bigcpapa Elküldve Március17, 2016 Megoszt Elküldve Március17, 2016 Sziasztok! Adott egy opel astra f c14nz.reggel normálisan elindult majd pár perc után egy piros lámpánál megálltam -majd mikor el szerettem volna indulni már csak két henger ment "szerintem"a motor erőtlen és hangos volt!majd leállt. azóta nem indul.gyújtás trafó,gyújtás vezérlő,komplett gyújtás elosztó cserélve!!szikra van-benzin van mégsem indul!!Mi lehet a baj??????? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március17, 2016 Megoszt Elküldve Március17, 2016 41 perce, bigcpapa írta: Sziasztok! Adott egy opel astra f c14nz.reggel normálisan elindult majd pár perc után egy piros lámpánál megálltam -majd mikor el szerettem volna indulni már csak két henger ment "szerintem"a motor erőtlen és hangos volt!majd leállt. azóta nem indul.gyújtás trafó,gyújtás vezérlő,komplett gyújtás elosztó cserélve!!szikra van-benzin van mégsem indul!!Mi lehet a baj??????? Üdv...én ránéznék a vezérlésre, hátha ugrott a szíj... Link to comment Megosztás: More sharing options...
bigcpapa Elküldve Március17, 2016 Megoszt Elküldve Március17, 2016 Üdv.gondoltam már rá én én is.meg lett nézve a vezérlés rendben van!de sajnos nem indul mégsem!esetleg még valami ötlet??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Március17, 2016 Megoszt Elküldve Március17, 2016 1 órával ezelőtt, bigcpapa írta: Üdv.gondoltam már rá én én is.meg lett nézve a vezérlés rendben van!de sajnos nem indul mégsem!esetleg még valami ötlet??? Ha van benzin és szikra, akkor még két eshetőség lehet. Nem jókor van szikra vagy összeszakadt a katalizátor annyira, hogy a motor képtelen beindulni. Meg se próbálkozik a motor a beindulással pöffenésekkel jelezve? A benzin jelenlétét hogy ellenőrizted? Központi injektor fekete fedelét levetted és láttad, ahogy az injektor permetezi a benzint? Link to comment Megosztás: More sharing options...
bigcpapa Elküldve Március18, 2016 Megoszt Elküldve Március18, 2016 Üdv.van mikor pöffen indítózáskor ès alkalankènt úgy forog mintha be akarna indulni de mègsem.igen megnèztem az injektor permetezi a benzint.akkor a katalizátor a hibás vagy más a problèma???? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gergőőő Elküldve Március18, 2016 Megoszt Elküldve Március18, 2016 52 perce, bigcpapa írta: Üdv.van mikor pöffen indítózáskor ès alkalankènt úgy forog mintha be akarna indulni de mègsem.igen megnèztem az injektor permetezi a benzint.akkor a katalizátor a hibás vagy más a problèma???? Helyedben lekötném a kipufogót és úgy próbálnám beindítani a gépet. Rohadt hangos lesz ha beindul, de így legalább tudni fogod h a kipufogóban túl nagy-e fojtás vagy más a gond. Link to comment Megosztás: More sharing options...
bigcpapa Elküldve Március18, 2016 Megoszt Elküldve Március18, 2016 Konkrètan hol szedjen szèt?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
aholy Elküldve Március18, 2016 Megoszt Elküldve Március18, 2016 Elvileg a leömlő után a legegyszerűbb. Ha nincs nagyon összegyógyulva. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Március18, 2016 Megoszt Elküldve Március18, 2016 2 órája, bigcpapa írta: Konkrètan hol szedjen szèt?? A váltó alatt van egy rugós-tűzkarikás toldás, a katalizátor előtt. Ott egyszerű szétkapni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
bigcpapa Elküldve Március18, 2016 Megoszt Elküldve Március18, 2016 Köszönöm megpróbálom!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Március18, 2016 Megoszt Elküldve Március18, 2016 7 órája, pszilaj írta: A váltó alatt van egy rugós-tűzkarikás toldás, a katalizátor előtt. Ott egyszerű szétkapni. Nekem az felül van, ahogy vége van a leömlőnek, a lambdaszonda után. A katalizátor előtti csőösszekötés már nem rugós nálam, hanem sima hőálló csavar és háromszögű tömítés. Mivel az övé nyolcszelepes, esélyes, hogy eltér a kipufogó is. De lehet rosszul emlékszem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március18, 2016 Megoszt Elküldve Március18, 2016 17 perce, daykiller írta: Nekem az felül van, ahogy vége van a leömlőnek, a lambdaszonda után. A katalizátor előtti csőösszekötés már nem rugós nálam, hanem sima hőálló csavar és háromszögű tömítés. Mivel az övé nyolcszelepes, esélyes, hogy eltér a kipufogó is. De lehet rosszul emlékszem. C14NZ, elől a leömlő alatt a legegyszerűbb talán.... Ja nem ez..ez csak úgy jött..itt a kép: 2 Link to comment Megosztás: More sharing options...
KoriKimi Elküldve Március19, 2016 Megoszt Elküldve Március19, 2016 On 2016. 03. 17. at 15:22, bigcpapa írta: Sziasztok! Adott egy opel astra f c14nz.reggel normálisan elindult majd pár perc után egy piros lámpánál megálltam -majd mikor el szerettem volna indulni már csak két henger ment "szerintem"a motor erőtlen és hangos volt!majd leállt. azóta nem indul.gyújtás trafó,gyújtás vezérlő,komplett gyújtás elosztó cserélve!!szikra van-benzin van mégsem indul!!Mi lehet a baj??????? Nem lehet-e még olyan, hogy átégett két henger között a hengerfej tömítés? Kompressziómérést is lehetne csinálni, ha a kipufogós ötlet nem hoz eredményt. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március19, 2016 Megoszt Elküldve Március19, 2016 (edited) 2 órája, KoriKimi írta: Nem lehet-e még olyan, hogy átégett két henger között a hengerfej tömítés? Kompressziómérést is lehetne csinálni, ha a kipufogós ötlet nem hoz eredményt. Végülis lehet, de akkor a maradék 2 henger elindulna, igaz ereje nem lenne, de üresben terhelés nélkül járna a motor. Vezérműszíj szakadás után "tökmindegy nézzük meg hátha semmi baja nem lett" ( de persze mindíg lett baja..)el szokott indulni 2 hengerrel is. Módosítva Március19, 2016 : zotya975 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bundee Elküldve Március19, 2016 Megoszt Elküldve Március19, 2016 2 órája, zotya975 írta: Végülis lehet, de akkor a maradék 2 henger elindulna, igaz ereje nem lenne, de üresben terhelés nélkül járna a motor. Vezérműszíj szakadás után "tökmindegy nézzük meg hátha semmi baja nem lett" ( de persze mindíg lett baja..)el szokott indulni 2 hengerrel is. Szerencsére az 1.6 NZ-nek tényleg nemlesz baja. Tapasztaltam :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március19, 2016 Megoszt Elküldve Március19, 2016 1 perc, Bundee írta: Szerencsére az 1.6 NZ-nek tényleg nemlesz baja. Tapasztaltam :D Még csak c14nz-vel volt dolgom ott mindíg görbült pár szelep, 1.3-es karbis kadetten viszont semmi. Most nem tudom kapásból hogy van-e olyan pozíciója a vezérmű tengelynek amikor egy szelep sincs nyitva, és ha ott áll meg akkor nem éri el a dugó nálam sem, elméletileg. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Március20, 2016 Megoszt Elküldve Március20, 2016 13 órája, zotya975 írta: Még csak c14nz-vel volt dolgom ott mindíg görbült pár szelep, 1.3-es karbis kadetten viszont semmi. Most nem tudom kapásból hogy van-e olyan pozíciója a vezérmű tengelynek amikor egy szelep sincs nyitva, és ha ott áll meg akkor nem éri el a dugó nálam sem, elméletileg. Vizuálisan magamban lejátszottam és nekem úgy jött ki, hogy van olyan pont, mikor egyik sincs nyitva. Ami azt illeti egy motorforuldulatban kétszer is. Mivel a dugattyúk párban járnak, ezért az 1-4 henger felső holtpontján a 2-3 alsó holtponton van. Mindegyik más ütemben nyilván és ekkor a szelepek zárva vannak, mivel azt tanultam, ha az első henger felső holtponton van, akkor a négyesnél van épp szelepváltás. Persze ez az opel motorokra érvényes, mivel vannak olyan motorok, amik 1-3-2-4 gyújtási sorrendben üzemelnek. Opel ugye 1-4-2-3. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Március20, 2016 Megoszt Elküldve Március20, 2016 13 órája, zotya975 írta: Még csak c14nz-vel volt dolgom ott mindíg görbült pár szelep, 1.3-es karbis kadetten viszont semmi. Most nem tudom kapásból hogy van-e olyan pozíciója a vezérmű tengelynek amikor egy szelep sincs nyitva, és ha ott áll meg akkor nem éri el a dugó nálam sem, elméletileg. Vizuálisan magamban lejátszottam és nekem úgy jött ki, hogy van olyan pont, mikor egyik sincs nyitva. Ami azt illeti egy motorforuldulatban kétszer is. Mivel a dugattyúk párban járnak, ezért az 1-4 henger felső holtpontján a 2-3 alsó holtponton van és ez fordítva is. Mindegyik más ütemben nyilván és ekkor a szelepek zárva vannak, mivel azt tanultam, ha az első henger felső holtponton van, akkor a négyesnél van épp szelepváltás. Persze ez az opel motorokra érvényes, mivel vannak olyan motorok, amik 1-3-2-4 gyújtási sorrendben üzemelnek. Opel ugye 1-4-2-3. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
HaPetya Elküldve Március20, 2016 Megoszt Elküldve Március20, 2016 (edited) Szia, 1-3-4-2-t akartál írni, úgye. Lehetséges még 1-2-4-3 is. Ha soros 4 hengeres motorról beszélünk. Általában az első gyújtják először és után a távolabbi és 180 fokkal elékelt hengert. És így tovább. Sor négynél ez nem vészes, de egy W16-nál már brutális, azt még már én sem értem Illetve egyszer megértettem, de aztán már elfelejtettem. Módosítva Március20, 2016 : HaPetya Link to comment Megosztás: More sharing options...
HaPetya Elküldve Március20, 2016 Megoszt Elküldve Március20, 2016 (edited) Szia, 1-3-4-2-t akartál írni, úgye. Lehetséges még 1-2-4-3 is. Ha soros 4 hengeres motorról beszélünk. Általában az első gyújtják először és után a távolabbi és 180 fokkal elékelt hengert. És így tovább. Sor négynél ez nem vészes, de egy W16-nál már brutális, azt még már én sem értem Illetve egyszer megértettem, de aztán már elfelejtettem. Módosítva Március20, 2016 : HaPetya Link to comment Megosztás: More sharing options...
padarmisi Elküldve Április6, 2016 Megoszt Elküldve Április6, 2016 Sziasztok egyik ismerősöm vett egy benzin- gáz üzemü x14nz astrát a probléma az hogy a vízhőfok majdnem eléri a százat akkor kapcsol a venti szerelő szerint ez normális?! nekem g astrám van x17dtl de annak 92 fokon kapcsol a venti normális a majdnem 100fokos víz? köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Április6, 2016 Megoszt Elküldve Április6, 2016 4 perce, padarmisi írta: Sziasztok egyik ismerősöm vett egy benzin- gáz üzemü x14nz astrát a probléma az hogy a vízhőfok majdnem eléri a százat akkor kapcsol a venti szerelő szerint ez normális?! nekem g astrám van x17dtl de annak 92 fokon kapcsol a venti normális a majdnem 100fokos víz? köszi Az. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szabadij Elküldve Április6, 2016 Megoszt Elküldve Április6, 2016 1 órával ezelőtt, hening írta: Az. Szerintem is normális,mivel ezek túlnyomásos rendszerek,ezért 100 fokon még nem forr a víz,ha 92 fokon kapcsolgat a venti az már nem normális,92 fok körüli az üzemi hőfok,ott nem kell a ventilátornak túráztatnia magát.De könnyen meglehet,hogy az a 92 fok az nem is 92 fok,a műszer csak tájékoztató jellegű,nem egy gecíziós műszer,elég nagy szórások vannak a műszerekben is és a jeladó gombák között is... Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Április6, 2016 Megoszt Elküldve Április6, 2016 Most mondjam azt hogy minden nap dugózok, c20ne-vel, de 1.4-es hűtővel? :D Szerintetek hol jár a mutató? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szabadij Elküldve Április6, 2016 Megoszt Elküldve Április6, 2016 8 perce, wookie írta: Most mondjam azt hogy minden nap dugózok, c20ne-vel, de 1.4-es hűtővel? :D Szerintetek hol jár a mutató? :D Azt sejtem,hogy hol jár a mutatód és, hogy ilyen kombóval van rendesen fűtésed az tuti! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts