Tom Elküldve December20, 2005 Megoszt Elküldve December20, 2005 Szia! Hát nyáron én is utánnajárta. Itt Bp és környékén nincs utángyártott. :) Bárdi, Opel Vector, Opel Maxabo, Opel Difer amerre jártam. Mindenhol 12-13ezer/db a gyárinak. :blink: Egyik helyre el is szaladtam, mert a raktáros 10ezer körül mondott telefonon utángyártott szettet. Sajna az a 8 szelepeseké volt. :) Ha tényleg a mienké annyiba kerül felétek, akkor boltolnunk kellene. Ma megyek szerelőhöz, ha csrélnem kell a kábeleket, akkor PÜ-ben megkereslek. Üdv. Csergőt próbáld meg (link az oldal alján), hátha ott jobb árban van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sámli Elküldve December20, 2005 Megoszt Elküldve December20, 2005 Kedves Hozzáértők! C18NZ, automata Hibajelenség a következő volt: P-ben alapjárat felugrik 1600 körülre, és ott is marad, D-be kapcsolva normál 900-1000. "Motorral valami baj van" lámpa P-be kapcsoláskor, vagy fél percnél hosszabb álláskor (D-ben, fékkel) kigyullad, el sem alszik, csak ha leállít, újraindít. Mindezek mellé a váltó is hibát jelzett (villogtatva a sport fokozat visszajelzőjét, és ezzel összhangban csak 3-dik, 4-dik sebesség) ez is megoldódott újraindítással. Elmenetem a szerelőhöz. Kicseréltek két gumicsövet a motorban (vékony, rövid darabokat), közben hangosan röhögtek. Gondolom azon, hogy rojtosra voltak rohadva. A számítógépükkel nem volt hajlandó szóba állni a kocsim, ezért elküldtek egy Opel szervízbe. Helyzet most: a motorral semmi baj, megy, ahogy kell, alapjárat rendben. Hibajelző villámos lámpa nem világít. A váltó továbbra is csinálja néha a villogós, 3-4-es mókát, de azt a fentebb leírt hibajelenség előtt is csinálta, és annál most sem többször. Kérdések: Most akkor elmenjek egy Opel szervízbe, vagy minek? Mennyit kóstál egy ilyen hibakiolvasás? És mennyire pontos, hatékony? Olvastam itt valahol, hogy "ki lehet villogtatni" a hibát. Na, azt hogy kell? A váltó bajának mi lehet az oka? Kell ebben cserélni az olajat? Már kísérleteztem választ kapni erre, de 50-50% lett a vége, úgyhogy föladtam, nem cserélek, az olcsóbb - itt tartok most ezügyben. És van még egy eddigiektől függetle kérdésem is: a kormányszervóm egyre nagyobb emberi erőforrást igényel. Azaz lassan olyan tekergetni a kormányt, mintha nagypolszkit vezetnék. Mit lehet ezzel tenni? Járjak gyúrni? Köszönettel és üdvözlettel: S Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gepard Elküldve December20, 2005 Megoszt Elküldve December20, 2005 Ha tényleg a mienké annyiba kerül felétek, akkor boltolnunk kellene. Ma megyek szerelőhöz, ha csrélnem kell a kábeleket, akkor PÜ-ben megkereslek. Üdv. A hosszát azt pontosan meg kellene mérni a kábeleknek. De keress nyugodtan privátban is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
istván Elküldve December20, 2005 Megoszt Elküldve December20, 2005 Kedves Hozzáértők! C18NZ, automata Hibajelenség a következő volt: P-ben alapjárat felugrik 1600 körülre, és ott is marad, D-be kapcsolva normál 900-1000. "Motorral valami baj van" lámpa P-be kapcsoláskor, vagy fél percnél hosszabb álláskor (D-ben, fékkel) kigyullad, el sem alszik, csak ha leállít, újraindít. Mindezek mellé a váltó is hibát jelzett (villogtatva a sport fokozat visszajelzőjét, és ezzel összhangban csak 3-dik, 4-dik sebesség) ez is megoldódott újraindítással. Elmenetem a szerelőhöz. Kicseréltek két gumicsövet a motorban (vékony, rövid darabokat), közben hangosan röhögtek. Gondolom azon, hogy rojtosra voltak rohadva. A számítógépükkel nem volt hajlandó szóba állni a kocsim, ezért elküldtek egy Opel szervízbe. Helyzet most: a motorral semmi baj, megy, ahogy kell, alapjárat rendben. Hibajelző villámos lámpa nem világít. A váltó továbbra is csinálja néha a villogós, 3-4-es mókát, de azt a fentebb leírt hibajelenség előtt is csinálta, és annál most sem többször. Kérdések: Most akkor elmenjek egy Opel szervízbe, vagy minek? Mennyit kóstál egy ilyen hibakiolvasás? És mennyire pontos, hatékony? Olvastam itt valahol, hogy "ki lehet villogtatni" a hibát. Na, azt hogy kell? A váltó bajának mi lehet az oka? Kell ebben cserélni az olajat? Már kísérleteztem választ kapni erre, de 50-50% lett a vége, úgyhogy föladtam, nem cserélek, az olcsóbb - itt tartok most ezügyben. És van még egy eddigiektől függetle kérdésem is: a kormányszervóm egyre nagyobb emberi erőforrást igényel. Azaz lassan olyan tekergetni a kormányt, mintha nagypolszkit vezetnék. Mit lehet ezzel tenni? Járjak gyúrni? Köszönettel és üdvözlettel: S Én úgy tudom, hogy automata váltóban időnként mégis kell olajat cserélni... de gondolom tavasszal is elér...csak nehogy esetleg a rossz olaj miatt pislákoljon. Ami meg a szervót illeti, szerintem egy olajellenörzés, utántöltés vagy csere csodát tenne vele...szerintem. Amugy a motorhibajelzésnek (megintcsak szerintem) nincs köze a vátóhibához. A többi kérdés passz...majd mások megmondják. Amugy szemétség más baján röhögni, kiváncsi vagyok hogyan esne a nagyokos szerelőknek, ha te rád szorulnának, mondjuk a te szakmádban, milyen jól esne nekik ha te kiröhögnéd őket... Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve December21, 2005 Megoszt Elküldve December21, 2005 Kérdések: Most akkor elmenjek egy Opel szervízbe, vagy minek? Mennyit kóstál egy ilyen hibakiolvasás? És mennyire pontos, hatékony? Olvastam itt valahol, hogy "ki lehet villogtatni" a hibát. Na, azt hogy kell? A váltó bajának mi lehet az oka? Kell ebben cserélni az olajat? Már kísérleteztem választ kapni erre, de 50-50% lett a vége, úgyhogy föladtam, nem cserélek, az olcsóbb - itt tartok most ezügyben. És van még egy eddigiektől függetle kérdésem is: a kormányszervóm egyre nagyobb emberi erőforrást igényel. Azaz lassan olyan tekergetni a kormányt, mintha nagypolszkit vezetnék. Mit lehet ezzel tenni? Járjak gyúrni? Lehet az ingadozó alapjárat alapjárati motorhiba is de ha kivillogtatod a kódot abból kiderül. Hibakódok és kiolvasásuk: http://www.topbuzz1.carenthusiasts.co.uk/i...fault_codes.htm A kormányszervón egy olajcsere tényleg segíthet legalább is itt többeknek segített. Hogy kell-e olajat cserélni automata váltóban? Húzd ki a nívó pálcát és ellenőrizd a szintet és eggyúttal a minőséget is. Ha nagyon fekete és büdös égett szaga van akkor cserélni kell. Valahogy az automataváltó hibakódjait is ki lehet olvasni de azt én sejnos nem tudom hogyan :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
16DA Elküldve December21, 2005 Megoszt Elküldve December21, 2005 A váltóban olajszűrőt is cserélj mindenképp!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
szauter74 Elküldve December21, 2005 Megoszt Elküldve December21, 2005 Csergőt próbáld meg (link az oldal alján), hátha ott jobb árban van. Csergőnél sem jártam anyagilag szerencsével. Viszont a szerelőm mégis előrukkolt egy utángyártott készlettel. Remélem nem lesz vele problémám. És az ára sem volt hajmeresztő 50ezer helyett 11ezerből megúsztam. Úgyhogy, ha valakit érdekel X14XE motorhoz utángyártott gyertyakábel, bátran forduljon hozzám. Idővel lesz tapasztalatom is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve December21, 2005 Megoszt Elküldve December21, 2005 Az ugy gyertyakábelekkel néhány itteni embernek hamar meggyűlt a baja, de ha neked beválik (tehát egy év múlva is vígan ketyeg a motor vele), akkor érdemes a többieknek is javasolni. :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
szauter74 Elküldve December21, 2005 Megoszt Elküldve December21, 2005 Az ugy gyertyakábelekkel néhány itteni embernek hamar meggyűlt a baja, de ha neked beválik (tehát egy év múlva is vígan ketyeg a motor vele), akkor érdemes a többieknek is javasolni. :blink: Rendben. Bármi gondom lesz jelzem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Leftwitch Elküldve December27, 2005 Megoszt Elküldve December27, 2005 Hali... Olyan problémám lenne,hogy az eddig kiválóan működő hátsó ablakmosó elég érdekes dolgokat produkál.Ha szeretném nyomatni a vizet a hátsó ablakra,akkor víz ugyan egy csepp sem megy hátra,viszont cserébe elindul az első ablaktörlő,de csak párszor töröl,mintha oda spricceltem volna.A szivattyú meg sem nyikkan,viszont abban a pillanatban amikor nyomni kéne neki a vizet hallok valamilyen relé kattanást,ami eddig asszem nem volt.Ha első ablakra spricelem a vizet semmi gond,teszi a dolgát ahogy kell.Mi lehet a baj?Meghalt az ablakmosó szivattyú?Vagy valami zárlatos,Vagy lehet hogy csak egy bizti ment ki??? :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve December27, 2005 Megoszt Elküldve December27, 2005 Hali... Olyan problémám lenne,hogy az eddig kiválóan működő hátsó ablakmosó elég érdekes dolgokat produkál.Ha szeretném nyomatni a vizet a hátsó ablakra,akkor víz ugyan egy csepp sem megy hátra,viszont cserébe elindul az első ablaktörlő,de csak párszor töröl,mintha oda spricceltem volna.A szivattyú meg sem nyikkan,viszont abban a pillanatban amikor nyomni kéne neki a vizet hallok valamilyen relé kattanást,ami eddig asszem nem volt.Ha első ablakra spricelem a vizet semmi gond,teszi a dolgát ahogy kell.Mi lehet a baj?Meghalt az ablakmosó szivattyú?Vagy valami zárlatos,Vagy lehet hogy csak egy bizti ment ki??? :blink: Első körben a "bajuszkapcsolót" nézd meg. Lehet abban van bibi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve December27, 2005 Megoszt Elküldve December27, 2005 Én is a kapcsoló kikopására tippelek. Ha kell, van ilyenem bontott óccsón. :blink: A víz útja meg valszeg megszűnt létezni, a helyedben körülnéznék, hogy nem szakadt-e el a vízcső a kaszniban. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gepard Elküldve December27, 2005 Megoszt Elküldve December27, 2005 Reggel olyat csinált a kocsi, hogy nem akart semmit sem csinálni. Volt egy taka taka aztán semmi, mondom akkor másodikra, és be is ültem meg a kuplungot is kinyomtam. Ekkor már csak tekerés de nem ígért, tovább tekertettem és szép lassan elkezdett ígérgetni. A következő kör hasonló, majd kb 4.-5. indítózásra sikerült beröffenteni. A motor persze egyenetlenül járt és idő kellett mire rendesen beállt az alapjárat is. kb 10 km megtétele után indítgatva mindig elsőre beugrott, sőt kb 8 óra állás után szintén simán indult. Sejtésem szerint az utángyártott (német) gyújtáskábel a ludas, nem pedig a másfél napi állás. Valakinek még tippje? Kimértem a régi kábeleket: hengerenként: 1-es 787 2-es 765 3-as 870 4-es 603 Ezekből valamelyik áthúzott, de beindult vele, most vész esetére beraktam a kocsiba. Ha megint ezzel lesz gáz akkor cserélem, és kiderül a problem. Ebben az esetben go a kereskedőhöz és adjon új gyárit. Tudom, hogy nem lett volna szabad mást venni, de esküdött, hogy ezzel még nem volt gond. Én vagyok a kivétel szerintem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Leftwitch Elküldve December27, 2005 Megoszt Elküldve December27, 2005 Én is a kapcsoló kikopására tippelek. Ha kell, van ilyenem bontott óccsón. :blink: A víz útja meg valszeg megszűnt létezni, a helyedben körülnéznék, hogy nem szakadt-e el a vízcső a kaszniban. A vízcső szerintem jó,illetve nem hiszem hogy az a baj mert egyáltalán meg sem nyekken a szivattyú ha hátul akarok ablakot mosni.Holnap megnézem azt a kapcsolót... Link to comment Megosztás: More sharing options...
ivannorbi Elküldve December28, 2005 Megoszt Elküldve December28, 2005 Nekem esős időben a fordulatszámmérőm szokott meghülyülni. Össze-vissza mutat, mindig kevesebbet a valósnál, illetve egyszer mutat valamit, aztán leesik a mutató. :blink: Ez mitől lehet? Ui: a kocsi diesel Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve December28, 2005 Megoszt Elküldve December28, 2005 Nekem esős időben a fordulatszámmérőm szokott meghülyülni. Össze-vissza mutat, mindig kevesebbet a valósnál, illetve egyszer mutat valamit, aztán leesik a mutató. :blink: Ez mitől lehet? Ui: a kocsi diesel Nem csúszik a generátor ékszíja? Vedd/vetesd kicsit feszesebbre. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mörfi Elküldve December28, 2005 Megoszt Elküldve December28, 2005 Nem csúszik a generátor ékszíja? Vedd/vetesd kicsit feszesebbre. Bizony bizony :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dovi Elküldve December28, 2005 Megoszt Elküldve December28, 2005 Még mindig kínlódok a vízhőfokkal... Kapott az imént egy gyári termosztátot, amivel picit jobb a helyezet. Így most 80 fok fölé egy picivel áll be a mutató. (Már menet közben.) Ma még kap egy jeladó gombát is, de ha akkor sem mutat rendesen, akkor passzolom. Kivett termosztátot (ez is új) kipróbáltam lábosban. Hőmérőm ugyan nincs, de nyitni akkor kezdett, amikor a vízben a buborékok elkezdtek jelentkezni. Zárni meg akkor, amikor még javában gőzölgött a víz. Viszont bármi a hiba, a fűtés elég gyengusz... Link to comment Megosztás: More sharing options...
ivannorbi Elküldve December28, 2005 Megoszt Elküldve December28, 2005 Nem csúszik a generátor ékszíja? Vedd/vetesd kicsit feszesebbre. Köszi! (Mörfinek is a megerősítést!) Majd megnézem! :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
knight Elküldve December28, 2005 Megoszt Elküldve December28, 2005 Még mindig kínlódok a vízhőfokkal... Kapott az imént egy gyári termosztátot, amivel picit jobb a helyezet. Így most 80 fok fölé egy picivel áll be a mutató. (Már menet közben.) Ma még kap egy jeladó gombát is, de ha akkor sem mutat rendesen, akkor passzolom. Kivett termosztátot (ez is új) kipróbáltam lábosban. Hőmérőm ugyan nincs, de nyitni akkor kezdett, amikor a vízben a buborékok elkezdtek jelentkezni. Zárni meg akkor, amikor még javában gőzölgött a víz. Viszont bármi a hiba, a fűtés elég gyengusz... Valószínű a jeladó lesz az, de még akár műszer is lehet rossz... Ha új a termosz és így sem jó a fűtés akkor lehet, hogy a fűtőradiátorod el van vízkövesedve... Link to comment Megosztás: More sharing options...
loree_gsi16v Elküldve December28, 2005 Megoszt Elküldve December28, 2005 Hi all! Tegnap kimozdultam a műhelybe az ünnepi kammillázásból és tettem vettem a verdán. Az első dolog, hogy kicsréltem az ajtózsanér csapokat ez ment mint akarikacsapás, mivel még megvoltak rajta takaró kupakok. Az ajtó most már zsír lett nem lóg és szebben is csukódik. A másik projekt a műszer és a computer hőfok jeladó cseréje, ez is ment szépen (kb. 1 dl fagyálló ment ki, nem vészes a csere ebből a szempontból ) Utána beülök és indítok, amikor beindult gecc olyan hangja volt mint a V8 traktor :) :lol: és olyan füst jött belőle mint a gőzmozdonyból csak szürke. :o B) B) Nem is kínlódtattam szegényt tovább vissza cseréltem a comuter hőfokjeladóját és utána meggyógyult a kicsike és már nem is köhögött. Szerintem a múltkor rossz jeladót adtak nekem mert a régi csatija fekete ez meg kék B) Megpróblom kicsréltetni igaz a doboza már szézt lett taposva (apám :D ) Utána le akartam dugózni az ablakspriccelő motor hátramenő törött csonkját. Hát nem le tört az előrejövőé is :blink: Most ragasztás alatt áll. Ha valaki tudja, hogy mennyibe fog fájni egy új vagy bontott spriccmoci az megsúghatná, mert itt 60-ban 5 rongy felett van. Előre is THX. Ja még este még a havat is lapátolnom kellet az egész udvarban :) . Utána elmentem sörözni B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dovi Elküldve December28, 2005 Megoszt Elküldve December28, 2005 Ha új a termosz és így sem jó a fűtés akkor lehet, hogy a fűtőradiátorod el van vízkövesedve... Uhh... Annak van valami olyan népi gyógymód javítása, amitől egyrészt nem kell szétbombázni, másrészt a benne lévő fagyálló is megmarad? Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve December28, 2005 Megoszt Elküldve December28, 2005 Dovi: könnyen lehet jeladó a probléma, ami miatt keveset mutat a műszered, de nekem pl. az se segített, jeladó csere után is keset mutat, valószínűleg műszerhiba, de mivel tervben van a fordszámmérősre csere, így ez most nem érdekel :blink: Ha a fűtés gyenge, az meg lehet vízkő, ahogy Knight cartárs írta, volt már szó róla, pár oldallal olvass vissza a Fűtés topicban. Loree: ilyen hideg időben nem jó ezekkel a műanyag dolgokkal szórakozni, mert megkeményednek :) , kicsit off, de jártam már úgy, hogy a locsolótömlőt kinnhagytam sokáig, már dec. eleje volt, hogy eszembe jutott, hogy be kéne vinni télre, elkezdtem összetekerni, és 3 darabra sikerült törnöm, azóta nem babrálok műanyag dolgokat télen (odakinn) :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
szauter74 Elküldve December28, 2005 Megoszt Elküldve December28, 2005 Kimértem a régi kábeleket: hengerenként: 1-es 787 2-es 765 3-as 870 4-es 603 Boccs, hogy nem tudok segíteni, de megkérdezném, a kimérés milyen műszerrel és hogyan mérted? Link to comment Megosztás: More sharing options...
afonya Elküldve December28, 2005 Megoszt Elküldve December28, 2005 Hi all! Tegnap kimozdultam a műhelybe... Utána le akartam dugózni az ablakspriccelő motor hátramenő törött csonkját. Hát nem le tört az előrejövőé is :blink: Most ragasztás alatt áll. Ha valaki tudja, hogy mennyibe fog fájni egy új vagy bontott spriccmoci az megsúghatná, mert itt 60-ban 5 rongy felett van. Előre is THX. Ja még este még a havat is lapátolnom kellet az egész udvarban :) . Utána elmentem sörözni :) Nemrég cseréltem az elektromosablak spriccelő motorját. A bontóban 5e péz' lett volna, elmentem a Csergőhöz és vettem egy gyári beszállítótól származó "utángyártott" motort 4e kavicsért. A GM 10.000,- HUF, nevenincs utángyártott 2.500,-! (Ja, és ott vigyorog benne a GM felirat, csak az opel-os dobozt nem atták hozzá) Nade hatezerért nem veszek papirdobozt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts