Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák

hemi

Recommended Posts

Csak azt felejtetted el éppen hogy ez a jelleggörbe padlógáznál lett felvéve, nem az alapjárati motor által szolgáltatott levegőmennyiségnél.

Amúgy felesleges szerintem rugózni ezen a dolgon, legegyszerűbb dolog ha indítás után a következő lépésben felkapcsolod a tompított fényszórót, minden esetben!

A nappali menetfény (a ledes szarságra gondolok) meg szerintem utólagosan felrakva elég gány... Nem láttam még szépen kivitelezettet.

Nem felejtettem el, csak nem akartam tovább bonyolítani az amúgy is értelmezhetetlen spórolást.

A lényeg szerintem az, hogy ezek a ledes nappali fények csak az új kocsik dizájnjához kellenek. Így akarják megkülönböztetni a saját márkájukat a gyártók a másikétól, hogy már messziről virítsanak.

Emberre lefordítva: "tetováltatom magamat, hogy különb legyek a másiknál"...

Feltűnési viszketegség. :icon4:

Megosztás:

Nem felejtettem el, csak nem akartam tovább bonyolítani az amúgy is értelmezhetetlen spórolást.

A lényeg szerintem az, hogy ezek a ledes nappali fények csak az új kocsik dizájnjához kellenek. Így akarják megkülönböztetni a saját márkájukat a gyártók a másikétól, hogy már messziről virítsanak.

Amúgy ha jól emlékszem amikor bejöttek akkor probléma is volt belőlük, mert a KRESZ szerint a tompított fényszóró használata volt kötelező....utólagosan modósítottak "vagy nappali menetfény"-re. Először a 3-pótféklámpa is tiltott volt mert megzavarja a mögöttünk haladót.

Megosztás:

Ez az egész a németektől indult, ahol külterületen SEM kötelező felkapcsolni a tompítottat. Így oldották meg.

Megosztás:

Ja amúgy ne hogy úgy vedd, nem ellened vagyok, csak kicsit olyanra sikeredett a hsz... :goofy:

Megosztás:

Meg ugye fejlődik a technika, a lakásokban is kezdenek áttérni a ledes világításra.

Na igen, de valószínűleg azért is mert a gyártási költsége, a felhasznált anyagok ára filléres a régi típusú villanykörtékkel szemben. Valószínűleg a gázok miatt környezetkímélőbb. Nem kell gázzal tölteni...

Megosztás:

meg kevesebbet fogyaszt :D (mán hogy a témánál maradjunk)

Ne kezd előlről!!! :omg: :D Amúgy szerintem jobban látszik a normális ledes menetfény mint egy tompított. Beltérben meg ha minden ledes az akkor is jó ha égve hagyom a belső világítást...nem mindegy hogy 20-30watt szívja az akkut vagy csak a ledek.

Megosztás:

Ne kezd előlről!!! :omg: :D Amúgy szerintem jobban látszik a normális ledes menetfény mint egy tompított. Beltérben meg ha minden ledes az akkor is jó ha égve hagyom a belső világítást...nem mindegy hogy 20-30watt szívja az akkut vagy csak a ledek.

Még jó. De nem is egy led versenyzik egy T10-zel.... Ha egy led egy T10 akkor már nem sok különbség lenne.

Amúgy legalább kevesebbet fogyaszt nem? :devlish:

Megosztás:

Na igen! Itt viszont már tényleg számít, hogy Led, vagy égő... Tehát mind két oldalnak igaza van, mert ugye az akkut nem szopja le ha égve marad, viszont a fogyiból nem érzékelhető a változás túl nagy mértékben. Az viszont marha kellemetlen tud lenni, hogy az ember vissza csámborog a szeretett gépjárművéhez, és az meg teljes pompával világít, mint a karácsonyfa, majd indítás után apró kattogásokkal közli, hogy ő mot nagyon elfáradt! :D :D

Megosztás:

Ha egyszer beleugrok egy kis ledezésbe, az azért lesz mert jobban látszik / világít. Pl a beltérben, rendszám világításnál, de menetfény akkor sem lesz.

Megosztás:

Engem tavaly jól megszívatott a menetfény. Ráadásul pont egy Meriva volt, amit vezettem.

Beültem és láttam, hogy azonnal felkapcsolt a világítás, ahogy gyújtást adtam. A házfalról tükröződött is a fénye (alkonyodott már), és világított a komplett műszerfal!! Ebből arra gondoltam, hogy automatán felnyomta a tompítottat és kész. Elindultam. Közben beesteledett és mentem szépen az autópályán, aztán nem tudtam miért villognak meg dudálnak hátulról, mint az állat. Mire célhoz értem, akkor esett le, hogy csak a nappali fény égett, hátul semmi. Ahhoz elég erős volt a nappali plusz a közvilágítás, hogy ne tűnjön fel semmi. Ráadásul a k**va műszerfal is világított, ami teljesen megkavart.

Hozzátenném, hogy addig még nem vezettem gyárilag nappali fényes kocsit (nem nagyon jutok be új autókba...).

Most már tudom és figyelek, de a véleményem akkor is az, hogy ba***ák meg, mert megtévesztő! <_<

Megosztás:

Engem tavaly jól megszívatott a menetfény. Ráadásul pont egy Meriva volt, amit vezettem.

Beültem és láttam, hogy azonnal felkapcsolt a világítás, ahogy gyújtást adtam. A házfalról tükröződött is a fénye (alkonyodott már), és világított a komplett műszerfal!! Ebből arra gondoltam, hogy automatán felnyomta a tompítottat és kész. Elindultam. Közben beesteledett és mentem szépen az autópályán, aztán nem tudtam miért villognak meg dudálnak hátulról, mint az állat. Mire célhoz értem, akkor esett le, hogy csak a nappali fény égett, hátul semmi. Ahhoz elég erős volt a nappali plusz a közvilágítás, hogy ne tűnjön fel semmi. Ráadásul a k**va műszerfal is világított, ami teljesen megkavart.

Hozzátenném, hogy addig még nem vezettem gyárilag nappali fényes kocsit (nem nagyon jutok be új autókba...).

Most már tudom és figyelek, de a véleményem akkor is az, hogy ba***ák meg, mert megtévesztő! <_<

Én meg Svédországban béreltem egy Astra H-t, amit akkoriban még csak elvétve lehetett látni. Az idegbaj kerülgetett az indexkapcsolója miatt...

Úgy tudom, hogy azóta az Opel is rájött, és visszatért a jó öreg kapcsolóhoz.

Megosztás:

Én meg Svédországban béreltem egy Astra H-t, amit akkoriban még csak elvétve lehetett látni. Az idegbaj kerülgetett az indexkapcsolója miatt...

Úgy tudom, hogy azóta az Opel is rájött, és visszatért a jó öreg kapcsolóhoz.

nem az volt, amelyikkel össze-vissza lehetett indexelni? nekem vagy beakadt amikor nem kellet volna, vagy vissza raktam volna 0ba, akkor meg a másik irányba indexelt.....

Megosztás:

nem az volt, amelyikkel össze-vissza lehetett indexelni? nekem vagy beakadt amikor nem kellet volna, vagy vissza raktam volna 0ba, akkor meg a másik irányba indexelt.....

Annak ritka b*zi megoldása volt, mert ha kitetted vmelyik irányba, nem maradt ott, hanem visszaállt középre. Aztán úgy kanyarodtál h a kormány nem kapcsolta vissza, akkor esélyed nem volt a nulla állást eltalálni.

Egyébként a menetfényhez csak annyit, hogy nem csak ledes van belőle. :)

Megosztás:

Sziasztok!

Az a problémám, ha úgy indítom az autót, hogy mondjuk 10-15 percnél többet áll, akkor indítás után nagyon felpörög a motor. Sokszor felmegy 3-4 ezres fordulatra, ha olyan helyen vagyok már nagyon zavaró. Szerintetek mitől csinálhatja? Gyertyákat cseréltem, de nem oldotta meg a problémát. Volt itthon egy vízhőfok jeladóm, azt is kicseréltem, de úgy sem lett jó.

Köszi

Megosztás:

Sziasztok!

Az a problémám, ha úgy indítom az autót, hogy mondjuk 10-15 percnél többet áll, akkor indítás után nagyon felpörög a motor. Sokszor felmegy 3-4 ezres fordulatra, ha olyan helyen vagyok már nagyon zavaró. Szerintetek mitől csinálhatja? Gyertyákat cseréltem, de nem oldotta meg a problémát. Volt itthon egy vízhőfok jeladóm, azt is kicseréltem, de úgy sem lett jó.

Köszi

Alapjárati motor tisztítás nem ártana neki.

Megosztás:

Időnként azt is szoktam tisztítani, de ma jobban szemügyre vettem és láttam, hogy a kúpja nem szabályos, egy kicsit kopott. Attól lehet ilyen probléma? Illetve mellette is találtam egy - talán valami gázpedálállás jeladó lehet - az is kapcsolatban van az alapjárattal.

Megosztás:

Féktisztító ecset jó megoldás, és a fészkét is ki lehet takarítani. Arra kell figyelni hogy a kúpot nem szabad csavargatni, ki-be erőltetni. Ha meg akarod járatni azt lehet hibakiolvasás üzemmódban.

Összekötöd a két lábat a diag csatiban majd gyujtást adsz mintha hibakódot olvasnál.

Helló!

Sajnos nem segített a tisztítás! Most is dadog a motor. Vettem egy komplett használt injektort, átcserélgettük az alapjárati mocit, a porlasztót is, de semmi... Ugyan úgy leesik az alapjárat!

Valakinek van ötlete, hogy mi okozhatja ezt?

Vákuumcsöveket átnéztük, fals levegőt nem kap ( féktisztítóval körbefújtam mindent )

ECU-t kivettem, meglestem h nincs e beázás vagy ilyesmi, de száraz volt! Csatik nincsenek oxidálódva...

Folyamatosan ( 10 - 15 mp-enként ) leesik az alapjárat, mint mikor egyszerre bekapcsolja az ember a tompítottat, a hátsó ablak fűtést és a fékre tapos... akkor is vissza szokott esni... pont ugyan ezt csinálja, csak alapból!

Arra gondoltam, lehet h a generátor xarakodik??? Vagy valami elektromos dolog, ami megfogja a generátort..?!

Már 3x darabokra szedtük.. de semmi eredmény! :(

Segítséget előre is köszönöm!

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.