, 2008 Ma gondoltam egy bátrat, és merészet és álítottam az előtöltésen. A jól bevélt módszert alkalmaztam, megjelőltem fellazitottam, előrébb tekertem, meghúztam. Teljesen tudományos módszerrel, amibe a csillagok állásától, a szélirány, a tengerszint feletti magasságra átszámított légnyomás adatait vettem alapul, és a hasraütés modszerével kiszámítottam. A legnagyobb meglepi a vezérműszij feszessége volt, ugyanis éppen nem ugrott át. :D :D :D Most megfeszítettem, és várom a holnapi tesztfutamot mi lesz az eredmény. Az első próba 15 méteren javolut a gyorsulása. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
petya085 Elküldve Március16, 2008 Megoszt Elküldve Március16, 2008 Ma gondoltam egy bátrat, és merészet és álítottam az előtöltésen. A jól bevélt módszert alkalmaztam, megjelőltem fellazitottam, előrébb tekertem, meghúztam. Teljesen tudományos módszerrel, amibe a csillagok állásától, a szélirány, a tengerszint feletti magasságra átszámított légnyomás adatait vettem alapul, és a hasraütés modszerével kiszámítottam. A legnagyobb meglepi a vezérműszij feszessége volt, ugyanis éppen nem ugrott át. :D :D :D Most megfeszítettem, és várom a holnapi tesztfutamot mi lesz az eredmény. Az első próba 15 méteren javolut a gyorsulása. :D Ha állitassz az előtöltésen akkor jobban megy??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Március16, 2008 Megoszt Elküldve Március16, 2008 Ha állitassz az előtöltésen akkor jobban megy??? Elvileg sok mindenbe beleszól...hogyan indul hidegen,mennyire kopogós stb stb kb mint amikor a benyáson előgyujtást állítasz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mokamiki1 Elküldve Március16, 2008 Megoszt Elküldve Március16, 2008 Hali mindenkinek! Segítségért fordulnék hozzátok. Van egy 96os Astra F 1.7D-m, és elég nehezen indul. Az izzítógyertyákat már kicseréltem, az előadagolást is megnéztem, az is jól van beállítva, kap is gázolajat, mégsem indul azonnal, hanem csak hosszas köszörülés után. Azonban 10ből egyszer azonnal röffen. Ha beindul, akkor már megy gond nélkül, bár eléggé füstöl, szép feketét. Ebben is a segítségeteket kérném, hogy mitől lehet. Olajat néztem, nem fújja, tehát nem hinném, hogy a kompresszió lenne hiányos. Esetleg még a porlasztócsúcsokra gondoltam, de kikérném a véleményeteket, mert ez az autó még 5 hónapja van nálam, és nem ismerem a lelki világát elég jól. Előre is köszi a segítséget. Rapid Szia! Nekem is sima 1,7d 60ló. Próbáld azt ki, hogy amikor elalszik a töltés lámpa, számolj el magadban 10-ig, és akkor indítózz!! Mivel az a lámpa, csak az izzítási folyamatot jelzi, hogy rendben kezd izzítani. Csak az opel gyárban az okosok, nem tettek egy olyan színt, mint a bmw-be egy zöld lámpát, hogy indítózhatsz. Nekem nagyon bevált, mert akár a -15fokban, is pöccre indul, pedig van benne km gazdagon. És akkor nem kell sokat tekernie az önindítónak! Üdv: Miki Link to comment Megosztás: More sharing options...
afonya Elküldve Március17, 2008 Megoszt Elküldve Március17, 2008 Hát igen ez nem egy versenyautó az biztos. A türelem, és a kitartás fekete füstöt eredményez. :D Az izzítás Kb. 30- 40 mp -ig megy, ebből csak az első 10-ben világít a lámpa, és ez is okozhat nehézkes indulást. Az előtöltéstől pedig nem megy jobban, csak annyira amenyire kellene neki, és talán csökken a károsanyag kibocsátás. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
petya085 Elküldve Március17, 2008 Megoszt Elküldve Március17, 2008 Ahha érttem,csak azért kérdeztem mert lehet hogy nekem nem a gyári értéken van,mert reggel nagyon pöccre indul (-10ben is) megy is mint az állat,most állitották be nemrég az adagolót és egy gramm feketefüst nem jön ki belőle,még gyorsitáskor sem,viszont fogyaszt rendesen 8,5-et még mindig!!sajna Link to comment Megosztás: More sharing options...
afonya Elküldve Március17, 2008 Megoszt Elküldve Március17, 2008 Az első telemetriai adatok alapján jelentősen javolt a jármű emelkedési sebessége. :D Erre utal a kondenzcsík sűrüsége is. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
petya085 Elküldve Március17, 2008 Megoszt Elküldve Március17, 2008 Az első telemetriai adatok alapján jelentősen javolt a jármű emelkedési sebessége. :D Erre utal a kondenzcsík sűrüsége is. :D És fogyasztás???? Link to comment Megosztás: More sharing options...
afonya Elküldve Március17, 2008 Megoszt Elküldve Március17, 2008 És fogyasztás???? Erre csak a stabil Földkörüli pályára állás után tudok válaszolni. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Március17, 2008 Megoszt Elküldve Március17, 2008 Aztán leírhatnád azt is,hogy hogyan kell állítani ezt. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
afonya Elküldve Március17, 2008 Megoszt Elküldve Március17, 2008 Aztán leírhatnád azt is,hogy hogyan kell állítani ezt. :D Tehát Híveim :D A művelet végrehajtásához elengethetetlenül szükséges egy lapos csavarhúzó, egy 10-es csillagvillás kulcs esetleg racsnis dugókulcs, egy 13-as csillagkulcs. Ki kell szerelni a légszűrőházat, ehez meg kell lazítani a két csőbilincset ami a szűrőház, és a szívócsonk közötti gumicsövet rögzíti. Le kell bontani a vezérműszij takarófedelét, ez alatt található az adagoló meghyjtókereke. Tegyünk rá egy jelölést, A 13-as kulcs segítségével lazítsuk meg a rajta található 3 db csvart és a jelhez képest, a menetiránynak megfelelően, (óramutatóval magaggyező irány) hátra (holtponthoz közelebb / előtöltés csökkentése/) vagy előre (holtponttól előrébb /előtöltés növelése/) lehet álítani, igény szerint. Egyszerre csak kicsiket álítsunk (Kb 1 mm) már az is érezhető változást hozhat. Nem bonyolult :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
petya085 Elküldve Március17, 2008 Megoszt Elküldve Március17, 2008 Tehát Híveim :D A művelet végrehajtásához elengethetetlenül szükséges egy lapos csavarhúzó, egy 10-es csillagvillás kulcs esetleg racsnis dugókulcs, egy 13-as csillagkulcs. Ki kell szerelni a légszűrőházat, ehez meg kell lazítani a két csőbilincset ami a szűrőház, és a szívócsonk közötti gumicsövet rögzíti. Le kell bontani a vezérműszij takarófedelét, ez alatt található az adagoló meghyjtókereke. Tegyünk rá egy jelölést, A 13-as kulcs segítségével lazítsuk meg a rajta található 3 db csvart és a jelhez képest, a menetiránynak megfelelően, (óramutatóval magaggyező irány) hátra (holtponthoz közelebb / előtöltés csökkentése/) vagy előre (holtponttól előrébb /előtöltés növelése/) lehet álítani, igény szerint. Egyszerre csak kicsiket álítsunk (Kb 1 mm) már az is érezhető változást hozhat. Nem bonyolult :D Ez igy nem tűnik nehéznek de félek nekiállni!! :D és a vezérműszijat le kell bontani?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
afonya Elküldve Március17, 2008 Megoszt Elküldve Március17, 2008 Ez igy nem tűnik nehéznek de félek nekiállni!! :D és a vezérműszijat le kell bontani?? Nem, csak a burkolatot. A vezérlés marad ott ahol van, a főtengejt sem kell forgatni. Az álításhoz lehet használni kis dornit és kalapácsot, így finomabban lehet szabályozni az elmozdulást. Link to comment Megosztás: More sharing options...
petya085 Elküldve Március17, 2008 Megoszt Elküldve Március17, 2008 Nem, csak a burkolatot. A vezérlés marad ott ahol van, a főtengejt sem kell forgatni. Az álításhoz lehet használni kis dornit és kalapácsot, így finomabban lehet szabályozni az elmozdulást. Ahha értem,most nézegetem az Igy csináld könyvbe is!Holnap majd megnézem hogy hol áll,kevesebb fogyasztáshoz merre állitsam??szerinted?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
afonya Elküldve Március17, 2008 Megoszt Elküldve Március17, 2008 Ahha értem,most nézegetem az Igy csináld könyvbe is!Holnap majd megnézem hogy hol áll,kevesebb fogyasztáshoz merre állitsam??szerinted?? Nem biztos hogy a Te problémádra ez megolást jelent. Próbáld meg a hotponthoz közelebb rakni 1 miliméterrel és própáld ki van e változás, ha nem akkor ugyanezt tedd az ellenkező irányba is. Jellegzetesen csattogó (kopogó) hangja van (főleg hidegen) ha túl korán kapja az anyagot, és ilyenkor föstöl lelkesen. Gyanítom hogy neked a füst csavarodat kellene közelebről szemügyre venni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
petya085 Elküldve Március17, 2008 Megoszt Elküldve Március17, 2008 Nem biztos hogy a Te problémádra ez megolást jelent. Próbáld meg a hotponthoz közelebb rakni 1 miliméterrel és própáld ki van e változás, ha nem akkor ugyanezt tedd az ellenkező irányba is. Jellegzetesen csattogó (kopogó) hangja van (főleg hidegen) ha túl korán kapja az anyagot, és ilyenkor föstöl lelkesen. Gyanítom hogy neked a füst csavarodat kellene közelebről szemügyre venni. Okés holnap megpróbálom,majd este beszámolok hogy milyen,de amugy nem tudom hogy hol a füstcsavar,nem találom az adagolón,csak olyan van amivel az üa mennyiséget lehet állitani!vagy az az?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
afonya Elküldve Március17, 2008 Megoszt Elküldve Március17, 2008 Okés holnap megpróbálom,majd este beszámolok hogy milyen,de amugy nem tudom hogy hol a füstcsavar,nem találom az adagolón,csak olyan van amivel az üa mennyiséget lehet állitani!vagy az az?? Bossh adagolód van? Link to comment Megosztás: More sharing options...
petya085 Elküldve Március17, 2008 Megoszt Elküldve Március17, 2008 Bossh adagolód van? Ahha Link to comment Megosztás: More sharing options...
petya085 Elküldve Március17, 2008 Megoszt Elküldve Március17, 2008 Link to comment Megosztás: More sharing options...
afonya Elküldve Március17, 2008 Megoszt Elküldve Március17, 2008 Ahha Ebben az esetben az a csavar az. Na ezt jól magaszontam. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
petya085 Elküldve Március17, 2008 Megoszt Elküldve Március17, 2008 Én csak ezt találtam rajta Link to comment Megosztás: More sharing options...
petya085 Elküldve Március17, 2008 Megoszt Elküldve Március17, 2008 Én csak ezt találtam rajta Én ugy érzékeltem ezt a csavart hogyha kifele tekered akkor hiába nyomod nem megy,ha befele tekered akkor rángat,most ugy van beállitva hogy pont középen van,megy és nem rángat Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts