afonya Elküldve Június30, 2008 Megoszt Elküldve Június30, 2008 Nekem is hiányzik....netán ezért van az a jelenség, hogy mikor lekapom a lábam a gázról, általában beleharapok a kormányba??? ;) Apropo mindenkinek rángat pl 2-ben motorféknél??? Aenyémen nem is volt olan vacak meddősuly. :rolleyes: Egyébként nem kell rángatnia, leginkább alacsony az alapjárat, vagy kevés az anyag neki. Szerintem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Június30, 2008 Megoszt Elküldve Június30, 2008 Aenyémen nem is volt olan vacak meddősuly. laugh.gif Egyébként nem kell rángatnia, leginkább alacsony az alapjárat, vagy kevés az anyag neki. Szerintem. Lehet, hogy sporlós üzemmódban van de sztem a kuplung tárcsa is lehet cserés, kozben félkuplungnál felsír de egészen bent fog a pedál....relytély. Link to comment Megosztás: More sharing options...
afonya Elküldve Június30, 2008 Megoszt Elküldve Június30, 2008 Lehet, hogy sporlós üzemmódban van de sztem a kuplung tárcsa is lehet cserés, kozben félkuplungnál felsír de egészen bent fog a pedál....relytély. Indulásnál rángat? Me' ha igen az valóban a kuplung hibája lehet, ha menet kozben, akkor inkább a pénztárca kimélése miatt. Tán ki kéne cserélni a bowdent, vagy álitani rajta. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Június30, 2008 Megoszt Elküldve Június30, 2008 Lehet, hogy sporlós üzemmódban van de sztem a kuplung tárcsa is lehet cserés, kozben félkuplungnál felsír de egészen bent fog a pedál....relytély. Lehet ám állítani a kuplungon,tekersz a bowden csavarján. Ha fentebb/bentebb tekered,akkor fentebb fog majd. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Június30, 2008 Megoszt Elküldve Június30, 2008 Indulásnál nem rángat csak mikor 2-ben nyomom neki...3-ban már alig érzôdik...passz Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Június30, 2008 Megoszt Elküldve Június30, 2008 Indulásnál nem rángat csak mikor 2-ben nyomom neki...3-ban már alig érzôdik...passz Az lehet a kuplung miatt is. Magán a tárcsán vannak rugók,amik a hirtelen erőátadásnál csillapítják az átvitelt,de ezek egy idő után kilágyulnak és akár csöröghetnek is. Tessék lassan kuplungolni és nem dobálni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
afonya Elküldve Június30, 2008 Megoszt Elküldve Június30, 2008 Indulásnál nem rángat csak mikor 2-ben nyomom neki...3-ban már alig érzôdik...passz El kellene vinni egy szakihoz aki be tudja mérni a kompressziót, a porlasztócsúcsokat, az alapjárati fordulatot hidegen és melegem, és persze szükség szerint be is állítja. Az is lehet, hogy egy szűrő cserével megoldódik a gond. (levegő, üzemanyag szűrő) Tessék lassan kuplungolni és nem dobálni. Ja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Június30, 2008 Megoszt Elküldve Június30, 2008 Tessék lassan kuplungolni és nem dobálni. Nem alszom el közben? :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Június30, 2008 Megoszt Elküldve Június30, 2008 Nem alszom el közben? ;) Nem tudom te hogyan használod a kuplungot,de a nagytöbbség(tisztelet a kivételnek)nem tud finoman kuplungolni. Nem gond ez,mert valamiből a szerelőknek is megkell élni! ;) Nagyon sok oktató maga sem tudja,hogy hogyan is kell jól és gyorsan váltani,úgy hogy a kuplung ne rongálódjon. Ezért áldom az eget,hogy én UAZ-on tanultam vezetni! :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Június30, 2008 Megoszt Elküldve Június30, 2008 Olykor a sebességváltás verejtékes munka eredménye...gondolom a stiftek miatt van de itt senki nem tud róla semmit, rendelni sem lehet mert se termék-kód, semmi.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Június30, 2008 Megoszt Elküldve Június30, 2008 Nem tudom te hogyan használod a kuplungot,de a nagytöbbség(tisztelet a kivételnek)nem tud finoman kuplungolni. Csupa szem vagyok :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Június30, 2008 Megoszt Elküldve Június30, 2008 Olykor a sebességváltás verejtékes munka eredménye...gondolom a stiftek miatt van de itt senki nem tud róla semmit, rendelni sem lehet mert se termék-kód, semmi.... Én Fpepének küldtem postán multkor,de szerintem megoldhatod úgyis,hogy kiveszed a stiftet és helyetesíted megfelelő átmérőjű csavarral és önzárós anyával. Link to comment Megosztás: More sharing options...
afonya Elküldve Június30, 2008 Megoszt Elküldve Június30, 2008 Nem alszom el közben? ;) Amennyiben nem akarsz indulni a Huszonnégy órás versenyen, vagy nem onnan vonultál vissza, akkor valahogy megpróbálhatod arra a "tak-tak' hangra fordítani a figyelmedet. :rolleyes: ;) Ui.: Amennyiben Ön is efféle hangot hall járművében ülve, nagy valószínüséggel az Ön mellet állótól jön! Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Június30, 2008 Megoszt Elküldve Június30, 2008 Amennyiben Ön is efféle hangot hall járművében ülve, nagy valószínüséggel az Ön mellet állótól jön! :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Június30, 2008 Megoszt Elküldve Június30, 2008 Én Fpepének küldtem postán multkor,de szerintem megoldhatod úgyis,hogy kiveszed a stiftet és helyetesíted megfelelő átmérőjű csavarral és önzárós anyával. Na ez érdekelne...hálás lennék...nagyon lötyögôs Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Június30, 2008 Megoszt Elküldve Június30, 2008 Olykor a sebességváltás verejtékes munka eredménye...gondolom a stiftek miatt van de itt senki nem tud róla semmit, rendelni sem lehet mert se termék-kód, semmi.... Kell a termékkód? A stifteké: Alkatrészszám: 90523189 Katalógusszám: 7 58 915 Johnny, a csavaros megoldást nem tudom, hogyan gondolod kivitelezni, mert ha jobban megnézed, a villa két oldalán a furatok nem egyforma átmérőjűek. Hacsak át nem fúrod a kisebbiket a nagyobbik méretére, vagy nem csinálsz egy lépcsős csavart, nem tudom, hogyan oldod meg. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Június30, 2008 Megoszt Elküldve Június30, 2008 Nagyon köszönöm Fpepe. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Június30, 2008 Megoszt Elküldve Június30, 2008 Mekkora 1 kisebbségi érzetem van....mindenki Klubtag, csak én vagyok zöldfülü. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Június30, 2008 Megoszt Elküldve Június30, 2008 Nagyon köszönöm Fpepe. Nincsmit. Sztem bármelyik Opel márkakereskedésben be lehet szerezni, vagy nagyobb hivatalos szervizek meg tudják rendelni. De egyébként sokat jelent az is (talán még többet, mint a stiftek), ha azt a csillapító gumigyűrűt is kicseréled, ami a váltókart tartja. (A száma: 90250175 és 7 38 789). Tényleg Johnny, Te kicserélted már? Mekkora 1 kisebbségi érzetem van....mindenki Klubtag, csak én vagyok zöldfülü. :rolleyes: Ezen lehet segíteni ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Június30, 2008 Megoszt Elküldve Június30, 2008 Johnny, a csavaros megoldást nem tudom, hogyan gondolod kivitelezni, mert ha jobban megnézed, a villa két oldalán a furatok nem egyforma átmérőjűek. Hacsak át nem fúrod a kisebbiket a nagyobbik méretére, vagy nem csinálsz egy lépcsős csavart, nem tudom, hogyan oldod meg. Udit kérdezd! Neki úgy van összerakva. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Június30, 2008 Megoszt Elküldve Június30, 2008 De egyébként sokat jelent az is (talán még többet, mint a stiftek), ha azt a csillapító gumigyűrűt is kicseréled, ami a váltókart tartja. (A száma: 90250175 és 7 38 789). Tényleg Johnny, Te kicserélted már? Nem volt még se időm,se lelkierőm hozzányúlni,meg szétbombázni emiatt a középboxot emiatt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Június30, 2008 Megoszt Elküldve Június30, 2008 Nem volt még se időm,se lelkierőm hozzányúlni,meg szétbombázni emiatt a középboxot emiatt. Mondtam, hogy nem kell hozzá szétszedni... :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Június30, 2008 Megoszt Elküldve Június30, 2008 A gumigyürű generál már megvolt (lekaptam s szigszalagot alá), ez volt az elsô lépés de csak nem tökéletes. Jobb lett az igaz de még mindig sokszor menekül fôleg a 2-es...kapcsoló karból minimális a lötyögés. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Június30, 2008 Megoszt Elküldve Június30, 2008 Mekkora 1 kisebbségi érzetem van....mindenki Klubtag, csak én vagyok zöldfülü. blush.gif Ezen lehet segíteni wink.gif Ekkora távolságból is lehetséges lenne??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Június30, 2008 Megoszt Elküldve Június30, 2008 :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts