joecockroach Elküldve November8, 2015 Megoszt Elküldve November8, 2015 41 minutes ago, hagymalovag írta: Sziasztok! A képen látható problémára milyen megoldást javasoltok? (a korábbi szilikonos beavatkozás nem az én művem :D) Újra végig kenni valamivel? Vagy esetleg valamilyen tömítőprofilt beszorítani a levélrács és a szélvédő gumiszigetelése közé? köszi! Tamás Nekem is ez a problémám, a gyári gumi tömítés pont nem tömít semmit. Ha valaki tud valami megoldást, ne tartsa magában! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve November8, 2015 Megoszt Elküldve November8, 2015 Műpadlódarab a pollenszűrő fölé és soha többé nem fog elázni. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
joecockroach Elküldve November8, 2015 Megoszt Elküldve November8, 2015 De nem lehet kapni valami hasonlóü profilú gumit, ami nagyobb, és tömítene rendesen? Úgy mégiscsak gyáribb kinézete lenne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve November8, 2015 Megoszt Elküldve November8, 2015 2 minutes ago, joecockroach írta: De nem lehet kapni valami hasonlóü profilú gumit, ami nagyobb, és tömítene rendesen? Úgy mégiscsak gyáribb kinézete lenne. Nem a gumival szokott gond lenni, hanem megvetemedik a levélrács és elemelkedik a szélvédőtől. Ekkor szokták tömítőanyaggal újra a szélvédőhöz passzintani. Link to comment Megosztás: More sharing options...
joecockroach Elküldve November8, 2015 Megoszt Elküldve November8, 2015 Just now, daykiller írta: Nem a gumival szokott gond lenni, hanem megvetemedik a levélrács és elemelkedik a szélvédőtől. Ekkor szokták tömítőanyaggal újra a szélvédőhöz passzintani. Ez tiszta sor, csak mivel a műanyag levélrácson nem tudunk segíteni, akkor a gumival kéne valamit kezdeni, ehhez meg vastagabb gumitömítés kell. Odaszilózni nem nagyon kéne, az gányolás :/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
joecockroach Elküldve November8, 2015 Megoszt Elküldve November8, 2015 Na esetleg itt valamelyik profil jó lehet. Tömítések Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November8, 2015 Megoszt Elküldve November8, 2015 (edited) 1 hour ago, Szabadij írta: Üdv! Az már igaz,hogy 10 centit belóg a motortérbe,viszont esőben közlekedve a fényszóró felett be megy a víz ,(legalább is ott nekem gyárilag nincs kédergumi a zárhíd és a motorháztető között )és a zárhíd pereme pontosan a foglalat fölé tudja levezetni a vizet.Próbára én odatennék egy darab fóliát valami ragasztószalaggal és ha úgy nem nedvesedik be akkor ott kell keresni a problémát.Ha pedig úgy is benedvesedik akkor az a búra egy ribanc. :-) Igen ez lesz, ma éjjel még a radiátoron szárad ( elég lassan gondoltam rá, hogy vmi trafóról működtetek benne egy izzót egy ideig had melegedjen rendesen.XD) reggel visszarakom, és betekerem szalaggal ezt a részt. 1 hour ago, hagymalovag írta: Sziasztok! A képen látható problémára milyen megoldást javasoltok? (a korábbi szilikonos beavatkozás nem az én művem :D) Újra végig kenni valamivel? Vagy esetleg valamilyen tömítőprofilt beszorítani a levélrács és a szélvédő gumiszigetelése közé? köszi! Tamás Ez a jó megoldás, csak ki kell szedni és újra kell szilózni. Én kivettem azt a vékony gumicsíkot aminek eredetileg a tömítés volt a feladata, mert elvált már a manyagtól is, és csak útban volt, és a teljes rést kinyomtam szilóval. Legjobb lenne az ablaktörlő karok leszedése után kivenni a levélrácsot , rendesen letakarítani az alját és az üveget is, mert a sziló csak tiszta felületre tapad rendesen. Szerk: Mivel a rés 15-20 év után közel sem egyenletes, szerintem gumiprofil nem jó oda, de ha valakinek van kedve hát meg lehet próbálni. Módosítva November8, 2015 : zotya975 Link to comment Megosztás: More sharing options...
schneke Elküldve November8, 2015 Megoszt Elküldve November8, 2015 1 hour ago, joecockroach írta: De nem lehet kapni valami hasonlóü profilú gumit, ami nagyobb, és tömítene rendesen? Úgy mégiscsak gyáribb kinézete lenne. én nyílászáróhoz való öntapadós gumitömítéssel oldottam meg, eddig jól működik :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
hagymalovag Elküldve November8, 2015 Megoszt Elküldve November8, 2015 (edited) 15 minutes ago, schneke írta: én nyílászáróhoz való öntapadós gumitömítéssel oldottam meg, eddig jól működik :D És melyik felületre ragasztottad föl? az ha jól sejtem egy egyszerű, D profil nem? Minden esetre szerintem leveszem a levélrácsot, megtakarítom, aztán kipróbálok valamilyen gumi tömítést, hátha passzol bele. Köszi a tippeket mindenkinek! :) Módosítva November8, 2015 : hagymalovag Link to comment Megosztás: More sharing options...
felhasznaaloo Elküldve November8, 2015 Megoszt Elküldve November8, 2015 58 minutes ago, hagymalovag írta: És melyik felületre ragasztottad föl? az ha jól sejtem egy egyszerű, D profil nem? Minden esetre szerintem leveszem a levélrácsot, megtakarítom, aztán kipróbálok valamilyen gumi tömítést, hátha passzol bele. Köszi a tippeket mindenkinek! :) Én 4 éve és 2 hete is csináltam, mert ennyi időt bírt ki. Az is igaz, jobb, ha van vízvető a pollenszűrő fölött, nekem úgy van behajtva, hogy a vizet a pollenszűrő elé (menetirányba) tereli le középre. A levélráccsal az a gond, hogy nyilván a nap kiszívja és vetemedik, de ugye a 2 vége tépőzárral van az üveghez rögzítve, és azok valószínű már elengedtek Nektek is. Ezen kívül fogja az a 3 (?) csavar meg a 2 ablaktörlő-tengely. Ha úgy teszem vissza, hogy a 2 végén lejjebb rögzítem mint újonnan volt, a rés kisebb lesz közte és az üveg között. A csavarok helyén is lehet finomhangolni a bolhájuk (vagy mi a neve amibe belekapnak) elcsúsztatásával. (A 2 törlő tengely meg fix helyen van.) Persze most levakartam a régi szilót mindenhonnan és kiszilóztam újra úgy 2 cm széles sávban, illetve 4 éve annyit még elkövettem, gázégő és fogó segítségével adtam egy kis befele-görbületet visszarakás előtt a levélrácsnak. (Nekem a víz legutóbb pont az előtét ellenállásra folyt, meg is olvadt a csatija.) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra F Caravan Elküldve November8, 2015 Megoszt Elküldve November8, 2015 Lehet, hogy hülye gondolat, de én arra gondoltam, hogy vannak ezek a kétoldalas díszléc ragasztók amivel az oldaldíszléceket lehet felragasztani. Ezek vízállóak, időjárásállóak. Én felragasztanék egy csíkkal a levélrács tömítőgumija alá majd vissza rá az eredeti tömítőgumit. Talán így rászorulna az üvegre az attól eltávolodott gumi. Vagy a gumit kihagyva ráragasztanám az egészet az üvegre. Így viszont nem tudom leszedhető lesz-e később és azt se tudom, hogy az üvegre tapad-e ez a ragasztó. A másik gond, ahogy néztem elég drágák ezek a díszléc ragasztók. Link to comment Megosztás: More sharing options...
joecockroach Elküldve November8, 2015 Megoszt Elküldve November8, 2015 1 hour ago, Astra F Caravan írta: Lehet, hogy hülye gondolat, de én arra gondoltam, hogy vannak ezek a kétoldalas díszléc ragasztók amivel az oldaldíszléceket lehet felragasztani. Ezek vízállóak, időjárásállóak. Én felragasztanék egy csíkkal a levélrács tömítőgumija alá majd vissza rá az eredeti tömítőgumit. Talán így rászorulna az üvegre az attól eltávolodott gumi. Vagy a gumit kihagyva ráragasztanám az egészet az üvegre. Így viszont nem tudom leszedhető lesz-e később és azt se tudom, hogy az üvegre tapad-e ez a ragasztó. A másik gond, ahogy néztem elég drágák ezek a díszléc ragasztók. Kicsit nehézkesnek gondolom betenni ezt a tömítéscsíkot, ha ragasztós az alja. Biztos meg lehet csinálni, de nem lesz egyszerű betuszkolni a helyére, szerintem. Amit linkeltem oldalt, ott vannak tömítéések amik jók lehetnek, csak a beszerzés problémás, emrt van amiből 100 méter a legksiebb rendelési hossz. :/ Én elmegyek majd iylen tömítéstechnika boltokba, hátha találok valami jóféle tömítést. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November9, 2015 Megoszt Elküldve November9, 2015 9 hours ago, joecockroach írta: Kicsit nehézkesnek gondolom betenni ezt a tömítéscsíkot, ha ragasztós az alja. Biztos meg lehet csinálni, de nem lesz egyszerű betuszkolni a helyére, szerintem. Amit linkeltem oldalt, ott vannak tömítéések amik jók lehetnek, csak a beszerzés problémás, emrt van amiből 100 méter a legksiebb rendelési hossz. :/ Én elmegyek majd iylen tömítéstechnika boltokba, hátha találok valami jóféle tömítést. Célszerű levenni a levélrácsot a ragasztáshoz. De azzal számolni kell, hogy ha valaki valamikor szilikonnal kezelte akkor kábé semmi nem ragad hozz. ( én szoktam néha fújni vele a kocsin a fekete műanyag elemeket) Ha etávolítod az eredeti műanyag gumicsíkot akkor kábé fél centitől 1 centiig terjedő rés lesz ott, úgy kell kalkulálni profillal. De én még mindíg azt mondom hogy lehet gányolás de a sziló az egyetlen rendes megoldás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hetyke Elküldve November9, 2015 Megoszt Elküldve November9, 2015 A legnagyobb probléma, hogy a levélrács gyárilag be van feszítve, és ezért nyomja rá az üvegre a gumit. Nem véletlenül tépőzárral oldották meg! A probléma ott kezdődik, mikor idővel elereszti a ragasztás, illettve a felhevül műanyagon elcsúszik a ragasz, vegy egyszerűen a hőingadozásoktól vetemedik a műanyag. Én új tépőzáras cuccal egész jó eredményt értem el, mert a műanyagot sikerült egész pontosan belőni, ezzel megszüntetve a beázást. Érdemes megpróbálni egy jobb állapotú levélráccsal, és normális tépőzárakkal helyére lőni a gyári gumit. A két szélén lefele feszítve követni fogja az üveg ívét. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November9, 2015 Megoszt Elküldve November9, 2015 (edited) 2 hours ago, hetyke írta: A legnagyobb probléma, hogy a levélrács gyárilag be van feszítve, és ezért nyomja rá az üvegre a gumit. Nem véletlenül tépőzárral oldották meg! A probléma ott kezdődik, mikor idővel elereszti a ragasztás, illettve a felhevül műanyagon elcsúszik a ragasz, vegy egyszerűen a hőingadozásoktól vetemedik a műanyag. Én új tépőzáras cuccal egész jó eredményt értem el, mert a műanyagot sikerült egész pontosan belőni, ezzel megszüntetve a beázást. Érdemes megpróbálni egy jobb állapotú levélráccsal, és normális tépőzárakkal helyére lőni a gyári gumit. A két szélén lefele feszítve követni fogja az üveg ívét. Na igen csak a gyári gumi is valahogy fel volt ragasztva eredetileg a rácsra, de miután ott is elvált sehogysem tudtam újból normálisan felragasztani. Próbáltam szilóval, melegragasztóval, pálmatexel...aztán kidobtam a pic*ába, felraktam nélküle, kiszilóztam, rendesen elhúztam és ennyi. Esetleg azzal lehet még javítani az összképet hogy fekete szilót vesz az ember az még kevésbé üt el. Amúgy ha jól tudom a ráncfelvarrás előtt 2 csavar fogta csak utána meg 3, meg a tépőzár a végein. Módosítva November9, 2015 : zotya975 Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve November9, 2015 Megoszt Elküldve November9, 2015 1 hour ago, zotya975 írta: Na igen csak a gyári gumi is valahogy fel volt ragasztva eredetileg a rácsra, de miután ott is elvált sehogysem tudtam újból normálisan felragasztani. Próbáltam szilóval, melegragasztóval, pálmatexel...aztán kidobtam a pic*ába, felraktam nélküle, kiszilóztam, rendesen elhúztam és ennyi. Esetleg azzal lehet még javítani az összképet hogy fekete szilót vesz az ember az még kevésbé üt el. Amúgy ha jól tudom a ráncfelvarrás előtt 2 csavar fogta csak utána meg 3, meg a tépőzár a végein. Ez igaz, DE a helye megvan a 3. csavarnak is és én bele is raktam(kell is bele). Rozsdamentes palacsavar.....nem olyan szép, de hasznos. LIDL vagy ALDIban van az a "workzone" vagy mi márka, én azzal a fekete szilóval tettem fel, tökéletes. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November9, 2015 Megoszt Elküldve November9, 2015 (edited) 13 minutes ago, stirlitz írta: Ez igaz, DE a helye megvan a 3. csavarnak is és én bele is raktam(kell is bele). Rozsdamentes palacsavar.....nem olyan szép, de hasznos. LIDL vagy ALDIban van az a "workzone" vagy mi márka, én azzal a fekete szilóval tettem fel, tökéletes. Sőt, talán 4 csavarnak is van fül... A kettő belsőben ott van a lemezanya a két külső meg alapból nincs használva. Módosítva November9, 2015 : zotya975 Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve November9, 2015 Megoszt Elküldve November9, 2015 1 hour ago, zotya975 írta: Sőt, talán 4 csavarnak is van fül... A kettő belsőben ott van a lemezanya a két külső meg alapból nincs használva. én tetem bele anyát, de csak az anyós elé, ott vhogy nagyobb a távolság Link to comment Megosztás: More sharing options...
felhasznaaloo Elküldve November9, 2015 Megoszt Elküldve November9, 2015 4 hours ago, zotya975 írta: Na igen csak a gyári gumi is valahogy fel volt ragasztva eredetileg a rácsra, de miután ott is elvált sehogysem tudtam újból normálisan felragasztani. Próbáltam szilóval, melegragasztóval, pálmatexel... Van gumihoz való pillanatragasztó, én elb...tam rá több mint 2000 pénzt, viszont szépen vissza lehetett ragasztani a csíkot a műanyaghoz. (Aztán ment alájuk a sziló.) Link to comment Megosztás: More sharing options...
balahu Elküldve November10, 2015 Megoszt Elküldve November10, 2015 Én 1 éve vettem bontóból egy szuper levélrácsot (az előző az jópár helyen elállt 2-3 centikre ..:( ), ami tök passzentos volt, de mára már az is picit eláll. Pedig szilóval ragasztottam oda..Szvsz kb a sziló az egyetlen megoldás, de az se örök. Meg műpadló meghajlítva a pollenszűrő fölé. De az enyém ennek ellenére is továbbra is párásodik mint a rosseb, pedig sehol se jut be víz . Pollenszűrő is kiszedve télre. Sajnos a ventillátor is eléggé gyengén fúj 1-2 ben, meg a levegőzsalu se úgy zár , hogy csak arra a helyre megy ahova van állítva. Ez van, már nem izgatom magam miatta. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November10, 2015 Megoszt Elküldve November10, 2015 12 minutes ago, balahu írta: Én 1 éve vettem bontóból egy szuper levélrácsot (az előző az jópár helyen elállt 2-3 centikre ..:( ), ami tök passzentos volt, de mára már az is picit eláll. Pedig szilóval ragasztottam oda..Szvsz kb a sziló az egyetlen megoldás, de az se örök. Meg műpadló meghajlítva a pollenszűrő fölé. De az enyém ennek ellenére is továbbra is párásodik mint a rosseb, pedig sehol se jut be víz . Pollenszűrő is kiszedve télre. Sajnos a ventillátor is eléggé gyengén fúj 1-2 ben, meg a levegőzsalu se úgy zár , hogy csak arra a helyre megy ahova van állítva. Ez van, már nem izgatom magam miatta. Van hogy annyira korrodált a fűtőmotor fedél alatt a lemez pereme, hogy már ott szivárog be a víz, nem is fellülről a pollenszűrőn keresztül. Link to comment Megosztás: More sharing options...
aholy Elküldve November10, 2015 Megoszt Elküldve November10, 2015 3 hours ago, balahu írta: Én 1 éve vettem bontóból egy szuper levélrácsot (az előző az jópár helyen elállt 2-3 centikre ..:( ), ami tök passzentos volt, de mára már az is picit eláll. Pedig szilóval ragasztottam oda..Szvsz kb a sziló az egyetlen megoldás, de az se örök. Meg műpadló meghajlítva a pollenszűrő fölé. De az enyém ennek ellenére is továbbra is párásodik mint a rosseb, pedig sehol se jut be víz . Pollenszűrő is kiszedve télre. Sajnos a ventillátor is eléggé gyengén fúj 1-2 ben, meg a levegőzsalu se úgy zár , hogy csak arra a helyre megy ahova van állítva. Ez van, már nem izgatom magam miatta. Fbs-el ragasztottam rá vagy 3 éve, azóta is úgyvan. Nem vált el sehol, pedig csillaggarázsban alszik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
bandika Elküldve November10, 2015 Megoszt Elküldve November10, 2015 probléma nálam is ez, hőlégfúvóval nem lehetne rendbe tenni szerintetek? Link to comment Megosztás: More sharing options...
hetyke Elküldve November10, 2015 Megoszt Elküldve November10, 2015 2 minutes ago, bandika írta: probléma nálam is ez, hőlégfúvóval nem lehetne rendbe tenni szerintetek? Szerintem az a baj, hogy valójában anyagában nyúlik meg, és sosem lesz olyan már a forma. Egyébként FBS-el jobb eredményeim vannak, mint szilóval, bár ránézésre azonosak, de mégsem azok. Az FBS példul jól bírja a hőt, meg a nedvességet, a szilo-t viszont megeszi a nap, és idővel elernyed, átenged, ráadásul tapasztaltam már olyat, hogy egyszerűen a kipufogógázos helyeken az elöregedett szilót lemossa az eső, eltűnik. Antennák csatlakozóit szilóztuk anno, és jó vastag sziló tömböket nyomtunk rá, ennek ellenére, szinte már nem is volt rajta semmi úgy 5-6 év után. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November10, 2015 Megoszt Elküldve November10, 2015 1 hour ago, hetyke írta: Szerintem az a baj, hogy valójában anyagában nyúlik meg, és sosem lesz olyan már a forma. Egyébként FBS-el jobb eredményeim vannak, mint szilóval, bár ránézésre azonosak, de mégsem azok. Az FBS példul jól bírja a hőt, meg a nedvességet, a szilo-t viszont megeszi a nap, és idővel elernyed, átenged, ráadásul tapasztaltam már olyat, hogy egyszerűen a kipufogógázos helyeken az elöregedett szilót lemossa az eső, eltűnik. Antennák csatlakozóit szilóztuk anno, és jó vastag sziló tömböket nyomtunk rá, ennek ellenére, szinte már nem is volt rajta semmi úgy 5-6 év után. Na igen, nekem fent van 2 éve kábé, de én szinte mindíg zárt helyen állok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts