Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák

hemi

Recommended Posts

8 órája, Szabadij írta:

A kopogásszenzor,amelyik motoron van a motorblokk önindító felőli oldalán ,eléggé eldugott helyen,de lámpával látható.

A motorblokk közepén van a 2-3 hengerek között,a szívótorok alatt,a kartergázcsőtől olyan 8-10 centire.Egy csavar fogja fel a blokkra,amelyiken nincs,ott is ki van képezve a helye,kiemelkedik a blokkból és egy üres zsákfurat van benne és szerintem menet is.

Ezt meg nézem holnap kiváncsiságból .

Megosztás:

1 óra, astrabandi írta:

Ezt meg nézem holnap kiváncsiságból .

Ott van a kis mocsok a szívótorok és az önindító közötti részen,nem látszik jól egy hatlapfejű csavar fogja fel a blokkra,ha f astra kopogásszenzor néven rákeresel,akkor van róla kép a neten dögivel.Nem nagyon látszik,de klikk a képre vagy háromszor és teljesen nagyítható,egy eska felirat van a csavarfejen ami felfogja.Így talán egyértelmű,hogy mit is kell keresned.Neked ott csak a helye lesz...dsc02676-55313.JPG

Módosítva : Szabadij
  • Like 1
Megosztás:

21 perce, Szabadij írta:

Ott van a kis mocsok a szívótorok és az önindító közötti részen,nem látszik jól egy hatlapfejű csavar fogja fel a blokkra,ha f astra kopogásszenzor néven rákeresel,akkor van róla kép a neten dögivel.Nem nagyon látszik,de klikk a képre vagy háromszor és teljesen nagyítható,egy eska felirat van a csavarfejen ami felfogja.Így talán egyértelmű,hogy mit is kell keresned.Neked ott csak a helye lesz...

Az SZR motoron mi célt szolgál ez a másabb kialakítású kupak az injektor fölött? Valami rezonátorféleség lehet?

Megosztás:

10 perce, Bundee írta:

Az SZR motoron mi célt szolgál ez a másabb kialakítású kupak az injektor fölött? Valami rezonátorféleség lehet?

Igen az újakon oda tették.

4 perce, Szabadij írta:

Elméletileg jó hatással van a gázlengésre,de nem tudom,az enyém is x16 szr,de nekem még a hagyományos kupak van.

A régebbieken ugyanott van mint a többin, a levegőszűrő alatt a kerékjáratban.

Megosztás:

9 perce, Szabadij írta:

Akkor az enyémben is van ilyen b.szás a kerékjáratban?Jó tudni!

Hogyan helyezkedik el,nem tud eltömődni szutyokkal?

Egy ilyen doboz: http://auto-motor.vatera.hu/szemelygepkocsi_alkatresz_felszereles/motorikus_alkatresz/egyeb/opel_astra_f_1991_09_01_1997_08_31_rezonator_le_2188587965.html

Pont nem látszik, de amúgy a légszűrőház alatt van,  oda csatlakozik be gumitömítéssel. Az alján van egy kis lyuk, ott ki tud folyni a víz ha belemegy. Nem szokott koszos lenni, jól kitalálták a helyét.

Megosztás:

8 órája, Tiu írta:

Egy ilyen doboz: http://auto-motor.vatera.hu/szemelygepkocsi_alkatresz_felszereles/motorikus_alkatresz/egyeb/opel_astra_f_1991_09_01_1997_08_31_rezonator_le_2188587965.html

Pont nem látszik, de amúgy a légszűrőház alatt van,  oda csatlakozik be gumitömítéssel. Az alján van egy kis lyuk, ott ki tud folyni a víz ha belemegy. Nem szokott koszos lenni, jól kitalálták a helyét.

Egyszer próbaképpen bedugtam, de nem vettem észre változást.

2122350-20160205-veLISc.jpg

Megosztás:

Sziasztok! 

Mármost neharagudjatok, hogy közbevágok de a múltkor kérdezősködtem az alapjáratom kilengése miatt (néha iszonyat magas volt néha meg nagyon alacsony)

Már már annyira rossz volt a helyzet, hogy elkezdtem kitakarítani a vákuumcsövektől kezdve a kisufót megnéztem a tűzfalon melette a "MAP" szenzort is mindent, az innyektorházba belenéztem, semmi. 

A probléma az volt, hogy az alapjárati motoron lévő kettő csavar közül az alsó nem volt meghúzva (legalább 3 mm-re állt ki)  és mozgott a motor :excl:

Csak gondoltam megosztom veletek hátha egyszer hasznát veszi valaki!

Megosztás:

57 perce, Lajos12 írta:

Sziasztok! 

Mármost neharagudjatok, hogy közbevágok de a múltkor kérdezősködtem az alapjáratom kilengése miatt (néha iszonyat magas volt néha meg nagyon alacsony)

Már már annyira rossz volt a helyzet, hogy elkezdtem kitakarítani a vákuumcsövektől kezdve a kisufót megnéztem a tűzfalon melette a "MAP" szenzort is mindent, az innyektorházba belenéztem, semmi. 

A probléma az volt, hogy az alapjárati motoron lévő kettő csavar közül az alsó nem volt meghúzva (legalább 3 mm-re állt ki)  és mozgott a motor :excl:

Csak gondoltam megosztom veletek hátha egyszer hasznát veszi valaki!

Hááát ezzel kicsit megszívattad magad,mert ilyen hibánál a legelső dolog,amit kínvallatásnak kell alávetni az pont az alapjárati motor és környéke...Mondjuk én úgy emléxem,mintha írtad volna,hogy takarítottad az alapjárati motrot,akkor ennek ki kellett volna derülni.De lehet,hogy az más valaki volt,sokan küszködnek kisebb-nagyobb alapjárati gondokkal...

Megosztás:

14 órája, Szabadij írta:

Ott van a kis mocsok a szívótorok és az önindító közötti részen,nem látszik jól egy hatlapfejű csavar fogja fel a blokkra,ha f astra kopogásszenzor néven rákeresel,akkor van róla kép a neten dögivel.Nem nagyon látszik,de klikk a képre vagy háromszor és teljesen nagyítható,egy eska felirat van a csavarfejen ami felfogja.Így talán egyértelmű,hogy mit is kell keresned.Neked ott csak a helye lesz...dsc02676-55313.JPG

Köszi meg találtam .hogy mit is kellene keresek vagy a helyét .

Megosztás:

17 órája, Tiu írta:

Igen az újakon oda tették.

A régebbieken ugyanott van mint a többin, a levegőszűrő alatt a kerékjáratban.

Hogy pontosítsak: G Astránál van felül a rezonátor a kupakkal együtt, míg F-nél minden esetben a kerékjáratban van ennél a motortípusnál.

Megosztás:

4 órája, daykiller írta:

Hogy pontosítsak: G Astránál van felül a rezonátor a kupakkal együtt, míg F-nél minden esetben a kerékjáratban van ennél a motortípusnál.

Vectrán meg abszolút nincs is ez a doboz. Legalábbis 1.6-on. Mondjuk ha olcsóér lenne ilyen kupak kipróbálnám :D

Megosztás:

• 2 weeks later...

Sziasztok! Valakinek tipp az alábbi hibára?:

Isuzu dízel, mindegy ha -10 van szinte pöcre indul, megy mind a 4 henger, majd kb 5 másodperc után elkezd 3 hengerezni. Ezt külső hőmérséklettől függően csinálja pár másodperc-től akár 1 percig is, de csak hidegebb időben és pár perces járás után újra indítva már nem, csak reggeli első hideg indításnál. Ha plusz 10 fok van, akkor már nem jön elő. Izzítógyertyák újak, most raktam bele 4 db bemért tökéletes porlasztót. Hengerfejességet kizárnám, mert nem fújja fel a rendszert és nem nyomja ki a vizet sem pörgetve. Amúgy teljesen jól megy. Holnap viszem kompresszió mérésre, hátha kimutat valamit. Csak fura az egész, mert ha gyűrű lenne, akkor szerintem nem indulna ilyen könnyen. Gondoltam megkérdezem, hátha van valakinek ötlete.

Megosztás:

Kedves fórumozók! Az alábbi problémára nem találok megoldást. Van egy 1993-as évjáratu Opel Astra 1.4 injektoros személygépkocsim, ami nem indul. Az akkumulátor szépen forgatja, néha bepüffög, de nem kapja el. A gyertyáknál van szikra, de látszik, hogy van üzemanyag is. A dolog érdekessége az, ha másik autóval 10-15 m húzás után beindul, de olyan össze-vissza jár, nem egyenletes a motor hangja. Ezután önindítóval is beindul, de ha áll a kocsi egy hetet újra csak húzásra lehet beindítani. Mi lehet a hiba oka?

Válaszotokat előre is köszönöm!

Feri

Megosztás:

6 órája, lukifer írta:

Kedves fórumozók! Az alábbi problémára nem találok megoldást. Van egy 1993-as évjáratu Opel Astra 1.4 injektoros személygépkocsim, ami nem indul. Az akkumulátor szépen forgatja, néha bepüffög, de nem kapja el. A gyertyáknál van szikra, de látszik, hogy van üzemanyag is. A dolog érdekessége az, ha másik autóval 10-15 m húzás után beindul, de olyan össze-vissza jár, nem egyenletes a motor hangja. Ezután önindítóval is beindul, de ha áll a kocsi egy hetet újra csak húzásra lehet beindítani. Mi lehet a hiba oka?

Válaszotokat előre is köszönöm!

Feri

Üdv.... vedd le az elosztófedelet, szárítsd ki hajszárítóval, nézd meg így elindul-e. Ha mostanában nem volt, cserélj gyertyát, ez amúgy sem árt. Ha elindul, egyenként húzkodd le a pipákat figyeld változik-e a motorhang. Jelöld össze az alu elosztóházat a hengerfejjel, lazítsd fel alatta a 13-as kulcsnyílású csavart, és kicsit tekerd az elosztót az utastér felé, nézd meg így elindul-e...most más nem jut eszembe.....

Megosztás:

Sziasztok,

2000-es évjáratú F Classic mostanában azt csinálja, hogy az ablakmosó motor zúg, de a folyadékot csak hosszas nyígatás után nyom a szélvédőre. Először csak azt hittem, hogy kifogyott, de kb. félig volt és feltöltés után is ezt csinálja. Eddig semmi baja nem volt, legutóbb szerelőnél leszívatták az akkori folyadékot, mert most télen -15ben egyszer befagyott. Azóta hibatlanul működött, csak most jött elő ez a probléma. Szerintetek mi lehet?  A motor döglődik?

Köszi!

Módosítva : Astra F Classic
Megosztás:

29 perce, Astra F Classic írta:

Sziasztok,

2000-es évjáratú F Classic mostanában azt csinálja, hogy az ablakmosó motor zúg, de a folyadékot csak hosszas nyígatás után nyom a szélvédőre. Először csak azt hittem, hogy kifogyott, de kb. félig volt és feltöltés után is ezt csinálja. Eddig semmi baja nem volt, legutóbb szerelőnél leszívatták az akkori folyadékot, mert most télen -15ben egyszer befagyott. Azóta hibatlanul működött, csak most jött elő ez a probléma. Szerintetek mi lehet?  A motor döglődik?

Köszi!

A csöve nincs megtörve? A motorháztető zsanérja mellett megy el a cső. 

Megosztás:

1 órával ezelőtt, Astra F Classic írta:

Sziasztok,

Köszi!

Szedd ki a szivattyút és nézd meg nincs-e eldugulva. Van egy gumiszűrő a szívószáron ami vagy kijön a szivattyúval együtt vagy külön.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.