Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák

hemi

Recommended Posts

Ha az önindító forgatja a motort akkor ezt kapásból ki lehet zárni, és az akkut is. Sikertelen indítózáskor már nagyon hamar érezni a kipufogó környékén a benzinszagot ha nyomatja befele a benzin, de ugye nem égeti el.

Szia! Hát nem érzek benzinszagot kipuff környékén. Egyéb konkrét dolog amit meg kell néznem?

Megosztás:

Szia! Hát nem érzek benzinszagot kipuff környékén. Egyéb konkrét dolog amit meg kell néznem?

Ha nem indul, és a benzinszagot sem érezni a kipufnál, akkor esélyes hogy az üzemanyag ellátással van gond. Lebontod az anyósoldali lábtér-küszöb burkolatot, ott fogod látni a lila AC-relét. Ezt kihúzod és az aljzatában összekötöd egy darab dróttal a 30-87-es sarkokat. Ha a pumpa elindul (és a kocsi indítható) akkor a relé ment tönkre. Ha a pumpa nem indul el, akkor vagy maga a pumpa rossz, vagy csatlakozó, kábel hiba, ha van az indításgátló, riasztó lopásgátlója szivat.

Megosztás:

Ha nem indul, és a benzinszagot sem érezni a kipufnál, akkor esélyes hogy az üzemanyag ellátással van gond. Lebontod az anyósoldali lábtér-küszöb burkolatot, ott fogod látni a lila AC-relét. Ezt kihúzod és az aljzatában összekötöd egy darab dróttal a 30-87-es sarkokat. Ha a pumpa elindul (és a kocsi indítható) akkor a relé ment tönkre. Ha a pumpa nem indul el, akkor vagy maga a pumpa rossz, vagy csatlakozó, kábel hiba, ha van az indításgátló, riasztó lopásgátlója szivat.

Szerintem te kicsit félreértettél engem! A a kocsi mindig indul csak kb egy nap állás után többet tekeri míg beindul. Ha megyek vele és utána indítom mindig pöccre beröffen.Gyujtást adom relé mindig kattan pumpa indul. Tehát engem ez a nehéz indulás érdekel hogy miért van? Szerintem az hogy hideg van és ledermed ez nem kifogás...

Megosztás:

Szerintem te kicsit félreértettél engem! A a kocsi mindig indul csak kb egy nap állás után többet tekeri míg beindul. Ha megyek vele és utána indítom mindig pöccre beröffen.Gyujtást adom relé mindig kattan pumpa indul. Tehát engem ez a nehéz indulás érdekel hogy miért van? Szerintem az hogy hideg van és ledermed ez nem kifogás...

Értem, hát nekem is többet teker az első indításkor, de szerintem nem vészes...a miért-re én nem keresem a választ, mert ez a legrosszabb esetben is csak 3 esetleg 4 másodperc, ez szerintem nem zavaró, annyira legalábbis nem hogy elkezdjek hibát keresni. Én ráadásul a legtöbbsztör etanol-benzin elegyet használok, az etanolnál meg normális hogy hidegben többet kell tekertetni.

Megosztás:

Szintén zenész az én corsam is. Teljesen ugyan ez a jelensége, én már szinte mindent kicseréltem. Pedig nem így kellene, mivel havernak van egy fastrája c14nz és neki 1 nap állás után is könnyen röffen. De holnap reggel kipróbálom azt, hogy félig benyomott gázpedállal fogom indítani, mert eddig mindig gáz nélkül tettem.

Megosztás:

Szintén zenész az én corsam is. Teljesen ugyan ez a jelensége, én már szinte mindent kicseréltem. Pedig nem így kellene, mivel havernak van egy fastrája c14nz és neki 1 nap állás után is könnyen röffen. De holnap reggel kipróbálom azt, hogy félig benyomott gázpedállal fogom indítani, mert eddig mindig gáz nélkül tettem.

Nah akkor nem csak az enyém csinálja :S Pedig biztos van erre is megoldás mert amit idéztem probléma arra a szerelő a üzemanyag rendszer nyomástartó szelepre hivatkozott. nah mivel nekem ilyenem nincs azt mondta Zotya975 akkor vhol mást kellene keresnem. De tuti előidézi valami.. :/

Megosztás:

Nah akkor nem csak az enyém csinálja :S Pedig biztos van erre is megoldás mert amit idéztem probléma arra a szerelő a üzemanyag rendszer nyomástartó szelepre hivatkozott. nah mivel nekem ilyenem nincs azt mondta Zotya975 akkor vhol mást kellene keresnem. De tuti előidézi valami.. :/

Én már úgy is próbáltam, hogy egymás után 5X gyújtás ráad-levesz kombinációt, de az sem hozott jobb eredményt, mondván, hogy vissza engedi az üzemanyagot. Szóval tanácstalan vagyok, de nem nyugszok míg rá nem jövök a hibára :) Bár már majdnem minden új benne :S

Megosztás:

Nem csak azért indul nehezebben pár nap állás után mert a szívótorokból elillan a benzingőz? Ugye a gyujtásráadogatással oda még nem porlaszt az injektor ezért se fog gyorsabban indulni...

De ezzel nem magyarázod hogy a másik ugyanolyan astránál ezt miért nem csinálja... :/

Megosztás:

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, hogy most kb mennyibe kerülhet egy teljes vezérlés csere.

1992-es F 1.4-es F astráról lenne szó. Műszaki elött áll és ahogy az lenni szokott most jött elő ez a nyavajája. Intenzív használat mellett természetesen tehát abszolút nem haragszunk rá.

Egy körülbelüli ár érdekelne.

Válaszotokat előre is köszönöm.

Megosztás:

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, hogy most kb mennyibe kerülhet egy teljes vezérlés csere.

1992-es F 1.4-es F astráról lenne szó. Műszaki elött áll és ahogy az lenni szokott most jött elő ez a nyavajája. Intenzív használat mellett természetesen tehát abszolút nem haragszunk rá.

Egy körülbelüli ár érdekelne.

Válaszotokat előre is köszönöm.

Én legutóbb 35-ért cseréltem, kedvezménnyel, de ebben voltak gyertyák és kábelek is, plusz minőségi cuccokból, de magamnak csináltam, tehát munkadíj nem volt.

De mi az hogy most jött elő ez a nyavajája? A vezérlés az kopó fogyó alkatrész, aminek megvan az előírt csereintervalluma.

Megosztás:

Sziasztok!

Korábban írtam, hogy az alapjáratom nagyon leesik! Megint szétszedtük, most a gyújtás részét... semmi változás! Menet közben nem érezni, hogy kihagyna a gyújtás, tehát nem rángat, nem dadog!

Én attól féltem, hogy esetleg egy szelep be lehet ragadva... vagy ilyesmi, szerelőm szerint elektromos gondja lesz. Azt javasolta, hogy keressek csere ECU-t!

Most indult egy cimbora Nagycenkre, elvileg hoznak egyet.

Megosztás:

Sziasztok!

Korábban írtam, hogy az alapjáratom nagyon leesik! Megint szétszedtük, most a gyújtás részét... semmi változás! Menet közben nem érezni, hogy kihagyna a gyújtás, tehát nem rángat, nem dadog!

Én attól féltem, hogy esetleg egy szelep be lehet ragadva... vagy ilyesmi, szerelőm szerint elektromos gondja lesz. Azt javasolta, hogy keressek csere ECU-t!

Most indult egy cimbora Nagycenkre, elvileg hoznak egyet.

Bontás nélkül tud mérni a szerelőt kompressziót, nyomásveszteséget így ki tudja szűrni a szelepeket. Magánvéleményem, hogy ha nekem szerelőm van akkor odaviszem a kocsit hogy csinálja meg, és ne azt mondja hogy szerintem. Ha meg nem ért hozzá akkor mondja meg...vagy mittudomén. :) Mert vagy én javítom a kocsit vagy szerelőhöz viszem, de a kettő együtt.... :icon14: :rolleyes:

Megosztás:

Én legutóbb 35-ért cseréltem, kedvezménnyel, de ebben voltak gyertyák és kábelek is, plusz minőségi cuccokból, de magamnak csináltam, tehát munkadíj nem volt.

De mi az hogy most jött elő ez a nyavajája? A vezérlés az kopó fogyó alkatrész, aminek megvan az előírt csereintervalluma.

Műszaki elött 2-3 hónappal jött elő utoljára is. Akkor igaz csak javították nem cserélték az egészet. Most szeretnék kicsit többet rááldozni és ez lenne az elsődleges a csere sorrendben.

Megosztás:

Ami utoljára. Fullad nagyobb gázadásnál, emelkedőn indulásnál. illetve néha leesik a fordulat. Szerelő szerint el van csúszva valami a vezéslésnél.

A vezérlésnél fogasszíj van, ami nem tud elcsúszni, maximum ugrani tud de akkor ott már valami előjáték van, laza a szíj, vagy nagyon kopott. Csereperiódus 4 év, vagy 60 ezer kilóméter, ennyit de inkább többet ki kell bírnia, ha nem akkor valamit eltoltak összerakáskor. Úgy hogy "szerintem" nem lehet autót javítani, én "szerintem" keress egy igazi szerelőt aki ért is hozzá.

Megosztás:

Hello Urak!

Oyan kérdésem lenne, hogy az üzemanyag szintjelzőt hogy kell elképzelni? Ez egy úszos szerkezet, ami az üzemanyag tetején van? Tegnap negyedes tankállásnál elkezdett fel le mászkálni a mutató a negyed és az üres állapot között. Mivel tankolnom kellett tele is tankoltam a kocsit, utána rendesen mutatta a mennyiséget. Ma reggel viszont már megsem mozdult a nulláról. Ez lehet esetleg kontokthiba valahol, vagy az szintjelző adta meg magát?

Megosztás:

Hello Urak!

Oyan kérdésem lenne, hogy az üzemanyag szintjelzőt hogy kell elképzelni? Ez egy úszos szerkezet, ami az üzemanyag tetején van? Tegnap negyedes tankállásnál elkezdett fel le mászkálni a mutató a negyed és az üres állapot között. Mivel tankolnom kellett tele is tankoltam a kocsit, utána rendesen mutatta a mennyiséget. Ma reggel viszont már megsem mozdult a nulláról. Ez lehet esetleg kontokthiba valahol, vagy az szintjelző adta meg magát?

Inkább a kontakthiba esélyesebb szerintem.

1340765-20140203-AAaeyT.jpg

Megosztás:

Üdv. Egy kis segítségre lenne szükségem a tanksapkában nem fordul el a kulcs.

Javított már valaki ilyet?

Hogy lehet szétszedni?

Arra már rájöttem ha nincs a helyén a sapka akkor sem fordul el a kulcs benne :icon1:

Gyujtáskapcsolónál csináltam olyat hogy hozzáreszeltem a lamellákat a kopott kulcshoz. Mondjuk nem biztos hogy kopásból ered a hiba, mert a tanksapkát azért nem tekergetik olyan sokat mint a gyujtáskapcsolót.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.