Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
Lehet hogy hamarosan fájó szívvel megválok csodakocsimtól, kaptam egy ajánlatot OFF VW passat kombi 2001-es fullos 1.9 PDTDI 131 LE,ami elgondolkodtatott. Beszámítják a dieselemet 1 mill.-ba. ON

...de ez még csak gondolati síkon megy, ne tessék ezért rám haragudni!!!

Szó sincs haragról (részemről legalábbis :) ), tiszta sor, hogy nem egy kategória a 2 gép, és ha jó áron adják akkor jó.... DE !!!!!!! Nagyon vigyázz, mert állítólag sorra mennek szarrá ezek az 131 pacis dieselek, mivel nem bírják hosszútávon ezt a teljesítményt... meg mivel úgy hajtják őket gondolom, ahogy nem kéne, de ez nem sokat változtat a dolgon... Szóval Óvatósan !!!

Elküldve

Szó sincs haragról (részemről legalábbis :) ), tiszta sor, hogy nem egy kategória a 2 gép, és ha jó áron adják akkor jó.... DE !!!!!!! Nagyon vigyázz, mert állítólag sorra mennek szarrá ezek az 131 pacis dieselek, mivel nem bírják hosszútávon ezt a teljesítményt... meg mivel úgy hajtják őket gondolom, ahogy nem kéne, de ez nem sokat változtat a dolgon... Szóval Óvatósan !!!

Köszönöm a segítséget és a figyelmeztetést :)

Elküldve
Köszönöm a segítséget és a figyelmeztetést :)

Szerintem konzultálj valaki hozzáértővel, aki lehetőleg ismerős (vagy valahogyan megoldott, hogy ne akarjon átverni... :) ) arról hogy mi a helyzet valójában / mire kell figyelni

Elküldve

Szerintem konzultálj valaki hozzáértővel, aki lehetőleg ismerős (vagy valahogyan megoldott, hogy ne akarjon átverni... :) ) arról hogy mi a helyzet valójában / mire kell figyelni

Ezt mindenképp így terveeztem, van tapasztalatom a "jó belenyúlásába"

:oops: :twisted:

Egyedül + szervíz állapotfelmérés nélkül nem lépek semmit!

Elküldve

Ezt mindenképp így terveeztem, van tapasztalatom a "jó belenyúlásába"

:oops: :twisted:

Egyedül + szervíz állapotfelmérés nélkül nem lépek semmit!

Brutál gép az tuti, ráadásul combi, de az ár az ami még számit, az enyém is beszámolták volna 1 vectra 2.0td-be 1.8 -ért :) de a vectra 4 kilóval volt fentebb mint a reális ára, Szóval csak ügyesen :wink:

Elküldve
Brutál gép az tuti, ráadásul combi, de az ár az ami még számit, az enyém is beszámolták volna 1 vectra 2.0td-be 1.8 -ért :)  de a vectra 4 kilóval volt fentebb mint a reális ára, Szóval csak ügyesen :wink:

Néztem az árakat a www.hasznaltauto.hu oldalon, kb. annyiért van a kiszemelt vas, mint a piaci ára.

...ami nem tetszik, hogy németből hozott autó :)

Elküldve
Ird meg nekem is, én is gyanakszom az olajpumpára. Talán nincs elég olajnyomás és azért kopog a motrom?

A motorod nem az olajnyomástól kopog, ha kopog!

Leggyakrabban szelep/hidrotőke okozza a kopogást.

Nívópálca ki (hideg motornál) olajszint ellenörzés. Ha szinten van és a lámpa kialszik indítás után, majdhogynem tuti hogy hidrotőke a baj okozója!

Elküldve
A hidrotőke milyen árban van ?

Csere bonyolult ?

Miért akarsz rögtön nekiesni?

Tudod, hogy könkrétan az a baja? :?: :?

Egy hidrotőke (1.7 dr motorba) FEBI gyártmány,-sokak szerint megbízható márka- 3900 Ft/db. (Bárdi)

8 kell belőle, ha cseréled + himbák, ha mostanában nem voltak bolygatva + koptatók.

Ez nem egy olcsó mulatság.

Egyedül, -nem ismerem szerelési tapasztalataidat- kérdésedből kikövetkezetve ne fogj hozzá egyedül.

Le kell bontani a vezérlést + le kell kapni a hengerfejet!

Elküldve
majdhogynem tuti hogy hidrotőke a baj okozója!

a dizeleknél inkább a vezérmütengely kopása okozza a kopogást.

ébn 8 szelepes hidrotökét nem sokat láttam rosszat, de kopott kezérmütengelyt, és himbat már igen.

ugyhogy 710 es kupak le, és ujjal megtapogatni a vez.tengelyt.

ha kopott akkor csere....

Elküldve

Enyénbe is kell 1db, spéci szerszámmal 1db 15 perc.

Mi az a spéci szerszám?

Véleményem és ismereteim szerint csak akkor lehet cserélni, ha bordásszíj le, vez. tengely ki, majd himbák-koptatók le aztán már ott is van a drága sorba.

Van ennél egyszerűbb és gyorsabb megoldás is?

Elküldve

a dizeleknél inkább a vezérmütengely kopása okozza a kopogást.

ébn 8 szelepes hidrotökét nem sokat láttam rosszat, de kopott kezérmütengelyt, és himbat már igen.

ugyhogy 710 es kupak le, és ujjal megtapogatni a vez.tengelyt.

ha kopott akkor csere....

..." ha kopott, akkor csere" Honnan tudom, hogy kopott?

Sajna nem láttam még vacsi vez.tengelyt :)

Elmehetek valamelyik nap hozzád megmutatni az én vez.tengelyemet uhuhu?

Nem szívesen hidrotőkéznék, ha nem kötelező.

Elküldve
Mi az a spéci szerszám?

Véleményem és ismereteim szerint csak akkor lehet cserélni, ha bordásszíj le, vez. tengely ki, majd himbák-koptatók le aztán már ott is van a drága sorba.

Van ennél egyszerűbb és gyorsabb megoldás is?

bizony van olyan spéci szerszám, szelep fedél le, ahol cserélni akarod ott oda forgatod a mocit hogy lenyomja a szelepet a vezértengely szerszám rá a lenyomtt szelepre tengely vissza forgat :arrow: himba ki hidrotőke ki :arrow: újakat be forgatás szerszám le és kész. Vigyázni kell hogy a szelep ékek kine bujjanak a helyükről, mert különben szívás. Ezt nem én találtam fel, de én már cseréltem így, aztsem tudom hogy szak szervben szétszedik-e :wink:

Elküldve

megnézem ha szeretnéd.

de nem olajozom össze magam. egyszerübb és biztosabb ha a szelepfedelet lekapod, és egyszerüen megnézed a vezérmütengely felületét, és észre fogod venni a kopottságát.

a márkaszervizekben van egy szelep lenyomó kézikészülék, amivel 15 perc alatt lehet hidrotőkét cserélni.

amugy e nélkül veztengelyt is csak a hengerfej leszerelésével lehetcserélni...

Elküldve
megnézem ha szeretnéd.

de nem olajozom össze magam. egyszerübb és biztosabb ha a szelepfedelet lekapod, és egyszerüen megnézed a vezérmütengely felületét, és észre fogod venni a kopottságát.

a márkaszervizekben van egy szelep lenyomó kézikészülék, amivel 15 perc alatt lehet hidrotőkét cserélni.

amugy e nélkül veztengelyt is csak a hengerfej leszerelésével lehetcserélni...

Nem ilyedek meg egy szelepfedél eltávolítástól, lekapom, e nekem amit látni fogok nem mond semmit. Korábbi soraim értelmében.

Elküldve

Nem ilyedek meg egy szelepfedél eltávolítástól, lekapom, e nekem amit látni fogok nem mond semmit. Korábbi soraim értelmében.

megnézem neked ha szeretnéd....

Elküldve
megnézem neked ha szeretnéd....

Jobbat találtam ki, aztán el lehet utasítani, ha őrült nagy lámaság!

Leveszem a fedelet, majd lefotózom a látottakat több pozícióbol és több álláson.

Na így meg lehet állapítani?

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.