manta Elküldve Január8, 2008 Szerző Megoszt Elküldve Január8, 2008 :huh: én most sem értem.... ez biztos olyan férfi humor... :D egyébként múlt héten majdnem meghaltam. De csak MAJDNEM! :P Néztük a Brian életét és valamelyik részén nagyon röhögött a lányom, amin én is elkezdtem mégjobban röhögni és akkor letüdőztem a számban lévő maréknyi gumi maci egy részét. :D nagyon rossz volt, mert egyáltalán nem kaptam levegőt, csak mutogatni tudtam, hgy verjen már valaki hátba. De a lányom még jobban röghögött, mert azt hitte, hogy a röhögéstől térdelek a földön... aztán jött az uram, aki hátba veregetett (még jó, hogy nem baltával) és laza vagánysággal csak ennyit mondott: mi va'? Tüdőre vetted a gumi macit? :lol: na, aztán mégsem fulladtam meg, de ha belegondolok, hogy számoltak volna el az utókornak??? Lányom ennyit mondhatott volna: anyám meghalt. Egy gumi maci ölte meg. És én végig röhögtem a haláltusáját... A férjem meg: özvegy vagyok. Az asszony tüdőre vett egy gumi macit. - nekem viszon hozzám méltó halálom lett volna.. :P Aztán esküszöm, órákig éreztem, ahogy a gumi maci olvad a tüdőmben :D érdekes érzés volt. Azóta vadul élek... minden nap megzabálok legalább egy marék gumi macit :P lehet, hogy nem kéne kísérteni az Istent, de én vakmerő vagyok! ez meg olyan női asszociáció volt a fentiekre... :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
sanyib Elküldve Január8, 2008 Megoszt Elküldve Január8, 2008 Vissza a gyökerekhez B ASCONA c20xe kompressor :P amúgy köszi jól vagyok sok a meló és kevés az idő az épitgetésre meg hideg van a mühelybe ahol van a verda :D hali. gyönyörű a kocsi, nagyon tetszik :D ezt is úgy vezeted, mint az előző kocsid? mezítláb :D ? Amúgy a pótlevegő cucc, úgy néz ki messzi emberkéknek van csak, de még próbálkozok itt Szegeden keresgélni, már legalább a nevét tudom. De konkrétan még nem találtam :lol: ja Mantababy voltam, csak elfelejtettem átjelentkezni :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Január8, 2008 Megoszt Elküldve Január8, 2008 Simán felvésném a veteránopel megfelelő témájába, hogy ilyet keresek a környéken :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
rtomi Elküldve Január8, 2008 Megoszt Elküldve Január8, 2008 Simán felvésném a veteránopel megfelelő témájába, hogy ilyet keresek a környéken :huh: Bárhol lehet találni. Pölö nekem is van otthon. Link to comment Megosztás: More sharing options...
NeedForSpeed Elküldve Január8, 2008 Megoszt Elküldve Január8, 2008 Vissza a gyökerekhez B ASCONA c20xe kompressor :lol: amúgy köszi jól vagyok sok a meló és kevés az idő az épitgetésre meg hideg van a mühelybe ahol van a verda :huh: Ezt a compessort fejtsd ki bővebben léci! Link to comment Megosztás: More sharing options...
tascona Elküldve Január8, 2008 Megoszt Elküldve Január8, 2008 hali nemtudom hogy érted a fejtsem ki de megpróbálom adott a c20xe szétborit dugócsere mert kompressziót kell csökkenteni(nyomás fügvénye hogy mennyire csökkentjük a kompressziót) ha már szétvan borítva bépitem a dugattyu talp hütést is.Persze van más megoldás is a kompresszió csökkentésére mint pl közlemez és két hengerfej tömités, de ennek van hátránya is pedig olcsóbb lenne. Adott a Mercedes eaton kompressor (csavar kompressor)tipus szám:m2710902380) mely az 18 motornál az attétel csökkentése miatt 0.55 bárt tol még a maximum az 0.9 bár Mivel tudjuk hogy több levegöhöz több nyál is kell nagyobb befecsi szelepek kellenek az 1 bár hoz legalább 440ml. befecsik kellenek Hogy ez az egész valhogy müködjön kell a vezérlö egység is amit a gorlko tech. töl vettem szabadon progizható bosch alkatrészeket támogat lég mennyiség mérö, beszivott levegö hömérséklet,nyomás érzékelés, gyujtás, befecsik........ dehát elviekben a vezérlő egység akár turbós motort is tudna vezérelni. a kulönbség az hogy a turbo egy bizonyos idö után tölt még a kompresszor folyamatos dehát alapjárat-tól de a hátulütő a felső f. tartomány ott lényegesen elmarad a turbo mellet elöny a kompresszor nem heviti ugy a levegőt mint a turbo és nem szükségeltetik a töltött levegö hütése "csak extrém nyomás esetén" két féle képp lehet beszerelni egyik az mint a turbót (igy kell lefújó szelep is) a másik meg hogya pillango szelepet a kompresszor elé tesszük igy nemtud nyomást gyakorolni a pillangoszelepre és mivel a kompresszor rögtön a szivósoron van, kicsi a nyomás alatti levegö mennyisége hama benyeli a motor és vákum keletkezik(ha bezárjuk a pillangó szelepet) A játék az ott kezdődik hogy ezt mind elhelyezni összeilleszteni tatrókonzolok stb majd az elektronikát progizni lessz mit KÜZDENI :huh: ha van még kérdésed vagy másra gondoltál kérdezz üdv Tas Link to comment Megosztás: More sharing options...
tascona Elküldve Január8, 2008 Megoszt Elküldve Január8, 2008 igy néz ki a kompressor erröl a motorról származik igy kellene a szívósorra aplikálni a calibrába igy fest Link to comment Megosztás: More sharing options...
MOR16V Elküldve Január8, 2008 Megoszt Elküldve Január8, 2008 :huh: ha van még kérdésed vagy másra gondoltál kérdezz üdv Tas Link to comment Megosztás: More sharing options...
tascona Elküldve Január9, 2008 Megoszt Elküldve Január9, 2008 :huh: ha van még kérdésed vagy másra gondoltál kérdezz üdv Tas Hali nekem csak annyi lenne a kérdésem hogy mikor jönnétek és vinnétel el a c30se mocit??? kezd kicsit útban lenni :D Már 3x hívott haverod és mondta hogy jön de még nem ért ide, pedig már eltelt pár hét, hónap. :lol: na üdv. jo intezkedek a ho vegen elviszem ok. udv tas Link to comment Megosztás: More sharing options...
NeedForSpeed Elküldve Január9, 2008 Megoszt Elküldve Január9, 2008 Én is anno turbó helyett a mantába ilyenen gondolkodtam, csak még senki nem csinálta meg és elég nehéz lett volna alkatrészeket is szerezni hozzá. Na, kiváncsi leszek a végeredményre. Van már kishazánkban valakinek opelban ilyen működő? Link to comment Megosztás: More sharing options...
tascona Elküldve Január9, 2008 Megoszt Elküldve Január9, 2008 Én is anno turbó helyett a mantába ilyenen gondolkodtam, csak még senki nem csinálta meg és elég nehéz lett volna alkatrészeket is szerezni hozzá. Na, kiváncsi leszek a végeredményre. Van már kishazánkban valakinek opelban ilyen működő? Speed Tudtommal nincs müködő. Hát eléggé jól felkellet hogy kössem én is a gatyót rengeteg utánna olvasás komunikálás különbözö tuning cégekkel de ök nem sokat árulnak el ,tobb segitséget nyujtottak a német és az osztrák kolegák,nekem talán annyi a mákom hogy most is kint vagyok ausztriába itt könnyebb az élet az alkatrészek után.Othon sajnos még jó csipp írórol sem hallottam a jó csippek mind külfödik. Kicsi hazánkhoz képest itt az van hogy szakemberek horor összegért dolgoznak ezért nagyrésze a munkáknak kicsi hazánkba lessz végeztetve. Nemtudom te milyen mélyen folytál bele de érdemszerü tanácsokat meghalgatom hátha valami fölött elsiklottam. A leirás amit adtam persze nagyvonalak amit még sok aprósaggal meg kell tüzdelni :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
NeedForSpeed Elküldve Január9, 2008 Megoszt Elküldve Január9, 2008 Speed Tudtommal nincs müködő. Hát eléggé jól felkellet hogy kössem én is a gatyót rengeteg utánna olvasás komunikálás különbözö tuning cégekkel de ök nem sokat árulnak el ,tobb segitséget nyujtottak a német és az osztrák kolegák,nekem talán annyi a mákom hogy most is kint vagyok ausztriába itt könnyebb az élet az alkatrészek után.Othon sajnos még jó csipp írórol sem hallottam a jó csippek mind külfödik. Kicsi hazánkhoz képest itt az van hogy szakemberek horor összegért dolgoznak ezért nagyrésze a munkáknak kicsi hazánkba lessz végeztetve. Nemtudom te milyen mélyen folytál bele de érdemszerü tanácsokat meghalgatom hátha valami fölött elsiklottam. A leirás amit adtam persze nagyvonalak amit még sok aprósaggal meg kell tüzdelni :huh: Sajnos nem tudok ÉN sem semmit a motor ilyetén történő átépítéséről, mert mégcsak élőben sem láttam ilyet. Ezért a mantám is megállt a 2.2 Weber karbis cuccnál, anno. Azt hiszem, sőt tuti, hogy Te máris okosabb vagy e téren nálam! :lol: Én is csak a Himersson, vagy mi ,mantát láttam a neten, de az is volvó motorral volt összerakva. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tascona Elküldve Január9, 2008 Megoszt Elküldve Január9, 2008 Sajnos nem tudok ÉN sem semmit a motor ilyetén történő átépítéséről, mert mégcsak élőben sem láttam ilyet. Ezért a mantám is megállt a 2.2 Weber karbis cuccnál, anno. Azt hiszem, sőt tuti, hogy Te máris okosabb vagy e téren nálam! :huh: Én is csak a Himersson, vagy mi ,mantát láttam a neten, de az is volvó motorral volt összerakva. az a narancs A manta az turbo és kompressor egybe és ralli elektronika vezérli légtömeg mérö nélküli a srác egyedül szerkesztette a rendszert ami öszhangban tartja a kompressort meg a turbót a volvó csak a blokk a többi egyedi Link to comment Megosztás: More sharing options...
postd Elküldve Január11, 2008 Megoszt Elküldve Január11, 2008 Sziasztok Kicsit szarban vagyok ezért van néhány motyó amitől S.O.S. meg kell válnom 4 db dugattyú szerintem Pál féle 95,5 -es + kolbenschmidt gyűrűk + csapszegek minden új 20.000.- ért. ATS CUP felni 15 -ös 7J széles 4 db szép állapotban 25.000.- ért eladó. Üdv Dani Link to comment Megosztás: More sharing options...
rtomi Elküldve Január12, 2008 Megoszt Elküldve Január12, 2008 Sziasztok Kicsit szarban vagyok ezért van néhány motyó amitől S.O.S. meg kell válnom 4 db dugattyú szerintem Pál féle 95,5 -es + kolbenschmidt gyűrűk + csapszegek minden új 20.000.- ért. ATS CUP felni 15 -ös 7J széles 4 db szép állapotban 25.000.- ért eladó. Üdv Dani Az ATS-ekről tudnál képet küldeni? rtomikukachdsnet.hu Köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
rabtibus Elküldve Január12, 2008 Megoszt Elküldve Január12, 2008 Sziasztok Kicsit szarban vagyok ezért van néhány motyó amitől S.O.S. meg kell válnom 4 db dugattyú szerintem Pál féle 95,5 -es + kolbenschmidt gyűrűk + csapszegek minden új 20.000.- ért. ATS CUP felni 15 -ös 7J széles 4 db szép állapotban 25.000.- ért eladó. Üdv Dani szia !! ATS Cup-ról képek engem is érdeklnének na meg persze az adatai is !!! ET szám pl. !! MSN-em : rabtibus@hotmail.com, email-em rabtibus@citromail.hu vagy úgyis jó ha megadsz egy linket pl. carstylingon esetleg ha fenn vagy ! :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Január12, 2008 Megoszt Elküldve Január12, 2008 A vetránopelen is fenn van a felni, ha jól láttam ET20-as. Link to comment Megosztás: More sharing options...
rabtibus Elküldve Január12, 2008 Megoszt Elküldve Január12, 2008 A vetránopelen is fenn van a felni, ha jól láttam ET20-as. Az ET20 sajna nekem túl kinn van, ledarálnám vagy a gumit vagy a műanyag peremet ! :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
rtomi Elküldve Január12, 2008 Megoszt Elküldve Január12, 2008 Az ET20 sajna nekem túl kinn van, ledarálnám vagy a gumit vagy a műanyag peremet ! :lol: Nekem meg pont jó lenne mert erre az autómra kellene. Beszéltünk telefonon és pont lekéstem róluk ugy néz ki. Szerdán kiderül,hogy mehetek-e értük vagy nem. :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Január12, 2008 Megoszt Elküldve Január12, 2008 Szerdán mi lesz ? Tudom, január 16 :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
rtomi Elküldve Január12, 2008 Megoszt Elküldve Január12, 2008 Szerdán mi lesz ? Tudom, január 16 :huh: Előttem már telefonált valaki aki szerdára mondja meg tutira,hogy kell-e neki vagy sem. Ha nem kellene neki akkor Csütörtökön el is hoznám a felniket. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Rattesid Dénes Elküldve Január13, 2008 Megoszt Elküldve Január13, 2008 Nekem meg pont jó lenne mert erre az autómra kellene. Beszéltünk telefonon és pont lekéstem róluk ugy néz ki. Szerdán kiderül,hogy mehetek-e értük vagy nem. :huh: Tomi Ha esetleg érdekel nekem is van Ats Cup eladó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tascona Elküldve Január25, 2008 Megoszt Elküldve Január25, 2008 felnik felpróbálva a széria autón Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Január25, 2008 Megoszt Elküldve Január25, 2008 Elég peres az a bal első gumi... :lol: Na ezt így jól porig kell ültetni ám... :) és akkor nagyon faja lesz... :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sörös Sanyi Elküldve Január25, 2008 Megoszt Elküldve Január25, 2008 Pöpec ez a felni! És Roland is nagyon eltalálta a színt. :huh: Az én ócskavasamról nincs képed? Tengelyig van a gazban? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts