wzsolt_1.6_16V Elküldve Szeptember28, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2005 Csavar alatt kb. 2 centi a szint, azaz ha kiveszed a féltengelyt, éppen egy picinek szabad csak kicsurognia (max. fél deci). Ezért most nem fogom kiszedni a féltengelyt :( Kivülről kicsit olajos a váltó. Lehet ezért túltölthették mert féltek szivárog. Én a csavart a féltengely mellett tekertem ki és ki nem folyt ki semmi de dróttal ellenőrizve a szintet ott van közvetlen a csavar szintjében. Szívjak le belőle? Lehet ez így káros? Link to comment Megosztás: More sharing options...
loree_gsi16v Elküldve Szeptember28, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2005 Ezért most nem fogom kiszedni a féltengelyt :( Kivülről kicsit olajos a váltó. Lehet ezért túltölthették mert féltek szivárog. Én a csavart a féltengely mellett tekertem ki és ki nem folyt ki semmi de dróttal ellenőrizve a szintet ott van közvetlen a csavar szintjében. Szívjak le belőle? Lehet ez így káros? A váltóblokk felső részén a kulissza körül van egy szint ellenöző csavar (ha nem nívós), ha azt kitekered onnan enyhén folynia kéne az olajnak. Nekem most lett utántöltve 7dl gyári GM-s (1700 Ft l). Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Szeptember28, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2005 Én úgy tudom, hogy picit nem is árt túltölteni... Link to comment Megosztás: More sharing options...
loree_gsi16v Elküldve Szeptember28, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2005 Én úgy tudom, hogy picit nem is árt túltölteni... Ja Je :smt045 :smt045 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Szeptember28, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2005 "...Szívjak le belőle? Lehet ez így káros?..." Hát ha nagyon leszívod az lehet káros... :-) :-) :-) Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Szeptember28, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2005 A csavar amiröl beszélek az a szintezőcsavar. Én csak ez alapján gondoltam, hogy lejjebb kellene lenni a szintnek: http://img.tar.hu/wzsolt/img/16402709.jpg#3 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tóbiás Elküldve Szeptember28, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2005 A csavar amiröl beszélek az a szintezőcsavar. Én csak ez alapján gondoltam, hogy lejjebb kellene lenni a szintnek: http://img.tar.hu/wzsolt/img/16402709.jpg#3 én ezt úgy értelmeztem,hogy a csavar alsó szintje a max,attól lefele 20mm a min. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Szeptember28, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2005 én ezt úgy értelmeztem,hogy a csavar alsó szintje a max,attól lefele 20mm a min. Tényleg neked van igazad! Ott van, hogy "ha utántöltünk akkor addig hogy kifolyjon". Bocs nem olvastam végíg csak addig, hogy "a szintnek 20mm alatta kell lenni" Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Szeptember28, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2005 Ha rossz a szinkrongyűrű, vagy kopott a váltórudazat, akkor nem fog javítani. Ha jó műszaki állapotban van minden, akkor sem fog egetverő különbséget hozni, inkább arra való, hogy kevesebb mechanikai veszteség legyen a hajtásban, és megnövelje az élettartamot. . Az élettartam az sem elhanyagolható főleg ha hajlamos kopásokra. De ártani nem árthat... vagy igen? Műszaki állapot... hát keveset futott de idős ember használta, nem tudom volt-e "recsegtetve" A szintcsavar mágnesén nem volt durva forgács csak kevés nagyon finom szürke fémpor. Egyébként nincs vele baj csak az általános: visszaváltáskor nehezebben veszi a 2-est meg hasonlók. Ha azt mondod ártani nem árt és élettartamot is növel akkor én már teszem is bele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Szeptember28, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2005 WZsolt! A gyári szint a -2cm ennél a váltónál (F13, F15). Nem baj ha kicsit túl van töltve, de mindenképpen ott legyen a maximum a csavar aljánál. Ha ennél is több van benne, szinte biztos ki fogja nyomni a kihajtás-szimmeringeket. A Metabond GT adalékot ajánlom figyelmedbe, itt olvashatsz róla pár dolgot: http://www.opel16v.hu/metabond/meta_gt.htm 5250.- a 250ml-es flakon. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Szeptember28, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2005 WZsolt! A gyári szint a -2cm ennél a váltónál (F13, F15). Nem baj ha kicsit túl van töltve, de mindenképpen ott legyen a maximum a csavar aljánál. Ha ennél is több van benne, szinte biztos ki fogja nyomni a kihajtás-szimmeringeket. A Metabond GT adalékot ajánlom figyelmedbe, itt olvashatsz róla pár dolgot: http://www.opel16v.hu/metabond/meta_gt.htm 5250.- a 250ml-es flakon. Akkor lehet azért olajos a féltengely tövénél? Nekem a csavarig van pont annyi hogy nem folyik ki. Akkor tényleg le kell szívnom ha metabondot akarok hozzá tenni :( Még átgondolom a dolgot rakjak-e bele. Mikor szoktak előjönni a váltókopások. Mennyit bír egy opel váltó (metabond nélkül) normál nem verseny használat mellett? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Szeptember28, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2005 Ja, valszeg attól olajos, mert ereszti a szimmering (túlságos túltöltés egyenes következménye) Attól függ... A szinkrongyűrűk és a nyelestengelycsapágy hamarabb meg szokott halni, de a többi rész később kopik halálra, mint ahogy a kaszni elrohad alóla, ha nem kap a pofájába. :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laci4 Elküldve Szeptember28, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2005 Megnéztem ,az enyémben "forrófilmes" van,igaz 130 e-nél volt cserélve. A léghőmérsékletmérő vége sem olyan mint a 109-es oldalon belinkelt. A képek: Nah, ugyanilyen van az én verdámban is.. csak rihadtúl nem volt időm még fényképezgetni, mert melóból melóba megyek nap mint nap. Épp annyi időm van hogy olvassam a fórumot, oszt csóóóóóók :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
loree_gsi16v Elküldve Szeptember28, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2005 Az élettartam az sem elhanyagolható főleg ha hajlamos kopásokra. De ártani nem árthat... vagy igen? Műszaki állapot... hát keveset futott de idős ember használta, nem tudom volt-e "recsegtetve" A szintcsavar mágnesén nem volt durva forgács csak kevés nagyon finom szürke fémpor. Egyébként nincs vele baj csak az általános: visszaváltáskor nehezebben veszi a 2-est meg hasonlók. Ha azt mondod ártani nem árt és élettartamot is növel akkor én már teszem is bele. A hátramenetet a kettest nekem is rosszul veszi valamikor (dupla kuplung.) Amúgy lehet csak a csapszeg van kikopva a kulisszánál, vagy állítani kell a rudazaton lent a tűzfal alján (bilincs). Szakember gyorsan megoldja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Szeptember28, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2005 Nekem az ötödik helyett sikerül gyakran harmadikba váltanom, egyébként jól műxik. Olajszintet eddig még nem néztem benne, de mostmár felkeltettétek a figyelmemet :( Kívül nekem is olajos kissé a váltó, de ahogy néztem, sztem ott jön ki, ahol a váltórudazat belemegy (hű, de tudományos lett :mrgreen: ). Link to comment Megosztás: More sharing options...
powerup Elküldve Szeptember28, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2005 Nekem az ötödik helyett sikerül gyakran harmadikba váltanom, egyébként jól műxik. Olajszintet eddig még nem néztem benne, de mostmár felkeltettétek a figyelmemet :D Kívül nekem is olajos kissé a váltó, de ahogy néztem, sztem ott jön ki, ahol a váltórudazat belemegy (hű, de tudományos lett :mrgreen: ).Gondolom a nyelestengely szimmeringet mondod..Ott nekem is folyik,de évek óta. :wink: .Most meg a főtengely szimmeringje kezdett engedni :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
loree_gsi16v Elküldve Szeptember28, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2005 Nekem az ötödik helyett sikerül gyakran harmadikba váltanom, egyébként jól műxik. Olajszintet eddig még nem néztem benne, de mostmár felkeltettétek a figyelmemet :( Kívül nekem is olajos kissé a váltó, de ahogy néztem, sztem ott jön ki, ahol a váltórudazat belemegy (hű, de tudományos lett :mrgreen: ). Ahol a váltórudazat bemegy a kulisszába ott van egy szimering (olcsó), nekem most cserélték, és ez miatt folyt el sok váltó olaj. Az ember nem hinné de csak ott folyt és több mint 5 dl ment bele. A helyedbe megcsináltatnám. Nekem csapszeg és szimering csere, váltó olaj feltöltés 3000Ft volt, a csapszeget és a szimeringet a szerelő vette, szóval szar húgyba került. Ennyit megér a váltó, mivel mindíg használod :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Szeptember28, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2005 Nem kell ehhez szétszedni a váltót? Mert az elég nagy meló... :? Link to comment Megosztás: More sharing options...
loree_gsi16v Elküldve Szeptember28, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2005 Nem kell ehhez szétszedni a váltót? Mert az elég nagy meló... :? Dehogy is kb. 15-20 perec :( :D :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Szeptember28, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2005 Akkor rámozdulok erre is :( Már készül a lista, miket kell megcsináltatnom legközelebb, most ez is rákerült :? Link to comment Megosztás: More sharing options...
powerup Elküldve Szeptember28, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2005 Akkor rámozdulok erre is :( Már készül a lista, miket kell megcsináltatnom legközelebb, most ez is rákerült :?A kormányod még ráz?Mert nekem már nem :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Szeptember28, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2005 Igen, olvastam, a talpasok is a listán vannak már :wink: Egyébként még mindig eladod a kocsit? Mert ahhoz képest elég sokat alakítgatsz rajta mostanában :roll: Link to comment Megosztás: More sharing options...
powerup Elküldve Szeptember28, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2005 Igen, olvastam, a talpasok is a listán vannak már :wink: Egyébként még mindig eladod a kocsit? Mert ahhoz képest elég sokat alakítgatsz rajta mostanában :roll:Árulgatom,de nincs rá kapás,beszámításnál meg pofátlanul rámond a kereskedő 600-at úgy ,hogy meg sem nézi..Egyébként nagyon idegesít,ha valami rossz a kocsimon,úgyhogy azért csináltatom..Amúgy ez csak alkatrész árban van nekem,Gyuri barátom ingyen szereli! :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Szeptember29, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2005 "Gondolom a nyelestengely szimmeringet mondod" Nem, ő sztem a rudazat tengelyénél levő szimeringre utalt. "Ahol a váltórudazat bemegy a kulisszába ott van egy szimering (olcsó), nekem most cserélték, és ez miatt folyt el sok váltó olaj." A kulissza levételénél nem szabad hogy olaj fojjon, addig nem ér fel az olajszint... Hogy csinálták? :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tóbiás Elküldve Szeptember29, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2005 "Ahol a váltórudazat bemegy a kulisszába ott van egy szimering (olcsó), nekem most cserélték, és ez miatt folyt el sok váltó olaj." A kulissza levételénél nem szabad hogy olaj fojjon, addig nem ér fel az olajszint... Hogy csinálták? Fejjel lefelé volt az autó. :( :D :D Tréfát férre,arra gondolt,hogy menetközben - amig meg nem csinálták. Bár itt úgy sem folyhatott el sok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts