Bundee Elküldve Szeptember20, 2017 Megoszt Elküldve Szeptember20, 2017 Esetleg a nyereg csúszkái ha kopottak, az is rázhat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
exitl0l Elküldve Szeptember20, 2017 Megoszt Elküldve Szeptember20, 2017 Sziasztok! Olyan problémával írok ismételten ami elég furcsa. A járgányom a mai naptól csinálja azt hogy kb 2200-2700-as fordulat között és inkább nagyobb sebességnél (100-110 körül kezdi és 110- és 120 körül hagyja abba), vagy csak kisebb sebességnél nem olyan észrevehető. De erőlködő már-már benzines hangja van, és vibrál a gázpedál. Amint azonban az említett fordulat vagy sebesség fölé ér a mutató, ez abbamarad. Amint a mutató ismét az említett intervallumok közelébe ér megint rákezdi. Az autó egyébként egy '96-os X17DTL, a megszokott dízeles hangja ilyenkor átvált olyan benzines "pörgetem a motort hangba". Csatolok 2 videót is az egyik sajnos parkolóház, ott sokminden nem hallatszik. A másik pálya, nemtudom a menetzajtól mennyire lehet majd hallani. De estefelé mennem kell még vele, akkor próbálok értékelhetőbb videót csinálni. Videó 1 (pálya):Fura hang 1 Videó 2 (parkolóház):Fura hang 2 Bármi féle tippet szívesen fogadok. Köszönöm Link to comment Megosztás: More sharing options...
wolfnet Elküldve Szeptember20, 2017 Megoszt Elküldve Szeptember20, 2017 19 órája, individor írta: Próbáld ki pár intenzívebb fékezés után fogja rázni a kormányt is meg a pedált is Nekem is remegett a kormány aztán erdélyben futóval a végén a pedál is rugdosott Új tárcsa új betét aztán azóta hibátlan Off topik de egy céges Insigniánál új tárcsa új betét (3e km) és mégis rázza a kormányt erős fékezésnél, 160ról mondjuk, de amikor viszont ABS-ig nyomom a pedált akkor nem remeg a kormány. Kerék centrírozás nem lehet megoldás esetleg? Simán előfordulhat hogy a fékezéskor kiegyensúlyozatlanná válik a kerék, természetesen ez csak akkor ha a fék berendezésedben nincs hiba. Link to comment Megosztás: More sharing options...
HaPetya Elküldve Szeptember20, 2017 Megoszt Elküldve Szeptember20, 2017 1 órával ezelőtt, exitl0l írta: Sziasztok! Olyan problémával írok ismételten ami elég furcsa. A járgányom a mai naptól csinálja azt hogy kb 2200-2700-as fordulat között és inkább nagyobb sebességnél (100-110 körül kezdi és 110- és 120 körül hagyja abba), vagy csak kisebb sebességnél nem olyan észrevehető. De erőlködő már-már benzines hangja van, és vibrál a gázpedál. Amint azonban az említett fordulat vagy sebesség fölé ér a mutató, ez abbamarad. Amint a mutató ismét az említett intervallumok közelébe ér megint rákezdi. Az autó egyébként egy '96-os X17DTL, a megszokott dízeles hangja ilyenkor átvált olyan benzines "pörgetem a motort hangba". Csatolok 2 videót is az egyik sajnos parkolóház, ott sokminden nem hallatszik. A másik pálya, nemtudom a menetzajtól mennyire lehet majd hallani. De estefelé mennem kell még vele, akkor próbálok értékelhetőbb videót csinálni. Videó 1 (pálya):Fura hang 1 Videó 2 (parkolóház):Fura hang 2 Bármi féle tippet szívesen fogadok. Köszönöm Én úgy hallom, mintha kifújna valahol a turbó után. Link to comment Megosztás: More sharing options...
exitl0l Elküldve Szeptember20, 2017 Megoszt Elküldve Szeptember20, 2017 15 perce, HaPetya írta: Én úgy hallom, mintha kifújna valahol a turbó után. Melyik videón? csak mert a másodiknál pont akkor lehet hallani egy erős hangot mikor elérné a 2500at olyan 0:22 körül. Lehet reggel mikor megtoltam neki az érdi emelkedőn lefelé kicsúszott valami? Link to comment Megosztás: More sharing options...
HaPetya Elküldve Szeptember20, 2017 Megoszt Elküldve Szeptember20, 2017 40 perce, exitl0l írta: Melyik videón? csak mert a másodiknál pont akkor lehet hallani egy erős hangot mikor elérné a 2500at olyan 0:22 körül. Lehet reggel mikor megtoltam neki az érdi emelkedőn lefelé kicsúszott valami? A másodikon. Link to comment Megosztás: More sharing options...
exitl0l Elküldve Szeptember20, 2017 Megoszt Elküldve Szeptember20, 2017 3 órája, exitl0l írta: Sziasztok! Olyan problémával írok ismételten ami elég furcsa. A járgányom a mai naptól csinálja azt hogy kb 2200-2700-as fordulat között és inkább nagyobb sebességnél (100-110 körül kezdi és 110- és 120 körül hagyja abba), vagy csak kisebb sebességnél nem olyan észrevehető. De erőlködő már-már benzines hangja van, és vibrál a gázpedál. Amint azonban az említett fordulat vagy sebesség fölé ér a mutató, ez abbamarad. Amint a mutató ismét az említett intervallumok közelébe ér megint rákezdi. Az autó egyébként egy '96-os X17DTL, a megszokott dízeles hangja ilyenkor átvált olyan benzines "pörgetem a motort hangba". Csatolok 2 videót is az egyik sajnos parkolóház, ott sokminden nem hallatszik. A másik pálya, nemtudom a menetzajtól mennyire lehet majd hallani. De estefelé mennem kell még vele, akkor próbálok értékelhetőbb videót csinálni. Videó 1 (pálya):Fura hang 1 Videó 2 (parkolóház):Fura hang 2 Bármi féle tippet szívesen fogadok. Köszönöm Na csináltam még menet közben videót. De szerintem elviszem szakihoz, eléggé kellemetlen és nem akarok így mászkálni vele. A videó: Fura hang 3 Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember21, 2017 Megoszt Elküldve Szeptember21, 2017 14 órája, wolfnet írta: Off topik de egy céges Insigniánál új tárcsa új betét (3e km) és mégis rázza a kormányt erős fékezésnél, 160ról mondjuk, de amikor viszont ABS-ig nyomom a pedált akkor nem remeg a kormány. Kerék centrírozás nem lehet megoldás esetleg? Simán előfordulhat hogy a fékezéskor kiegyensúlyozatlanná válik a kerék, természetesen ez csak akkor ha a fék berendezésedben nincs hiba. A kereket viszonylag könnyű kiszúrni, mert előre rakod a hátsókat és hátra az elsőket, ha megszűnik a kormány remegés, akkor a kerék a bűnös. 14 órája, HaPetya írta: Én úgy hallom, mintha kifújna valahol a turbó után. Nekünk egyszer lelökte az intercoolerről a csövet, egyből elment a fele ló, alig tudtam félreállni vele. Ez még kezdő dieseles koromban volt így amikor megláttam a lecsúszott és üres csövet, először fel akartam tölteni vízzel. De azt nehezen tudom elképzelni hogy csak egy adott fordulatszámnál fúj ki. De az hogy benzines hangja lesz és eltűnik a kopogós diesel hang mégiscsak arra utal hogy csökken a kompresszió, mert például megszűnt a feltöltés, ekkor viszont az erőnek is csökkennie kéne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wolfnet Elküldve Szeptember22, 2017 Megoszt Elküldve Szeptember22, 2017 Sziasztok! Tanácsot kérnék ilyet még életembe nem láttam. :D A kis Astra ma úgy döntött lesből támad, országúton 100km/h-s tempónál elengedte a jobb oldali tükröt a másvilágra. Koppanás, aztán eltűnt a mélybe... mindenféle erőbehatás nélkül igaz volt egy kis szél ma. Első kérdésem ha veszek új tükröt az is leesik esetleg sérült a felfogató? Találkoztatok már ilyennel? Köszi :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember23, 2017 Megoszt Elküldve Szeptember23, 2017 14 órája, wolfnet írta: Sziasztok! Tanácsot kérnék ilyet még életembe nem láttam. :D A kis Astra ma úgy döntött lesből támad, országúton 100km/h-s tempónál elengedte a jobb oldali tükröt a másvilágra. Koppanás, aztán eltűnt a mélybe... mindenféle erőbehatás nélkül igaz volt egy kis szél ma. Első kérdésem ha veszek új tükröt az is leesik esetleg sérült a felfogató? Találkoztatok már ilyennel? Köszi :D Rugós kampós biszbasz fogja a tükröt rá a háromszögre ami rá van csavarozva az ajtóra, hogy a gyalogosokat ne kaszáljuk ( annyira ) el vele. Ha valamikor többször leverték és visszapattintották akkor kilágyult és már nem fogta elég erősen. Mivel új tükörnél új lesz ez is, az már nem fog lepottyanni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wolfnet Elküldve Szeptember23, 2017 Megoszt Elküldve Szeptember23, 2017 1 órával ezelőtt, zotya975 írta: Rugós kampós biszbasz fogja a tükröt rá a háromszögre ami rá van csavarozva az ajtóra, hogy a gyalogosokat ne kaszáljuk ( annyira ) el vele. Ha valamikor többször leverték és visszapattintották akkor kilágyult és már nem fogta elég erősen. Mivel új tükörnél új lesz ez is, az már nem fog lepottyanni. Nagyon köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
wolfnet Elküldve Szeptember23, 2017 Megoszt Elküldve Szeptember23, 2017 Aprapó lenne egy kereszt kérdésem még, tükrök megrendelve. Megjött a fordulatszámmérős óracsoport, a cikket is alaposan tanulmányoztam amit linkeltél köszönöm mégegyszer, minden frankó lesz. Egy apróság merült fel bennem 40 ezerrel több kilométer van az órában és nem szeretném megvárni amíg a mostanival eljutunk erre a számra, lehet esetleg valahogy változtatni az óra álláson? És ez most tényleg valid tekerés lenne. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember23, 2017 Megoszt Elküldve Szeptember23, 2017 51 perce, wolfnet írta: Aprapó lenne egy kereszt kérdésem még, tükrök megrendelve. Megjött a fordulatszámmérős óracsoport, a cikket is alaposan tanulmányoztam amit linkeltél köszönöm mégegyszer, minden frankó lesz. Egy apróság merült fel bennem 40 ezerrel több kilométer van az órában és nem szeretném megvárni amíg a mostanival eljutunk erre a számra, lehet esetleg valahogy változtatni az óra álláson? És ez most tényleg valid tekerés lenne. :D Úgy rémlik hátul akasztottak ki valami fogaskereket, és úgy sokkal hamarabb át tudtam tekerni az órát, de van aki vékony csavarhúzóval előlről a számoknál ugrasztotta át a kerekeket, ez annyira már nem rémlik. Ha azonos márkájú a két óra ( VDO-Delco) akkor egy az egyben át lehet tenni a régi órát az új egységbe, ha különböző akkor kicsit reszelni kell a műanyagon, mert nem fér be a helyére. Aztán meg az útjeladót is meg kell nézni hogy a csatija ( pontosabban a fólia) passzol-e az újhoz. Ezt úgyis meglátod ha megjön az óra. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
wolfnet Elküldve Szeptember24, 2017 Megoszt Elküldve Szeptember24, 2017 23 órája, zotya975 írta: Úgy rémlik hátul akasztottak ki valami fogaskereket, és úgy sokkal hamarabb át tudtam tekerni az órát, de van aki vékony csavarhúzóval előlről a számoknál ugrasztotta át a kerekeket, ez annyira már nem rémlik. Ha azonos márkájú a két óra ( VDO-Delco) akkor egy az egyben át lehet tenni a régi órát az új egységbe, ha különböző akkor kicsit reszelni kell a műanyagon, mert nem fér be a helyére. Aztán meg az útjeladót is meg kell nézni hogy a csatija ( pontosabban a fólia) passzol-e az újhoz. Ezt úgyis meglátod ha megjön az óra. Hagytam a fenébe jelenleg, nem akarom elbarmolni. Bepattintva az új óra. Az izzóit kicseréltem az régi óráéval mert abba jobb volt mindegyik, minden működik Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kispotter Elküldve Szeptember25, 2017 Megoszt Elküldve Szeptember25, 2017 (edited) 23 órája, wolfnet írta: Hagytam a fenébe jelenleg, nem akarom elbarmolni. Bepattintva az új óra. Az izzóit kicseréltem az régi óráéval mert abba jobb volt mindegyik, minden működik Óraállítás. Ennyi az egész állítás. A videót is én csináltam. Egyszerű csak ne lefele nyomd ha nem oldalra kell feszíteni. Módosítva Szeptember25, 2017 : Kispotter 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
wolfnet Elküldve Szeptember25, 2017 Megoszt Elküldve Szeptember25, 2017 1 órával ezelőtt, Kispotter írta: Óraállítás. Ennyi az egész állítás. A videót is én csináltam. Egyszerű csak ne lefele nyomd ha nem oldalra kell feszíteni. Nagyon köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsolesz71 Elküldve Szeptember25, 2017 Megoszt Elküldve Szeptember25, 2017 Sziasztok!!! Segítség,tanács,ötlet kellene!!! Adott egy 1996-os Astra 1.4 16V X14XE motorkódú. A probléma az,hogy hidegen a fordulatszáma nagy mértékben ingadozik(túlpörög),gázadás után,ha leveszem a lábam a gázról is még emel a fordulaton,és csak utána esik vissza,és egy furcsa valamiféle villanymotor hangot hallok a motortérből,ami felpörög,majd megáll,majd felpörög,és ennek függvényében változik a fordulat,egyébként a motor jól működik,ha melegszik a motor,utána minden ok,és végül is hidegen is jól húz. Segítségeteket előre is köszönöm!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember25, 2017 Megoszt Elküldve Szeptember25, 2017 13 perce, Zsolesz71 írta: Sziasztok!!! Segítség,tanács,ötlet kellene!!! Adott egy 1996-os Astra 1.4 16V X14XE motorkódú. A probléma az,hogy hidegen a fordulatszáma nagy mértékben ingadozik(túlpörög),gázadás után,ha leveszem a lábam a gázról is még emel a fordulaton,és csak utána esik vissza,és egy furcsa valamiféle villanymotor hangot hallok a motortérből,ami felpörög,majd megáll,majd felpörög,és ennek függvényében változik a fordulat,egyébként a motor jól működik,ha melegszik a motor,utána minden ok,és végül is hidegen is jól húz. Segítségeteket előre is köszönöm!! Ebben ha jól tudom van szekunder levegő fúvóka, annak is zúgó hangja van, próbáld beazonosítani a hang forrását. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsolesz71 Elküldve Szeptember26, 2017 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2017 Igen,van benne egy levegő szivattyú a vezető oldalon a doblemez alsó részén,ez a levegő szivattyú jojózik,csak azt nem tudom,miért,azt jó lenne tudni,hogy ezt a szivattyút mi vezérli,mert valószínű ott lehet a bibi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsolesz71 Elküldve Szeptember26, 2017 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2017 13 órája, zotya975 írta: Ebben ha jól tudom van szekunder levegő fúvóka, annak is zúgó hangja van, próbáld beazonosítani a hang forrását. Igen,van benne egy levegő szivattyú a vezető oldalon a doblemez alsó részén,ez a levegő szivattyú jojózik,csak azt nem tudom,miért,azt jó lenne tudni,hogy ezt a szivattyút mi vezérli,mert valószínű ott lehet a bibi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Szeptember26, 2017 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2017 Leginkább egy vákuumos érzékelő a szívótorok oldalán és a vezérlő...asszem... ILYEN Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember26, 2017 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2017 6 órája, Zsolesz71 írta: Igen,van benne egy levegő szivattyú a vezető oldalon a doblemez alsó részén,ez a levegő szivattyú jojózik,csak azt nem tudom,miért,azt jó lenne tudni,hogy ezt a szivattyút mi vezérli,mert valószínű ott lehet a bibi. Erről a motorról nincs rajzom de amiről van ott egy mágnesszelep és egy relé is tartozik a szivattyúhoz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsolesz71 Elküldve Szeptember27, 2017 Megoszt Elküldve Szeptember27, 2017 On 2017. 09. 26. at 10:48, pszilaj írta: Leginkább egy vákuumos érzékelő a szívótorok oldalán és a vezérlő...asszem... ILYEN Igen megkeresem,ha ez vezérli,akkor valószínű,hogy ezzel lesz a gond. Köszi,THX!!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
djtoma Elküldve Október2, 2017 Megoszt Elküldve Október2, 2017 Sziasztok. Az lenne a kérdésem hogy a motorháztető nyitóval nem tudom kinyitna a motorháztetőt akárhogy is húzom,meg van nyúlva szerintem a bowden,Hogy tudom kinyitni így mert nem nyílik! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október2, 2017 Megoszt Elküldve Október2, 2017 20 perce, djtoma írta: Sziasztok. Az lenne a kérdésem hogy a motorháztető nyitóval nem tudom kinyitna a motorháztetőt akárhogy is húzom,meg van nyúlva szerintem a bowden,Hogy tudom kinyitni így mert nem nyílik! Le kell venni a lábtér burkolatot, kiakasztani a karból a bowdent és magát a bowdent egy fogóval, egyéb célszerszámmal kell meghúzni, mert így többet tudsz rajta húzni mint a kar. Közben egy segítő rátehénkedik a motorháztetőre, és lenyomja az elejét, így könnyebb kioldni a zárat. De lehet így rátehénkedve a karral is ki tudjátok nyitni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts