Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák

hemi

Recommended Posts

Csavar alatt kb. 2 centi a szint, azaz ha kiveszed a féltengelyt, éppen egy picinek szabad csak kicsurognia (max. fél deci).

Ezért most nem fogom kiszedni a féltengelyt :(

Kivülről kicsit olajos a váltó. Lehet ezért túltölthették mert féltek szivárog.

Én a csavart a féltengely mellett tekertem ki és ki nem folyt ki semmi de dróttal ellenőrizve a szintet ott van közvetlen a csavar szintjében.

Szívjak le belőle? Lehet ez így káros?

Megosztás:

Ezért most nem fogom kiszedni a féltengelyt :(

Kivülről kicsit olajos a váltó. Lehet ezért túltölthették mert féltek szivárog.

Én a csavart a féltengely mellett tekertem ki és ki nem folyt ki semmi de dróttal ellenőrizve a szintet ott van közvetlen a csavar szintjében.

Szívjak le belőle? Lehet ez így káros?

A váltóblokk felső részén a kulissza körül van egy szint ellenöző csavar (ha nem nívós), ha azt kitekered onnan enyhén folynia kéne az olajnak. Nekem most lett utántöltve 7dl gyári GM-s (1700 Ft l).

Megosztás:

Ha rossz a szinkrongyűrű, vagy kopott a váltórudazat, akkor nem fog javítani. Ha jó műszaki állapotban van minden, akkor sem fog egetverő különbséget hozni, inkább arra való, hogy kevesebb mechanikai veszteség legyen a hajtásban, és megnövelje az élettartamot.

.

Az élettartam az sem elhanyagolható főleg ha hajlamos kopásokra. De ártani nem árthat... vagy igen?

Műszaki állapot... hát keveset futott de idős ember használta, nem tudom volt-e "recsegtetve"

A szintcsavar mágnesén nem volt durva forgács csak kevés nagyon finom szürke fémpor.

Egyébként nincs vele baj csak az általános: visszaváltáskor nehezebben veszi a 2-est meg hasonlók.

Ha azt mondod ártani nem árt és élettartamot is növel akkor én már teszem is bele.

Megosztás:

WZsolt!

A gyári szint a -2cm ennél a váltónál (F13, F15). Nem baj ha kicsit túl

van töltve, de mindenképpen ott legyen a maximum a csavar aljánál.

Ha ennél is több van benne, szinte biztos ki fogja nyomni a kihajtás-szimmeringeket.

A Metabond GT adalékot ajánlom figyelmedbe, itt olvashatsz

róla pár dolgot: http://www.opel16v.hu/metabond/meta_gt.htm

5250.- a 250ml-es flakon.

Megosztás:

WZsolt!

A gyári szint a -2cm ennél a váltónál (F13, F15). Nem baj ha kicsit túl

van töltve, de mindenképpen ott legyen a maximum a csavar aljánál.

Ha ennél is több van benne, szinte biztos ki fogja nyomni a kihajtás-szimmeringeket.

A Metabond GT adalékot ajánlom figyelmedbe, itt olvashatsz

róla pár dolgot: http://www.opel16v.hu/metabond/meta_gt.htm

5250.- a 250ml-es flakon.

Akkor lehet azért olajos a féltengely tövénél?

Nekem a csavarig van pont annyi hogy nem folyik ki. Akkor tényleg le kell szívnom ha metabondot akarok hozzá tenni :(

Még átgondolom a dolgot rakjak-e bele.

Mikor szoktak előjönni a váltókopások. Mennyit bír egy opel váltó (metabond nélkül) normál nem verseny használat mellett?

Megosztás:

Ja, valszeg attól olajos, mert ereszti a szimmering (túlságos túltöltés egyenes következménye)

Attól függ... A szinkrongyűrűk és a nyelestengelycsapágy hamarabb meg szokott halni, de a többi rész később kopik halálra, mint ahogy a kaszni elrohad alóla, ha nem kap a pofájába. :(

Megosztás:

Megnéztem ,az enyémben "forrófilmes" van,igaz 130 e-nél volt cserélve.

A léghőmérsékletmérő vége sem olyan mint a 109-es oldalon belinkelt.

A képek:

Nah, ugyanilyen van az én verdámban is.. csak rihadtúl nem volt időm még fényképezgetni, mert melóból melóba megyek nap mint nap.

Épp annyi időm van hogy olvassam a fórumot, oszt csóóóóóók :(

Megosztás:

Az élettartam az sem elhanyagolható főleg ha hajlamos kopásokra. De ártani nem árthat... vagy igen?

Műszaki állapot... hát keveset futott de idős ember használta, nem tudom volt-e "recsegtetve"

A szintcsavar mágnesén nem volt durva forgács csak kevés nagyon finom szürke fémpor.

Egyébként nincs vele baj csak az általános: visszaváltáskor nehezebben veszi a 2-est meg hasonlók.

Ha azt mondod ártani nem árt és élettartamot is növel akkor én már teszem is bele.

A hátramenetet a kettest nekem is rosszul veszi valamikor (dupla kuplung.) Amúgy lehet csak a csapszeg van kikopva a kulisszánál, vagy állítani kell a rudazaton lent a tűzfal alján (bilincs). Szakember gyorsan megoldja.

Megosztás:

Nekem az ötödik helyett sikerül gyakran harmadikba váltanom, egyébként jól műxik. Olajszintet eddig még nem néztem benne, de mostmár felkeltettétek a figyelmemet :(

Kívül nekem is olajos kissé a váltó, de ahogy néztem, sztem ott jön ki, ahol a váltórudazat belemegy (hű, de tudományos lett :mrgreen: ).

Megosztás:

Nekem az ötödik helyett sikerül gyakran harmadikba váltanom, egyébként jól műxik. Olajszintet eddig még nem néztem benne, de mostmár felkeltettétek a figyelmemet :D

Kívül nekem is olajos kissé a váltó, de ahogy néztem, sztem ott jön ki, ahol a váltórudazat belemegy (hű, de tudományos lett :mrgreen: ).

Gondolom a nyelestengely szimmeringet mondod..Ott nekem is folyik,de évek óta. :wink: .Most meg a főtengely szimmeringje kezdett engedni :(
Megosztás:

Nekem az ötödik helyett sikerül gyakran harmadikba váltanom, egyébként jól műxik. Olajszintet eddig még nem néztem benne, de mostmár felkeltettétek a figyelmemet :(

Ahol a váltórudazat bemegy a kulisszába ott van egy szimering (olcsó), nekem most cserélték, és ez miatt folyt el sok váltó olaj. Az ember nem hinné de csak ott folyt és több mint 5 dl ment bele.

A helyedbe megcsináltatnám.

Nekem csapszeg és szimering csere, váltó olaj feltöltés 3000Ft volt, a csapszeget és a szimeringet a szerelő vette, szóval szar húgyba került.

Ennyit megér a váltó, mivel mindíg használod :D

Megosztás:

Igen, olvastam, a talpasok is a listán vannak már :wink:

Egyébként még mindig eladod a kocsit? Mert ahhoz képest elég sokat alakítgatsz rajta mostanában :roll:

Árulgatom,de nincs rá kapás,beszámításnál meg pofátlanul rámond a kereskedő 600-at úgy ,hogy meg sem nézi..Egyébként nagyon idegesít,ha valami rossz a kocsimon,úgyhogy azért csináltatom..Amúgy ez csak alkatrész árban van nekem,Gyuri barátom ingyen szereli! :(
Megosztás:

"Gondolom a nyelestengely szimmeringet mondod"

Nem, ő sztem a rudazat tengelyénél levő szimeringre utalt.

"Ahol a váltórudazat bemegy a kulisszába ott van egy szimering (olcsó), nekem most cserélték, és ez miatt folyt el sok váltó olaj."

A kulissza levételénél nem szabad hogy olaj fojjon, addig nem ér fel az olajszint... Hogy csinálták? :(

Megosztás:

"Ahol a váltórudazat bemegy a kulisszába ott van egy szimering (olcsó), nekem most cserélték, és ez miatt folyt el sok váltó olaj."

A kulissza levételénél nem szabad hogy olaj fojjon, addig nem ér fel az olajszint... Hogy csinálták?

Fejjel lefelé volt az autó. :( :D :D

Tréfát férre,arra gondolt,hogy menetközben - amig meg nem csinálták.

Bár itt úgy sem folyhatott el sok.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.