hening Elküldve Május5, 2008 Megoszt Elküldve Május5, 2008 Hening ne kotekedj mert az en autom nem is eszik olajat..:lol::P:P :lol: ..... Nincs is nálam kötél. :sowwy: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Május5, 2008 Megoszt Elküldve Május5, 2008 Ha 4ezerig nem evett oilt akkor jó a vas, de minusz 15fok lessz a végső erőpróba neki. A tiéd nem isuzu véletlenül, a rángatás nem feltétlen kuplung hiba szerintem főleg alacsony fordulatnál. Lehet haladósan is olvasni laugh.gif Tartós 140 xdtl-nek biztos oil fogyás. tongue.gif\ hat a homerseklet nem beszed....az idei rekord -28 fok:)...ezzel az olajjal ~ no olaj fogyasztas:P nem isuzu motros, viszont tudom biztosra h hullamos a kuplung tarcsam,azonkivul erdekes siro hangot ad ki eroltetesnel fel-kuplungnal de azt is csak 2ben. hat irtam is h 140-nel 2 deci olajacska ment el, de utana ugyis jott a szij, a gorgok az olaj a szurok stb....s a fel vagyon rament:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
mörfi Elküldve Május5, 2008 Megoszt Elküldve Május5, 2008 Ja az más, és hogy vetted ? mikori ? mik vannak benne ? km? fogyasztás? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Rapid Elküldve Május5, 2008 Megoszt Elküldve Május5, 2008 Üdv Sorstársak! Olyat kérdeznék, hogy van-e az 1.7D-nek a vízrendszerén valami túlnyomás szelep? Ugyani ma felforralta a vizet, vszínű, mert nem megy a venti, és a hűtő jobb oldalán (szembe állva a kocsival) a műanyag alsó részén fújta a gőzt kifelé. Utántöltés után nem folyik, és haza is jött Pestről. Valamint a már említett ventillátornak mi lehet a gondja? Ha elállt az eső akkor kötök rá tápot, hogy egyáltalán megy-e, és ha megy akkor hol nézzem? Nem tudom azt sem, hogy mi kapcsolja, szóval elkelne a segítségetek. Előre is köszi! Rapid Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Május5, 2008 Megoszt Elküldve Május5, 2008 a az más, és hogy vetted ? mikori ? mik vannak benne ? km? fogyasztás? Elo az ismerost aki tudni h ezzel foglalkozik, nagyon korrekt emberke. 1 hetig nyaltuk a mobile.de-t s kivalasztottunk es lefoglaltunk 1 feher 98-as caravant. csak hat a motor fejbe volt koppintva (Zillinderkopf) na meg 1 henger nem nagyon fungalt stb...igy hat nem vette meg a span. aszt megvoltak a kriteriumok h miszerint kell valasszon. addig ment mig a hollandoknal ratalalt a kicsi ugyes 95-os gls, x1,7 dtl astramra (220.000 km-ben). nem eladasra volt kiteve es rendes emberkektol vasarolta. ott lemuszakiztattak s minden alkatreszt kicsereltek ami szukseges volt. aztan 2 napra a mar az olemben hevert a masina. amit cserelnem kellett rajta az olaj,szurok v.m.szij vizpumpa es gombcsuklok, szilentek, 2 hatso lengescsillapito es fek-dobok hatul oszt azzal ennyi, viszont bogaras vagyok es meg 66 millio dolgot csereltem rajta de nagyon kezdtem egyenesbe jonni.:sowwy:...nos diohejban ennyi.ami a fogyasztast illeti meg nem tudok pontos adatot de mindenkepp keves:) megkerlek morfi es hening, tudnillik ti vagytok azok akik gyakran valaszoltok kerdeseimre, hogy ha lehet adnatok 1-1 messenger ID-t??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Május5, 2008 Megoszt Elküldve Május5, 2008 Elo az ismerost aki tudni h ezzel foglalkozik, nagyon korrekt emberke. 1 hetig nyaltuk a mobile.de-t s kivalasztottunk es lefoglaltunk 1 feher 98-as caravant. csak hat a motor fejbe volt koppintva (Zillinderkopf) na meg 1 henger nem nagyon fungalt stb...igy hat nem vette meg a span. aszt megvoltak a kriteriumok h miszerint kell valasszon. addig ment mig a hollandoknal ratalalt a kicsi ugyes 95-os gls, x1,7 dtl astramra (220.000 km-ben). nem eladasra volt kiteve es rendes emberkektol vasarolta. ott lemuszakiztattak s minden alkatreszt kicsereltek ami szukseges volt. aztan 2 napra a mar az olemben hevert a masina. amit cserelnem kellett rajta az olaj,szurok v.m.szij vizpumpa es gombcsuklok, szilentek, 2 hatso lengescsillapito es fek-dobok hatul oszt azzal ennyi, viszont bogaras vagyok es meg 66 millio dolgot csereltem rajta de nagyon kezdtem egyenesbe jonni.:sowwy:...nos diohejban ennyi.ami a fogyasztast illeti meg nem tudok pontos adatot de mindenkepp keves:) megkerlek morfi es hening, tudnillik ti vagytok azok akik gyakran valaszoltok kerdeseimre, hogy ha lehet adnatok 1-1 messenger ID-t??? Profilomban benne van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Május5, 2008 Megoszt Elküldve Május5, 2008 Üdv Sorstársak! Olyat kérdeznék, hogy van-e az 1.7D-nek a vízrendszerén valami túlnyomás szelep? Ugyani ma felforralta a vizet, vszínű, mert nem megy a venti, és a hűtő jobb oldalán (szembe állva a kocsival) a műanyag alsó részén fújta a gőzt kifelé. Utántöltés után nem folyik, és haza is jött Pestről. Valamint a már említett ventillátornak mi lehet a gondja? Ha elállt az eső akkor kötök rá tápot, hogy egyáltalán megy-e, és ha megy akkor hol nézzem? Nem tudom azt sem, hogy mi kapcsolja, szóval elkelne a segítségetek. Előre is köszi! Rapid Nem tudok róla, hogy lenne túlnyomásszelep a hűtő oldalán. :sowwy: Viszont a ventivel kapcsolatban: húzd le a csatiját a hűtő (szemből) bal oldalán levő gombáról, és járó motornál egy izmosabb vezetékdarabbal zárd össze a lábait. De előtte mozgasd meg kicsit kézzel a ventit, hogy nincs-e beállva esetleg. Valszeg 3 lábú lesz, próbálgasd összezárni, valahogy el kell indulnia. Ha 3 lábú, akkor 2 fokozatú a venti, tehát kétféleképpen is el kell indulnia, egszer lassabban, egyszer gyorsabban pörögve. Ha van multimétered, akkor megmérheted, tudtommal a 3 lábból 2-n kell valami 12V körüli delejnek lenni. Ha ez rendben, akkor a gomba lehet a hibás a hűtő oldalában. Ha nem indul el sehogy, akkor vagy a venti döglött, vagy a biztije ment ki, vagy vezetékszakadás van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Május5, 2008 Megoszt Elküldve Május5, 2008 Profilomban benne van. en csak sima yahoo messengert hasznalok...tudom szegyen de vajon azzal is muxik??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
mörfi Elküldve Május5, 2008 Megoszt Elküldve Május5, 2008 Sajnos az enyém kuka, most szándékozok csinálni a közeljövőben. Km alapján ,tényleg jó gazdája volt neki, annó sokat keresgéltem az enyémet én is persze csak ithon. Rapid, a ventit a hűtőben levő hő gomba kapcsolja, de mivel nem 40fok volt ma így valszeg termosztát vagy keveés víz a rendszerben esetleg hengerfej bibi van. De jó ötlet a driketre kötés hogy 1általán működik-e. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Május5, 2008 Megoszt Elküldve Május5, 2008 en csak sima yahoo messengert hasznalok...tudom szegyen de vajon azzal is muxik??? Nem tudom, "ezt" annyira nem "vágom". :sowwy: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Május5, 2008 Megoszt Elküldve Május5, 2008 1 kuplungtarcsa sokba kerul es ennek cserejevel oljat meg minden biz-bazt kell cserelni??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Május5, 2008 Megoszt Elküldve Május5, 2008 1 kuplungtarcsa sokba kerul es ennek cserejevel oljat meg minden biz-bazt kell cserelni??? Olajat nem, de szerkezetet, és kinyomócsapágyat igen. :sowwy: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mörfi Elküldve Május5, 2008 Megoszt Elküldve Május5, 2008 nekem is volt 1 időszak mikor rángatott de öngyógyuló volt, hála az égnek. Érdemes mindent cserélni, tárcsát, szerk, csapágyat. Nem olcsó buli lessz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Május5, 2008 Megoszt Elküldve Május5, 2008 en csak sima yahoo messengert hasznalok...tudom szegyen de vajon azzal is muxik??? Esetleg csinálj egy MSN accountot. :sowwy: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Május5, 2008 Megoszt Elküldve Május5, 2008 nekem is volt 1 időszak mikor rángatott de öngyógyuló volt, hála az égnek. nekem ez az idoszak most kezdodott...de hatha nekem is ongyogyulos leszz...amugy elfelejtettem vaganykodni h semmi rozsda nicns a kicsikemben:):sowwy::) Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Május5, 2008 Megoszt Elküldve Május5, 2008 nekem ez az idoszak most kezdodott...de hatha nekem is ongyogyulos leszz...amugy elfelejtettem vaganykodni h semmi rozsda nicns a kicsikemben:):lol::) Ez a manyus..... :lol: Olajat sem eszik, rozsda sincs rajta. Micsoda unalmas autót vettél te? :sowwy: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Május5, 2008 Megoszt Elküldve Május5, 2008 Ez a manyus..... tongue.gif Olajat sem eszik, rozsda sincs rajta. Micsoda unalmas autót vettél te? rolleyes.gif laugh.gif hiddjetek el nekem nem keves fejfajastol kimelt meg ez az auto..igy is voltak vele gondok de egy 12 eves autotol nem sok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Rapid Elküldve Május5, 2008 Megoszt Elküldve Május5, 2008 Nem tudok róla, hogy lenne túlnyomásszelep a hűtő oldalán. :lol: Viszont a ventivel kapcsolatban: húzd le a csatiját a hűtő (szemből) bal oldalán levő gombáról, és járó motornál egy izmosabb vezetékdarabbal zárd össze a lábait. De előtte mozgasd meg kicsit kézzel a ventit, hogy nincs-e beállva esetleg. Valszeg 3 lábú lesz, próbálgasd összezárni, valahogy el kell indulnia. Ha 3 lábú, akkor 2 fokozatú a venti, tehát kétféleképpen is el kell indulnia, egszer lassabban, egyszer gyorsabban pörögve. Ha van multimétered, akkor megmérheted, tudtommal a 3 lábból 2-n kell valami 12V körüli delejnek lenni. Ha ez rendben, akkor a gomba lehet a hibás a hűtő oldalában. Ha nem indul el sehogy, akkor vagy a venti döglött, vagy a biztije ment ki, vagy vezetékszakadás van. A gombáról levettem a csatit és összezárva a venti őrületes sebességgel, meg egy kicsit lassabban is elkezdett pörögni, szóval az jó. Gombát ki lehet mérni valahogy vagy alapból cserés? Hány forintos alkatrész? A hűtőt holnap kiveszem, hogy lássam hol fújta a gőzt, bízom benne, hogy mégis van ott egy szelep. :lol: Ha nincs és kilyukadt, akkor a műanyag részével tud valamit kezdeni a szerelő vagy szintén cserés? Mennyi most egy hűtő? Ami persze a gondolom filléres gomba miatt halódott meg. :sowwy: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Május5, 2008 Megoszt Elküldve Május5, 2008 A gombáról levettem a csatit és összezárva a venti őrületes sebességgel, meg egy kicsit lassabban is elkezdett pörögni, szóval az jó. Gombát ki lehet mérni valahogy vagy alapból cserés? Hány forintos alkatrész? A hűtőt holnap kiveszem, hogy lássam hol fújta a gőzt, bízom benne, hogy mégis van ott egy szelep. :lol: Ha nincs és kilyukadt, akkor a műanyag részével tud valamit kezdeni a szerelő vagy szintén cserés? Mennyi most egy hűtő? Ami persze a gondolom filléres gomba miatt halódott meg. :sowwy: A gomba 3-4ezer Ft, a hűtő már húzósabb. Keresd meg Vaterán zsukft-t, náluk aránylag jó áron van: nekünk az 17DR motorhoz 16-ért tudnának (sztem ilyen kell a Tiédhez is), de nálunk ez már az új tulajra marad. Ez a címük, de Vaterán kérdezd őket, ott jobbak az áraik :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mörfi Elküldve Május5, 2008 Megoszt Elküldve Május5, 2008 a hűtőn nincs szelep, de a kiegyenlítő tartály kupakjában van. Itt kéne elengedni a nyomást. Ha az szar akkor elkébzelhető hogy szétnyomja a hűtőt, de ha szétnyomta akkor miért nem folyt orrán száján? Vagy folyt csak az esőtöl nem láttad? Nem is melegszik ugy fel ilyen időben hogy a venti bekapcsoljon. Skodáé jó bele, persze annak csak két csatija van ,én a nagy fordulatot használom mióta klima változás van. A másik ,nincs a tiédben HŐFOK mérő óra? :sowwy: :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Május5, 2008 Megoszt Elküldve Május5, 2008 mindenkitol kerdeznem h a bukkanokat es kisebb godroget es egyenletlensegeket ti erzitek-e a pedalon (inkabb fek,kevesbe gaz) ...lvmi olyansmi erzes mintha vmi ragna a pedal masik veget...s ha nem akkor mit csinaljak vele...minden ki van cserelve megsem kapom, arra is gondoltam ennek iennek kell lennie csak belefelejtek h opelem van nem 1 dupla lengokaros 16 gombfejes passatom:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Rapid Elküldve Május5, 2008 Megoszt Elküldve Május5, 2008 a hűtőn nincs szelep, de a kiegyenlítő tartály kupakjában van. Itt kéne elengedni a nyomást. Ha az szar akkor elkébzelhető hogy szétnyomja a hűtőt, de ha szétnyomta akkor miért nem folyt orrán száján? Vagy folyt csak az esőtöl nem láttad? Nem is melegszik ugy fel ilyen időben hogy a venti bekapcsoljon. Skodáé jó bele, persze annak csak két csatija van ,én a nagy fordulatot használom mióta klima változás van. A másik ,nincs a tiédben HŐFOK mérő óra? :lol: :lol: :P A tartály kupakján akkor behalt a szelep, gondolom eltömődött vagy nemtom hogy működik. A hűtőből azon a kis, sztem hajszálrepedésen, fújta a gőzt mint állat, de most hogy néztem a ventit ott csont száraz, tehát nyomás nélkül nem folyik. Hőfokmérő óra van benne, csak bekerültem egy dugóba a gyömrőin kifelé és nem tudtam leállni sehol, hogy hagyjam hűlni. Amikor meg sikerült, akkor meg már fújta a gőzt. Mikor lehűlt, akkor utántöltöttem, és simán hazajöttem vele 150km-re. :lol: Amúgy a venti jó, csak a gomba nem. :sowwy: FPepe: Köszi az infót, megkeresem őket. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mörfi Elküldve Május5, 2008 Megoszt Elküldve Május5, 2008 Felénk nincsenek kis gödrök :lol: ,és pici kátyuk :lol: . Csak állati nagy kátyuk vannak :sowwy: , néha nekem fáj mikor bele szaladok 1-be. ennek ellenére nem rágja a pedálomat semmi. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Május5, 2008 Megoszt Elküldve Május5, 2008 megkerlek morfi es hening, tudnillik ti vagytok azok akik gyakran valaszoltok kerdeseimre, hogy ha lehet adnatok 1-1 messenger ID-t??? Hehe!Kis Padavanjaim dolgoznak helyettem is! :sowwy: Én csak ellenőrzöm,hogy azt írják-e,ami helyes! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Május5, 2008 Megoszt Elküldve Május5, 2008 A tartály kupakján akkor behalt a szelep, gondolom eltömődött vagy nemtom hogy működik. A hűtőből azon a kis, sztem hajszálrepedésen, fújta a gőzt mint állat, de most hogy néztem a ventit ott csont száraz, tehát nyomás nélkül nem folyik. Hőfokmérő óra van benne, csak bekerültem egy dugóba a gyömrőin kifelé és nem tudtam leállni sehol, hogy hagyjam hűlni. Amikor meg sikerült, akkor meg már fújta a gőzt. Mikor lehűlt, akkor utántöltöttem, és simán hazajöttem vele 150km-re. :lol: Amúgy a venti jó, csak a gomba nem. :sowwy: FPepe: Köszi az infót, megkeresem őket. Első körben kupak csere(kb:1800Ft) és hőgomba csere(kb:3500Ft),aztán ha ez megvan és feltöltötted desztvízzel,nyomkod a csőveket és ha már nem jön bubi a kiegyenlítőben,akkor indít és figyel. Ha nem sajnálod a pénzt érdemes még a hőfokjeladó gombáját is cserélni(1000Ft),ez a termosztátházon van rajta,felül,egy vezeték megy rá.Ez adja a műszerfalnak a hőfokjelet. Szal: Elkezd felmenni a hőfok,úgy 90 körül nyit a termosztát(az utána lévő csövön érezni fogod,ha megfogod),ekkor a mutató picit megzuhan,aztán megint felmegy majd szép lassan. Olyan 98 körül indítja az első venti fokozatot.Na ekkor vissza kell hogy zuhanjon úgy 90 körülre. Persze a művelet után és közben figyelni kell a kiegyenlítőben meglegyen a szint,mert a bubikat még dolgozza majd ki magából. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts