Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák

hemi

Recommended Posts

17 perce, kimi1012 írta:

Egy éve cseréltem pont Lambda szondát eddig bírta volna csak ? Hőfok jeladót akartam cserélni mert azt hittem az a hibás.
Tavaly is eljátszotta ezt hogy többet eszik az autó de azt hittem hogy lambda szondát már cseréltem akkor hőfok jeladó lesz a hiba de akkor megint a lambda szodától enne többet az autó ?

Nincs feszültségváltozás hibakód inkább szakadásra utal. Szétjött a csatlakozó vagy a motornak vannak test kötésproblémái. Lambdától eszik többet.

Megosztás:

2 órája, daykiller írta:

Nincs feszültségváltozás hibakód inkább szakadásra utal. Szétjött a csatlakozó vagy a motornak vannak test kötésproblémái. Lambdától eszik többet.

Az mit jelent hogy kötésproblémák ? Lambdának nem jött szét a csatlakozója ma néztem.

Megosztás:

8 órája, kimi1012 írta:

Egy éve cseréltem pont Lambda szondát eddig bírta volna csak ? Hőfok jeladót akartam cserélni mert azt hittem az a hibás.
Tavaly is eljátszotta ezt hogy többet eszik az autó de azt hittem hogy lambda szondát már cseréltem akkor hőfok jeladó lesz a hiba de akkor megint a lambda szodától enne többet az autó ?

Ezt villogta ki, hogy a lambdaszonda a hibás. De éppen lehet a hőfokjeladó is, 

Megosztás:

Sziasztok!

Most hogy volt ez az injektor cserélgetős műveleteim, azt vettem észre hogy menet közben kuplungolásnál nagyon leviszi. fordulatot 1000 alá. Ez még attól lehet hogy az ecu nem tanulta meg az új dolgokat vagy más? Kipróbáltam  trafós alapjárati motor kijáratász, és működik. Szépen kiadja és vissza is tekeri a tengelyét.

Köszi!

Megosztás:

6 órája, fatadaniel94 írta:

Sziasztok!

Most hogy volt ez az injektor cserélgetős műveleteim, azt vettem észre hogy menet közben kuplungolásnál nagyon leviszi. fordulatot 1000 alá. Ez még attól lehet hogy az ecu nem tanulta meg az új dolgokat vagy más? Kipróbáltam  trafós alapjárati motor kijáratász, és működik. Szépen kiadja és vissza is tekeri a tengelyét.

Köszi!

Elég hamar újratanulja, szerintem csak percek kérdése inkább.

Megosztás:

4 órája, daykiller írta:

Vagy a biztosítékát az ECU akksi tápjának. FV6-os 20A (dízel esetén ez 80A). De ez a trükk nem minden ECU-nál működik.

Azzal kezdtem amikor kipucoltam az alapjárati motort :/  . Ma meg egyszer azt csinálta, hogy pörgette a motort majdnem 3000-ig, alapjáraton. Diag módban megnéztem az alapjárati motort, ott szépen ment ki-be. 

Megosztás:

On 2016. 12. 11. at 19:18, pszilaj írta:

Vagy Op-Commal reset... :-)

Már amelyiket lehet :) 

Én pl ma figyeltem fel egy érdekes dologra, mégpedig hogy ha ráadom a tompítottat, akkor felemeli 1000 fölé az alapjáratot, de legalább instabil is lesz. Ez meg testhiba gyanús. Az előző ECU-val meg össze-vissza volt alapjáratom, meg indokolatlanul dobált hibakód(ok)at.

Megosztás:

18 perce, joecockroach írta:

Sziasztok!

Egyszer világított a sárga hibajelző folyamatosan, de azóta volt áramtalanítva az autó és a hibajelző azóta nem világít. Lehetséges hogy a hiba el van tárolva, és diagnosztikával kiolvasható, vagy az áramtalanítással kiürült a memória?

Az X-edik ( talán tizedik) hibamentes indítás után tűnik el a kód, vagy ha hosszabb ideig le volt véve az akkusaru. Ki kell olvasni aztán meglátod.

Megosztás:

1 óra, zotya975 írta:

Az X-edik ( talán tizedik) hibamentes indítás után tűnik el a kód, vagy ha hosszabb ideig le volt véve az akkusaru. Ki kell olvasni aztán meglátod.

Jah, ez még a nyáron volt, csak eszembejutott. Azóta már 200szor is indítottam :) 

Az akksi nem volt sokaig lehuzva, pár perc legfeljebb. De azóta sem gyulladt ki a sárgalámpa, kivillogni meg nem villogott semmit. 

Megosztás:

6 perce, joecockroach írta:

Jah, ez még a nyáron volt, csak eszembejutott. Azóta már 200szor is indítottam :) 

Az akksi nem volt sokaig lehuzva, pár perc legfeljebb. De azóta sem gyulladt ki a sárgalámpa, kivillogni meg nem villogott semmit. 

Akkor már biztos nincs benne, de villogtasd ki, 2 perc. 

Megosztás:

6 órája, joecockroach írta:

Sziasztok!

Egyszer világított a sárga hibajelző folyamatosan, de azóta volt áramtalanítva az autó és a hibajelző azóta nem világít. Lehetséges hogy a hiba el van tárolva, és diagnosztikával kiolvasható, vagy az áramtalanítással kiürült a memória?

5 órája, zotya975 írta:

20 indítás során nem jelentkezik a hiba, akkor törlődik...

Megosztás:

Tisztelt forumozok..Adott egy Opel astra f 1.4 16v x14xe motorkódu.Egy olyan dologban kérném a segitségét hogy amikor bemelegszik üzemi hőfokra a motor,akkor 2ről 3asra illetve 3asrol 4esre valo gyorsitáskor ilyen kelepelő dieseles hangot hallok a motortér felől.Hidegen abszolut nem hallani csak melegen.Olyan mintha valami sűrün kopogna.Olajcsere egy hete megvolt.Ja és az olajcsere előtt semmi gondja nem volt.Válaszát előre is köszönöm.

Módosítva : mobilos3
Megosztás:

A következő a problémám.Egy Opel Astra F Classic autóm van /X14NZ/.A motorháztetőt már csak nagyon nehezen tudom kinyitni,olyan mintha meg lenne nyúlva a bowden,mondjuk 15 év alatt nem is csoda.Ennek orvoslására van valami egyszerű módszer?Vagy jobban járok,ha kicserélem újra?Nem szeretném,ha elszakadna,mert akkor még több dolgom lesz vele.Ha jobb lenne a csere,akkor le tudná írni valaki részletesen,hogyan kell kicserélni?Köszönöm

Megosztás:

41 perce, Zámbi írta:

A következő a problémám.Egy Opel Astra F Classic autóm van /X14NZ/.A motorháztetőt már csak nagyon nehezen tudom kinyitni,olyan mintha meg lenne nyúlva a bowden,mondjuk 15 év alatt nem is csoda.Ennek orvoslására van valami egyszerű módszer?Vagy jobban járok,ha kicserélem újra?Nem szeretném,ha elszakadna,mert akkor még több dolgom lesz vele.Ha jobb lenne a csere,akkor le tudná írni valaki részletesen,hogyan kell kicserélni?Köszönöm

Meg kell nézni hogy a kiakasztó rugót rendesen meghúzza-e a bowden. Ha nem, akkor a gégecső végén a rögzítést fel kell lazítani a zárhídon és visszább kell húzni. Ha nem talál bele pont a lyukba akkor egy csövet rá kell dugni, és lehet rajta hajlítani ( meg zsírozni sem árt) ha érzésre nagyon feszül, akkor magát a beakadó pöcköt is lehet ki-be tekergetni ( lapolva van villáskulcsnak) illetve a zárhíd két oldalán van két gumidugó azokkal is lehet játszani, kifelé-befelé tekergetni őket. Ne is lötyögjön a motorháztető ha be van csukva, meg ne is kelljen nagyon lebacni, illetve a sárvédőkkel egy síkban legyen.

• Like 1
Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.