stirlitz Elküldve Július27, 2013 Megoszt Elküldve Július27, 2013 Ugye a zármotorok csak impulzussal működnek, pár tized másodpercnyi ideig bírják a feszkót. Szerintem beragadt nyitáskor vagy záráskor a relé és szépen leétette a motorokat. de gyári volt benne? és kinyirta mindet? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július28, 2013 Megoszt Elküldve Július28, 2013 de gyári volt benne? és kinyirta mindet? Utángyári és csak a csomagtartóé reagál 12Voltra a másik 4 tök halott. Link to comment Megosztás: More sharing options...
K ügynök Elküldve Július29, 2013 Megoszt Elküldve Július29, 2013 Sziasztok! megjöttek a vegyes érzelmeket kiváltó Sigam kipufogódobok.A héten cserélem őket.Annyit kérdeznék hogy vennem kellene e valami féle tömítő kenőcsöt vagy hasonlót?Mert utoljára mikor szaki cserélte valamivel kennegette és tuti nem "árokzsírral". :)Tudnátok ebben segíteni hogy mit vegyek. Vagy simán cseréljem le és kész.(a bilincs jó, a középsődob végén lévő tömítés is ép úgy hogy elvileg azt sem kell cserélni)előre is kössz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Július29, 2013 Megoszt Elküldve Július29, 2013 Sziasztok! megjöttek a vegyes érzelmeket kiváltó Sigam kipufogódobok. A héten cserélem őket. Annyit kérdeznék hogy vennem kellene e valami féle tömítő kenőcsöt vagy hasonlót? Mert utoljára mikor szaki cserélte valamivel kennegette és tuti nem "árokzsírral". :) Tudnátok ebben segíteni hogy mit vegyek. Vagy simán cseréljem le és kész.(a bilincs jó, a középsődob végén lévő tömítés is ép úgy hogy elvileg azt sem kell cserélni) előre is kössz. A bosal-nak van kipufogó pasztája, az biztos, hogy jó, nekem is van, legutóbbi dobcserénél azzal kentem be, így már nem kell 2 ember a leszedéshez. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
K ügynök Elküldve Július29, 2013 Megoszt Elküldve Július29, 2013 A bosal-nak van kipufogó pasztája, az biztos, hogy jó, nekem is van, legutóbbi dobcserénél azzal kentem be, így már nem kell 2 ember a leszedéshez. :)Köszönöm, rá keresek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozo astra1.6 16v Elküldve Július30, 2013 Megoszt Elküldve Július30, 2013 Sziasztok! megjöttek a vegyes érzelmeket kiváltó Sigam kipufogódobok. A héten cserélem őket. Annyit kérdeznék hogy vennem kellene e valami féle tömítő kenőcsöt vagy hasonlót? Mert utoljára mikor szaki cserélte valamivel kennegette és tuti nem "árokzsírral". :) Tudnátok ebben segíteni hogy mit vegyek. Vagy simán cseréljem le és kész.(a bilincs jó, a középsődob végén lévő tömítés is ép úgy hogy elvileg azt sem kell cserélni) előre is kössz. Igen a bosal az jó. Én is mikor cseréltem úgy voltam vele,hogy nem veszek mert csak nem fog kifújni.De mégis.És gyorsan el kellett mennem venni egy pasztát.Ugyhogy szerintem vegyél. Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Július30, 2013 Megoszt Elküldve Július30, 2013 Bosal paszta az szerintem is tuti cucc. Link to comment Megosztás: More sharing options...
bertalanastra Elküldve Július30, 2013 Megoszt Elküldve Július30, 2013 Sziaszton Fórumosok. 2 hete vettem egy astra f caravan 1.8 16v 125le-s autót. A problémám hogy hideg motornál (19 c°mivel nyár van) az alapjárat kb. 650 ford./perc, ha bemelegszik akkor ingadozik 1000-1100 ford./perc között. Az alapjárati motort és a pillangóházat kimostam, fals levegőt elvileg nem szív sehonnan.Olvastam hogy a motorhőfok gomba lehet a probléma ,hamis Ohm értéket adhat.De ha valami hasznos ötletetek van, akkor szívesen olvasom.Köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július30, 2013 Megoszt Elküldve Július30, 2013 Sziaszton Fórumosok. 2 hete vettem egy astra f caravan 1.8 16v 125le-s autót. A problémám hogy hideg motornál (19 c°mivel nyár van) az alapjárat kb. 650 ford./perc, ha bemelegszik akkor ingadozik 1000-1100 ford./perc között. Az alapjárati motort és a pillangóházat kimostam, fals levegőt elvileg nem szív sehonnan.Olvastam hogy a motorhőfok gomba lehet a probléma ,hamis Ohm értéket adhat.De ha valami hasznos ötletetek van, akkor szívesen olvasom.Köszönöm. A kétvezetékes motorhőfok jeladót ki lehet mérni multiméterrel, hidegen-melegen . Nem tudom most az értékeket mert nem otthon vagyok, de beírod ide és valaki megmondja hogy jó-e. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lancelot Elküldve Augusztus4, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus4, 2013 Sziasztok! A múltkor aláfeküdtem az autónak, és láttam, hogy a kipufogó csövem be van horpadva, a középdob előtti részen (ha jól emlékszem). Az autón működés szempontjából nem veszek észre semmi rendelleneset. Szerintetek érdemes lenne kicserélni a középdobot a csővel? Amúgy se nem rohadt se semmi más baja nincsen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Augusztus4, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus4, 2013 Sziasztok! A múltkor aláfeküdtem az autónak, és láttam, hogy a kipufogó csövem be van horpadva, a középdob előtti részen (ha jól emlékszem). Az autón működés szempontjából nem veszek észre semmi rendelleneset. Szerintetek érdemes lenne kicserélni a középdobot a csővel? Amúgy se nem rohadt se semmi más baja nincsen. Nem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
bertalanastra Elküldve Augusztus4, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus4, 2013 A kétvezetékes motorhőfok jeladót ki lehet mérni multiméterrel, hidegen-melegen . Nem tudom most az értékeket mert nem otthon vagyok, de beírod ide és valaki megmondja hogy jó-e. Köszönöm a választ.Megmértem az értékeket.A gyári szerelési leírásban az értékek plusz az enyém: 0C° gyári 4,8-6,6 kOhm az enyém 5,4kOhm 20C°gyári 2,2-2,8 kOhm az enyém 2,8kOhm 40C°gyári 1-1,4 kOhm az enyém 1,2kOhm 80C°gyári 270-380 Ohm az enyém 450 Ohm Valójában csak az utolsó mért érték a rossz.A többi benne van.Lehetséges hogy ezért rossz az alapjárat? Szerintem valami más lehet a probléma.De ha az a rossz, akkor persze csere.Ha Valakinek van valami okos ötlete és azt le is írná,akkor azt megköszönném.Ja és 5Voltot mértem a stekkernél (az is gyári érték). Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Augusztus4, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus4, 2013 Köszönöm a választ.Megmértem az értékeket.A gyári szerelési leírásban az értékek plusz az enyém: 0C° gyári 4,8-6,6 kOhm az enyém 5,4kOhm 20C°gyári 2,2-2,8 kOhm az enyém 2,8kOhm 40C°gyári 1-1,4 kOhm az enyém 1,2kOhm 80C°gyári 270-380 Ohm az enyém 450 Ohm Valójában csak az utolsó mért érték a rossz.A többi benne van.Lehetséges hogy ezért rossz az alapjárat? Szerintem valami más lehet a probléma.De ha az a rossz, akkor persze csere.Ha Valakinek van valami okos ötlete és azt le is írná,akkor azt megköszönném.Ja és 5Voltot mértem a stekkernél (az is gyári érték). Ha csak melegen rosszalkodik akkor ez is lehet a hibás. Mert ahogy írtad a többi érték nagyjából jó. Bár szerintem még a 80-fokos érték sem tér el nagyon. Link to comment Megosztás: More sharing options...
geeteq Elküldve Augusztus4, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus4, 2013 Helló mindenki! Van egy jóóóó kérdésem :) autóm: astra f 1.8 x18xe (116LE). a probléma a következő: időközönként ha a motor terheletlen (üresjárat - sem motorfék sem sebességben nincs) akkor leáll. hőmérséklettől függetlenül, stb stb. ránézdem az OBD-re, hibakód a LÉGTÖMEGMÉRŐvel kapcsolatban volt. mi lehet a probléma? amit biztosan tudok még, hogy a kipufugó csonk, a leömlő a blokkról az el van repedve. csereérett már. ez bezavarhatja a rendszert? amúgy neten egy lengyel videót találtam, szinte valószínű hogy a hasonló problémával küzködik: valakinek ötlet? főleg olyantól várnék választ aki esetleg tapasztalt ilyet már, vagy biztosra tudja. a lambdaszonda jó, a folytószelep is ki lett pucolva... előre is köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pajzs89 Elküldve Augusztus4, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus4, 2013 Helló mindenki! Van egy jóóóó kérdésem :) autóm: astra f 1.8 x18xe (116LE). a probléma a következő: időközönként ha a motor terheletlen (üresjárat - sem motorfék sem sebességben nincs) akkor leáll. hőmérséklettől függetlenül, stb stb. ránézdem az OBD-re, hibakód a LÉGTÖMEGMÉRŐvel kapcsolatban volt. mi lehet a probléma? amit biztosan tudok még, hogy a kipufugó csonk, a leömlő a blokkról az el van repedve. csereérett már. ez bezavarhatja a rendszert? amúgy neten egy lengyel videót találtam, szinte valószínű hogy a hasonló problémával küzködik: valakinek ötlet? főleg olyantól várnék választ aki esetleg tapasztalt ilyet már, vagy biztosra tudja. a lambdaszonda jó, a folytószelep is ki lett pucolva... előre is köszi Hali, nekem hasonló a problémám, nem mindíg áll le, inkább csak leengedi a fordulatot 400-ig majd onnan vissza 900-ra. engem a főtengely forgásérzékelő szopat, és azért ilyen astra g x12xe Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Augusztus4, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus4, 2013 Helló mindenki! Van egy jóóóó kérdésem :) autóm: astra f 1.8 x18xe (116LE). a probléma a következő: időközönként ha a motor terheletlen (üresjárat - sem motorfék sem sebességben nincs) akkor leáll. hőmérséklettől függetlenül, stb stb. ránézdem az OBD-re, hibakód a LÉGTÖMEGMÉRŐvel kapcsolatban volt. mi lehet a probléma? amit biztosan tudok még, hogy a kipufugó csonk, a leömlő a blokkról az el van repedve. csereérett már. ez bezavarhatja a rendszert? amúgy neten egy lengyel videót találtam, szinte valószínű hogy a hasonló problémával küzködik: valakinek ötlet? főleg olyantól várnék választ aki esetleg tapasztalt ilyet már, vagy biztosra tudja. a lambdaszonda jó, a folytószelep is ki lett pucolva... előre is köszi Ha a szonda előtt van a repedés akkor lehet az az oka hiszen hamis oxigén értéket mérhet a szonda. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Vega Elküldve Augusztus4, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus4, 2013 Üdv Fórumosok! Gondolom már nem emlékeztek rám de hathatós segítségetekkel vettem márciusban egy astra F caravan 1,4 si-t. Úgy jártam el mindenben és figyeltem mindenre amit mondtatok és meg is lett az eredménye. Öreg autó ,meglepően jó műszaki állapotban(fél év alatt önindító csere és riasztó távirányitó csere ami nem volt betervezve de ennyi) . Köszönöm a segítségeteket ismét ! A problémám jelen pillanatban a következő:kb 4000 km -t tettem meg a kocsival a vásárlás (és olajcsere után) és megevett fél liter olajat. Ez normális ? Nem kopog,zörög ,csörög , tényleg nagyon egyben van . De ez az olajfogyasztás ma meglepett. Tehát azt szeretném kérdezni,hogy ilyen olajfogyasztással szükség van szerelő beavatkozására ? Vagy ez normális? Elvileg valahol csöpög belőle a szervó olaj de fél év alatt nem csöpögött ki annyi,hogy ez meglátszódjon a tartályában . Ez nem függhet össze az olaj fogyasztással ugye ? Köszönöm a segítségeteket előre is ismét! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Augusztus4, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus4, 2013 Üdv Fórumosok! Gondolom már nem emlékeztek rám de hathatós segítségetekkel vettem márciusban egy astra F caravan 1,4 si-t. Úgy jártam el mindenben és figyeltem mindenre amit mondtatok és meg is lett az eredménye. Öreg autó ,meglepően jó műszaki állapotban(fél év alatt önindító csere és riasztó távirányitó csere ami nem volt betervezve de ennyi) . Köszönöm a segítségeteket ismét ! A problémám jelen pillanatban a következő:kb 4000 km -t tettem meg a kocsival a vásárlás (és olajcsere után) és megevett fél liter olajat. Ez normális ? Nem kopog,zörög ,csörög , tényleg nagyon egyben van . De ez az olajfogyasztás ma meglepett. Tehát azt szeretném kérdezni,hogy ilyen olajfogyasztással szükség van szerelő beavatkozására ? Vagy ez normális? Elvileg valahol csöpög belőle a szervó olaj de fél év alatt nem csöpögött ki annyi,hogy ez meglátszódjon a tartályában . Ez nem függhet össze az olaj fogyasztással ugye ? Köszönöm a segítségeteket előre is ismét! Az olajszűrő is felvesz pár deci olajat ami az első pár kilóméteren tűnik el. Amúgy a 4ezer/fél liter egyáltalán nem vészes. Link to comment Megosztás: More sharing options...
geeteq Elküldve Augusztus5, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus5, 2013 Ha a szonda előtt van a repedés akkor lehet az az oka hiszen hamis oxigén értéket mérhet a szonda. hát előtte van, a leömlőről beszélek, az aluöntvényről. bár gondolkodok hengerenkénti leömlőre való cserén is, de lehet ugyanilyet kellene inkább bontottat szerezni. akkor javaslatod szerint első körben ezt kellene cserélni? aztán várni, hogy előjön-e még a hiba avagy sem? nekem az nem tiszta, hogy ez kipufugó oldal.. amit a computer dob ki hibát a légtömegmérő az meg szívó oldal. nemde? amúgy nagyon fura, mert van amikor napokig sőt hetekig nem jön elő, van amikor csak 1 alkalomra, van amikor sorozatosan egymás után... Link to comment Megosztás: More sharing options...
geeteq Elküldve Augusztus5, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus5, 2013 Hali, nekem hasonló a problémám, nem mindíg áll le, inkább csak leengedi a fordulatot 400-ig majd onnan vissza 900-ra. engem a főtengely forgásérzékelő szopat, és azért ilyen astra g x12xe szia, bár a probléma nem ugyanaz ezek szerint, de google translator-ral megpróbáltam a lengyel videó szövegét kisilabizálni, ő is főtengely jeladóról írt ha jól emlékszem... de nekem tuti nem az a hiba. van OPCOM-om és az csak a LÉGTÖMEGMÉRŐ-t dobja ki Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Augusztus5, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus5, 2013 szia, bár a probléma nem ugyanaz ezek szerint, de google translator-ral megpróbáltam a lengyel videó szövegét kisilabizálni, ő is főtengely jeladóról írt ha jól emlékszem... de nekem tuti nem az a hiba. van OPCOM-om és az csak a LÉGTÖMEGMÉRŐ-t dobja ki Véletlenül nincs kirepedve vagy az anyaga megritkulva a gumi harmonikacsőnek, ami a légszűrődoboztól megy a fojtószelephez? Link to comment Megosztás: More sharing options...
geeteq Elküldve Augusztus5, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus5, 2013 Véletlenül nincs kirepedve vagy az anyaga megritkulva a gumi harmonikacsőnek, ami a légszűrődoboztól megy a fojtószelephez? meg fogom nézni, de nem hiszem... elég masszív emlékeim szerint (bár én nem vagyok autószerelő). holnap megnézem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tibircke Elküldve Augusztus6, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus6, 2013 Sziasztok! Van egy olyan problémám, hogy adott egy 1992-es c14nz. Nem mér megfelelően a kilométeróra ( az óra szerint 40-el megyek, viszont a gps és a kihelyezett sebességmérők szerint 50 km/h a sebesség, Az óra szerinti 70-nél viszont már 90 a valódi sebesség). Kilóméteróra spirál nemrégen lett cserélve, de a probléma már előtte is megvolt, próbáltam másik órával is, ott is ugyanez a helyzet. Mi lehet a baja?:O Ebben szeretnék segítséget kérni. Köszönettel: Vas Tibor Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabibácsi Elküldve Augusztus6, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus6, 2013 Véletlenül nincs kirepedve vagy az anyaga megritkulva a gumi harmonikacsőnek, ami a légszűrődoboztól megy a fojtószelephez? Vagy a MAP szenzorra menő gumicső? Nekem pl az esett szét porrá Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabibácsi Elküldve Augusztus6, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus6, 2013 Sziasztok! Van egy olyan problémám, hogy adott egy 1992-es c14nz. Nem mér megfelelően a kilométeróra ( az óra szerint 40-el megyek, viszont a gps és a kihelyezett sebességmérők szerint 50 km/h a sebesség, Az óra szerinti 70-nél viszont már 90 a valódi sebesség). Kilóméteróra spirál nemrégen lett cserélve, de a probléma már előtte is megvolt, próbáltam másik órával is, ott is ugyanez a helyzet. Mi lehet a baja? :o Ebben szeretnék segítséget kérni. Köszönettel: Vas Tibor Rossz fajta órákkal próbálkozol, nem megfelelő a váltóhoz. Tuti hogy az eredeti is ezt csinálja? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts