Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák

hemi

Recommended Posts

Az olaj leeresztő van beleszakadva,ne kérdezzétek hogy, de ebbe a kocsiba valami vadbarom az összes csavart beleszagatta.

A feszitőgörgőnél is töcsavarral birtuk csak összerakni,és ha minden igaz akkor a szelepfedélben ezzel a helicoil lal volt javitva ha ez az a kis rugó szerű bepréselős valami...

Az olajleeresztő csavarja hogy meg volt szakitva levettük elvitük szakműhelybe hogy csináljanak bele új menetet, na most a menet jó csak nem tömit, csöpög rendesen......

Kissé megkésve válaszolok, mert "akadályoztatva voltam"

Ahogy írod is a menet jó csak nem tömít, mert a menet tengelye nem pontosan merőleges a tömítő felületre...

"SZAKMŰHELY"

A megoldás ezek után: Kóccal tömíteni! Mint a 19. században. :evilgrin:

Megosztás:

Kissé megkésve válaszolok, mert "akadályoztatva voltam"

Ahogy írod is a menet jó csak nem tömít, mert a menet tengelye nem pontosan merőleges a tömítő felületre...

"SZAKMŰHELY"

A megoldás ezek után: Kóccal tömíteni! Mint a 19. században. :evilgrin:

egyetértek az elejével, viszont én még mindig használok kócot, pl a radiator szelepnél

jó tudom ez autós szakkör :D

Megosztás:

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. Mi lehet akkor a probléma ha az autó menet közben ha kiveszem üresbe akkor le áll? de ha vissza rakom sebességbe akkor megy tovább mintha semmi se történt volna...

Opel astra C14NZ-ről lenne szó.

A sárga motorkontroll-lámpa nem világít? Ki kéne olvasni a hibakódjait, hátha elárulja, hogy pl. sebességjel hiányzik neki (kilométeróra működik rendesen?), vagy az alapjárat szabályzás rosszalkodik. Itt találsz képes lírást: http://www.topbuzz1.carenthusiasts.co.uk/info/fault_codes/fault_codes.htm

Megosztás:

Tisztelt Valaki!

2 éve vásároltam egy OPEL Astra f 1,4SE autót 170.000 garantált km-el! Kb.egy éve elkezdett "szaggatni"! Egyenetlenül járt alapjáraton,és gyorsításkor szinte megtorpant! Kicseréltem a gyújtótrafót és a gyertyákat,de semmi!Javaslatra kicseréltem az üzemanyag szivattyút,amivel kb,2 hónapra megszünt a probléma! Egy kiadós mosás után ismét előjött,majd megszünt!KB. 2 HÓNAPJA ÚJRA "ELŐJÖTT!!!!! Elkezdtem elölről (trafó,gyertya...stb) de nem változott a helyzet!Ha szépen finoman nyomom a gázt,akkor nem rángat,szépen lassan gyorsul,de amint odalépek neki,vége!!! Elvittem kompresszió mérésre!Hibátlan a motor!Van egy kis "klattyogása" a motornak (melegen is).Ott azt mondták,hogy hidrotőke!!! Lehet ez a hiba??Sajnos ez már zsebbenyúlós!!! És ha mégse!!!Megint kidobok egy valag pénzt!Azt mondják a 8szelepeseknél ez nem jellemző! Sajnálnám kidobni a "vasat" mert egyébként hibátlan!!

Segítsetek!

Megosztás:

A sárga motorkontroll-lámpa nem világít? Ki kéne olvasni a hibakódjait, hátha elárulja, hogy pl. sebességjel hiányzik neki (kilométeróra működik rendesen?), vagy az alapjárat szabályzás rosszalkodik. Itt találsz képes lírást: http://www.topbuzz1.carenthusiasts.co.uk/info/fault_codes/fault_codes.htm

Szia!

motorkontroll lámpa csak akkor villan ki ha kihuzatom a sebességeket és rá 5 percre ég is...

újra indítás után már nem látni. Kivillogtattam és a 24-es hibakódot adja ki.

Megosztás:

Szia!

motorkontroll lámpa csak akkor villan ki ha kihuzatom a sebességeket és rá 5 percre ég is...

újra indítás után már nem látni. Kivillogtattam és a 24-es hibakódot adja ki.

Akkor eltaláltam, a kilométerórában levő útjeladótól nem kapja meg a motorvezérlő a jelet. A kilométeróra mér rendesen?

• Like 1
Megosztás:

Üdvözletem.

Lenne egy problémám.

Nemrégiben vettem az autót mivel a jogsim még a gyártás pillanatait élvezi így csak áll az autó a parkolóban nem volt semmi problémám vele eddig.Nemrégiben csontra merült az aksim (előző tulaj beépített egy plusz kapcsolót a ventilátornak amivel direktbe lehet működtetni) na ezt valahogy sikerült felkapcsolnom másnapra már nem is nyílt ki a gép csak kulccsal. Aksit kivettem feltöltöttem vissza pakoltam nem akart indulni első izzításra még az önindítót sem tekerte meg vártam kicsit újra izzítás pöcc röff már járt is ez volt kb 1 hete. Tegnap lementem este mondom megnézem a kicsit meg átállok vele dehogy valakinek szemet szúrjon hogy ott áll egy ideje. Nem indult , a riasztó (ami nem működik) szirénája egyenletesen csipogott de nem riasztós hangon csak csip-csip-csip... kulcs ki akkor is csipog ide oda játszás nagy nehezen abbahagyta. Most lementem megint az autóhoz hát ugyan ezt nyomta de most semmi életjelet nem adott viszont valami miatt az aksi már gyengébb volt. Most megint töltőre tettem eddig semmi ilyen probléma nem volt vele de még az önindítót sem hajlandó megtekerni. mintha valami miatt blokkolva lenne. Viszont most alig tudtam rávenni hogy a csipogást abba maradjon.

Ma esti jelenség még amit észre vettem hogy a kesztyűtartó mögül egy relé (szerintem) elég erősen kattogott mint egy jófajta stroboszkóp és ugyan így csipogott.

Valaki aki tud erre mondani valamit? Első autóm nem is értek hozzá de aggaszt a dolog.

Zoli

Megosztás:

Üdvözletem.

Lenne egy problémám.

Nemrégiben vettem az autót mivel a jogsim még a gyártás pillanatait élvezi így csak áll az autó a parkolóban nem volt semmi problémám vele eddig.Nemrégiben csontra merült az aksim (előző tulaj beépített egy plusz kapcsolót a ventilátornak amivel direktbe lehet működtetni) na ezt valahogy sikerült felkapcsolnom másnapra már nem is nyílt ki a gép csak kulccsal. Aksit kivettem feltöltöttem vissza pakoltam nem akart indulni első izzításra még az önindítót sem tekerte meg vártam kicsit újra izzítás pöcc röff már járt is ez volt kb 1 hete. Tegnap lementem este mondom megnézem a kicsit meg átállok vele dehogy valakinek szemet szúrjon hogy ott áll egy ideje. Nem indult , a riasztó (ami nem működik) szirénája egyenletesen csipogott de nem riasztós hangon csak csip-csip-csip... kulcs ki akkor is csipog ide oda játszás nagy nehezen abbahagyta. Most lementem megint az autóhoz hát ugyan ezt nyomta de most semmi életjelet nem adott viszont valami miatt az aksi már gyengébb volt. Most megint töltőre tettem eddig semmi ilyen probléma nem volt vele de még az önindítót sem hajlandó megtekerni. mintha valami miatt blokkolva lenne. Viszont most alig tudtam rávenni hogy a csipogást abba maradjon.

Ma esti jelenség még amit észre vettem hogy a kesztyűtartó mögül egy relé (szerintem) elég erősen kattogott mint egy jófajta stroboszkóp és ugyan így csipogott.

Valaki aki tud erre mondani valamit? Első autóm nem is értek hozzá de aggaszt a dolog.

Zoli

ha indulni egyébként jól indul, akkor nekem gyanús, hogy a szenvedő riasztónak van egy indításgátló része, ami az önindítöt blokkolja. Viszont ha ilyen remek kapcsoló van benne, az sokat elárul az előző tulajról. Egy 5ezer forintos hőgombát nem volt képes tenni bele... lehet hogy át kéne fésülni az autót, mit oldott még meg szakszerűségesen, alkatrész használat nélkül.
Megosztás:

Üdvözletem.

Lenne egy problémám.

Zoli

Mi lenne, ha az eladótól megkérdeznéd??? Elvileg ő tudja mi van benne, és nem találgatni kellene...

Megosztás:

ha indulni egyébként jól indul, akkor nekem gyanús, hogy a szenvedő riasztónak van egy indításgátló része, ami az önindítöt blokkolja. Viszont ha ilyen remek kapcsoló van benne, az sokat elárul az előző tulajról. Egy 5ezer forintos hőgombát nem volt képes tenni bele... lehet hogy át kéne fésülni az autót, mit oldott még meg szakszerűségesen, alkatrész használat nélkül.

Amikor haza hoztuk az autót elmentünk még egy másik ismerősömhöz megmutatni neki nem állítottuk le hagytuk járni és a hűtés magától kapcsolt ki-be szóval szerintem nincs problémája ilyen téren. Hőfok is beállt egy szintre és se fel se le szóval nem főzte a vizet meg semmi hasonló. Ezért nem is értem miért az a plusz kapcsoló?!

Nincs lelakva egybe is van annyira amennyire egy 20 éves autónak egybe kell lennie szerintem. Riasztót kitudom iktatni ha a biztosítékot kiveszem? Mert ha igen akkor nekem nem igen van rá szükségem a riasztóra.Már csak azt kell megtudni hol van a biztosíték. :)

A riasztó SPAL AS 80 típusú esetleg ha ez segít.

Megosztás:

Amikor haza hoztuk az autót elmentünk még egy másik ismerősömhöz megmutatni neki nem állítottuk le hagytuk járni és a hűtés magától kapcsolt ki-be szóval szerintem nincs problémája ilyen téren. Hőfok is beállt egy szintre és se fel se le szóval nem főzte a vizet meg semmi hasonló. Ezért nem is értem miért az a plusz kapcsoló?!

Nincs lelakva egybe is van annyira amennyire egy 20 éves autónak egybe kell lennie szerintem. Riasztót kitudom iktatni ha a biztosítékot kiveszem? Mert ha igen akkor nekem nem igen van rá szükségem a riasztóra.Már csak azt kell megtudni hol van a biztosíték. :)

A riasztó SPAL AS 80 típusú esetleg ha ez segít.

Egyszerű a dolog, nem kell kivenni a biztosítékot, csak szervíz módba kell rakni a riasztót, és lesz egy jó központizárvezérlőd :)

Nem kell mást tenned mint gyújtást adni az autóra és a nyitó és záró gombot egyszerre lenyomni a távirányítón amíg nem csipog ha emlékeim nem csalnak 4-et a riasztó szirénája. Utána gyújtás le, a visszajelző led ütemesen villog, ez azt jelenti hogy szervíz üzemmódban van az autó, csak a központizárat vezérli, de a riasztót bezáráskor nem aktiválja. Ennyi :)

Megosztás:

Egyszerű a dolog, nem kell kivenni a biztosítékot, csak szervíz módba kell rakni a riasztót, és lesz egy jó központizárvezérlőd :)

Nem kell mást tenned mint gyújtást adni az autóra és a nyitó és záró gombot egyszerre lenyomni a távirányítón amíg nem csipog ha emlékeim nem csalnak 4-et a riasztó szirénája. Utána gyújtás le, a visszajelző led ütemesen villog, ez azt jelenti hogy szervíz üzemmódban van az autó, csak a központizárat vezérli, de a riasztót bezáráskor nem aktiválja. Ennyi :)

Szerintem most ebben a szervíz üzem módban van az autó. A riasztó nem megy rányitásra sem meg úgy semmire nem reagál elvileg a motorindítást nem befolyásolja előkerestem minden papírt amit kaptam az autóhoz volt egy kis riasztós lap azon van rajta hogy motorblokkolás:nem.

A kormány mellett a led folyamatosan pislog kb 1mp/villanás. Központi záron is meglepődtem mert ha kulccsal zárom le az autót akkor belülről le kell nyomni majd kívülről kulccsal lezárni de a tanksapka ajtaját nem zárja le semmi! Egyedül a központi zárral sikerült tegnap is szóval aksi vissza autó bezár aksi ki majd séta fel.

Bocs a kisregényért próbálok leírni mindent mert lövésem sincs mi az ami hasznos infó lehet meg mi az ami nem így amit tudok leírok.

Köszönöm mindenkinek a segítséget!

Zoli

Megosztás:

Sziasztok! Mitől lehet az, hogy az autóm 2 év alatt már a 3. hosszbordásszíj feszítőgörgőt eszi meg? Klímás az autóm, de nem szervós és a szervó helyén egy konzolon is van egy görgő. Ezt is és a feszítőgörgőt is megeszi. Legutóbb a szíjat is ledarálta. Generátor és a főtengely szíjtárcsa nem kopott, szemre szépen egyenesen fut a szíj. A görgőket cseréltük csak, a rugós szíjfeszítőn is csak a görgőt, mert kompletten elég húzós lett volna az ára. Talán az lehet a baj, hogy nem feszít már úgy ahogy kellene és ezért veri szét a görgőket? 2 hónapja kapott új görgőket, de már megint hallom, hogy csörög-zörög. Vagy ennyire f...s minőségűek az alkatrészek? A szervó helyén lévő görgő helyére legutóbb Meyle került, a feszítőre Optimal és általában a feszítőn lévő megy szét jobban, most is az csörög.

Megosztás:

Hali Mindenki!

A problémám a következő, a gyári tetőablaknál beázok. Az ablak manuális, nem elektromos. A lefolyocsővek tiszták, át tudok fújni rajtuk. Lebontottunk a kárpitot teljesen, majd elkezdtük locsolgatni az ablakot, az ablak melett lesziwárgó viz nem a lefolyó tálcába csöpög, hanem a fém vázon folyik mellé. Mit tudok vele kezdeni?Esetleg az ablak körül lévő szigetelést lehet cserélni?

Megosztás:

Sziasztok! Mitől lehet az, hogy az autóm 2 év alatt már a 3. hosszbordásszíj feszítőgörgőt eszi meg? Klímás az autóm, de nem szervós és a szervó helyén egy konzolon is van egy görgő. Ezt is és a feszítőgörgőt is megeszi. Legutóbb a szíjat is ledarálta. Generátor és a főtengely szíjtárcsa nem kopott, szemre szépen egyenesen fut a szíj. A görgőket cseréltük csak, a rugós szíjfeszítőn is csak a görgőt, mert kompletten elég húzós lett volna az ára. Talán az lehet a baj, hogy nem feszít már úgy ahogy kellene és ezért veri szét a görgőket? 2 hónapja kapott új görgőket, de már megint hallom, hogy csörög-zörög. Vagy ennyire f...s minőségűek az alkatrészek? A szervó helyén lévő görgő helyére legutóbb Meyle került, a feszítőre Optimal és általában a feszítőn lévő megy szét jobban, most is az csörög.

Biztos, hogy minden görgő párhuzamosan fut a szíjjal?

Mert nekem a feszítő karját hajtották meg anno egy kicsit és mindig megette a csapágyat.

Amúgy meg, ha olyan feszítőgörgőt veszel, ami két részből van összeszegecselve, akkor szétfúrásos technikával lehet benn cserélni a csapágyakat, óccóért! :smartass:

Ilyesmit:

mey_1001450003__br_meyle_hosszbordasszij

Megosztás:

Mert nekem a feszítő karját hajtották meg anno egy kicsit és mindig megette a csapágyat.

Amúgy meg, ha olyan feszítőgörgőt veszel, ami két részből van összeszegecselve, akkor szétfúrásos technikával lehet benn cserélni a csapágyakat, óccóért! :smartass:

Ilyesmit:

mey_1001450003__br_meyle_hosszbordasszij

Ami a feszítőn van az ilyen. Legközelebb akkor majd szétfúrjuk és összecsavarozzuk. Én is arra gondolok, hogy ezzel a feszítővel nem stimmel valami. Majd veszek valószínűleg egy bontottat, mert 25 ezer az új görgővel együtt. Szemmel akárhogy nézzük nem látunk problémát, úgy néz ki, hogy szépen egyenesen fut a szíj. Valamit kezdenem kell vele, mert nem akarok félévente 10 ezerért görgőket cserélni.

Megosztás:

Ilyesmit:

Én aszem Fiat görgőt tettem be, pont jó a mérete és 3EFt! :)

Megosztás:

Üdvözletem!

Pár hónapja jártam itt a fórumon, mert hengerfej problémára gyanakodtam, viszont az olajam és a vizem is teljesen tiszta volt. A hiba az volt, hogy kinyomta a hűtővizet, normál üzemi hőmérséklet mellett is. Sokan mondtátok, hogy a motorból kijövő hűtővíz csövét fogjam meg, ha felkeményedik, akkor hengerfejes lesz. Viszont kezdő autósként, nehéz eldönteni, hogy most az felkeményedett vagy pont normális. Ezért leírom gyorsan a tapasztalatomat, hátha ezzel egy későbbi fórumozónak segítek. Meleg motornál, amikor már nyitva a termosztát, az említett cső keményebb a kelleténél. Sőt, enyhén érezni, hogy az egyik henger bedolgozik. Kiegyenlítő tartály kupakját óvatosan letekerjük, kiszökik belőle egy kis levegő. Ha ez után a cső puhább lesz, akkor túl kemény volt, feszültség volt a rendszerben. A kipufogógáz "fújta" fel a rendszert. Szerencsére a kupakban lévő túlnyomás szelep megvédte a hűtőrendszer alkatrészeit.

Elvittem egy maszek autószerelőhöz. 86ezer forintért megcsinálta nekem. (1.6 16V-es eco) Listám van a cserélt alkatrészekről, amik tényleg belekerülhettek az autóba, mert sokkal erősebb lett a gép. Azóta beletettem nagyjából ezer kilométert probléma mentesen, így ki merem jelenteni, hogy nincs gond a géppel. Az olajat is csak normál mértékben eszegeti. (lekopogom)

Ezúton szeretném megköszönni a fórumtársaknak az akkori segítségeket!

(Ha valakit érdekel az Óvári szerelő, akkor írjon privátban és megadom az elérhetőségét)

Elnézést az offolásért és kellemes autókázást mindenkinek!

Megosztás:

Üdv!

Az lenne a kérdésem hogy az lehetséges hogy a motor hőfok jeladó miatt füstöl az autó de nagyon?!

343.000km van benne egy 93-as 1.4 8v astra.

Szaggatottan jár a motor olyan mintha nem menne egy henger ..

Válaszotokat előre is köszönöm.

Ha fekete füstöt ereget, akkor igen.

Ha kéket, akkor a 343.000 km a baj...

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.