Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák

hemi

Recommended Posts

Sziasztok !

X14XE ecotec motoros az én kis járművem. Nem tudok hozzá szerezni egy bizonyos alkatrészt. Szóval eltört egy levegőcső, pontosabban, ami a levegőszűrő-ház és az injektor között van. Közvetlenül az injektornál a lefogató bilincs felett az egyik fele elvált. Ebben van a légtömeg mennyiségmérő, és a kartegáz cső is ebbe megy bele. Ennek a csonkja is el van törve. Kb 6 opelbontóval beszéltem , de nem is hallottak ilyenről. Annyit megtudtam, hogy nem gyártják.

Egy képet találtam a neten, amin jól látható, hogy miről van szó. Ha esetleg tudtok valahol ilyet azt nagyon megköszönném...

19_1246942095.jpg

Megosztás:

Sziasztok !

X14XE ecotec motoros az én kis járművem. Nem tudok hozzá szerezni egy bizonyos alkatrészt. Szóval eltört egy levegőcső, pontosabban, ami a levegőszűrő-ház és az injektor között van. Közvetlenül az injektornál a lefogató bilincs felett az egyik fele elvált. Ebben van a légtömeg mennyiségmérő, és a kartegáz cső is ebbe megy bele. Ennek a csonkja is el van törve. Kb 6 opelbontóval beszéltem , de nem is hallottak ilyenről. Annyit megtudtam, hogy nem gyártják.

Egy képet találtam a neten, amin jól látható, hogy miről van szó. Ha esetleg tudtok valahol ilyet azt nagyon megköszönném...

Szerintem itt kapsz: http://www.csergoe.hu/

Módosítva : epk947
Megosztás:

szerintetek is a tengely nyikorog a perselyben ugye? (nem mondjuk a bowden vagy a rugó)

me ugye kivéve ne hallom, mikor meg bedugtam a fejem a tök hallotta pontosan :icon1:

mondjuk nempont értem hogy miért így úgy van megoldva, hogy nem átmenő tengelye van

Lehet hogy a bowden végén nyikorog a gömb a beakasztásnál, vagy a rugó vége nyikorog szintén ott ahol be van akasztva. De úgy rémlik kúpos a tengely.

Megosztás:

szerintetek is a tengely nyikorog a perselyben ugye? (nem mondjuk a bowden vagy a rugó)

me ugye kivéve ne hallom, mikor meg bedugtam a fejem a tök hallotta pontosan :icon1:

mondjuk nempont értem hogy miért így úgy van megoldva, hogy nem átmenő tengelye van

Nekem inkább a rugó nyikorgott.. Csak ráfújtam, azóta kussol

Megosztás:

Nekem inkább a rugó nyikorgott.. Csak ráfújtam, azóta kussol

Megpróbálom én is mielőtt kibontom, hátha, legutóbb nem úsztam meg ennyivel.Az anyósoldali kp-zármotor sem akarja nyitni az ajtót, lehet az átvezetőben tört meg a kábel, majd kibontom ebben a 4 napban.

Megosztás:

Sziasztok! Egy olyan problémával forudlok hozzátok hogy nem tudom kinyitni a bal hátsó ajtómat. A kpzár mindent nyit de azt nem hiába próbálom felhúzni a gombot nem jön fel. Mi lehet a hiba és mi a teendő a kárpitot le kell venni mindenképpen? Ha igen csukott ajtónál az megoldható e? Segítségeteket előre is köszi

Megosztás:

Sziasztok! Egy olyan problémával forudlok hozzátok hogy nem tudom kinyitni a bal hátsó ajtómat. A kpzár mindent nyit de azt nem hiába próbálom felhúzni a gombot nem jön fel. Mi lehet a hiba és mi a teendő a kárpitot le kell venni mindenképpen? Ha igen csukott ajtónál az megoldható e? Segítségeteket előre is köszi

Valami megszorult. Vagy a zár, vagy ha van központizár. Le kellene venni a kárpitot, és le tudod zárt ajtó esetén is!

• Like 1
Megosztás:

Sziasztok!

A héten tönkrement a családi F Astra indítózárának a háza (letört az öntvényen belül a kormányzár kiugró pöckét tartó öntvénydarab).

Elhatároztam, hogy veszek új német gyártmányú gyújtáskapcsoló házat és bele egy új betétet. (Febi gyártmány lesz.)

Azt szeretném megoldani, hogy a régi zárbetétből a kis lamellákat átrakva az új zárbetétbe a régi kulccsal működjön az új zárbetét.

Szerintetek működni fog?

Képen (nem opel zárbetét, de példának jó) A zárbetétben lévő kis "fogakat" raknám át az új betétbe:

A szerelő a régi indítózár biztonsági csavarjának leszedésekor (leütötte a fejet pontozóval) valamit elcseszett a kilométerórában, ugyanis a tízes-százas osztás nem akar átfordulni!

Hogyan javítható meg?

maxresdefault.jpg

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.