epk947 Elküldve December18, 2013 Megoszt Elküldve December18, 2013 Csak azt felejtetted el éppen hogy ez a jelleggörbe padlógáznál lett felvéve, nem az alapjárati motor által szolgáltatott levegőmennyiségnél. Amúgy felesleges szerintem rugózni ezen a dolgon, legegyszerűbb dolog ha indítás után a következő lépésben felkapcsolod a tompított fényszórót, minden esetben! A nappali menetfény (a ledes szarságra gondolok) meg szerintem utólagosan felrakva elég gány... Nem láttam még szépen kivitelezettet. Nem felejtettem el, csak nem akartam tovább bonyolítani az amúgy is értelmezhetetlen spórolást. A lényeg szerintem az, hogy ezek a ledes nappali fények csak az új kocsik dizájnjához kellenek. Így akarják megkülönböztetni a saját márkájukat a gyártók a másikétól, hogy már messziről virítsanak. Emberre lefordítva: "tetováltatom magamat, hogy különb legyek a másiknál"... Feltűnési viszketegség. :icon4: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December18, 2013 Megoszt Elküldve December18, 2013 Nem felejtettem el, csak nem akartam tovább bonyolítani az amúgy is értelmezhetetlen spórolást. A lényeg szerintem az, hogy ezek a ledes nappali fények csak az új kocsik dizájnjához kellenek. Így akarják megkülönböztetni a saját márkájukat a gyártók a másikétól, hogy már messziről virítsanak. Emberre lefordítva: "tetováltatom magamat, hogy különb legyek a másiknál"... Feltűnési viszketegség. :icon4: Amúgy ha jól emlékszem amikor bejöttek akkor probléma is volt belőlük, mert a KRESZ szerint a tompított fényszóró használata volt kötelező....utólagosan modósítottak "vagy nappali menetfény"-re. Először a 3-pótféklámpa is tiltott volt mert megzavarja a mögöttünk haladót. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve December18, 2013 Megoszt Elküldve December18, 2013 Nem felejtettem el, csak nem akartam tovább bonyolítani az amúgy is értelmezhetetlen spórolást. A lényeg szerintem az, hogy ezek a ledes nappali fények csak az új kocsik dizájnjához kellenek. Így akarják megkülönböztetni a saját márkájukat a gyártók a másikétól, hogy már messziről virítsanak. Emberre lefordítva: "tetováltatom magamat, hogy különb legyek a másiknál"... Feltűnési viszketegség. :icon4: Ez az egész a németektől indult, ahol külterületen SEM kötelező felkapcsolni a tompítottat. Így oldották meg. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December18, 2013 Megoszt Elküldve December18, 2013 Ez az egész a németektől indult, ahol külterületen SEM kötelező felkapcsolni a tompítottat. Így oldották meg. Meg ugye fejlődik a technika, a lakásokban is kezdenek áttérni a ledes világításra. Link to comment Megosztás: More sharing options...
petiww Elküldve December18, 2013 Megoszt Elküldve December18, 2013 Nem felejtettem el, csak nem akartam tovább bonyolítani az amúgy is értelmezhetetlen spórolást. A lényeg szerintem az, hogy ezek a ledes nappali fények csak az új kocsik dizájnjához kellenek. Így akarják megkülönböztetni a saját márkájukat a gyártók a másikétól, hogy már messziről virítsanak. Emberre lefordítva: "tetováltatom magamat, hogy különb legyek a másiknál"... Feltűnési viszketegség. :icon4: Ja amúgy ne hogy úgy vedd, nem ellened vagyok, csak kicsit olyanra sikeredett a hsz... :goofy: Link to comment Megosztás: More sharing options...
hetyke Elküldve December18, 2013 Megoszt Elküldve December18, 2013 Meg ugye fejlődik a technika, a lakásokban is kezdenek áttérni a ledes világításra. Na igen, de valószínűleg azért is mert a gyártási költsége, a felhasznált anyagok ára filléres a régi típusú villanykörtékkel szemben. Valószínűleg a gázok miatt környezetkímélőbb. Nem kell gázzal tölteni... Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve December18, 2013 Megoszt Elküldve December18, 2013 meg kevesebbet fogyaszt :D (mán hogy a témánál maradjunk) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December18, 2013 Megoszt Elküldve December18, 2013 meg kevesebbet fogyaszt :D (mán hogy a témánál maradjunk) Ne kezd előlről!!! :omg: :D Amúgy szerintem jobban látszik a normális ledes menetfény mint egy tompított. Beltérben meg ha minden ledes az akkor is jó ha égve hagyom a belső világítást...nem mindegy hogy 20-30watt szívja az akkut vagy csak a ledek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hjoe Elküldve December18, 2013 Megoszt Elküldve December18, 2013 Ne kezd előlről!!! :omg: :D Amúgy szerintem jobban látszik a normális ledes menetfény mint egy tompított. Beltérben meg ha minden ledes az akkor is jó ha égve hagyom a belső világítást...nem mindegy hogy 20-30watt szívja az akkut vagy csak a ledek. Még jó. De nem is egy led versenyzik egy T10-zel.... Ha egy led egy T10 akkor már nem sok különbség lenne. Amúgy legalább kevesebbet fogyaszt nem? :devlish: Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve December18, 2013 Megoszt Elküldve December18, 2013 Ja amúgy ne hogy úgy vedd, nem ellened vagyok, csak kicsit olyanra sikeredett a hsz... :goofy: Nyugi, nem vettem személyesnek egyáltalán. Én meg csak érveltem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hetyke Elküldve December18, 2013 Megoszt Elküldve December18, 2013 Ne kezd előlről!!! :omg: :D Amúgy szerintem jobban látszik a normális ledes menetfény mint egy tompított. Beltérben meg ha minden ledes az akkor is jó ha égve hagyom a belső világítást...nem mindegy hogy 20-30watt szívja az akkut vagy csak a ledek. Na igen! Itt viszont már tényleg számít, hogy Led, vagy égő... Tehát mind két oldalnak igaza van, mert ugye az akkut nem szopja le ha égve marad, viszont a fogyiból nem érzékelhető a változás túl nagy mértékben. Az viszont marha kellemetlen tud lenni, hogy az ember vissza csámborog a szeretett gépjárművéhez, és az meg teljes pompával világít, mint a karácsonyfa, majd indítás után apró kattogásokkal közli, hogy ő mot nagyon elfáradt! :D :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve December18, 2013 Megoszt Elküldve December18, 2013 Ne kezd előlről!!! :omg: :D Amúgy szerintem jobban látszik a normális ledes menetfény mint egy tompított. Beltérben meg ha minden ledes az akkor is jó ha égve hagyom a belső világítást...nem mindegy hogy 20-30watt szívja az akkut vagy csak a ledek. Ha egyszer beleugrok egy kis ledezésbe, az azért lesz mert jobban látszik / világít. Pl a beltérben, rendszám világításnál, de menetfény akkor sem lesz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December18, 2013 Megoszt Elküldve December18, 2013 Ha egyszer beleugrok egy kis ledezésbe, az azért lesz mert jobban látszik / világít. Pl a beltérben, rendszám világításnál, de menetfény akkor sem lesz. Nekem sem. :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
megadave Elküldve December18, 2013 Megoszt Elküldve December18, 2013 Engem tavaly jól megszívatott a menetfény. Ráadásul pont egy Meriva volt, amit vezettem. Beültem és láttam, hogy azonnal felkapcsolt a világítás, ahogy gyújtást adtam. A házfalról tükröződött is a fénye (alkonyodott már), és világított a komplett műszerfal!! Ebből arra gondoltam, hogy automatán felnyomta a tompítottat és kész. Elindultam. Közben beesteledett és mentem szépen az autópályán, aztán nem tudtam miért villognak meg dudálnak hátulról, mint az állat. Mire célhoz értem, akkor esett le, hogy csak a nappali fény égett, hátul semmi. Ahhoz elég erős volt a nappali plusz a közvilágítás, hogy ne tűnjön fel semmi. Ráadásul a k**va műszerfal is világított, ami teljesen megkavart. Hozzátenném, hogy addig még nem vezettem gyárilag nappali fényes kocsit (nem nagyon jutok be új autókba...). Most már tudom és figyelek, de a véleményem akkor is az, hogy ba***ák meg, mert megtévesztő! <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve December18, 2013 Megoszt Elküldve December18, 2013 Engem tavaly jól megszívatott a menetfény. Ráadásul pont egy Meriva volt, amit vezettem. Beültem és láttam, hogy azonnal felkapcsolt a világítás, ahogy gyújtást adtam. A házfalról tükröződött is a fénye (alkonyodott már), és világított a komplett műszerfal!! Ebből arra gondoltam, hogy automatán felnyomta a tompítottat és kész. Elindultam. Közben beesteledett és mentem szépen az autópályán, aztán nem tudtam miért villognak meg dudálnak hátulról, mint az állat. Mire célhoz értem, akkor esett le, hogy csak a nappali fény égett, hátul semmi. Ahhoz elég erős volt a nappali plusz a közvilágítás, hogy ne tűnjön fel semmi. Ráadásul a k**va műszerfal is világított, ami teljesen megkavart. Hozzátenném, hogy addig még nem vezettem gyárilag nappali fényes kocsit (nem nagyon jutok be új autókba...). Most már tudom és figyelek, de a véleményem akkor is az, hogy ba***ák meg, mert megtévesztő! <_< Én meg Svédországban béreltem egy Astra H-t, amit akkoriban még csak elvétve lehetett látni. Az idegbaj kerülgetett az indexkapcsolója miatt... Úgy tudom, hogy azóta az Opel is rájött, és visszatért a jó öreg kapcsolóhoz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve December18, 2013 Megoszt Elküldve December18, 2013 Én meg Svédországban béreltem egy Astra H-t, amit akkoriban még csak elvétve lehetett látni. Az idegbaj kerülgetett az indexkapcsolója miatt... Úgy tudom, hogy azóta az Opel is rájött, és visszatért a jó öreg kapcsolóhoz. nem az volt, amelyikkel össze-vissza lehetett indexelni? nekem vagy beakadt amikor nem kellet volna, vagy vissza raktam volna 0ba, akkor meg a másik irányba indexelt..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve December18, 2013 Megoszt Elküldve December18, 2013 nem az volt, amelyikkel össze-vissza lehetett indexelni? nekem vagy beakadt amikor nem kellet volna, vagy vissza raktam volna 0ba, akkor meg a másik irányba indexelt..... Annak ritka b*zi megoldása volt, mert ha kitetted vmelyik irányba, nem maradt ott, hanem visszaállt középre. Aztán úgy kanyarodtál h a kormány nem kapcsolta vissza, akkor esélyed nem volt a nulla állást eltalálni. Egyébként a menetfényhez csak annyit, hogy nem csak ledes van belőle. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bundee Elküldve December19, 2013 Megoszt Elküldve December19, 2013 Szeretnék cserélni motortartó bakokat, de nemtudom milyen márkát érdemes venni. Van valakinek tapasztalata ilyennel? Melyiket nemszabad megvenni? Annyi jólcsengő nevű márka van, hogy nemtudok dönteni :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve December19, 2013 Megoszt Elküldve December19, 2013 nem az volt, amelyikkel össze-vissza lehetett indexelni? nekem vagy beakadt amikor nem kellet volna, vagy vissza raktam volna 0ba, akkor meg a másik irányba indexelt..... De! Az idegbaj kerülgetett. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Rindi Elküldve December20, 2013 Megoszt Elküldve December20, 2013 Sziasztok! Abban kérném a segítségetek, hogy a vízhőfok jeladó hol merre van az astrán (X16SZR)? Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve December20, 2013 Megoszt Elküldve December20, 2013 Sziasztok! Abban kérném a segítségetek, hogy a vízhőfok jeladó hol merre van az astrán (X16SZR)? Ha szemben állsz a motortérrel, akkor a baloldalon, a szívócső tűzfal felöli oldalán. A zöld: 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Busman Elküldve December20, 2013 Megoszt Elküldve December20, 2013 Sziasztok! Az a problémám, ha úgy indítom az autót, hogy mondjuk 10-15 percnél többet áll, akkor indítás után nagyon felpörög a motor. Sokszor felmegy 3-4 ezres fordulatra, ha olyan helyen vagyok már nagyon zavaró. Szerintetek mitől csinálhatja? Gyertyákat cseréltem, de nem oldotta meg a problémát. Volt itthon egy vízhőfok jeladóm, azt is kicseréltem, de úgy sem lett jó. Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve December20, 2013 Megoszt Elküldve December20, 2013 Sziasztok! Az a problémám, ha úgy indítom az autót, hogy mondjuk 10-15 percnél többet áll, akkor indítás után nagyon felpörög a motor. Sokszor felmegy 3-4 ezres fordulatra, ha olyan helyen vagyok már nagyon zavaró. Szerintetek mitől csinálhatja? Gyertyákat cseréltem, de nem oldotta meg a problémát. Volt itthon egy vízhőfok jeladóm, azt is kicseréltem, de úgy sem lett jó. Köszi Alapjárati motor tisztítás nem ártana neki. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Busman Elküldve December21, 2013 Megoszt Elküldve December21, 2013 Időnként azt is szoktam tisztítani, de ma jobban szemügyre vettem és láttam, hogy a kúpja nem szabályos, egy kicsit kopott. Attól lehet ilyen probléma? Illetve mellette is találtam egy - talán valami gázpedálállás jeladó lehet - az is kapcsolatban van az alapjárattal. Link to comment Megosztás: More sharing options...
demars Elküldve December21, 2013 Megoszt Elküldve December21, 2013 Féktisztító ecset jó megoldás, és a fészkét is ki lehet takarítani. Arra kell figyelni hogy a kúpot nem szabad csavargatni, ki-be erőltetni. Ha meg akarod járatni azt lehet hibakiolvasás üzemmódban. Összekötöd a két lábat a diag csatiban majd gyujtást adsz mintha hibakódot olvasnál. Helló! Sajnos nem segített a tisztítás! Most is dadog a motor. Vettem egy komplett használt injektort, átcserélgettük az alapjárati mocit, a porlasztót is, de semmi... Ugyan úgy leesik az alapjárat! Valakinek van ötlete, hogy mi okozhatja ezt? Vákuumcsöveket átnéztük, fals levegőt nem kap ( féktisztítóval körbefújtam mindent ) ECU-t kivettem, meglestem h nincs e beázás vagy ilyesmi, de száraz volt! Csatik nincsenek oxidálódva... Folyamatosan ( 10 - 15 mp-enként ) leesik az alapjárat, mint mikor egyszerre bekapcsolja az ember a tompítottat, a hátsó ablak fűtést és a fékre tapos... akkor is vissza szokott esni... pont ugyan ezt csinálja, csak alapból! Arra gondoltam, lehet h a generátor xarakodik??? Vagy valami elektromos dolog, ami megfogja a generátort..?! Már 3x darabokra szedtük.. de semmi eredmény! :( Segítséget előre is köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts