murx Elküldve Augusztus29, 2007 Elküldve Augusztus29, 2007 Köszönöm az eddigi segitségeket, majd meglátom mi lesz belöle!
J0hnny Elküldve Augusztus29, 2007 Elküldve Augusztus29, 2007 FPepe írta: Abból, hogy van némi kartergáza, lehet, hogy több km van benne, mint gondolod, de mint fentebb írták, gyűrűzéssel valószínűleg orvosolható. Gyűrűzésnél, mivel szét kell dobni a motort, érdemes a szelepeket kipucolni, becsiszolni, szelepszár-szimmeringeket cserélni (kb. 250Ft/db), aztán valami jóminőségű 15W40-es olajat beletölteni. Ha elviszed szerelőhöz, beállíttatni az adagolót, ellenőrizni a csúcsok porlasztási képét, meg résveszteséget méretni (a gyűrűzés után pár száz km-el!), abból kiderül, milyen állapotban van kb. a motor :unsure: Szerintem,ha egy 200EKm feletti mocit meggyűrűzöl csak "ideiglenesen" lesz ok a dolog. A gyűrűzés és HF felújítás után a "felcombosodott" motor elég könnyen hazavághatja a főtengely csapágyait,ha már annyira szét van borítva a moci én azokat is cserélném.
J0hnny Elküldve Szeptember6, 2007 Elküldve Szeptember6, 2007 Afonya! Engedélyezd a pü-t,mert tudok küldni vagy küldj egy mailcímet pls!
mörfi Elküldve Szeptember11, 2007 Elküldve Szeptember11, 2007 Csütörtökön vizsgázik a gép, immár másodszorra nálam, még mindig genyóznak a fólia miatt. :unsure:
Tiv. Elküldve Szeptember13, 2007 Elküldve Szeptember13, 2007 Sziasztok dízelesek. Milyen menetteljesitmény , és fenntartási költségek várhatók ettől az autótól? http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hi...creenwidth=1024
J0hnny Elküldve Szeptember13, 2007 Elküldve Szeptember13, 2007 Tiv. írta: Sziasztok dízelesek. Milyen menetteljesitmény , és fenntartási költségek várhatók ettől az autótól? http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hi...creenwidth=1024 Most akkor ez benzines vagy dízel? :unsure:
Tiv. Elküldve Szeptember13, 2007 Elküldve Szeptember13, 2007 Az utolsó kép szerintem el lett bacva. Még a szin sem stimmel. DIESEL. :unsure:
FPepe Elküldve Szeptember13, 2007 Elküldve Szeptember13, 2007 J0hnny írta: Most akkor ez benzines vagy dízel? :wacko: A 69LE-ből ítélve Opel turbodiesel. Versenytempóra ne számíts vele, nem fog az ülésbe préselni, márcsak a kombi több, mint 1t önsúlya miatt sem, de cserébe olcsón fenntartható. Ha a turbójával nincs gond, akkor gyakorlatilag csak olaj-, és vezérléscsere kell neki. Na meg amit az előző tulaj elhanyagolt. Ha az kell, hogy fürgébb is legyen, akkor Isuzu motorost keress, de annak a fenntartása (pontosabban az alkatrészei) is drágább. Amúgy a képek alapján jól néz ki. Az utolsó kép sztem egy X14NZ lehet, nemtom, hogy keverték oda :unsure:
afonya Elküldve Szeptember13, 2007 Elküldve Szeptember13, 2007 Az a keveset futott, egy kombi dízelnél, kicsit erős. Az óraállást nem merték leírni, a kormányt nem fényképeztékle mennyire kopott, a váltó, és a kézifékszoknya milyen rojtos. A friss motormosásról nem is beszélve. Szóval, lehet van mit takargatni rajta. A pozitívumok: - a turbó - a szervó - a fagyálló szine - a felszereltsége - és nem utolsó sorban a kora. Szerintem egy kicsit sok érte az az összeg.
mörfi Elküldve Szeptember14, 2007 Elküldve Szeptember14, 2007 Ez szerintem magyar :) országi, ára (szerintem reális). :lol: Német dizil, én elvagyok vele. Nem 1 bajnok a gyorsulásban de lehet vele menni :lol: ráadásul befér bele minden :wacko: Levizsgáztunk friss 2év. A 4 év alatt 1szer szíj csere, hengerfej tömítés, első fék tárcsák ,és oil csere. "2szer le állító gomba :unsure: na ez bosszantott.
FPepe Elküldve Szeptember17, 2007 Elküldve Szeptember17, 2007 J0hnny írta: Én nem tudom,mindenki ezzel a résolajcsővel szív mostanság? Amikor megvettem kicseréltem mindet,azóta egy apró folyásnyi sincs! Kinek volt még ezzel problémája? Amúgy csak azon múlott, hogy nem voltam ott... Már megoldottam: fogtam egy kb. 3 centis 4mm-es résolajcsövet, egyik végébe beletekertem egy M5-ös csavart, másik végével ráhúztam a csonkra, és kész. Azóta jónak tűnik. Lehet ilyen dugót kapni egyébként valahol?
hening Elküldve Szeptember17, 2007 Elküldve Szeptember17, 2007 FPepe írta: Kinek volt még ezzel problémája? Amúgy csak azon múlott, hogy nem voltam ott... Már megoldottam: fogtam egy kb. 3 centis 4mm-es résolajcsövet, egyik végébe beletekertem egy M5-ös csavart, másik végével ráhúztam a csonkra, és kész. Azóta jónak tűnik. Lehet ilyen dugót kapni egyébként valahol? Lehet, sztem bármelyik autósboltban. Mondjuk amikor dízelem volt, ezt a kupakot én szinte évente cseréltem, mert mindíg elrepedt. :unsure: Biztos vmi minőségbeli hiányosság miatt.
FPepe Elküldve Szeptember17, 2007 Elküldve Szeptember17, 2007 hening írta: Lehet, sztem bármelyik autósboltban. Mondjuk amikor dízelem volt, ezt a kupakot én szinte évente cseréltem, mert mindíg elrepedt. :wacko: Biztos vmi minőségbeli hiányosság miatt. Ez is elrepedt, ezek szerint ez valami tipushiba lehet... :unsure:
hening Elküldve Szeptember17, 2007 Elküldve Szeptember17, 2007 FPepe írta: Ez is elrepedt, ezek szerint ez valami tipushiba lehet... :unsure: Akkor Johny-nak miért nem reped ki? Sztem minőségbeli hiba.(ÓCSÓ) :wacko:
FPepe Elküldve Szeptember17, 2007 Elküldve Szeptember17, 2007 hening írta: Akkor Johny-nak miért nem reped ki? Sztem minőségbeli hiba.(ÓCSÓ) :wacko: Most néztem, Csergőben van eredeti 509Ft-ért (csz:0821561), hozzáírom a listához, ami már gyűlik egy ideje... :unsure:
hening Elküldve Szeptember19, 2007 Elküldve Szeptember19, 2007 FPepe írta: Most néztem, Csergőben van eredeti 509Ft-ért (csz:0821561), hozzáírom a listához, ami már gyűlik egy ideje... :wacko: Na az már biztos jó lesz. :lol: Én annakidején valami 1-200 ft-ért vettem, ki is repedt 1 kis idő múlva. :unsure:
afonya Elküldve Szeptember19, 2007 Elküldve Szeptember19, 2007 hening írta: Na az már biztos jó lesz. :o Én annakidején valami 1-200 ft-ért vettem, ki is repedt 1 kis idő múlva. :unsure: Hát ezek a dízelesek mindíg spórólnak. Nem jó nekik a gyári öccá forintos, megkeresik a szááforittossat'. :lol: :lol: Mindent félretéve nekem is csavaros megpldás van a hardware- ben. A magyarázat az, hogy ez volt kéznél. :) :wacko:
hening Elküldve Szeptember20, 2007 Elküldve Szeptember20, 2007 afonya írta: Hát ezek a dízelesek mindíg spórólnak. Nem jó nekik a gyári öccá forintos, megkeresik a szááforittossat'. :wacko: :lol: Mindent félretéve nekem is csavaros megpldás van a hardware- ben. A magyarázat az, hogy ez volt kéznél. :) :unsure: Csak ex-dízeles. :D A csavaros megoldás nem ócsóbb? :lol: Még mindíg az van kéznél? :o
Tiv. Elküldve Szeptember21, 2007 Elküldve Szeptember21, 2007 Sziasztok. Elkelt az Omegám, és az utodja, egy 1.7 TD astra caravan. :unsure: De már van is vele egy kis gondom. Nincs semmi fűtése. 90 fokos a víz, és maxra állitva a fűtés, akkor is hideglevegő jön belőle. Mi lehet a gond?
FPepe Elküldve Szeptember21, 2007 Elküldve Szeptember21, 2007 Tiv. írta: Sziasztok. Elkelt az Omegám, és az utodja, egy 1.7 TD astra caravan. :wacko: De már van is vele egy kis gondom. Nincs semmi fűtése. 90 fokos a víz, és maxra állitva a fűtés, akkor is hideglevegő jön belőle. Mi lehet a gond? Ja kérem, ennek csak a neve olajkályha :unsure: :lol: Komolyra fordítva, meg kell nézni, hogy a bowdenek mozgatják-e a fűtésegység lamelláit. Nálam pl. a vezetőoldalon le volt törve egy műanyag, ami a bowden külső részét tartotta, így a bowden nem mozgatta azon az oldalon a cuccot. Lemezből hajtogattam neki tartófület, azóta jó. Ha ez jónak tűnik, akkor lehet, hogy el van vízkövesedve vagy dugulva a fűtőradiátor.
geery82 Elküldve Szeptember22, 2007 Elküldve Szeptember22, 2007 Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy a diesel kombi és a benzines kombi alatt ugyanaz az üzemanyagtartály van? Most vettem kombi 1,7D F astrát -kereskedőtől- és sajnos a tank aljánan és tetejének vasalásánál el van válva egy helyen, de rohadt is kicsit, nem meri senki hegeszteni... :lol: Úgyhogy bontóban keresgélek, azért kérdezem, hogy a benzinesé is ugyanaz? Előre is köszi....
FPepe Elküldve Szeptember22, 2007 Elküldve Szeptember22, 2007 geery82 írta: Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy a diesel kombi és a benzines kombi alatt ugyanaz az üzemanyagtartály van? Most vettem kombi 1,7D F astrát -kereskedőtől- és sajnos a tank aljánan és tetejének vasalásánál el van válva egy helyen, de rohadt is kicsit, nem meri senki hegeszteni... :lol: Úgyhogy bontóban keresgélek, azért kérdezem, hogy a benzinesé is ugyanaz? Előre is köszi.... Tudtommal nem ugyanaz, hogy pontosan mi a különbség, azt nem tudom, gondolom ahol a benyásnál az AC-pumpa van, ott a dieselnél máshogy lehet, mivel nincs AC-je. Mindenképp dieselest keress! Viszont állítólag E Kadett-ét bel lehet operálni.
surnew Elküldve Szeptember24, 2007 Elküldve Szeptember24, 2007 Sziasztok! Nekem isuzu motoros van és az a gondom, hogy hidegen mikor beindítom 10 mp.-ig nem jár egyenletesen egy henger mintha kalinpálna, melegen meg utánna kiváló. Szerintetek a nyomás nem minden hengerbe ugyanannyi, az okozza? Amúgy elmondaná nekem valaki, hogy mi az a kartergáz, mi okozza, és hogy lehet megszüntetni? Válaszokat előre is köszi.
FPepe Elküldve Szeptember24, 2007 Elküldve Szeptember24, 2007 surnew írta: Sziasztok! Nekem isuzu motoros van és az a gondom, hogy hidegen mikor beindítom 10 mp.-ig nem jár egyenletesen egy henger mintha kalinpálna, melegen meg utánna kiváló. Szerintetek a nyomás nem minden hengerbe ugyanannyi, az okozza? Amúgy elmondaná nekem valaki, hogy mi az a kartergáz, mi okozza, és hogy lehet megszüntetni? Válaszokat előre is köszi. Igen, okozhatja egy kopottabb henger, a diesel erre kényes hidegen, de én azért előbb megnézném az izzítógyertyákat és a csúcsokat. Ha kompressziót méretsz, az egyes hengerek között a különbség nem lehet 1-nél nagyobb, különben motorgenerál. A kompressziómérésnél a résveszteségmérés többet árul el a motor állapotáról. A kartergáz abból adódik, hogy a kopottabb motoroknál a henger és a dugattyú között az összepréselt levegő egy része el tud szökni, le a karterbe. Ebből kifolyólag, ha egy motornak nagy a kartergáza, az nagy valószínűséggel annak a jele, hogy már eléggé kopott. Időlegesen segíthet az újragyűrűzés, de leginkább generálozni kell.
J0hnny Elküldve Szeptember24, 2007 Elküldve Szeptember24, 2007 surnew írta: Sziasztok! Nekem isuzu motoros van és az a gondom, hogy hidegen mikor beindítom 10 mp.-ig nem jár egyenletesen egy henger mintha kalinpálna, melegen meg utánna kiváló. Szerintetek a nyomás nem minden hengerbe ugyanannyi, az okozza? Amúgy elmondaná nekem valaki, hogy mi az a kartergáz, mi okozza, és hogy lehet megszüntetni? Válaszokat előre is köszi. Legelőször is összes izzítógyertya csere,nem gagyira,nem éri meg rajta spórolni! Aztán porlasztócsúcs beméretés: porlasztási kép,porlasztási végnyomás. Az üzemanyag rendszer nem lyukas esetleg valahol? Mert okozhatja még az is,fel levegősödik állás közben és lehet azért dadog. Egy üa szűrőcsere is ajánlott.
Recommended Posts