Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
Corsa b 1,5 td isuzu 98-as

Nem tudja véletlen valaki a szelephézagokat?

Vagy hol tudnám megnézni.

1.7esé ennyi: ahogy látom 1.5é is.

szívó: 0,15

kipuf: 0,25

N=T+(A-S) képlet:D

N: beszerelendő új hézagolótárcsa vastagsága

T: régi vastagsága

A: mért hézag

S: előírt érték

Elküldve
1.7esé ennyi: ahogy látom 1.5é is.

szívó: 0,15

kipuf: 0,25

N=T+(A-S) képlet:D

N: beszerelendő új hézagolótárcsa vastagsága

T: régi vastagsága

A: mért hézag

S: előírt érték

Mennyire térhetnek el ezek az értékek?

Nekem a szívóból kettő 0,04 alatt másik kettő 0,08.

kipuf, 0,20; 0,10;0,18;0,18

Gondolom akkor már egy beállítás ráférne.

Mennyire befojásolja ez a fogyasztást amúgy? Valamint mennyibe kerülnek ezek a hézagoló tárcsák /db?

Elküldve
Mennyire térhetnek el ezek az értékek?

Nekem a szívóból kettő 0,04 alatt másik kettő 0,08.

kipuf, 0,20; 0,10;0,18;0,18

Gondolom akkor már egy beállítás ráférne.

Mennyire befojásolja ez a fogyasztást amúgy? Valamint mennyibe kerülnek ezek a hézagoló tárcsák /db?

Nem kell cserélni semmit,kell egy hézagmérő és a megfelelő sorrendben be kell állítani.

Fogyit apróbb mértékben befolyásolja.

Elküldve

nem kell cserélni azokat a tárcsákat? én úgy tudtam h azokkal lehet beállítani. kicsit lehet gyengébb is az autó esetleg tőle ha kicsik a hézagok mondjuk ha nagy akkor is, meg csattogósabb.hideg motornál mérted ugye?

Elküldve
nem kell cserélni azokat a tárcsákat? én úgy tudtam h azokkal lehet beállítani. kicsit lehet gyengébb is az autó esetleg tőle ha kicsik a hézagok mondjuk ha nagy akkor is, meg csattogósabb.hideg motornál mérted ugye?

Igen hideg motornál persze. Nem lehet azon semmit se állítani. A hézagoló belsejében van egy szám, a vastagsága "beleütve".

Azt kell cserélni a leírás szerint is.

Mennyibe kerülhetnek azok szerintetek?

Elküldve
Azt láttam,csak gondoltam valami más is lehet a "falak" mögött! :D

ugyanaz a kettő csak egyik műanyag másik nem, nekem pl. műanyag van, de mintha az 1.5 td isuzunak szokott inkább az az alus lenni.

Elküldve
Szerintem az egy teljesen más egység!

Csak azért csodálkozom,mert még nem láttam olyan ISUZU motort!

Enyémbe is az első van. Müanyag a levegőszűrő doboza, és nem diesel hanem turbo felirat van a szelepfedélen. Sztem ennyi a különbség :D

Elküldve
Forgalmi engedélyben, zöldkártyán ^_^

Amúgy meg a motor, váltóra csatlakozó részén, alulról látható.

Ha már vezérműszíj csere, te milyen cuccot veszel hozzá?

Én Gates szíjat, és INA feszítő-vezető görgőket fogok majd. A Dayco szíjat sokan lehordták ismerőseim, egymástól függetlenül.

Nem a motorszám kell nekem hanem a motorkód ! :P A forgalmiban meg a motoron a motorszám van: X17TD1333.. nekem a motorkód kellene.

Senkinek nem kellett ez még vezérlés cseréhez ? :D

Gates szíj Ina csapágyak, azok jók hozzá! ;) Dayco-t soha többé, saját tapasztalatból!!!

Elküldve
Nem a motorszám kell nekem hanem a motorkód ! ^_^ A forgalmiban meg a motoron a motorszám van: X17TD1333.. nekem a motorkód kellene.

Senkinek nem kellett ez még vezérlés cseréhez ? :D

Gates szíj Ina csapágyak, azok jók hozzá! ;) Dayco-t soha többé, saját tapasztalatból!!!

Nekem úgy szokta a szerelőm, hogy kiszedi, megnézi, megrendeli, 1 óra múlva meghozzák. :P

Amit Te keresel az a szám valahol a tűzfal felől az önindító környékén van......

Elküldve
Nem a motorszám kell nekem hanem a motorkód ! :P A forgalmiban meg a motoron a motorszám van: X17TD1333.. nekem a motorkód kellene.

Senkinek nem kellett ez még vezérlés cseréhez ? ^_^

A motorkód a motorszám első 5 karaktere :D

Elküldve
ugyanaz a kettő csak egyik műanyag másik nem, nekem pl. műanyag van, de mintha az 1.5 td isuzunak szokott inkább az az alus lenni.

igen . az x15dt-nek alus

Elküldve
igen . az x15dt-nek alus

Az újabb fajta X17DT-nek, és ezek szerint X15DT-nek alumínium a "szívódoboza". Azt hiszem 1995 ben volt a váltás.

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.