J0hnny Elküldve Január22, 2008 Megoszt Elküldve Január22, 2008 Köszi! Nemrég volt az autóm szerelőnél és ott mondták, hogy szivárog a gázolaj az adgolóból, de eddig még nem találtam senkit aki megjavítaná azt mondják, hogy nem olyan egyszerű Nekem is szivárgott,az öreg szétkapta és minden tömítést cserélt. 15E volt,munkadíjjal együtt! Nagyon alapos az öreg,lassan dolgozik,kb 2-3 nap,de megéri kivárni! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Digger Elküldve Január23, 2008 Megoszt Elküldve Január23, 2008 Az öreg szaki számát nekem is elküldhetnéd. Hátha járok arrafelé. Tegnap visszamentem az adagolószervízbe. A főnök nem volt ott, és a fullajtárok egyike, aki csinálta az adagolómat, a szerelőmhöz irányított. Neki kellett volna a helyén beállítani. Majd megvárom a főnök urat. Csak hétfőn lesz. Már csak azért is, mert lehet, hogy kell majd egy kis számítógéphálót konfigolnom neki. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mörfi Elküldve Január24, 2008 Megoszt Elküldve Január24, 2008 Az öreg szaki számát nekem is elküldhetnéd. Hátha járok arrafelé. Tegnap visszamentem az adagolószervízbe. A főnök nem volt ott, és a fullajtárok egyike, aki csinálta az adagolómat, a szerelőmhöz irányított. Neki kellett volna a helyén beállítani. Majd megvárom a főnök urat. Csak hétfőn lesz. Már csak azért is, mert lehet, hogy kell majd egy kis számítógéphálót konfigolnom neki. Ha hidegen csattog akkor sok az előtöltés valszeg ,de nem kéne lomhának lenni-e ,sőt. Csak vez szíjat cserélt , fogaskerék a vez tengelyen nem volt megbontva? Mert ha igen és nem lett befokolva ,akkor hiába minden. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Digger Elküldve Január24, 2008 Megoszt Elküldve Január24, 2008 Ha hidegen csattog akkor sok az előtöltés valszeg ,de nem kéne lomhának lenni-e ,sőt. Csak vez szíjat cserélt , fogaskerék a vez tengelyen nem volt megbontva? Mert ha igen és nem lett befokolva ,akkor hiába minden. Tudtommal mindent cserélt. Vízpumpa, vezető, stb. Láttam a kiszerelt cuccokat is. Hogy befokolta-e azt nem tudom. De nem egészen jó, az biztos. Majd hétfőn keresem az adagolószervíz főnökét. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Január24, 2008 Megoszt Elküldve Január24, 2008 Tudtommal mindent cserélt. Vízpumpa, vezető, stb. Láttam a kiszerelt cuccokat is. Hogy befokolta-e azt nem tudom. De nem egészen jó, az biztos. Majd hétfőn keresem az adagolószervíz főnökét. Az első hsz-odban azt írtad, hogy ki volt szedve az adagoló és javították/beszebályozták. Lehet, hogy amikor cserélte a szimeringet, szétszedte a hajtókereket is, ami 2 db-ból áll, és 3 csavar tartja össze. Ezek fellazításával és a tengely megfelelő irányú és mértékű elforgatásával lehet az előtöltést beállítani. Ez viszont a szerelő, és nem az adagolós dolga, mert csak felrakott állapotban lehet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Január24, 2008 Megoszt Elküldve Január24, 2008 Az első hsz-odban azt írtad, hogy ki volt szedve az adagoló és javították/beszebályozták. Lehet, hogy amikor cserélte a szimeringet, szétszedte a hajtókereket is, ami 2 db-ból áll, és 3 csavar tartja össze. Ezek fellazításával és a tengely megfelelő irányú és mértékű elforgatásával lehet az előtöltést beállítani. Ez viszont a szerelő, és nem az adagolós dolga, mert csak felrakott állapotban lehet. Ezért jó,ha az adagolós szedi le és ő is rakja vissza. :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Január24, 2008 Megoszt Elküldve Január24, 2008 Ezért jó,ha az adagolós szedi le és ő is rakja vissza. :huh: Na igen, az lenne a jó. De ha már a szerelő rakta fel, akkor be is állíthatta volna a szállítás kezdetét. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Január24, 2008 Megoszt Elküldve Január24, 2008 Na igen, az lenne a jó. De ha már a szerelő rakta fel, akkor be is állíthatta volna a szállítás kezdetét. :lol: Már ha tudja is hogy mi az és hogyan kell jól beállítani! :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Digger Elküldve Január24, 2008 Megoszt Elküldve Január24, 2008 Már ha tudja is hogy mi az és hogyan kell jól beállítani! :huh: Ezért fogom máshoz vinni legközelebb. Eddig Renault 9-em volt. Benzines. Sokszor javította. No problem. De ez most diesel! (A qrva életbe! Egésszen eddig a gázolaj jóval olcsóbb volt mint a benzin!) Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Január24, 2008 Megoszt Elküldve Január24, 2008 (A qrva életbe! Egésszen eddig a gázolaj jóval olcsóbb volt mint a benzin!) Majd akkor sírj,ha többet eszik városban! :lol: Ezt sose felejtsd el! Lehet hogy a bengás kint országúton kb ugyanannyit eszik,de városban rövid távra nincs jobb egy düzelnél! Nekem városban télen,hülyegyerek üzemmódban 6l max!Ennél többet nem tudok letömni a torkán! :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Január24, 2008 Megoszt Elküldve Január24, 2008 Már ha tudja is hogy mi az és hogyan kell jól beállítani! :lol: No igen :huh: . Pedig nem nehéz. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Január24, 2008 Megoszt Elküldve Január24, 2008 Majd akkor sírj,ha többet eszik városban! :lol: Ezt sose felejtsd el! Lehet hogy a bengás kint országúton kb ugyanannyit eszik,de városban rövid távra nincs jobb egy düzelnél! Nekem városban télen,hülyegyerek üzemmódban 6l max!Ennél többet nem tudok letömni a torkán! :huh: Ráadásul a dieselnek előbb van alternatív üzemanyaga, szinte minden megfelelő viszkozitású olajjal elmegy (használt étolaj, biodiesel pl.), viszont a benzinesnek egyelőre nincs alternatív üzemanyaga, az E85 is csak benzinnel keverve használható a legtöbb autóban, a mi öreg benzineseink meg még úgy se eszik meg. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Január24, 2008 Megoszt Elküldve Január24, 2008 Ráadásul a dieselnek előbb van alternatív üzemanyaga, szinte minden megfelelő viszkozitású olajjal elmegy (használt étolaj, biodiesel pl.), viszont a benzinesnek egyelőre nincs alternatív üzemanyaga, az E85 is csak benzinnel keverve használható a legtöbb autóban, a mi öreg benzineseink meg még úgy se eszik meg. Istenem,de jó lenne a biodízel...úgy 200Ft alatt! :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Január24, 2008 Megoszt Elküldve Január24, 2008 Ráadásul a dieselnek előbb van alternatív üzemanyaga... Az okosban szerzett gázolaj. :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Január24, 2008 Megoszt Elküldve Január24, 2008 Az okosban szerzett gázolaj. :) Psssszztt!Olyan nincs! :lol: :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Imi 1.7TD Elküldve Január24, 2008 Megoszt Elküldve Január24, 2008 Psssszztt!Olyan nincs! :lol: :huh: hogy lenne én nem is ismerek olyat :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Imi 1.7TD Elküldve Január24, 2008 Megoszt Elküldve Január24, 2008 valaki egyszer azt mondta nekem, hogy akinek diesel autója van vagy lopja vagy lopatja a gázolajat nemtudom honnan veszi ugye ti se :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Január24, 2008 Megoszt Elküldve Január24, 2008 valaki egyszer azt mondta nekem, hogy akinek diesel autója van vagy lopja vagy lopatja a gázolajat nemtudom honnan veszi ugye ti se :lol: Akkor az valami irigy benzines kollega lehetett! :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Imi 1.7TD Elküldve Január24, 2008 Megoszt Elküldve Január24, 2008 Akkor az valami irigy benzines kollega lehetett! :huh: majdnem benzin+gáz Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Január24, 2008 Megoszt Elküldve Január24, 2008 valaki egyszer azt mondta nekem, hogy akinek diesel autója van vagy lopja vagy lopatja a gázolajat nemtudom honnan veszi ugye ti se :lol: Erről csak annyit, hogy véletlenül minden buszsofőrnek meg kamionosnak diesel autója van... :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Január24, 2008 Megoszt Elküldve Január24, 2008 Erről csak annyit, hogy véletlenül minden buszsofőrnek meg kamionosnak diesel autója van... :lol: Ugyanmár!Véletlen egybeesés! :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Imi 1.7TD Elküldve Január24, 2008 Megoszt Elküldve Január24, 2008 Erről csak annyit, hogy véletlenül minden buszsofőrnek meg kamionosnak diesel autója van... :huh: csakis Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Január25, 2008 Megoszt Elküldve Január25, 2008 csakis Nekem is volt dizilem. Én csak és kizárólag kúton tankoltam :huh: :lol: . Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Január25, 2008 Megoszt Elküldve Január25, 2008 Nekem is volt dizilem. Én csak és kizárólag kúton tankoltam :huh: :lol: . Melyiken? Az üza kúton? :) Voltam én is katona,nekem ne magyarázd! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Január25, 2008 Megoszt Elküldve Január25, 2008 Melyiken? Az üza kúton? :huh: Voltam én is katona,nekem ne magyarázd! :lol: Akkor nem kell magyarázni. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts