zotya975 Elküldve Szeptember11, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember11, 2015 Enyém:http://astra.taylor.hu/bodon/ Bár zotya megoldása is ugyaolyan célravezető, sőt az Ővé nem telik meg hetente. Egyébként az enyémbe ebben az időben már bőven van lötty. Meg is kell néznem, mert még mindíg üres ilyenkor azért már gyüjteni szokta a trutyit, lehet szivacsot kell cserélnem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zsolt5566 Elküldve Szeptember12, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2015 Rendeltem másik km spirált már a 3 dikat most jobb minőségütt be olajoztuk semmi hangja de 80km sebeségig remeg a mutató,most mentem 50km tert megint kezd hangos lenni.Mit csináljak vele zsirozni lehet vagy csak olajozni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
dorozsma Elküldve Szeptember12, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2015 Sziasztok, köszönöm a sok hozzászólást, egy ilyen bödönben én is elkezdtem gondolkodni - igaz kis utánaolvasással a vélemények ezzel kapcsolatban megoszlanak - de addig akkor nem nyúlok hozzá, míg le nem vizsgázik (jövő hónap), mivel nem tudom, hogy ez a bödön vizsgán szabályos-e. A kokszosodás szerintem a rengeteg városi használat (min. 60 km naponta városban) és hogy nem pörgetem ki megfelelően váltásoknál, azaz kissé alulváltva vezetem. Sokan mondják, az SI motornak az a halála, ha alulváltva vezeti az ember és emiatt szétkormolódik... Majd megnézem, hogy lehetne kikokszoltatni ezt az egész rendszert, de gondolom bödön nélkül sehogy... Köszönettel: Attila Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Szeptember12, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2015 Sziasztok, köszönöm a sok hozzászólást, egy ilyen bödönben én is elkezdtem gondolkodni - igaz kis utánaolvasással a vélemények ezzel kapcsolatban megoszlanak - de addig akkor nem nyúlok hozzá, míg le nem vizsgázik (jövő hónap), mivel nem tudom, hogy ez a bödön vizsgán szabályos-e. A kokszosodás szerintem a rengeteg városi használat (min. 60 km naponta városban) és hogy nem pörgetem ki megfelelően váltásoknál, azaz kissé alulváltva vezetem. Sokan mondják, az SI motornak az a halála, ha alulváltva vezeti az ember és emiatt szétkormolódik... Majd megnézem, hogy lehetne kikokszoltatni ezt az egész rendszert, de gondolom bödön nélkül sehogy... Köszönettel: Attila mán hogy? nem hiszem, hogy annak az olajos víz (amit a bödön megfog) haszára van a motornak, inkább nem volt hova tenni a bödönnek közvetlenül nincs hatása a "kokszosodásra", az után is fog ha lesz benne bödön sztem Link to comment Megosztás: More sharing options...
felhasznaaloo Elküldve Szeptember12, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2015 Segítsetek már. 2 gondom van, az egyik, hogy nagyon rángatózik az erőgép induláskor, motortartó bak a gyanúsított. A bal elsőt sikerült megvizsgálni, megfeszegetni, kb. fél centi mozgatást enged, az jó úgy?. A jobb elsőhöz nem bírtam hozzáférni (klímás), még megnézem. A hátsó bakra gyanakszom, mert szerintem az tud engedni a tengely(ek) forgásirányában mozgást, ráadásul csupa olaj a váltó, hátul ráfolyt arra a bakra is. Ugyanakkor alulról nem fértem hozzá, ha meg fentről lenyúlok és belekapaszkodok alul a váltóba, nem bírom megrángatni/mozgatni - ettől még lehet szakadt a hátsó bak? A csupa olaj váltóra a kulissza szimmering csere a megoldás ugye? Nincs arról olyan leírás, ahol a képek is megvannak? A GYIK-ban a képek nem jelennek meg. Itt a képen ez a fekete kupak micsoda? Ha így ferdén áll, az mért lehet? Mit csináljak vele? https://lh3.googleusercontent.com/6LNKorZSe8aATMz8v927ARkurFHkl7jTBmoIYsjvUiMAS9ZxvQx5qyKmViuFRw8B9SC3lHCIw2QdEBLuANyFyA7J2V9rYKpY8018x3m1K7ip9ZjrIoHg3SurEZDXobOhzl4mIhuDFiQhHCG-pbeAZNXPX62YmgJ2iQPoPhR1KaFP590S_aJftFuC6XzNLJD1XC6rksZaOA6SHDo7DhqaglwKK8CRo_2zEFJGfTLLCtsfWpxFSxmNGo8cVCPAWpHrgDbI8kMGoxmoqeK6voEAxXQ_DyjjWh43rWNcgcl1T2qKwRr0ne4gEFFv9REUHqYk7Gk9fDJ3NTkIQrdIC5W5H-OIF4peE8d39IvV9A5hr23K_ZSlHEiNmOdhtrfCwOXKhY9qRgqFwOxsvswSoWdnw9pP2e1JJysYPLVCVtewq2wwIivPI4zhKYYPT6KH_VYYxPvOAr7O-lg4ChpybdVGQ3CQK4_hO0YLR2fW-eTZHqyyjxxuQhEkz0fInf4cUYvZctMC0kyM3pJRDsffwwTQ7lBEfocn72vw3Lr38GrZR7E=w626-h834-no Ez is csupa olaj itt a fotón. Köszi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Szeptember12, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2015 Segítsetek már. 2 gondom van, az egyik, hogy nagyon rángatózik az erőgép induláskor, motortartó bak a gyanúsított. A bal elsőt sikerült megvizsgálni, megfeszegetni, kb. fél centi mozgatást enged, az jó úgy?. A jobb elsőhöz nem bírtam hozzáférni (klímás), még megnézem. A hátsó bakra gyanakszom, mert szerintem az tud engedni a tengely(ek) forgásirányában mozgást, ráadásul csupa olaj a váltó, hátul ráfolyt arra a bakra is. Ugyanakkor alulról nem fértem hozzá, ha meg fentről lenyúlok és belekapaszkodok alul a váltóba, nem bírom megrángatni/mozgatni - ettől még lehet szakadt a hátsó bak? A csupa olaj váltóra a kulissza szimmering csere a megoldás ugye? Nincs arról olyan leírás, ahol a képek is megvannak? A GYIK-ban a képek nem jelennek meg. Itt a képen ez a fekete kupak micsoda? Ha így ferdén áll, az mért lehet? Mit csináljak vele? https://lh3.googleusercontent.com/6LNKorZSe8aATMz8v927ARkurFHkl7jTBmoIYsjvUiMAS9ZxvQx5qyKmViuFRw8B9SC3lHCIw2QdEBLuANyFyA7J2V9rYKpY8018x3m1K7ip9ZjrIoHg3SurEZDXobOhzl4mIhuDFiQhHCG-pbeAZNXPX62YmgJ2iQPoPhR1KaFP590S_aJftFuC6XzNLJD1XC6rksZaOA6SHDo7DhqaglwKK8CRo_2zEFJGfTLLCtsfWpxFSxmNGo8cVCPAWpHrgDbI8kMGoxmoqeK6voEAxXQ_DyjjWh43rWNcgcl1T2qKwRr0ne4gEFFv9REUHqYk7Gk9fDJ3NTkIQrdIC5W5H-OIF4peE8d39IvV9A5hr23K_ZSlHEiNmOdhtrfCwOXKhY9qRgqFwOxsvswSoWdnw9pP2e1JJysYPLVCVtewq2wwIivPI4zhKYYPT6KH_VYYxPvOAr7O-lg4ChpybdVGQ3CQK4_hO0YLR2fW-eTZHqyyjxxuQhEkz0fInf4cUYvZctMC0kyM3pJRDsffwwTQ7lBEfocn72vw3Lr38GrZR7E=w626-h834-no Ez is csupa olaj itt a fotón. Köszi. Emeld meg a motort emelővel és egyből látni, hogy melyik bak van szétszakadva. Persze nem kell a motort kiemelni az emelővel a motortérből, csak mozduljon meg felfele. Jellemzően amúgy a hátsó szokott szétmenni, mert az kap tengelyirányban nagy terhelést. A többi nem forog akkorát tengelyirányban. Ettől függetlenül azok is szétmehetnek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
felhasznaaloo Elküldve Szeptember12, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2015 Emeld meg a motort emelővel és egyből látni, hogy melyik bak van szétszakadva. Persze nem kell a motort kiemelni az emelővel a motortérből, csak mozduljon meg felfele. Jellemzően amúgy a hátsó szokott szétmenni, mert az kap tengelyirányban nagy terhelést. A többi nem forog akkorát tengelyirányban. Ettől függetlenül azok is szétmehetnek. Köszi! Hol emeljek a motor alá hogy ne csináljak bajt? Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Szeptember12, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2015 Segítsetek már. 2 gondom van, az egyik, hogy nagyon rángatózik az erőgép induláskor, motortartó bak a gyanúsított. A bal elsőt sikerült megvizsgálni, megfeszegetni, kb. fél centi mozgatást enged, az jó úgy?. A jobb elsőhöz nem bírtam hozzáférni (klímás), még megnézem. A hátsó bakra gyanakszom, mert szerintem az tud engedni a tengely(ek) forgásirányában mozgást, ráadásul csupa olaj a váltó, hátul ráfolyt arra a bakra is. Ugyanakkor alulról nem fértem hozzá, ha meg fentről lenyúlok és belekapaszkodok alul a váltóba, nem bírom megrángatni/mozgatni - ettől még lehet szakadt a hátsó bak? A csupa olaj váltóra a kulissza szimmering csere a megoldás ugye? Nincs arról olyan leírás, ahol a képek is megvannak? A GYIK-ban a képek nem jelennek meg. Itt a képen ez a fekete kupak micsoda? Ha így ferdén áll, az mért lehet? Mit csináljak vele? https://lh3.googleusercontent.com/6LNKorZSe8aATMz8v927ARkurFHkl7jTBmoIYsjvUiMAS9ZxvQx5qyKmViuFRw8B9SC3lHCIw2QdEBLuANyFyA7J2V9rYKpY8018x3m1K7ip9ZjrIoHg3SurEZDXobOhzl4mIhuDFiQhHCG-pbeAZNXPX62YmgJ2iQPoPhR1KaFP590S_aJftFuC6XzNLJD1XC6rksZaOA6SHDo7DhqaglwKK8CRo_2zEFJGfTLLCtsfWpxFSxmNGo8cVCPAWpHrgDbI8kMGoxmoqeK6voEAxXQ_DyjjWh43rWNcgcl1T2qKwRr0ne4gEFFv9REUHqYk7Gk9fDJ3NTkIQrdIC5W5H-OIF4peE8d39IvV9A5hr23K_ZSlHEiNmOdhtrfCwOXKhY9qRgqFwOxsvswSoWdnw9pP2e1JJysYPLVCVtewq2wwIivPI4zhKYYPT6KH_VYYxPvOAr7O-lg4ChpybdVGQ3CQK4_hO0YLR2fW-eTZHqyyjxxuQhEkz0fInf4cUYvZctMC0kyM3pJRDsffwwTQ7lBEfocn72vw3Lr38GrZR7E=w626-h834-no Ez is csupa olaj itt a fotón. Köszi. Az a váltó szuszogó szelepe. Semmit, nyomd a helyére egyenesre. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember13, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember13, 2015 Köszi! Hol emeljek a motor alá hogy ne csináljak bajt? Például az adott motor-váltótartó bak bekötésénél, de szerintem magát a bakot is lehet emelni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
felhasznaaloo Elküldve Szeptember13, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember13, 2015 Például az adott motor-váltótartó bak bekötésénél, de szerintem magát a bakot is lehet emelni. Köszi. Kib...tt hülyéket tudok kérdezni ha nem mennek a dolgok... Link to comment Megosztás: More sharing options...
exitl0l Elküldve Szeptember28, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2015 Sziasztok! Ismét hozzátok fordulok segítségért. Ma történt velem meg először ilyen, hogy megérkeztem munkahelyre, állítanám le az autót, elfordítom a kulcsot, de semmi a motor jár tovább, a töltésjelző kigyullad. Utána próbáltam reprodukálni a hibát, de nem jött elő. Lehet hogy egyszeri vagy, esélyes egy gyújtáskapcsoló csere, ha az utóbbi akkor mit kellene cserélnem, magát a betétet vagy a komplett cuccot kulcsostul, mindenestül. Mire keressek rá pontosan. Köszönöm :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
lombi Elküldve Szeptember28, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2015 sziasztok! az mitől lehet hogy hidegen húz a kocsi, üzem melegen pedig alig akar menni ha padlózóm a gázt? Link to comment Megosztás: More sharing options...
HaPetya Elküldve Szeptember28, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2015 sziasztok! az mitől lehet hogy hidegen húz a kocsi, üzem melegen pedig alig akar menni ha padlózóm a gázt? Sok mindentől lehet. Hibakód? Próbáld meg 50 mp-ig előidézni a hibát. Ha olyan, akkor hibakódot fog dobni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember28, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2015 sziasztok! az mitől lehet hogy hidegen húz a kocsi, üzem melegen pedig alig akar menni ha padlózóm a gázt? Sok mindentől lehet. Hibakód? Próbáld meg 50 mp-ig előidézni a hibát. Ha olyan, akkor hibakódot fog dobni. Alapból a kétvezetékes vízhőfok jeladó felel a helyes keverékért adott hömérsékleten, ezt ugye ki lehet mérni. Meg ha bent van még a légszűrőházat és a leömlő hővédőt összekötő gégecső, akkor azt is meg lehet nézni hogy a vákumszelep átkapcsol-e külső levegőre ha már meleg a motor. Ugye a hideg levegőben több azoxigén. Hibakód sajna ilyenkor nincs, úgy túl egyszerű lenne. :goofy: 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Szeptember28, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2015 Alapból a kétvezetékes vízhőfok jeladó felel a helyes keverékért adott hömérsékleten, ezt ugye ki lehet mérni. Meg ha bent van még a légszűrőházat és a leömlő hővédőt összekötő gégecső, akkor azt is meg lehet nézni hogy a vákumszelep átkapcsol-e külső levegőre ha már meleg a motor. Ugye a hideg levegőben több azoxigén. Hibakód sajna ilyenkor nincs, úgy túl egyszerű lenne. :goofy: De van. Nekem is volt nemrég olyan, hogy padlóztam, de nem ment, aztán check engine és rángatni kezdett. :D TPS. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Szeptember29, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2015 Sziasztok! Ismét hozzátok fordulok segítségért. Ma történt velem meg először ilyen, hogy megérkeztem munkahelyre, állítanám le az autót, elfordítom a kulcsot, de semmi a motor jár tovább, a töltésjelző kigyullad. Utána próbáltam reprodukálni a hibát, de nem jött elő. Lehet hogy egyszeri vagy, esélyes egy gyújtáskapcsoló csere, ha az utóbbi akkor mit kellene cserélnem, magát a betétet vagy a komplett cuccot kulcsostul, mindenestül. Mire keressek rá pontosan. Köszönöm :) Lehet, hogy az adagoló leállítószelepe akadt fenn. Ha legközelebb előadja, rá kéne mérni, hogy a gyújtás levétele után is van-e villany a leállítószelepen. Ha nincs, és mégis jár a motor, akkor az a hibás, ha marad rajta villany, akkor a gyújtáskapcsoló, ill. riasztó, ha van a kocsiban. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember29, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2015 De van. Nekem is volt nemrég olyan, hogy padlóztam, de nem ment, aztán check engine és rángatni kezdett. :D TPS. :D Nekem pölö a szegény keverék miatt ( etanol) szokott rángatni hidegen, de csak ritkán nyekereg a szonda. Link to comment Megosztás: More sharing options...
lombi Elküldve Szeptember29, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2015 (edited) Alapból a kétvezetékes vízhőfok jeladó felel a helyes keverékért adott hömérsékleten, ezt ugye ki lehet mérni. Meg ha bent van még a légszűrőházat és a leömlő hővédőt összekötő gégecső, akkor azt is meg lehet nézni hogy a vákumszelep átkapcsol-e külső levegőre ha már meleg a motor. Ugye a hideg levegőben több azoxigén. Hibakód sajna ilyenkor nincs, úgy túl egyszerű lenne. :goofy: ezt hol találom meg? hibakód nincs csak az alap 12 "Meg ha bent van még a légszűrőházat és a leömlő hővédőt összekötő gégecső, akkor azt is meg lehet nézni hogy a vákumszelep átkapcsol-e külső levegőre ha már meleg a motor." és mit kell hogy figyeljek belenézek a lyukba és ott látom ha kapcsol? a gége cső az bent van persze. vákumszelepet hol találom meg? bocsi hogy ennyit kérdezek:) Módosítva Szeptember29, 2015 : lombi Link to comment Megosztás: More sharing options...
lombi Elküldve Szeptember29, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2015 Lehet, hogy az adagoló leállítószelepe akadt fenn. Ha legközelebb előadja, rá kéne mérni, hogy a gyújtás levétele után is van-e villany a leállítószelepen. Ha nincs, és mégis jár a motor, akkor az a hibás, ha marad rajta villany, akkor a gyújtáskapcsoló, ill. riasztó, ha van a kocsiban. szia ezt hol találom meg? milyen értéket kellene látom ampermérőt melyik fokozatba tegyem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
HaPetya Elküldve Szeptember29, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2015 (edited) szia ezt hol találom meg? milyen értéket kellene látom ampermérőt melyik fokozatba tegyem? Ez a dízeles kollégára vonatkozott. Ezek szerint még mindig nem igazi a gép. Elég sok minden lehet így látatlanban. Kéne még szimptoma. 11. ker-ben tudok segíteni. Gondolom mind a 4 henger vacakol. Gyújtás: alapidőzítés, kábelek esetleg gyerták. Ha fémházas a gyertyapipa, akkor húzd le róla és próbáld meg úgy. Nekem volt, hogy ott ugrott át az ív, de ez kivülről nem látszik. A kétvezetékes hőérzékelőt is ki lehet zárni. Lehúzod a stekkert akkor vész üzembe kell kapcsolnia, ami 80 fokos motort feltételez. Ha úgy sem megy, akkor nem az a baj. Gyanítom, hogy esetleg nagy előgyújtással mész. Ahogy melegszik a motor úgy hozza előrébb fhp-hez képest a gyújtásmodul. Benzinpumpa nem volt mostanában kiszedve? Benzinszűrő? Csak azért, mert egyszer nálam is volt, hogy tt-n nem akart húzni. Akkor a benzinpumpára csatlakozó rövid tömlő tört meg, így nem volt meg a kellő dúsítás. Módosítva Szeptember29, 2015 : HaPetya 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Szeptember29, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2015 Nekem pölö a szegény keverék miatt ( etanol) szokott rángatni hidegen, de csak ritkán nyekereg a szonda. Hidegen? A lambdaszonda nem tud hibakódot dobni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember29, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2015 Hidegen? A lambdaszonda nem tud hibakódot dobni. Hát indulás után pár perccel, de nagyon ritkán szokott előjönni, legtöbbször csak simán torpan padlózásra amíg be nem melegszik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
exitl0l Elküldve Szeptember29, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2015 Lehet, hogy az adagoló leállítószelepe akadt fenn. Ha legközelebb előadja, rá kéne mérni, hogy a gyújtás levétele után is van-e villany a leállítószelepen. Ha nincs, és mégis jár a motor, akkor az a hibás, ha marad rajta villany, akkor a gyújtáskapcsoló, ill. riasztó, ha van a kocsiban. Nem mindig produkálja a hibát, vagy ha igen akkor sem sokáig, mint az első esetben. Most lett izzító cserélve. lehet megbolygattunk valamit az adagolónál? Riasztó offos, úgy hogy marad az adagoló vagy a gyújtás kapcsoló. Ha tudok legközelebb rámérünk az adagolónál, annyi a kérdés hogy ott hol van az amire mérni kellene? Link to comment Megosztás: More sharing options...
lombi Elküldve Szeptember29, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2015 Ez a dízeles kollégára vonatkozott. Ezek szerint még mindig nem igazi a gép. Elég sok minden lehet így látatlanban. Kéne még szimptoma. 11. ker-ben tudok segíteni. Gondolom mind a 4 henger vacakol. Gyújtás: alapidőzítés, kábelek esetleg gyerták. Ha fémházas a gyertyapipa, akkor húzd le róla és próbáld meg úgy. Nekem volt, hogy ott ugrott át az ív, de ez kivülről nem látszik. A kétvezetékes hőérzékelőt is ki lehet zárni. Lehúzod a stekkert akkor vész üzembe kell kapcsolnia, ami 80 fokos motort feltételez. Ha úgy sem megy, akkor nem az a baj. Gyanítom, hogy esetleg nagy előgyújtással mész. Ahogy melegszik a motor úgy hozza előrébb fhp-hez képest a gyújtásmodul. Benzinpumpa nem volt mostanában kiszedve? Benzinszűrő? Csak azért, mert egyszer nálam is volt, hogy tt-n nem akart húzni. Akkor a benzinpumpára csatlakozó rövid tömlő tört meg, így nem volt meg a kellő dúsítás. benzinpumpa biztos nem szűrőt már cseréltem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bundee Elküldve Szeptember29, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2015 De igen :D Pedig nem szabadna neki. Hidegen? A lambdaszonda nem tud hibakódot dobni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts