Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák

hemi

Recommended Posts

Szerintem a hőfok jeladó a rossz, ha indítás után kicsivel így felment... Nekem pl azért igen sokáig kéne egy helyben járatni hogy felmenjen ventikapcsolásig

Én is arra gondoltam mert felmegy a hőfok százig, aztán lassan kúszik tovább. Abból gondolom, hogy igazából akkor melegszik amikor csak araszol. Egyébként tízpercet ha járt egy helyben.

Megosztás:

Sziasztok! Azzal a problémával fordulok hozzátok, hogy ma vezérműszíj és a hozzátartozó cuccok ki lettek cserélve(X16SZR) beleértve a termosztátot is meg a hőfok jeladód mert a műszerfalon nem volt visszajelzés. Indítás után kicsivel a vízhőfok majdnem felkúszott százra amibe az a érdekes, hogy a vízcsöveket és a hűtőt kézzel meglehetett fogni, meleg volt de nem égetett. A vízcsöveket megnyomkodtam, hogy kimenjenek a légbuborékok, de a hőfok nem ment lentebb és a ventilátor se indult be. Valahol ragadhatott még egy légbuborék vagy a termosztáttal van valami?

a jeladó környékét fogdoztad?

lehúztad? akkor mit csnál?

egyébként azon keresztül kell elméletben légteleníteni

régi jeladó megvan-e? ellenállása az újnak mekkora?

Megosztás:

a jeladó környékét fogdoztad?

lehúztad? akkor mit csnál?

egyébként azon keresztül kell elméletben légteleníteni

régi jeladó megvan-e? ellenállása az újnak mekkora?

Megmozgattam a csatlakozót, érintkezett rendesen. A légtelenítés elmaradt, legalábbis én úgy csináltam, hogy feltöltöttem fagyállóval, beindítottam megvártam még nyit a termosztát aztán után töltöttem. Azon keresztül, hogy légtelenítek? Kitekerem, aztán megvárom még nem jön buborék mentes fagyálló?

Megosztás:

Megmozgattam a csatlakozót, érintkezett rendesen. A légtelenítés elmaradt, legalábbis én úgy csináltam, hogy feltöltöttem fagyállóval, beindítottam megvártam még nyit a termosztát aztán után töltöttem. Azon keresztül, hogy légtelenítek? Kitekerem, aztán megvárom még nem jön buborék mentes fagyálló?

Igen

• Like 1
Megosztás:

Sziasztok!

A napokban le szereltem a hátsó ki pufogó dobod,volt rajta egy kis be foltozni való,de indításkor be rázkódik,és bele ér valahová.Az lenne a kérdésem hogy mindegy hogy a gumi függesztők hová lettek vissza rakva,vagy van valami jelölés rajta hogy hová kell rakni,mert szerintem azok össze lettek keverve.

Megosztás:

Sziasztok!

A napokban le szereltem a hátsó ki pufogó dobod,volt rajta egy kis be foltozni való,de indításkor be rázkódik,és bele ér valahová.Az lenne a kérdésem hogy mindegy hogy a gumi függesztők hová lettek vissza rakva,vagy van valami jelölés rajta hogy hová kell rakni,mert szerintem azok össze lettek keverve.

Az én hátsó dobomon csak egy függesztő van ezen kettö?

Megosztás:

Bár nem astra, hanem B corsa, de c14nz :) Lassan mindent kicserélek már rajta, alakul is a gépsárkány, jönnek meg a pacik :)

Egy gondom van még vele, az pedig a hidegindítás. Mindig "relatív" sokáig kell tekertetni olyankor, hogy induljon. Szerintetek a fojtószelep poti bejátszhat ebbe a dologba? (Eddig cserélt dolgok, csak újra, nem gagyira: gyertyák, elosztófedél, rotor, lambda szonda, hőmérséklet érzékelő, olajgomba, alapjárati motor, ecu- ez bontott, néhány cső, termosztát).

Megosztás:

Bár nem astra, hanem B corsa, de c14nz :) Lassan mindent kicserélek már rajta, alakul is a gépsárkány, jönnek meg a pacik :)

Egy gondom van még vele, az pedig a hidegindítás. Mindig "relatív" sokáig kell tekertetni olyankor, hogy induljon. Szerintetek a fojtószelep poti bejátszhat ebbe a dologba? (Eddig cserélt dolgok, csak újra, nem gagyira: gyertyák, elosztófedél, rotor, lambda szonda, hőmérséklet érzékelő, olajgomba, alapjárati motor, ecu- ez bontott, néhány cső, termosztát).

Szerintem nem. mert indításkor nem nyomod a gázt, a folytószelep zárva , így a potméter sincs "működésben". Milyen sokat kell tekerni? Ennyit?

Megosztás:

Szerintem nem. mert indításkor nem nyomod a gázt, a folytószelep zárva , így a potméter sincs "működésben". Milyen sokat kell tekerni? Ennyit?

Ennyit biztosan, kicsit fura, mert a dezsőm az pöccre indult ma is reggel, pedig -7,5 oC volt felénk és csillag garázs volt most :)

Megosztás:

Hello!

Nagy problémám adódott az éjjel!

Elmentem barátnőmért hajnalba (-10fok) és vártam mig kijön (melegítéssel stb 15p) majd észrevettem hogy melegre állítva is jéghideget fúj be a ventillátor , ránéztem a hőfokmérőre ami 110fokon volt......gyors leállítottam, mert mondom ez lehetetlen, felnyitottam a motorháztetőt le akartam tekerni a kiegy.tartály kupakját és spriccelt a forróvíz , a tartály pupra volt vízzel (nem én töltöttem ennyit bele) a hűtő is jég hideg volt de (leállítot motornál) egy 5p után már kezdett átmelegedni.....be a kocsiba, gyorsan haza, akkor már csak 90fokon volt, nem tudtam megnézni mi volt a baja , de mindennapi használatra kell nekem a kocsi.....mi lehet a baja ?

Elfagyott valami? Lehet nem elég fagyállódús a lé???

Akinek van ötlete az irjon, holnap délelött még talán meg tudom csinálni!

Köszi

Petya

Megosztás:

Hello!

Elmentem barátnőmért hajnalba (-10fok) és vártam mig kijön (melegítéssel stb 15p) majd észrevettem hogy melegre állítva is jéghideget fúj be a ventillátor , ránéztem a hőfokmérőre ami 110fokon volt......gyors leállítottam, mert mondom ez lehetetlen, felnyitottam a motorháztetőt le akartam tekerni a kiegy.tartály kupakját és spriccelt a forróvíz , a tartály pupra volt vízzel (nem én töltöttem ennyit bele) a hűtő is jég hideg volt de (leállítot motornál) egy 5p után már kezdett átmelegedni.....be a kocsiba, gyorsan haza, akkor már csak 90fokon volt, nem tudtam megnézni mi volt a baja , de mindennapi használatra kell nekem a kocsi.....mi lehet a baja ?

Köszi

Petya

Könnyen lehet hogy megdermedt a hűtőfolyadék , ha szerencséd van akkor csak a külső csövekben, vízhűtőben, és a vízpumpa tudott forogni, és még épek a lapátjai. Ellenőrizd a folyadékot..ha szerencséd volt megúsztad kár nélkül.

Megosztás:

Hello!

Köszi

Petya

Bemész az első benzinkútra, és megmérik neked hány fokos a fagyállód. Ha az jó, akkor én inkább termosztát gondra tippelnék. Bár a fűtőradiátor a kis körön van, tehát ez nem magyarázza a nemfűtést. :S

Megosztás:

Bemész az első benzinkútra, és megmérik neked hány fokos a fagyállód. Ha az jó, akkor én inkább termosztát gondra tippelnék. Bár a fűtőradiátor a kis körön van, tehát ez nem magyarázza a nemfűtést. :S

Sőt akkor inkább túl meleget kellett volna befújnia...de ahogy írja kábé 15-perc volt, ilyen hidegben akkor talán még nem is nyitna a termosztát.

Megosztás:

Sziasztok!

Én olyan problémára keresek megoldást amiről nem nagyon olvastam.Astra f ,isuzu 1,7TD.Izzítás alatt a motortérben a 60A-os késes biztosítékot valami levágja és nem tudok rájönii,hogy mi is a hiba oka. Zárlatos vezetéket nem találtam,vezérlő lehet a probléma? Másra nem tudok gondolni. Izzítás nélkül nagyon nehezen indul ami természetes.

Köszi , Zsolt

Megosztás:

Sziasztok!

Én olyan problémára keresek megoldást amiről nem nagyon olvastam.Astra f ,isuzu 1,7TD.Izzítás alatt a motortérben a 60A-os késes biztosítékot valami levágja és nem tudok rájönii,hogy mi is a hiba oka. Zárlatos vezetéket nem találtam,vezérlő lehet a probléma? Másra nem tudok gondolni. Izzítás nélkül nagyon nehezen indul ami természetes.

Köszi , Zsolt

Talán valamelyik izzítógyertya a ludas...kösd le őket egyenként és próbáld úgy.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.