leslie Elküldve November23, 2005 Megoszt Elküldve November23, 2005 A 6 gangos váltó áttétele hogy viszonyul ahhoz, ami az enyémben van? Olyan, mintha lenne rajta +1 sebesség pluszban, vagy mások(rövidebb v. hosszabb?) az egyes fokozatok áttételei is? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gepard Elküldve November23, 2005 Megoszt Elküldve November23, 2005 A központizár csatija, ami az ajtóban ( jobb 1 ) van, ráadásul elég hülye helyen, állandóan lecsúszik. Már kétszer szedtem szét az ajtót miatta, második alkalommal már kábelkötegelővel, x alakban fogattam a helyére. Így már remélem bírja tovább. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve November23, 2005 Megoszt Elküldve November23, 2005 Leslie! Igen, rövidebbek a fokozatok. A 6. fokozat kb. olyan áttételű, mint a hosszabb verziójú ötösök 5. fokozata. Link to comment Megosztás: More sharing options...
leslie Elküldve November23, 2005 Megoszt Elküldve November23, 2005 Leslie! Igen, rövidebbek a fokozatok. A 6. fokozat kb. olyan áttételű, mint a hosszabb verziójú ötösök 5. fokozata. Akkor sokat nem nyernék vele, arra gondoltam, h milyen frankó lenne 140 körül egy 6. fokozat, h ne pörögjön annyit szegény moci. Kevesebbet enne... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve November23, 2005 Megoszt Elküldve November23, 2005 Akkor sokat nem nyernék vele, arra gondoltam, h milyen frankó lenne 140 körül egy 6. fokozat, h ne pörögjön annyit szegény moci. Kevesebbet enne... :lol: Már eleve árban annyi a különbség, amit csak sok-sok 1000 ótópályás km alatt hozna be. Esetleg egy egyenes fogazású 6. hozná meg kivánt eredményt, ha van hely a váltóban, de az meg hangos és ugyan csak nem olcsó. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
knight Elküldve November23, 2005 Megoszt Elküldve November23, 2005 Meg azért azt se felejtsük el, hogy akkora sebességnél van ám légellenállás is szépen, szóval nem hiszem, hogy elbírna a moci sokkal hosszabb fokozatot, nomeg aztán nem is árt neki, ha néha pörög kicsit: legalább tisztul :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve November23, 2005 Megoszt Elküldve November23, 2005 Leslie! Szinte biztos hogy nem fogyasztana kevesebbet! Úgyhogy nem sok értelme van, talán ezért is nem adtak ki ilyen váltót. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
leslie Elküldve November23, 2005 Megoszt Elküldve November23, 2005 És ha mondjuk a mocit is átapplikáltatom Si-re? Tudom, h 82 paci nem sok, de az már bő 40%-al kraftosabb. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
meriva1.8 Elküldve November23, 2005 Megoszt Elküldve November23, 2005 36,6% az nem olyan bő Link to comment Megosztás: More sharing options...
leslie Elküldve November23, 2005 Megoszt Elküldve November23, 2005 Tényleg csak annyi, de ***** vagyok. :lol: Attól független egészen észrevehető változás lenne. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve November23, 2005 Megoszt Elküldve November23, 2005 Igen, de egy plusz hatodik fokozatban az sem dolgozna optimális fordulaton a terhelés függvényében, és az sem fogyasztana jobban, mint ötödikben. Gondold el, 160 körül már olyan légellenállást kell leküzdenie az autónak, mint amikor 50-el valami nagyobb dombot mászol vele... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve November23, 2005 Megoszt Elküldve November23, 2005 Gondold el, 160 körül már olyan légellenállást kell leküzdenie az autónak, mint amikor 50-el valami nagyobb dombot mászol vele... 50-el dombnak fel tényleg olyan nagy a légellenállás? :lol: Csak kötözködöm Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve November23, 2005 Megoszt Elküldve November23, 2005 50-el dombnak fel tényleg olyan nagy a légellenállás? :lol: Csak kötözködöm Biztos az erőhatásra gondolt amit a légellenállás kifejt... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve November23, 2005 Megoszt Elküldve November23, 2005 Tsz! Ennyire unatkozol? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve November23, 2005 Megoszt Elküldve November23, 2005 Tsz! Ennyire unatkozol? :lol: Ja, rájöttem hogy 2 órát pluszban bent kell maradnom hogy 7-re érjek oda. :? De hogy ne legyek off annyira. Ez a váltós dolog engem is zavar kicsit. Konkrétabban, hogy 100 körül már alulról súrolja a 3000-et 5-ben. Pontosan nem tudom mert mindig megnézem aztán mindig elfelejtem. Azt tudom hogy a végáttétel cseréje megoldható, de a többi 4 fokozattal nincs sok bajom. Csak az 5-diket kicserélni lehetetlen, vagy nagyon nehéz, vagy nagyon drága? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve November23, 2005 Megoszt Elküldve November23, 2005 Az 5. fokozat cseréjéhez cserélni kell az egész belét a váltónak, ugyanis a csoporttengely teljesen egyben van. De lehet hogy nem is létezik gyárilag olyan váltó, amiből hosszabbat lehet bele átrakni. A kihajtás áttételét lehet viszont cserélni, de csak ha nem a hosszú verzió van benne, amit ahhoz a váltóhoz kitaláltak (F15-nél gyárilag létezik 3.55, 3.74 és 4.18, asszem F13-nál 3.55 kivételével ugyanezek). De akkor a többi fokozat is hosszabbodik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve November23, 2005 Megoszt Elküldve November23, 2005 Az 5. fokozat cseréjéhez cserélni kell az egész belét a váltónak, ugyanis a csoporttengely teljesen egyben van. De lehet hogy nem is létezik gyárilag olyan váltó, amiből hosszabbat lehet bele átrakni. A kihajtás áttételét lehet viszont cserélni, de csak ha nem a hosszú verzió van benne, amit ahhoz a váltóhoz kitaláltak (F15-nél gyárilag létezik 3.55, 3.74 és 4.18, asszem F13-nál 3.55 kivételével ugyanezek). De akkor a többi fokozat is hosszabbodik. Patyi szerint F15 van benne. Hogy lehetne kideríteni milyen az áttétel? És kb. mennyiből lehetne megcsinálni egy cserés műveletet? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve November23, 2005 Megoszt Elküldve November23, 2005 Biztos benne, vagy csak említette? :lol: Mert gyárilag a tiedben inkább F13-ra szavaznék. Bár eléggé ugyanaz a két váltó... :lol: Árakban ő tud valamit is mondani, hiszen ő csinálja. ;) Az áttétel típusa jelölve van így: F15C3.55 a váltó oldalán, a kerék felé, alul. Elég nehéz megtalálni, mert csak bele van ütve, először nem is látszik. Tisztogatni kell, brigéciolt neki! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve November23, 2005 Megoszt Elküldve November23, 2005 Biztos benne, vagy csak említette? :lol: Mert gyárilag a tiedben inkább F13-ra szavaznék. Bár eléggé ugyanaz a két váltó... :lol: Árakban ő tud valamit is mondani, hiszen ő csinálja. :D Az áttétel típusa jelölve van így: F15C3.55 a váltó oldalán, a kerék felé, alul. Elég nehéz megtalálni, mert csak bele van ütve, először nem is látszik. Tisztogatni kell, brigéciolt neki! :lol: Nem kérdeztem vissza hogy biztos-e benne. ;) Addig én is azt hittem hogy 13. Ha keréklevétel nélkül is látszik, akkor a hétvégén aláfekszem, és kiderítem biztosra. Link to comment Megosztás: More sharing options...
leslie Elküldve November23, 2005 Megoszt Elküldve November23, 2005 Igen, de egy plusz hatodik fokozatban az sem dolgozna optimális fordulaton a terhelés függvényében, és az sem fogyasztana jobban, mint ötödikben. Gondold el, 160 körül már olyan légellenállást kell leküzdenie az autónak, mint amikor 50-el valami nagyobb dombot mászol vele... Simán arra gondoltam, h lazán megy 140-et a gép, csak pörög nagyon. Ha kraftosabb lenne a moci, és egy hosszabb áttételt kapna, akkor ugyanekkora sebességen nyilván kevesebbet enne. Nekem nem kell a 160, elég kevesebb is, de ne 4000-4500-as fordulaton, mert zabál, mint disznó. :lol: Egy 150 pacis GSi úgy megy 200-at, h üveghang? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laci4 Elküldve November24, 2005 Megoszt Elküldve November24, 2005 Egy 150 pacis GSi úgy megy 200-at, h üveghang? :lol: Majdnem! :wink: 8) Mondjuk ez 220(óra szerint), és nem látszik teljesen a fordszámmérő, de viszonyítani tudsz. Mondjuk EZ alapján. Sacc olyan 6e alatt lehetett egy hajszállal... Nah találtam még két képet.. egyet úgy 120 km/h -ról, egyet meg 180 magasságából. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ivannorbi Elküldve November24, 2005 Megoszt Elküldve November24, 2005 Laci! Parfümériában vezetsz? :twisted: :shock: Most nézem csak, nem is te vezetsz! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laci4 Elküldve November24, 2005 Megoszt Elküldve November24, 2005 Laci! Parfümériában vezetsz? :twisted: :shock: Most nézem csak, nem is te vezetsz! Jaja.. Ott nem. . a 220 nál igen. ex barinőm.. de ez már OFF :roll: :smt021 :oops: Link to comment Megosztás: More sharing options...
szantozoli Elküldve November24, 2005 Megoszt Elküldve November24, 2005 Laci! Parfümériában vezetsz? :twisted: :shock: Most nézem csak, nem is te vezetsz! És a "parfümériában" észre lehet venni, hogy a gép 180-nál 9.0 l-t eszik! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve November24, 2005 Megoszt Elküldve November24, 2005 Leslie! Nem lenne kevesebb a fogyasztásod, ugyanis az említett sebességen már akkora terhelés alatt van a motor, hogy ez az optimális fordulatszám, ahol a megfelelő nyomatékot megfelelő fogyasztás mellett lehet leadni. Egy magasabb fokozat esetén kevesebbet pörögne ugyan a motor, de nem lenne optimális az a fordulat a terhelés függvényében, lehet hogy töbebt is fogyasztana. Ugyanaz az eset, mint amikor felfelé mész a dombon... akinek van gyári BC, az láthatja a fogyasztáson, hogy visszakapcsolva az erőlködősebb alsó fordulatról a magasabb fordulatot biztosító előző fokozatba, kevesebbet eszik a gép. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts