Reeckatee Elküldve December21, 2009 Megoszt Elküldve December21, 2009 azt nem néztem.. nem tudtam, hogy az is érdekes lehet :rolleyes: de ezek szerint mégis.. odáig még nem jutottam :blink: , az út után cserélem, már meg van véve: 1.kép 2.kép 3.kép mellesleg azt nehéz cserélni??? gondolom lelevegősödik a rendszer... azt fel kell tölteni, vagy elrendezi majd magát?? Nem muszáj cserélni. Le lehet engedni az alján és tavasszal meg ősszel elég cserélni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December21, 2009 Megoszt Elküldve December21, 2009 Nem muszáj cserélni. Le lehet engedni az alján és tavasszal meg ősszel elég cserélni. De nem az a gond, hogy a fagyott víz eltömíti a szűrőt? Vagy azt állandóan melegíti? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Sanci Elküldve December21, 2009 Megoszt Elküldve December21, 2009 De nem az a gond, hogy a fagyott víz eltömíti a szűrőt? Vagy azt állandóan melegíti? A gond az, hogy ilyen hidegekben a szűrőn kiül a pakura és az tömíti el, még ha 1 csepp víz sincs benne :blink: bár illendő lenne ilyenkor a forgalmazóknak rendes mértékben beletölteni a dermedésgátló adalékot -ha csak nem "jó lesz ez még otthonra is..." :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve December21, 2009 Megoszt Elküldve December21, 2009 A gond az, hogy ilyen hidegekben a szűrőn kiül a pakura és az tömíti el, még ha 1 csepp víz sincs benne :lol: bár illendő lenne ilyenkor a forgalmazóknak rendes mértékben beletölteni a dermedésgátló adalékot -ha csak nem "jó lesz ez még otthonra is..." :rolleyes: :blink: Paraffin :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve December21, 2009 Megoszt Elküldve December21, 2009 Nem muszáj cserélni. Le lehet engedni az alján és tavasszal meg ősszel elég cserélni. én inkább lecserélem, mert ki tudja mikor volt az már cserélve az előző gazdánál is :blink: :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve December21, 2009 Megoszt Elküldve December21, 2009 Mit aggodsz? Nekem új autóm van s úgy bikáztuk tegnap ahogyan az meg van írva. Ma meg sem moccant, kivágom az egészet a %+")!%+(%//+-ba. Ráadásul rendszámaim sincsenek mert most iratódik át a nevemre. Ismerősöm újan vett Astrájában 3 évig bírta az akksi, most adta meg magát. Állítólag elég szar akksikat tesznek az új opelekbe... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve December21, 2009 Megoszt Elküldve December21, 2009 10 L gázolajban ennyi jég volt: 1.kép 2.kép 3.kép pedig MOL kútnál tankoltam, én saját magam :rolleyes: töltésméréseim: az akku magában - itt meg járó motornál a töltésem és egy kis biztonság: biztos ami biztos ezt is viszem magammal Ilyen hideg ki szokta fingatni még a jó akksikat is, főleg öreg diesel autóknál :blink: Amúgy szerintem nincs nagy gond azzal az akksival, 3 szori indítást, 2szeri izzítással együtt -10 fokban egy új akksi se nagyon bírna jobban :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve December21, 2009 Megoszt Elküldve December21, 2009 Na akkor pár dolgot tisztázzunk! Dízeles kollegák figyeljenek,csak egyszer írom le: -testkábelek ellenőrzése,cseréje,saruk átforrasztása -gázolajszűrő fűtőbetétjének ellenőrzése -gázolajszűrő víztelenítése -5%-ig benzin hozzátankolása -önindító szétszedése,kitakarítása,hőállózsírral összerakása Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve December21, 2009 Megoszt Elküldve December21, 2009 Na akkor pár dolgot tisztázzunk! Dízeles kollegák figyeljenek,csak egyszer írom le: -testkábelek ellenőrzése,cseréje,saruk átforrasztása -gázolajszűrő fűtőbetétjének ellenőrzése -gázolajszűrő víztelenítése -5%-ig benzin hozzátankolása -önindító szétszedése,kitakarítása,hőállózsírral összerakása Na ez azért nem egyszerű művelet házilag. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve December21, 2009 Megoszt Elküldve December21, 2009 Na ez azért nem egyszerű művelet házilag. :rolleyes: Aknán kívül semmi más nem kell! :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laleekirály Elküldve December21, 2009 Megoszt Elküldve December21, 2009 Aknán kívül semmi más nem kell! :lol: Jó nagy akaraterő! :rolleyes: :blink: Én már készülök rá egy ideje! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
rpeti Elküldve December22, 2009 Megoszt Elküldve December22, 2009 Jó Reggelt a Dizeles Uraknak! Hát igen, a hideg kérem tisztelettel, leng a kezem jelentkezem. Üzemanyaggal kapcsolatban kérdeznék gyors forumkeresés utan. Alpesi dizelrol itt olvastam pozitivat kiprobalnam. Eddig shellnel tankoltam sima dizelt shellnel! V-Power Dizel vs OMV Alpesi dizel kozt valaki valami tapasztalat? MÁS: Láttam itt a molos képeket hát gyönyörű... 278 Ft-ért. Régen auchan dizelt tankoltam mert milyen jo es olcso egy tankkal kb 580-600-at mentem el ugy felvillant a kis visszajelzo. Shellre valtottam, multkor 638 km es még nem vilagitott a kis visszajelzo :rolleyes: szal ugy vagyok vele ha dragabb de tobbet megyek vele inkabb legyen minosegibb. Amugy Dizelesek tessék tankolni ma 4 Ft-tal emelik :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve December22, 2009 Megoszt Elküldve December22, 2009 Jó Reggelt a Dizeles Uraknak! Hát igen, a hideg kérem tisztelettel, leng a kezem jelentkezem. Üzemanyaggal kapcsolatban kérdeznék gyors forumkeresés utan. Alpesi dizelrol itt olvastam pozitivat kiprobalnam. Eddig shellnel tankoltam sima dizelt shellnel! V-Power Dizel vs OMV Alpesi dizel kozt valaki valami tapasztalat? MÁS: Láttam itt a molos képeket hát gyönyörű... 278 Ft-ért. Régen auchan dizelt tankoltam mert milyen jo es olcso egy tankkal kb 580-600-at mentem el ugy felvillant a kis visszajelzo. Shellre valtottam, multkor 638 km es még nem vilagitott a kis visszajelzo :lol: szal ugy vagyok vele ha dragabb de tobbet megyek vele inkabb legyen minosegibb. Amugy Dizelesek tessék tankolni ma 4 Ft-tal emelik :D Nekem van pozitív az alpesiről, de ahogy emlékszem egyedül vagyok vele ;) :rolleyes: Viszont ha érdekel tudok adni egy motort amin kipróbálhatod hogy milyen különbséget mutat :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve December22, 2009 Megoszt Elküldve December22, 2009 Ilyen hideg ki szokta fingatni még a jó akksikat is, főleg öreg diesel autóknál :blink: Amúgy szerintem nincs nagy gond azzal az akksival, 3 szori indítást, 2szeri izzítással együtt -10 fokban egy új akksi se nagyon bírna jobban :lol: ez kissé megnyugtatott :D este bevittem az akkut, reggel tettem csak be, sokkal könnyebben indult... 1 izzítás, és indítózás után pár rugdalódzás, de a köv 1 izzítás és indításnál már peröccent ;) igaz rugdalózott 2-3 másodpercig, de ennyi elfogadható még :D ..... MÁS: Láttam itt a molos képeket hát gyönyörű... 278 Ft-ért. Régen auchan dizelt tankoltam mert milyen jo es olcso egy tankkal kb 580-600-at mentem el ugy felvillant a kis visszajelzo. Shellre valtottam, multkor 638 km es még nem vilagitott a kis visszajelzo :D szal ugy vagyok vele ha dragabb de tobbet megyek vele inkabb legyen minosegibb. Amugy Dizelesek tessék tankolni ma 4 Ft-tal emelik ;) és a drágábbik MOL-ban is ugyan így megvan, arról is vannak emlékeim :rolleyes: a vivaro ugyanúgy megy mind a kettővel, semmi különbség, még reggeli indításnál sem... (de ez egy 3 éves vivaró, nem tom tizen éves asztránál hogyan működne) Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve December22, 2009 Megoszt Elküldve December22, 2009 ez kissé megnyugtatott :rolleyes: este bevittem az akkut, reggel tettem csak be, sokkal könnyebben indult... 1 izzítás, és indítózás után pár rugdalódzás, de a köv 1 izzítás és indításnál már peröccent :blink: igaz rugdalózott 2-3 másodpercig, de ennyi elfogadható még :lol: Nézd át az izzítógyertyákat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
trnokikoma Elküldve December22, 2009 Megoszt Elküldve December22, 2009 készen lett a generátorom(új szénkefék és első csapágy, új feszszabályzó) munkadíjjal 17e.azt mondta a szerelő srác, hogy az izzítórelő állandóan ment így folyamatos izzítás volt ezért is volt kevés a töltés, kitisztította és azt mondta frankó a dolog a töltés 14,5körül volt..Elhozza nekem a srác a kocsit én elindulok vele bnőmhöz erre ugyanúgy parázslik a töltésjelző.gondoltam kiveszem az ízzítórelét és hát így sem volt elég töltésem 12,7 körül(mindez beindított motornál, semmi fogyasztó rajta).később beindítom fogyasztó nélkül 14V a töltés, világítással, fűtés 2.fokozaton, és szól a hifi(erősítő,mélynyomó) és 13,9 a töltés és ha még rákapcsolom a hátsóablakfűtést és a fűtést 4.fokozatba állaítom akkor 12,9.szerintetek ez így normális???????????a villanyszerelő nem tudja miért infgadozik állandóan a tölés, mert most szedte rakta össze ######án a generátort. Megpróbálom a testkábelt kicserélni és az akksi negatív sarura kötni, hátha az baszakszik :rolleyes: :blink: :lol: :D ;) :D ;) :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest gorbi Elküldve December22, 2009 Megoszt Elküldve December22, 2009 készen lett a generátorom(új szénkefék és első csapágy, új feszszabályzó) munkadíjjal 17e.azt mondta a szerelő srác, hogy az izzítórelő állandóan ment így folyamatos izzítás volt ezért is volt kevés a töltés, kitisztította és azt mondta frankó a dolog a töltés 14,5körül volt..Elhozza nekem a srác a kocsit én elindulok vele bnőmhöz erre ugyanúgy parázslik a töltésjelző.gondoltam kiveszem az ízzítórelét és hát így sem volt elég töltésem 12,7 körül(mindez beindított motornál, semmi fogyasztó rajta).később beindítom fogyasztó nélkül 14V a töltés, világítással, fűtés 2.fokozaton, és szól a hifi(erősítő,mélynyomó) és 13,9 a töltés és ha még rákapcsolom a hátsóablakfűtést és a fűtést 4.fokozatba állaítom akkor 12,9.szerintetek ez így normális???????????a villanyszerelő nem tudja miért infgadozik állandóan a tölés, mert most szedte rakta össze ######án a generátort. Megpróbálom a testkábelt kicserélni és az akksi negatív sarura kötni, hátha az baszakszik :rolleyes: :blink: :lol: :D ;) :D ;) :D Talán ha venné a fáradságot és mérne, vizsgálna, tesztelne, stb... Link to comment Megosztás: More sharing options...
trnokikoma Elküldve December22, 2009 Megoszt Elküldve December22, 2009 Talán ha venné a fáradságot és mérne, vizsgálna, tesztelne, stb... sztem biztos lelkiismeretesen csinálta mert képzett és jó ismerős, én bízom benne. ő már a 3.ember aki nem bír a generátorrommal Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve December22, 2009 Megoszt Elküldve December22, 2009 sztem biztos lelkiismeretesen csinálta mert képzett és jó ismerős, én bízom benne. ő már a 3.ember aki nem bír a generátorrommal Mérjetek rá az önindítóra is,nem-e az ugat bele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
trnokikoma Elküldve December22, 2009 Megoszt Elküldve December22, 2009 Mérjetek rá az önindítóra is,nem-e az ugat bele. köszi a tippet megpróbáljuk Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve December23, 2009 Megoszt Elküldve December23, 2009 Nézd át az izzítógyertyákat. izzítógyertyák rendben működnek, nemrég cseréltem ki őket, kb 1-2 hónapja.. BERU ment bele most nemrég az autóm melletti 2-3 éves seat sem indult, pedig új akkut vettek bele :D az enyémről bikáztuk :D :rolleyes: :lol: :D mondtam is a csávónak, hogy jobb lenne ha venne egy asztrát :blink: ;) :D ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve December23, 2009 Megoszt Elküldve December23, 2009 készen lett a generátorom(új szénkefék és első csapágy, új feszszabályzó) munkadíjjal 17e.azt mondta a szerelő srác, hogy az izzítórelő állandóan ment így folyamatos izzítás volt ezért is volt kevés a töltés, kitisztította és azt mondta frankó a dolog a töltés 14,5körül volt..Elhozza nekem a srác a kocsit én elindulok vele bnőmhöz erre ugyanúgy parázslik a töltésjelző.gondoltam kiveszem az ízzítórelét és hát így sem volt elég töltésem 12,7 körül(mindez beindított motornál, semmi fogyasztó rajta).később beindítom fogyasztó nélkül 14V a töltés, világítással, fűtés 2.fokozaton, és szól a hifi(erősítő,mélynyomó) és 13,9 a töltés és ha még rákapcsolom a hátsóablakfűtést és a fűtést 4.fokozatba állaítom akkor 12,9.szerintetek ez így normális???????????a villanyszerelő nem tudja miért infgadozik állandóan a tölés, mert most szedte rakta össze ######án a generátort. Megpróbálom a testkábelt kicserélni és az akksi negatív sarura kötni, hátha az baszakszik :rolleyes: :blink: :lol: :D ;) :D ;) :D Ez segiteni fog. De inkább vegyél egy jó másfél méter hosszu 10 es kábelt villanyszerelős boltban. És a generátor rögzitőcsavarjátol vidd az akksi negativ polusához. Nekem ez segitett. Link to comment Megosztás: More sharing options...
trnokikoma Elküldve December23, 2009 Megoszt Elküldve December23, 2009 Ez segiteni fog. De inkább vegyél egy jó másfél méter hosszu 10 es kábelt villanyszerelős boltban. És a generátor rögzitőcsavarjátol vidd az akksi negativ polusához. Nekem ez segitett. tőled lestem az ötletet :rolleyes: :blink: :lol: :D megpróbálom hátha frankó lesz Link to comment Megosztás: More sharing options...
richy09 Elküldve December23, 2009 Megoszt Elküldve December23, 2009 Tiszteletem minden Opel fun-nak! Szeretnek par dolgot megtudni az opel astra f diesel motorjairol. Pl. ossze lehet e hozzni egy sima turbos Astra f motort egy isuzusal, minden ottletett szivesen varok, legfobb kepen hogy mi lenne az elonye es hatranya! Miert jott az ottlet.. tallan mert az isuzu-s tobb loeros meg ilyenek, de azert a motor alap reszet megtartanam!!! Elore is koszi!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve December23, 2009 Megoszt Elküldve December23, 2009 Tiszteletem minden Opel fun-nak! Szeretnek par dolgot megtudni az opel astra f diesel motorjairol. Pl. ossze lehet e hozzni egy sima turbos Astra f motort egy isuzusal, minden ottletett szivesen varok, legfobb kepen hogy mi lenne az elonye es hatranya! Miert jott az ottlet.. tallan mert az isuzu-s tobb loeros meg ilyenek, de azert a motor alap reszet megtartanam!!! Elore is koszi!!! Hi! Nem kivitelezhető, a két motor nem is hasonlít egymásra. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts