Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák

hemi

Recommended Posts

Sziasztok!

A "did" kijelző (amin nincs hőmérséklet) tönkre szokott menni? Vagy nem jellemző rá?

Mert mostanában egyre sűrűbben újraindul. Újra be kell írnom az időt és a dátumot.

Üdv. nektek

Vedd ki, pattintsd szét, és a panelon forraszd át a csatlakozó lábait, valszeg elöregedtek a forrasztások.

Megosztás:

Köszönöm, hogy válaszoltatok, utánanézek hol kell vákuumcsöveket ellenőriznem az alapjárat miatt (tök kezdő vagyok, könyvből "szerelek"). Ráadásul elkezdett alacsony fordulaton gyenge lenni az ótó, aztán 1szercsak húz. Nem ehhez vagyok szokva! :-) 800-as fordulaton is húzzon mint egy traktor, aszondom.

A kuplung tényleg tehénfos-fíling, ahogy a szervizmester mondta, "ugye hogy egész más élmény". Az.

Akkor vegyél Zetort!

Megosztás:

Kösz szépen. Húha, van mit tanulnom. Ez ugye nem=a fojtószeleppel, mert azt tisztította ki a héten a szakember. Aszonta, "a kokszolódás miatt a szelep 0 állása egyre feljebb kerül, de most kipucolta és illesztette".

Nem, nem ugyanaz.

A fojtószelep nem kokszolódik, hanem a kartergázból rakódik rá a sok kosz.

Az EGR szelep viszont tényleg el tud kokszolódni. Nekem évek óta le van zárva.

Megosztás:

Szervószivattyút lehet javítani? Sír benne a csapágy :-S X16SZR

Mielőtt szétszeded, azért nézd meg, milyen a szervóolaj a rendszerben. Ha már fekete (újonnan ugye piros a színe), akkor azért előbb cseréld le, lehet már ettől megszűnik a probléma (ATF Dexron II kell bele).

Megosztás:

Na hát akkor...úgy kezdődött hogy buborog a kipuf.. nézem a hátsó dob előtt van elrohadva a cső...kocsi alábakol hátsó dob leszed, könnyen lejött mert a rohadásnál eltört. Sikerült kibűvészkednem a dob csonkából a beletört csődarabot, ez egész épnek tünt. A következő lépésnél leszedtem a középdobot a csővel együtt ugye fent nem tudom hegeszteni.. a katalizátornál flexelni kellett a csavarokat. Fent nem tudtam kiütni a csavarok csonkjait így hát leszedtem a maradékot is a leömlőtől kezdve. Beindítottam így a kocsit na hát már ezért megérte belekezdeni... :D a szomszédokat még nem kérdeztem meg kinek hogy tetszett, de csak 3000-ig mertem pörgetni... :D A csövet egész könnyen megtoldottam bár alul már szinte csak a pöttyre pöttyöztem olyan vékony volt.A hátsó dobnál láttam némi rozsdát az oldalán a peremezésnél, jó szokásomhoz híven kicsit megpiszkáltam így lett olyan 20centi hosszú 2 centis nyílás ahol egész jól ki tudott potyogni a dob belső részének a maradéka. Mivel közben a drótom elfogyott ide csak egy lemezt tettem pár önmetsző csavarral. Visszaraktam mindent most pont úgy buborog a foltozott dob miatt mint amikor kezdtem. :icon10:

Megosztás:

A cső mindenképpen megadta volna magát napokon belül már simán nyeklett a rázkódástól.....a dob meg hát na megette a víz... :rolleyes:

Pontosan ezt eljátszottam két éve én is. Nekem is beletörtek a csavarok a katalizátor csonkjába, az tartott fél délutánt, míg kifúrtam a maradványokat. Mivel nekem a középső dob belseje is össze volt már szakadva, nem vacakoltam, vettem egy középső dobot egyben a hátsó csőszakasszal, és kompletten cseréltem.

Megosztás:

Pontosan ezt eljátszottam két éve én is. Nekem is beletörtek a csavarok a katalizátor csonkjába, az tartott fél délutánt, míg kifúrtam a maradványokat. Mivel nekem a középső dob belseje is össze volt már szakadva, nem vacakoltam, vettem egy középső dobot egyben a hátsó csőszakasszal, és kompletten cseréltem.

Valaki már megelőzött a katalizátorból csak ki kellett ütni a 8-as csavart már kifúrták nekem. :D Most nézegettem a porbeles drót árakat ugye elfogyott Győrben üzletben vettem 9 ezerért 40dekát, neten meg 5000-ért van 90 deka. http://g-tatools.hu/index.php/search?keyword=porbeles&limitstart=0&option=com_virtuemart&view=categoryAzért nagyon nem mindegy még a psotaköltséggel is. Amúgy szerintem nem veszek másik dobot ez sem bírta 2 évig sem, kivágom a kirohadt részt és hajlítok 1.5-ös lemezből rá új palástot. Amúgy most hogy a nagyja rozsdát kiöntöttem a dobból mintha jobban is menne. :icon1:

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.