Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Guest

Recommended Posts

A kérdés nem ez.

Hanem az, hogy hideg indítás után 1-2 perc után elinduljuk-e kíméletesen az autóval, vagy inkább menjünk be 10 percre reggelizni, amíg a motor alapjáraton ketyeg, és nagyon lassan melegszik. Eddig talán az előbbi mellett hangzott el több érv.

Az első. Szerintem max. annyi várható el az embertől, hogy hidegen nem pörgeti mondjuk 2000-2500-fölé. Már ezzel is kíméled a motort.

Megosztás:

hogy mi az igazság azt nem tudom :rolleyes:

de én mindenfajta gázolajhoz teszek adalékot, és észrevehetően jobb :P

én Spuri-t használok nekem bejött :D , de van aki azt mondja, hogy drága, és nem jó :lol:

Rakoltottem a Dragaaszagomra ( feltengelycsuklok megorito hibajelenseg volt amugy ) + 4 uj bosch gyertya, nem azt mondom szebben indul regiek amugy tokeltesek...nade inkabb kerdezek hamar ideztem olvasok itt ossze vissza mindent szepet jot csunyat rosszat

SPURI? Kek . Rozsaszin kulonbseg ???

J0hnny irta meg anno hogy....

Gondolom a velemenye nem valtozott ahogy a lotty osszetetele se :D viszont kivancsi lennek azokra akik hasznaljak hogy tapasztalnak e valamit hideginditasnal illetve ami nagyon izgat es ketkedve ontenem bele... mint koztudott tomitesgyilkos kerozin azt nem szeretnem hogy orran szajan omoljon az olaj!!! Tortent esetleg valakivel ilyen?

Es fokent dizelesek velemenye erdekelne.

Megosztás:

SPURI? Kek . Rozsaszin kulonbseg ???

J0hnny irta meg anno hogy....

Gondolom a velemenye nem valtozott ahogy a lotty osszetetele se :rolleyes: viszont kivancsi lennek azokra akik hasznaljak hogy tapasztalnak e valamit hideginditasnal illetve ami nagyon izgat es ketkedve ontenem bele... mint koztudott tomitesgyilkos kerozin azt nem szeretnem hogy orran szajan omoljon az olaj!!! Tortent esetleg valakivel ilyen?

A kerozin nem tömítésgyilkos!

Másfelöl téli hidegindítási gondokra nem kell ilyen drága löttyöt venni,5%-ig tankolható a gázolajhoz benzin,javítva kicsit a siralmas minőségű itthoni gázolaj minőségét.

Megosztás:

A kerozin nem tömítésgyilkos!

Másfelöl téli hidegindítási gondokra nem kell ilyen drága löttyöt venni,5%-ig tankolható a gázolajhoz benzin,javítva kicsit a siralmas minőségű itthoni gázolaj minőségét.

de nem is tesz jot neki anno itt olvastam asszem de lehet mashol még.... igen csak annyira dicserik rakerdezek mar.

egyebkent mar kinomba alpesi dieselt tankoltam utoljara. de mondjuk 45 liter gazolajhoz mennyi benzin toltsek?

Megosztás:

.....

Gondolom a velemenye nem valtozott ahogy a lotty osszetetele se :lol: viszont kivancsi lennek azokra akik hasznaljak hogy tapasztalnak e valamit hideginditasnal illetve ami nagyon izgat es ketkedve ontenem bele... mint koztudott tomitesgyilkos kerozin azt nem szeretnem hogy orran szajan omoljon az olaj!!! Tortent esetleg valakivel ilyen?

eddig nekem semmi ilyen nem jelentkezett :rolleyes: csak jótékony hatások :D egyenletesebb, könnyebben indul, nem dermed a gázolaj :D

menni ugyanúgy megy mint eddig (vagy csak alig észrevehetően jobban), és a fogyasztása sem lett kevesebb :P

Megosztás:

de nem is tesz jot neki anno itt olvastam asszem de lehet mashol még.... igen csak annyira dicserik rakerdezek mar.

egyebkent mar kinomba alpesi dieselt tankoltam utoljara. de mondjuk 45 liter gazolajhoz mennyi benzin toltsek?

J0hnny 5%-os ajánlata szerint: 2,25 L benya, 45 L gázolajhoz :rolleyes: (45/100*5=2,25)

(neked milyened van? DTL? DR? DT?)

Megosztás:

Mivel a kerozin finomított petróleum így ha tisztán tankolnád bele az kinyírná a dízelt a magasabb égéshő miatt.

Írtam,hogy 5%-ig tankolhatsz rá benzint vagy kannában megkevered otthon!

Megosztás:

az tuti, de sajna :P kell bele.... (lehet, hogy az én autóm motorjával is van gond.....de ha teszek bele, jobban indul :rolleyes: )

A véghatás ugyanez lenne egy kis petróleum/kerozin/benzin hozzáadásával!Tök mindegy melyik,mindegyikkel jobban indul hidegben.Hidd el próbáltam mindet! :D

Megosztás:

J0hnny 5%-os ajánlata szerint: 2,25 L benya, 45 L gázolajhoz :lol: (45/100*5=2,25)

(neked milyened van? DTL? DR? DT?)

Este mar nagyon nem szamoltam csak kerdeztem :rolleyes: de koszi a matekot :D

Milyenem van? Hát igen en ezt a motorkodosdit nem igazan vagom 1.7 TDS Isuzu a 82 Pacis

Mostmar kiprobalnam ezt a spurit csak semmi ertelmes helyen nem lehet kapni STP van dogivel mindenhol de Spurit nem talalok... Ettol a benzines dologtol meg hát nem is tudom inkabb muljon el a tel :P

Megosztás:

Este mar nagyon nem szamoltam csak kerdeztem :P de koszi a matekot :lol:

Milyenem van? Hát igen en ezt a motorkodosdit nem igazan vagom 1.7 TDS Isuzu a 82 Pacis

Mostmar kiprobalnam ezt a spurit csak semmi ertelmes helyen nem lehet kapni STP van dogivel mindenhol de Spurit nem talalok... Ettol a benzines dologtol meg hát nem is tudom inkabb muljon el a tel :D

Benzint én is tettem bele tavaly, annak jót is tett, de csak olyan 0, -2 fokig. Az a szerencsétlen alatta már csak imával indult jobban, nem adalékokkal :D A motorkódot meg elvileg megtudod a motorszám elejéből, bár mintha az isuzunak nem lenne ott, de nemtom biztosan :rolleyes:

Megosztás:

Este mar nagyon nem szamoltam csak kerdeztem :D de koszi a matekot :P

Mostmar kiprobalnam ezt a spurit csak semmi ertelmes helyen nem lehet kapni STP van dogivel mindenhol de Spurit nem talalok... Ettol a benzines dologtol meg hát nem is tudom inkabb muljon el a tel :lol:

Szia!

Nálam nagyon bevált a spuri, kifejezetten jó hatása van a mocira, picit könnyebben indul, érezhetően jobban megy, és kevésbé füstöl, de kellett vagy háromszor tankolni, mire érezhető hatása lett. Fogyasztásban nem tudom számít-e valamit, mert mióta jobb tőle az autó picit nehezebb a lábam :D

A spuri honlapján van egy terjesztői lista, ott megnézheted hol kapható a közeledben :rolleyes:

A motorkódunk meg X17DT TC4EE1 :P

Megosztás:

Este mar nagyon nem szamoltam csak kerdeztem :D de koszi a matekot :P

Mostmar kiprobalnam ezt a spurit csak semmi ertelmes helyen nem lehet kapni STP van dogivel mindenhol de Spurit nem talalok... Ettol a benzines dologtol meg hát nem is tudom inkabb muljon el a tel :lol:

akkor a tied: X17DT vagyis ilyen

a spuri megér egy próbát :D és ahogy brekeke is mondta egy tank minimum kell, míg megjön a hatása :P

télen érezhetően jó, nyáron nem annyira :rolleyes: én se mindíg tettem a nyáron, csak minden 3. - 4. telitanknál..

A benzines dolgot nem tudom, de asszem egyszer kipróbálom :D J0hnny próbálta, és azt mondja ugyanaz a hatás (így olcsóbb lenne az biztos :D )

Megosztás:

akkor a tied: X17DT vagyis ilyen

a spuri megér egy próbát :P és ahogy brekeke is mondta egy tank minimum kell, míg megjön a hatása :lol:

télen érezhetően jó, nyáron nem annyira :rolleyes: én se mindíg tettem a nyáron, csak minden 3. - 4. telitanknál..

A benzines dolgot nem tudom, de asszem egyszer kipróbálom :D J0hnny próbálta, és azt mondja ugyanaz a hatás (így olcsóbb lenne az biztos :P )

Akkor meggyoztel :D DT-m van.

Naja talaltam is honalpon valoban csakhat a ceg honalapjan aki meg forgalmazza pont nincs fent a termek... ######a... holnap telozok egyet.

Megosztás:

Tiszteletem minden Opel tulajdonosnak!!! El lehet kepzelni milyen orom ert tegnap reggel, nehezen indult nagyon a kicsi Astram, delutanra meg is lett az ok miert is...hmmm 4 izzobol 1-el indulni nem tul jo ottlet, 8 honapja volt cserelve a hires Boscha, sajnos ugyanezt vettem estere mar nem volt mas az uzletekben, jo utat mindenkinek

Megosztás:

Tiszteletem minden Opel tulajdonosnak!!! El lehet kepzelni milyen orom ert tegnap reggel, nehezen indult nagyon a kicsi Astram, delutanra meg is lett az ok miert is...hmmm 4 izzobol 1-el indulni nem tul jo ottlet, 8 honapja volt cserelve a hires Boscha, sajnos ugyanezt vettem estere mar nem volt mas az uzletekben, jo utat mindenkinek

Ne hadarj vazze! :rolleyes:

Úgy értendő, hogy a négy izzítógyertyádból, csak egy ment ?

Megosztás:

Szia!

Szerintem meg nézd meg, hogy le kapcsolja e az izzítást a relé rendesen: próbalámpa a gyetyára, majd izzítás, indítás, és figyelés ki kapcsol e max 2 perc múlva, vagy hamarabbi!

Ugyanis ez nem normális, hogy ennyi idő alatt besz..jon a bosch

Megosztás:

8 honapja volt cserelve a hires Bosch

Na én ezért nem veszek ilyen méregárú izzítógyertyákat, a Boschok az enyémben sem bírtak többet másfél évnél, jó abba az Unixos is, 4 darab 1 árán és inkább évente kicserélem.. :rolleyes:

Megosztás:

Szia!

Szerintem meg nézd meg, hogy le kapcsolja e az izzítást a relé rendesen: próbalámpa a gyetyára, majd izzítás, indítás, és figyelés ki kapcsol e max 2 perc múlva, vagy hamarabbi!

Ugyanis ez nem normális, hogy ennyi idő alatt besz..jon a bosch

Szerintem sem. Az én tapasztalatom alapján nem a gyertyák szoktak gyári hibásak, vagy rossz minőségűek lenni. Ezért két lehetőség van, vagy izzításvezérlési hiba (ahogy Tompecs írta), vagy egyszerűen nem a megfelelő típusú gyertyát adták a kocsidba. Szerintem inkább az utóbbi.

Megosztás:

sziasztok

új vagyok a dizelbe sőt fórumon még újabb

az igy csináld c.könyv szerint

"A turbófeltöltő-

Általában a motornak kb.2500/perc fordulatszámmal kell forognia ahhoz hogy érzékelhető töltőnyomás keletkezzék."

az enyém alapjáraton is forog, és nem tudom hogy ez most jó vagy kuka? x17dtl :rolleyes: sos

Megosztás:

sziasztok

új vagyok a dizelbe sőt fórumon még újabb

az igy csináld c.könyv szerint

"A turbófeltöltő-

Általában a motornak kb.2500/perc fordulatszámmal kell forognia ahhoz hogy érzékelhető töltőnyomás keletkezzék."

az enyém alapjáraton is forog, és nem tudom hogy ez most jó vagy kuka? x17dtl :rolleyes: sos

Helló.

Természetesen kell forognia alapjáraton is, hisz a kipuffogó-gáz hajta, amiről te beszélsz, hogy legalább 2500 fordulat kell, hogy érezhetően megtolja az autót. Akkor kéne aggódni, ha sem alapjáraton sem 2500 fölött nem "forogna".

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.