J0hnny Elküldve Március1, 2013 Elküldve Március1, 2013 On 2013. 03. 01. at 9:35, FPepe írta: Miért, mi van vele? Erről is enni lehet majd, olyan tiszta lesz? Eszi az olajat a DR és igen ez is patika lesz.
Mikulás74 Elküldve Március1, 2013 Elküldve Március1, 2013 On 2013. 03. 01. at 10:04, J0hnny írta: Eszi az olajat a DR és igen ez is patika lesz. Mi a bánat van ennek az adagolóján? Szalmakalap? :)
Mikulás74 Elküldve Március1, 2013 Elküldve Március1, 2013 Hú de kéne nekem segítség valakitől, elakadtam nagyon, a vezérlést raknám össze, és van a feszítőgörgő, de nem tudom, hogy a francba kell a helyére tenni. 17DR motor. Forgatom jobbra balra, de nem tudom elérni, hogy a legnagyobat feszítse a feszítő, a vízpumpához meg nem akarok nyúlni. Előtte is jó volt a szíjfeszesség. Meg még az adagolóval is szívok, a Lucas bordáskerekét tettem rá a bosch-ra, és persze, hogy a kettő jele nem ugyanaz....:( Szóval aki mostanában csinált ilyet, amikor jelen van a Bosch adagoló, akkor....szóval körbeforgatva 4-et ugrik az adagoló bordáskereke, és az első hengerhez kell állítani ugye az adagolót, de amikor nehezen fordul át a bordáskerék, akkor hol van olyankor a jelen az adagoló? Na nem könnyű elmagyarázni...ehhez mutogatni is kellene...:) Szóval mivel jelre nem tudom állítani az adagolót, mert az nincs, de tudom, hogy melyik nyomócsövön hugyozik az adagoló, csak azt nem, hogy a gyújtás pillanatában hol kell állnia a bordákeréknek. Na, csak kinyőgtem. :) Köszike. :)
afopisz Elküldve Március2, 2013 Elküldve Március2, 2013 On 2013. 03. 01. at 22:11, Mikulás74 írta: Hú de kéne nekem segítség valakitől, elakadtam nagyon, a vezérlést raknám össze, és van a feszítőgörgő, de nem tudom, hogy a francba kell a helyére tenni. 17DR motor. Forgatom jobbra balra, de nem tudom elérni, hogy a legnagyobat feszítse a feszítő, a vízpumpához meg nem akarok nyúlni. Előtte is jó volt a szíjfeszesség. Meg még az adagolóval is szívok, a Lucas bordáskerekét tettem rá a bosch-ra, és persze, hogy a kettő jele nem ugyanaz.... :( Szóval aki mostanában csinált ilyet, amikor jelen van a Bosch adagoló, akkor....szóval körbeforgatva 4-et ugrik az adagoló bordáskereke, és az első hengerhez kell állítani ugye az adagolót, de amikor nehezen fordul át a bordáskerék, akkor hol van olyankor a jelen az adagoló? Na nem könnyű elmagyarázni...ehhez mutogatni is kellene... :) Szóval mivel jelre nem tudom állítani az adagolót, mert az nincs, de tudom, hogy melyik nyomócsövön hugyozik az adagoló, csak azt nem, hogy a gyújtás pillanatában hol kell állnia a bordákeréknek. Na, csak kinyőgtem. :) Köszike. :) A Bosch Bordáskereke megvan?Mert ha igen akkor össze lehet őket jelölni.
Mikulás74 Elküldve Március2, 2013 Elküldve Március2, 2013 On 2013. 03. 02. at 9:26, afopisz írta: A Bosch Bordáskereke megvan?Mert ha igen akkor össze lehet őket jelölni. Nem sajnos az az adagoló Kadettról való, annak meg más a bordáskereke, ritkábbak a fogak rajta, a vez. szíja is más teljesen. De már sikerült megoldanom, a szíjfeszítőnek van egy vágása, abba kell a fület betenni, akkor feszíti a legnagyobbat. Most csak kérdés, hogy jó helyre állítottam-e az adagolót, de úgyis lehet 3 fogat plusz minusz állítani rajta. Legfeljebb jó nagy utóltöltés lesz rajta.
afopisz Elküldve Március2, 2013 Elküldve Március2, 2013 On 2013. 03. 02. at 11:52, Mikulás74 írta: Nem sajnos az az adagoló Kadettról való, annak meg más a bordáskereke, ritkábbak a fogak rajta, a vez. szíja is más teljesen. De már sikerült megoldanom, a szíjfeszítőnek van egy vágása, abba kell a fület betenni, akkor feszíti a legnagyobbat. Most csak kérdés, hogy jó helyre állítottam-e az adagolót, de úgyis lehet 3 fogat plusz minusz állítani rajta. Legfeljebb jó nagy utóltöltés lesz rajta. Értem! Egyébként én is gondban vagyok!Már be indul az ujj adagolóval de hülyén jár a motorja még nem mentem vele de be indítva hullámzik a mutorja,elég érdekesen jár..........
Tiu Elküldve Március2, 2013 Elküldve Március2, 2013 Jó Neked, nálunk még hideg van ilyen műtétekhez. ;) Biztos jobb lesz, mint a DR. ;)
Bandi64 Elküldve Március3, 2013 Elküldve Március3, 2013 Sziasztok! Sajnos semmi fűtés nincs az autómban. Tud valaki segíteni abban, hogy hol kezdjem a hiba keresését? A termosztátot nemrég cseréltem, bíztam abban, hogy megoldást hoz. Sajnos semmi változás. Tegnap hosszabb úton voltam. Mikor megálltam belenéztem a motortérbe. A hűtőm bal fele meleg volt, ahol felső vízcső csatlakozik, a jobb fele és az alsó vízcső viszont teljesen hideg volt. Ez normális jelenség? A kiegyenlítőben a vízszint normális. Ami kérdés bennem felmerült: 1. el van vízkövesedve a fütőradiátorom? (De ennyire?) 2. Ki van akadva a fűtéskapcsoló tekerője? (Nem tudom hogyan műkid, mit vezérel.)
Mikulás74 Elküldve Március3, 2013 Elküldve Március3, 2013 On 2013. 03. 02. at 20:50, afopisz írta: Értem! Egyébként én is gondban vagyok!Már be indul az ujj adagolóval de hülyén jár a motorja még nem mentem vele de be indítva hullámzik a mutorja,elég érdekesen jár.......... Ha az előtöltést rakod jobbra balra, akkor nem változik? Jó helyre van téve az adagoló, jelen van? Kompressziót mértél a motoron? Még ami lehet, a porlasztók, hogy nem porlasztanak, hanem hugyoznak.
Mikulás74 Elküldve Március3, 2013 Elküldve Március3, 2013 On 2013. 03. 03. at 3:27, Bandi64 írta: Sziasztok! Sajnos semmi fűtés nincs az autómban. Tud valaki segíteni abban, hogy hol kezdjem a hiba keresését? A termosztátot nemrég cseréltem, bíztam abban, hogy megoldást hoz. Sajnos semmi változás. Tegnap hosszabb úton voltam. Mikor megálltam belenéztem a motortérbe. A hűtőm bal fele meleg volt, ahol felső vízcső csatlakozik, a jobb fele és az alsó vízcső viszont teljesen hideg volt. Ez normális jelenség? A kiegyenlítőben a vízszint normális. Ami kérdés bennem felmerült: 1. el van vízkövesedve a fütőradiátorom? (De ennyire?) 2. Ki van akadva a fűtéskapcsoló tekerője? (Nem tudom hogyan műkid, mit vezérel.) Nem lehet, valaki telerakta lenmagliszttel a hűtőt? :) Milyen a hűtővíz? Én leengedném, megnézném milyen így elsőre. Meg nem nagy macera kiszedni a hűtőt, belül látszódna, milyen volt az előélete. Nekem ez az első autóm az eddigi rakás után, aminek teljesen rozsdamentes a blokkja a vízjáratokban. Csak az utolsó tulaj lakta le úgy 1 év alatt, szerintem még benne is lakott...
zotya975 Elküldve Március3, 2013 Elküldve Március3, 2013 On 2013. 03. 03. at 3:27, Bandi64 írta: Sziasztok! Sajnos semmi fűtés nincs az autómban. Tud valaki segíteni abban, hogy hol kezdjem a hiba keresését? A termosztátot nemrég cseréltem, bíztam abban, hogy megoldást hoz. Sajnos semmi változás. Tegnap hosszabb úton voltam. Mikor megálltam belenéztem a motortérbe. A hűtőm bal fele meleg volt, ahol felső vízcső csatlakozik, a jobb fele és az alsó vízcső viszont teljesen hideg volt. Ez normális jelenség? A kiegyenlítőben a vízszint normális. Ami kérdés bennem felmerült: 1. el van vízkövesedve a fütőradiátorom? (De ennyire?) 2. Ki van akadva a fűtéskapcsoló tekerője? (Nem tudom hogyan műkid, mit vezérel.) A radiátort át lehet mosni a motortérben lekötöd a két csövét a szélvédő alatt aztán trisóval meg forró vízzel átmosod. A hideg-meleg választó zsalu az anyósoldali lábtérben van fent középen, nézd meg hogy mozgatja -e a kart a bowden. 1
FPepe Elküldve Március3, 2013 Elküldve Március3, 2013 On 2013. 03. 03. at 14:12, J0hnny írta: Hazaértünk...a neheze még hátra van. Most le kell sikálnod ezt is olyan tisztára :icon1:
J0hnny Elküldve Március3, 2013 Elküldve Március3, 2013 On 2013. 03. 03. at 14:35, FPepe írta: Most le kell sikálnod ezt is olyan tisztára :icon1: Meglesz! ;)
zotya975 Elküldve Március3, 2013 Elküldve Március3, 2013 On 2013. 03. 03. at 14:12, J0hnny írta: Hazaértünk...a neheze még hátra van. Az micsoda? :icon1:
J0hnny Elküldve Március3, 2013 Elküldve Március3, 2013 On 2013. 03. 03. at 14:45, zotya975 írta: Az micsoda? :icon1: Féltengelyezés! :D Egy-két sallangot is hoztam:
Tiv. Elküldve Március3, 2013 Elküldve Március3, 2013 On 2013. 03. 03. at 15:08, J0hnny írta: Féltengelyezés! :D Egy-két sallangot is hoztam: Aztán majd vigyázz, nehogy a turbó kitépje a kormányt a kezedből. :sneaky:
J0hnny Elküldve Március3, 2013 Elküldve Március3, 2013 On 2013. 03. 03. at 15:45, Tiv. írta: Aztán majd vigyázz, nehogy a turbó kitépje a kormányt a kezedből. :sneaky: Majd a zseblámpád mellé teszem! :evilgrin:
afopisz Elküldve Március3, 2013 Elküldve Március3, 2013 On 2013. 03. 03. at 8:01, Mikulás74 írta: Ha az előtöltést rakod jobbra balra, akkor nem változik? Jó helyre van téve az adagoló, jelen van? Kompressziót mértél a motoron? Még ami lehet, a porlasztók, hogy nem porlasztanak, hanem hugyoznak. Na ma állítottam az előtöltésén és most nem hullámzik a motorja de kicsit keményen jár a motorja. Úgy látszik lassan össze áll a gép,ja azt nem is mondtam hogy mi után lecseréltem az adagolót ellenőriztem a vezérlés jeleit láttam hogy középütt log lefelé a kipufogó cső, lekaptam a rendszert és elég rossz állapotban volt a közép dob lehetett volna még talán össze hegeszteni taknyolni de úgy döntöttem inkább lecserélem egy újra,na de ez sem volt egyszerű... Próbáltunk a haverral egy párat de ezek az után gyártott dobok nem teljesen pontosak,végül találtunk egyet ami kis átalakítással jó lett:)
Mikulás74 Elküldve Március3, 2013 Elküldve Március3, 2013 On 2013. 03. 03. at 18:59, afopisz írta: Na ma állítottam az előtöltésén és most nem hullámzik a motorja de kicsit keményen jár a motorja. Úgy látszik lassan össze áll a gép,ja azt nem is mondtam hogy mi után lecseréltem az adagolót ellenőriztem a vezérlés jeleit láttam hogy középütt log lefelé a kipufogó cső, lekaptam a rendszert és elég rossz állapotban volt a közép dob lehetett volna még talán össze hegeszteni taknyolni de úgy döntöttem inkább lecserélem egy újra,na de ez sem volt egyszerű... Próbáltunk a haverral egy párat de ezek az után gyártott dobok nem teljesen pontosak,végül találtunk egyet ami kis átalakítással jó lett:) Én nem is kísérleteztem szétszedni a kipuf.csöveket, amikor szétszedtem a motort, egyből a kipufogósort csavaroztam le a hengerfejről. Ezekre az Opelokra úgy rá tud gyógyulni a kipuf. rendszer, hogy két napig kell szenvedni a szétszedéssel. A francia kacatoknak ennyi az előnye, azoknál nagyon jól vannak rögzíve a csövek, könnyen oldhatóak. Bár mondjuk az Opellel közlekedni szoktak, nem szerelni. :) Mondom én, aki már másfél hónapja rak össze egy motort...:( Már csak egy üzemanyagcsövet kell cserélni, aztán lehet indítani. Lehetne, de nem merem, mert attól félek, agyvérzést kapok...
afopisz Elküldve Március3, 2013 Elküldve Március3, 2013 On 2013. 03. 03. at 19:49, Mikulás74 írta: Én nem is kísérleteztem szétszedni a kipuf.csöveket, amikor szétszedtem a motort, egyből a kipufogósort csavaroztam le a hengerfejről. Ezekre az Opelokra úgy rá tud gyógyulni a kipuf. rendszer, hogy két napig kell szenvedni a szétszedéssel. A francia kacatoknak ennyi az előnye, azoknál nagyon jól vannak rögzíve a csövek, könnyen oldhatóak. Bár mondjuk az Opellel közlekedni szoktak, nem szerelni. :) Mondom én, aki már másfél hónapja rak össze egy motort... :( Már csak egy üzemanyagcsövet kell cserélni, aztán lehet indítani. Lehetne, de nem merem, mert attól félek, agyvérzést kapok... :)(Ezekre az Opelokra úgy rá tud gyógyulni a kipuf. rendszer, hogy két napig kell szenvedni a szétszedéssel.) DE RÁ ÁMMMM!A Hátsó kipufogó dobot úgy kellet le flexelnem a közép dob csővérül az istené nem akart szét jönni,utána még a dob-ban maradt csonkot sem volt egyszerű ki feszegetni:)
FPepe Elküldve Március3, 2013 Elküldve Március3, 2013 On 2013. 03. 03. at 20:11, afopisz írta: :)(Ezekre az Opelokra úgy rá tud gyógyulni a kipuf. rendszer, hogy két napig kell szenvedni a szétszedéssel.) DE RÁ ÁMMMM!A Hátsó kipufogó dobot úgy kellet le flexelnem a közép dob csővérül az istené nem akart szét jönni,utána még a dob-ban maradt csonkot sem volt egyszerű ki feszegetni:) Ezt én is eljátszottam egyszer, csak nekem nem kellett flexelni, beletört a cső a dobba :D
Dáwid Elküldve Március3, 2013 Elküldve Március3, 2013 On 2013. 03. 03. at 20:22, FPepe írta: Ezt én is eljátszottam egyszer, csak nekem nem kellett flexelni, beletört a cső a dobba :D nektek legalább föntmarad :D az enyém múlt csütörtökön félig lehullott, mert elkopott a dob alján a bilincs :D :lol:
Mikulás74 Elküldve Március4, 2013 Elküldve Március4, 2013 Van Érden egy kipufogós, az úgy szétszedett/összerakott előttem egy elég szétrohadt kipuf. rendszert fél óra alatt, hogy csak hápogtam. Na azóta még ha hawai lányok legyeznek közben pálmaággal, akkor se nyúlok kipuf. rendszerhez. :)
Recommended Posts