redline Elküldve Szeptember28, 2004 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2004 Több opeles szerelő azt mondta, hogy elmegy az így még igen sokáig. igen és ezek a szerelők azt fogják neked tanácsolni ha egy kicsit több munka van a javitással mint amennyi egy levegőszűrőhöz erőfeszítésbe egy levegőszűrő cseréje kerül, hogy add el, mert szar, mert drága, mert blablabla... f@szom az ilyen szerelőkbe.....méghogy szerelő.... tudom, hogy ennyiért kurvadrága az a hidrotőke de mérlegeld hogy mi egyebet tudsz vele tönkretenni ha igy használod!?!!?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sonique Gsi 16V Elküldve Szeptember28, 2004 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2004 A hidrotőketisztításról így kétésfél hónap és 3000km tapasztalatai alapján: eddig elég jó. Hidegindítás után 10 sec kopogás, aztán OK. A 16 db. lecserélésével a következő a bajom: Két verzió van: Gyári: 16x7.500=120.000 Ft Utángy: 16x4.500=72.000 Ft Ehhez én szegény vagyok, főleg, hogy tisztítás előtt sem volt olyan nagyon sz@r hangja. Több opeles szerelő azt mondta, hogy elmegy az így még igen sokáig. Lényeg a lényeg: szerintem mielőtt valaki elrohan hidrotőkét venni, próbálkozzon meg a tisztítással... SXP, neked van valami fejlemény? Üdv UI: TUDJA VALAKI, HOGY EGY JÓ HIDROTŐKE OLAJ NÉLKÜL MENNYIRE NEHEZEN NYOMHATÓ BE UJJAL? nem azért rossz a hidrotöke mert könnyü benyomni hanem azért mert elkopik de nem a közepe mert ott az a kis szelep vagy mi az iset az nekem jo a haz kopik szét és ezért ereszti el az olajat és kopog nekem most jön hasznalt de jo töke a kocsiba www.ebay.de -n olyan 40-50 ezer közt meg lehet szerezni az uj tökéket vagy INA vagy FEBI gyártmányban az INA a gyári Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Szeptember28, 2004 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2004 A váltókban a hátramenet az egyetlen fokozat, ami nem szinkron kapcsolású. Ezért akad, recseg. Ez természetes. Calibrákban is. :) Vezetési stílustól függően lehet kivédeni/csökkenteni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Szeptember29, 2004 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2004 Nekem is recsegett a váltóm, és már nem tudtam csak leállítás után rükibe tenni! Kiderült, hogy majdnem darabokra esetta kinyomócsapágyam, és elég csúnya volt a váltó szerkezet is.. :arrow: Én cseréltem mindet és szépen el is hallgatott! :wink: Üdv.: Atommanó Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Szeptember29, 2004 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2004 Ha a kuplung nem emel ki rendesen, akkor biztos hogy recsegni is fog, de az már nem tesz jót neki, nem csak lükvercben. Szal jól tetted hogy cseréltél mindent. Link to comment Megosztás: More sharing options...
PetiGSI Elküldve Szeptember29, 2004 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2004 "Atommando írta : Nekem is recsegett a váltóm, és már nem tudtam csak leállítás után rükibe tenni! " Sajnos ez lennék én :) Amit IQ Béla mond az tényleg működik de nagyon ritkán :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
PetiGSI Elküldve Szeptember29, 2004 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2004 váltót mozgató rudzat stift/stiftjei nekem nincsenek cserélve és ahogy elnézegettem eléggé ramaty állapotban vannak. Ez okozhatja a nehéz sebességvételt és a "fogdarálást hátramenetbe kapcsolva" ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Szeptember29, 2004 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2004 A hátrameneti fogdarálást nem a stift okozza, kicsit fentebb megtalálod a magyarázatát. A nehéz kapcsolást viszont okozhatja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Szeptember29, 2004 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2004 Ennek oka lehet még a rossz kinyomócsapágy! Üdv.: Atommanó Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Szeptember29, 2004 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2004 De leginkább a kuplungszerkezet, ha a kuplungnál tartunk... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
bazs Elküldve Szeptember29, 2004 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2004 A váltókban a hátramenet az egyetlen fokozat, ami nem szinkron kapcsolású. Ezért akad, recseg. Ez természetes. Calibrákban is. :D Ezt csak megerősítem (Calibrás téren), valamint kiegészíteném azzal, hogy vannak olyan típusok, amikben a váltó is szinkronizált. Az Opel nem tartozik ezek közé. :) Viszont ezért is írja a kezelési utasítás a 3 másodpercet. Amióta én így csinálom (ahogy a nagykönyvben meg van írva), azóta egyszer recsent csak (kb 3 hónap alatt) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Szeptember29, 2004 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2004 Azt is írtam feljebb... :wink: Üdv.: Atommanó Link to comment Megosztás: More sharing options...
bazs Elküldve Szeptember29, 2004 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2004 Azt is írtam feljebb... :wink: melyiket is? :roll: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Szeptember29, 2004 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2004 Ezt itten e: :arrow: :wink: Nekem is recsegett a váltóm, és már nem tudtam csak leállítás után rükibe tenni! Kiderült, hogy majdnem darabokra esetta kinyomócsapágyam, és elég csúnya volt a váltó szerkezet is.. :arrow: Én cseréltem mindet és szépen el is hallgatott! :wink: Üdv.: Atommanó Link to comment Megosztás: More sharing options...
bazs Elküldve Szeptember29, 2004 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2004 Ezt itten e: :arrow: :wink: és ezt én hol írtam, he? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Szeptember29, 2004 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2004 Ezt én még a Gabi írására válaszoltam! :wink: Üdv.: Atommanó Link to comment Megosztás: More sharing options...
bazs Elküldve Szeptember29, 2004 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2004 Ezt én még a Gabi írására válaszoltam! :wink: Üdv.: Atommanó jóvan hozzászoktam, hogy belémkötnek :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
PetiGSI Elküldve Szeptember29, 2004 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2004 Még annyi a hibajelenséghez,hogy járó motornál üresben ha felengedem a kuplungot akkor enyhe "morgó" hangot lehet hallani :) Ha kuplungot benyomom akkor a morgo hang megszünik.......... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Szeptember29, 2004 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2004 Próbálés meg hogy elemeled kifelé a pedált, ha így is csinálja akkor kinyomócsapágy.. Szerintem! :roll: Üdv.: Atommanó Link to comment Megosztás: More sharing options...
PetiGSI Elküldve Szeptember29, 2004 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2004 Persze ha kezdem vissza engedni a pedált akkor elkezd morogni és teljesen felengedett állapotban morog a legjobban. (Sztem is kinyomo csapágy) :) Milyen árban van? Mit érdemes cserélni? (még nem volt dolgom kuplung és váltó javíttatással) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Szeptember29, 2004 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2004 Ha cseréled a kinyomócsapágyat és már úgyis szétszeditek, akkor érdemes már rögtön is kuplungot is cserélni! Üdv.: Anti Link to comment Megosztás: More sharing options...
PetiGSI Elküldve Szeptember29, 2004 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2004 Értem. Akkor körbenézek mit tudok tenni az ügy érdekében........ Link to comment Megosztás: More sharing options...
aztec Elküldve Szeptember29, 2004 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2004 Értem. Akkor körbenézek mit tudok tenni az ügy érdekében........ hú bassz :oops: Hílak! Link to comment Megosztás: More sharing options...
PetiGSI Elküldve Szeptember29, 2004 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2004 Aztec.......ok! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Szeptember29, 2004 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2004 Na beszéltetek??? Üdv.: Atommanó Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts