J0hnny Elküldve Október12, 2005 Megoszt Elküldve Október12, 2005 Gondolom a féltengelyt nagyobb szívás leszedni-visszatenni + tömítés, estébé. Kiszivattyúzni mivel szokás a régi oil-t? Te pl. hogyan csináltad? Köszi, ujjzol A váltó alján van pár csavar,ott bontsd meg,de persze vegyél hozzá új tömítést,és kell 1,6-1,7l gyári váltóolaj is! 1600Ft/l a gyári olaj,700Ft körül van a tömítés a váltókartelhez! Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Október15, 2005 Megoszt Elküldve Október15, 2005 Erről halott már valaki? Link to comment Megosztás: More sharing options...
mörfi Elküldve Október16, 2005 Megoszt Elküldve Október16, 2005 Van benne valami. Sipos Jenő nem véletlenül nyilatkozott a tévében, hogy irgum burgum jövedéki adó csalás meg büntetek mindenkit :twisted: Beszéltem Kovács Ferenccel, 1-2 infót mondott, de konkrét dolgot nem . Ez mondjuk érthető hiszen pénzbe kerül az infó. A télen nem fogom kipróbálni de a nyáron tuti. :drinkers: beöntök neki :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Október16, 2005 Megoszt Elküldve Október16, 2005 Van benne valami. Sipos Jenő nem véletlenül nyilatkozott a tévében, hogy irgum burgum jövedéki adó csalás meg büntetek mindenkit :twisted: Beszéltem Kovács Ferenccel, 1-2 infót mondott, de konkrét dolgot nem . Ez mondjuk érthető hiszen pénzbe kerül az infó. A télen nem fogom kipróbálni de a nyáron tuti. :drinkers: beöntök neki :( Mi lehet,hogy összedobjuk 2-3-an a lovét és megnézzük mi is ez,milyen szűrőt lehet kreálni ehhez! A VPOP meg ny@lja ki a ....em,nemhogy örülnének,hogy nem szennyezem a környezetet! :evil: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mörfi Elküldve Október16, 2005 Megoszt Elküldve Október16, 2005 Beszálnék én is ha lehet, estleg. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Október16, 2005 Megoszt Elküldve Október16, 2005 Beszálnék én is ha lehet, estleg. Ok ok,jelentkezem,ha van valami! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szabyka Elküldve Október16, 2005 Megoszt Elküldve Október16, 2005 Erről halott már valaki? Érdekes nekem az 5.szomszédom régóta étolajjal jár a Citroenjével és semmi baja nincs vele(még)! :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Október16, 2005 Megoszt Elküldve Október16, 2005 Azt értem, hogy miért vannak annyira felháborodva azon, ha használt étolajjal hajtod a gépedet, hiszen nekik abból nincs semmi bevételük, de azért jövedéki adócsalásnak nevezni kicsit erős sztem, hiszen tudomásom szerint nincs olyan törvény, ami kimondaná, hogy Te csak a Mol (vagy más társaság) által forgalmazott üzemanyaggal hajthatod a gépedet; itt egyszerűen arról van szó, hogy az üzemanyag adótartalmából rengetegen gazdagodnak (a Parlamentben is!), nem lepődnék meg, ha hoznának egy olyan törvényt, hogy étolaj után is kell fizetni valami adót... :evil: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Október16, 2005 Megoszt Elküldve Október16, 2005 Azt értem, hogy miért vannak annyira felháborodva azon, ha használt étolajjal hajtod a gépedet, hiszen nekik abból nincs semmi bevételük, de azért jövedéki adócsalásnak nevezni kicsit erős sztem, hiszen tudomásom szerint nincs olyan törvény, ami kimondaná, hogy Te csak a Mol (vagy más társaság) által forgalmazott üzemanyaggal hajthatod a gépedet; itt egyszerűen arról van szó, hogy az üzemanyag adótartalmából rengetegen gazdagodnak (a Parlamentben is!), nem lepődnék meg, ha hoznának egy olyan törvényt, hogy étolaj után is kell fizetni valami adót... :evil: De ez miért csak a mi kib@aszott országunkban történik meg?Az osztrákok akár finomitott repceolajat is tankolhatnak olcsón a dizelbe!Kurv@ agyarország! :evil: :smt093 Link to comment Megosztás: More sharing options...
mörfi Elküldve Október16, 2005 Megoszt Elküldve Október16, 2005 Érdekes nekem az 5.szomszédom régóta étolajjal jár a Citroenjével és semmi baja nincs vele(még)! :( Sasold már ki hogy csinálja! Be öntés előtt valahogy kezelni kell, mert nagyon sűrű. Ok Johnny :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Október16, 2005 Megoszt Elküldve Október16, 2005 Sasold már ki hogy csinálja! Be öntés előtt valahogy kezelni kell, mert nagyon sűrű. Ok Johnny :wink: Ha figyelmesen elolvasod a leirást és átgondolod,két dologra kell ügyelni az étolajnál! Ne legyenek benne a sütéskor keletkező darabos anyagok,és ami talán fontosabb,ne legyen zsír tartalma!Ez főleg télen fontos,mivel a zsír a hidegben könnyen kicsapódik,dermed!Ha ez a kettő megoldott,szerintem gondot nem okozhat! Link to comment Megosztás: More sharing options...
mörfi Elküldve Október16, 2005 Megoszt Elküldve Október16, 2005 Ezt értem ,használt oilnál tiszta ügy. De a friss is sűrűbb!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
vbandit Elküldve Október17, 2005 Megoszt Elküldve Október17, 2005 Haliho én is beszállnék,irjatok privátban hogy lehetne... Nekem is van néhány igen hasznos infom ezzel kapcsolatban... Télen nem nagyon lehet használni a sütőolajat,mert tul sűrű... megoldás be kell kötni az adagoló szívóágába egy sima benzin pumpát... ez főleg a régi adagoloknál működik (soros adagoloknál).... Én VE vel soha nem próbáltam... Amúgy fáradt olajjal is megy ám a diesel motor,csak nagyon meg köll szűrni :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
vbandit Elküldve Október17, 2005 Megoszt Elküldve Október17, 2005 szerintem a friss olajat valahogy össze kell "törni" hogy viszkózusabb legyen...valami mechanikus fogaskerékszivattyúra tippelek....nagyon kiváncsi vagyok a fószer megoldására.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
vbandit Elküldve Október17, 2005 Megoszt Elküldve Október17, 2005 mármint higabb legyen...:( Link to comment Megosztás: More sharing options...
mörfi Elküldve Október17, 2005 Megoszt Elküldve Október17, 2005 Na akkor alakul a dolog , kapásból vagyunk 3-an, akkor mostmár valahogy össze kéne hozni a dolgot. Link to comment Megosztás: More sharing options...
vbandit Elküldve Október17, 2005 Megoszt Elküldve Október17, 2005 nekem sajana csak ennyi ötletem van..be kell kötni még 2 db szűrőt,amit jo sűrűn köll tisztítani...de a 3500/3 az csak 1200FT fejenként,meg kéne rendelni a cuccot és akkor még találgatni se kell,és nem is nagy az összeg amit elbukunk... Link to comment Megosztás: More sharing options...
mörfi Elküldve Október17, 2005 Megoszt Elküldve Október17, 2005 Részemről oké! Népszerű a repceolaj október 12. 14:53 [MTI] A magas olajár megmozgatta a német gazdák képzeletét. Hamminkelnben Peter Daniels gazdálkodó olajsajtója éjjel-nappal üzemel és hetente 50 tonna repcét dolgoz fel. Az átlagosan 42 százalékos olajtartalmú magvak kipréselésekor keletkező zavaros folyadékból két szűrés után kristálytiszta aranyszínű növényolaj lesz. Németországban már 250 repceolaj sajtoló üzem működik és számuk naponta emelkedik. "Számos gazda így látja el saját magát és másokat is üzemanyaggal" - mutat rá Günter Hell az olajmalmok szövetségi szervezetétől a kialakulóban lévő trendre. A traktorok, kombájnok és szecskagépek már az így nyert üzemanyaggal működnek. Peter Daniels négy személygépkocsiját is saját termelésű repceolajjal üzemelteti. A vásárlók pedig ezer literes konténerekben szállítják el az olajat. A dízel üzemanyag 1,20 eurós árával szemben a repceolaj literenként mindössze 64 centbe kerül áfával. A hidegen sajtolt repceolaj a biodízel előállítás legjelentősebb nyersanyaga és átalakított dízelmotorok hajtására alkalmas. A repceolaj nem tűzveszélyes, talajvíz- és környezetszennyezési szempontból semleges, széndioxid kibocsátási mérlege nulla, problémamentesen tárolható és tetszőleges arányban keverhető a dízel olajjal. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mörfi Elküldve Október17, 2005 Megoszt Elküldve Október17, 2005 Ma délelőtt olvasgattam utánna, sokan azt mondják nem működik . De találtam olyat is aki évek óta evvel jár ,megpróbálom vele fel venni a kapcsolatot. Kiváncsi vagyok most már nagyon. A VPOP harap rá az tuti , mivel jövedéki adót csalsz. Az étolajból hiányzik az észter remélm jól írtam, szóval ha mintát vesznek tőled mert sült krumpli szagú az autód akkor ezt keresik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Október17, 2005 Megoszt Elküldve Október17, 2005 Arra azért kíváncsi lennék, miért lenne ez jövedéki adócsalás. Hol van az előírva, hogy csak a Molnál vásárolhatsz üzemanyagot? :roll: Link to comment Megosztás: More sharing options...
vbandit Elküldve Október17, 2005 Megoszt Elküldve Október17, 2005 na mikor rendeljük meg..? igaz tul nagy ujítást nem várok,de nagyon kiváncsi vagyok,hogy jok e meglátásaim ezügyben Ha gondoljátok én megrendelhetem és akkor átutalhatjátok az én számlaszámomra a részeteket..és persze email címet külgyetek... na meglátások..?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Október17, 2005 Megoszt Elküldve Október17, 2005 na mikor rendeljük meg..? igaz tul nagy ujítást nem várok,de nagyon kiváncsi vagyok,hogy jok e meglátásaim ezügyben Ha gondoljátok én megrendelhetem és akkor átutalhatjátok az én számlaszámomra a részeteket..és persze email címet külgyetek... na meglátások..?? Kecskemétről 2-en még beszálunk,úgy még kevesebb lenne a lové! Link to comment Megosztás: More sharing options...
vbandit Elküldve Október17, 2005 Megoszt Elküldve Október17, 2005 akkor mi legyen...? mingyá megrendelem... Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Október17, 2005 Megoszt Elküldve Október17, 2005 akkor mi legyen...? mingyá megrendelem... Részemről ok,aztán a te számlaszámodra utaljuk a lovét!Ok? Link to comment Megosztás: More sharing options...
vbandit Elküldve Október17, 2005 Megoszt Elküldve Október17, 2005 ok akkor most megrendelem.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts